Receiver vraagje (HDMI)

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Argon » 20 Jun 2012, 22:48

Hallo,

Ik ben even aan het kijken voor een Receiver met HDMI aansluiting. Ik had de Onkyo TX-SR309 op het oog. Ik heb echter een vraagje waar ik niet onmiddellijk het antwoord op weet. Hier (http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2011/0 ... re_300.jpg) vind je de achterkant terug van dit toestel.

Stel dat ik mijn Belgacom decoder hierop wil aansluiten via HDMI. Ik neem de HDMI kabel, connecteer die met de Onkyo (HDMI in CBL/SAT) en met de TV. Geluid zal er waarschijnlijk wel uitkomen, maar waar blijft het beeld dan? Wat is de correcte werking om dit dan aan te sluiten?

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2511
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 214 keer
Uitgedeelde bedankjes: 444 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor axs » 20 Jun 2012, 22:59

Je sluit je BGC decoder aan op 1 van de 3 HDMI ingangen en de HDMI out sluit je aan op de TV.

DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 708
Lid geworden op: 21 Jun 2005
Locatie: Oostende
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 321 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor DaNi0 » 20 Jun 2012, 23:00

Ook het videosignaal gaat door je receiver met je HDMI kabel. De HDMI OUT van je receiver sluit je dan aan op je televisie.

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Argon » 20 Jun 2012, 23:20

Aha, dus ik sluit mijn Belgacom Box, Raspberry Pi, en eventueel videocamera aan op de aansluitingen, daarna 1 hdmi kabel naar de TV en that's it!
Ik mag er dus vanuit gaan dat het beeld sowieso door de receiver passeert he ? ! :-)

g4ce
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 18 Jan 2010
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor g4ce » 21 Jun 2012, 13:18

Helemaal juist. De meeste onkyo toestellen zullen zelfs je niet HD beeldmateriaal upscalen.

Telenet Yugo
OVH voip

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1238
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 146 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Ramaht » 21 Jun 2012, 16:28

Let wel, als je met een media-pc werkt, kan het zijn dat er geen 5.1 passtrough is over HDMI. Beetje afhankelijk van je hard/software.
In dat geval combineer je het best met een optical kabeltjes voor de audio.


Ook kan het zijn dat je geen beeld krijgt, daarom moet je ervoor zorgen dat jeje decoder eerst bv aansluit op je tv, die in de goede stand zet 1080 of 720 en dan weer switcht. Echt afhankelijk van TV tot TV.
Want veel decoders staan standaard op auto, de receivers kunnen meestal 1080 aan, maar als je tv enkel 720 ondersteunt dan krijg je geen beeld.

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Argon » 21 Jun 2012, 19:31

Geen 5.1 ofzo nodig. Zijn gewoon 2 boxen. Dus daar zal ik geen probleem van ondervinden.

Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Argon » 29 Jun 2012, 21:14

Hallo,

heb dus zo'n Onkyo aangekocht en vandaag aangesloten. Dit werkt perfect tot ik dit merkte:
ik kan met de belgacom afstandsbediening het geluid van de tv niet meer stiller/luider zetten. Ik dien nu telkens de afstandsbediening te nemen van de Onkyo om de tv stiller/luider te zetten...

Belgacom hdmi uit gaat naar CBL/SAT en dan via de HDMI out van de Onkyo naar de tv te gaan. Iemand enige tips?

eaz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 03 Apr 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor eaz » 29 Jun 2012, 21:44


Argon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1178
Lid geworden op: 21 Mei 2007
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Receiver vraagje (HDMI)

Berichtdoor Argon » 29 Jun 2012, 22:05

Thanks, werkt inderdaad!
werkte altijd via de line out van mijn tv, dus ik kon gewoon met de afstandsbediening het geluid van de tv stiller zetten en dit werkte.
HDMI + deze versterker werkt dus op een andere manier blijkbaar.


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast