veranderding telenet abonnement

dommelgebruiker
Premium Member
Premium Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 09 Jul 2010
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

veranderding telenet abonnement

Berichtdoor dommelgebruiker » 04 Mei 2012, 21:20

Hallo,

Ik heb momenteel Fibernet(al 6 maanden)
maar kom zeker toe met basic internet.

als ik nu via mijn telenet verander krijg ik dan weer een nieuw jaarcontract van 12 maanden of blijven gewoon de 6 maanden doorlopen?
ik zou niet graag terug een jaar vast zitten,...

bedankt voor de info

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2377
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor a3ke » 04 Mei 2012, 21:36

terug een jaar ...

sindskort zijn wel de downgradekosten afgeschaft , dus dat wel in u voordeel
The eternal and true pessimist :D

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3397
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Patje » 04 Mei 2012, 22:09

Ik heb nog nooit geweten (bij telenet) dat je bij verandering van abo terug voor een jaar vastzit, zou de eerste keer zijn dat ik daar iets van hoor ....
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Redmi Note 10 @Proximus FlexPack
AfbeeldingAfbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2725
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Heronic » 04 Mei 2012, 23:15

Als je je digicorder/box inruilt wegens defect ofzo hang je al gelijk voor een jaar vast ;)
(nieuwe box ->nieuwe kaart->nieuwe activate->nieuw jaarcontract)

Dus zou er niet van verschieten moest dit hier ook zo zijn.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor ubremoved_539 » 04 Mei 2012, 23:18

Heronic schreef:Als je je digicorder/box inruilt wegens defect ofzo hang je al gelijk voor een jaar vast ;)
(nieuwe box ->nieuwe kaart->nieuwe activate->nieuw jaarcontract)


Da's nonsens !

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2725
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Heronic » 05 Mei 2012, 00:38

Nonsens? Zelf meegemaakt in hun servicecenter in wetteren!
Ga erheen en informeer maar eens.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3397
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Patje » 05 Mei 2012, 08:01

Zoals ik reeds zei, nog nooit geweten dat je opnieuw vast hangt... Lees maar eens !

http://klantenservice.telenet.be/conten ... dat-abonne
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. SSD 500 GB || Windows 10 Home X64 || GSM Redmi Note 10 @Proximus FlexPack
AfbeeldingAfbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

Gebruikersavatar
sirWard
Erelid
Erelid
Berichten: 928
Lid geworden op: 05 Jan 2009
Twitter: sirWard
Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

veranderding telenet abonnement

Berichtdoor sirWard » 05 Mei 2012, 10:53

Wijzigen van abonnement of inruilen van defect toestel bij Telenet u geen nieuw jaarcontract! Enige situatie die ik ken met een nieuw jaarcontract voor de klant, is wanneer je (enkele maanden terug, geen idee hoe het nu zit) een DC2000 inruilt voor de nieuwe DC2100 (niet wanneer er een defect is).

a3ke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2377
Lid geworden op: 07 Nov 2007
Locatie: 2800 Mechelen
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor a3ke » 05 Mei 2012, 11:51

Defect is geen eigen keuze dus zou inderdaad geen verlenging mogen inhouden

Maar downgraden of zelf nieuwe hardware vragen is eigen keuze dus nieuw of verlenging contract

Wees daar maar zeker van :)

Maar nogmaals , op dat na , kost je dit nu niets meer en dat vind ik al zeer goed tov vroeger terug 12 maand vast + 50 € ...
The eternal and true pessimist :D

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor ubremoved_539 » 05 Mei 2012, 12:02

Heronic schreef:Zelf meegemaakt in hun servicecenter in wetteren!


Dan kent men daar duidelijk de procedures niet !

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2725
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Heronic » 05 Mei 2012, 12:28

De uitleg van die kerel was :
Nieuwe box = nieuwe kaart = nieuwe activatie van die nieuwe kaart dus nieuw jaarcontract.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor ubremoved_539 » 05 Mei 2012, 12:34

Heronic schreef:De uitleg van die kerel was


En jij gelooft iedere uitleg van zo'n kerel of zelfs van de helpdesk van TN :bang:

Ik zou zeggen, amuseer je een half uurtje en bel er enkele op... je gaat allemaal verschillende antwoorden krijgen !

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2725
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Heronic » 05 Mei 2012, 12:42

Mja,

Voor mij als consument vertegenwoordigd die verkoper telenet op dat moment.
Ik kom niet om iets(toestel of service) te kopen maar om te ruilen.
In tegenstelling tot op een egyptische markt verwacht ik dan ook niet in de zak gezet te worden.
Dus ik neem aan voor waar.

Ik zal dan vast niet de enige zijn, blijkbaar is er te veel ruimte om te foefelen. En voor mij is deze negatieve ervaring (zie verkoper vertegenwoordigd telenet) er onrechtstreeks een met telenet.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor ubremoved_539 » 05 Mei 2012, 12:51

Daarom dat het belangrijk is dat bedrijven investeren in een Helpdesk... en het niet als pure kost bekijken. We weten allemaal dat het vaak grondig fout gaat bij TN en dat hun dat klanten kost, maar elders gaat het ook fout (en dus is het allemaal niet zo erg, you loose some, you win some).

Feit is, bekijk gewoon wat jij aanvaardbaar vindt als consument (en ik betwijfel of je blij bent met een nieuw contract omdat je decoder defect gaat) en neem daarop je besluit (protesteer of verander). In dat opzicht zou ik zelfs niet akkoord zijn met een nieuw contract bij wijziging van m'n abonnement (TN moet geen investering doen voor je, het kan dus ook geen "onkosten" aan je koppelen).

In ieder geval... het lijkt dat we de laatste maanden als consument toch wat vooruitgang boeken ivm. al die "kosten"... moest onze politiek nog wat meer willen zouden we nog veel verder kunnen staan !

Tomola
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 24 Aug 2008
Bedankt: 3 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Tomola » 05 Mei 2012, 16:33

Ik vind het persoonlijk al netjes dat je kan downgraden van account(als je tenminste ook met de maandelijks kosten een stap naar beneden gaat).
Vroeger kon dat niet binnen het jaar...

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4852
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1515 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor raf1 » 05 Mei 2012, 16:36

r2504 schreef:Dan kent men daar duidelijk de procedures niet !

Ze kennen hun procedures maar al te goed, vandaar dat verkopers met minimuloon telkens kiezen voor de procedure waarbij ze een bonus opstrijken.
Nieuw jaarcontractje = bonusje hé.

Tomola
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 24 Aug 2008
Bedankt: 3 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Tomola » 05 Mei 2012, 16:42

Heheh...nasty!

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
Telenet
ISP Official
ISP Official
Berichten: 229
Lid geworden op: 05 Dec 2007
Twitter: Telenet
Bedankt: 49 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor Telenet » 08 Mei 2012, 11:51

Bij de wijziging van je internetabonnement start er geen nieuw jaarcontract. Je huidige contractduur loopt gewoon verder. Dit vind je terug op http://klantenservice.telenet.be/conten ... dat-abonne

Wanneer je je gehuurde decoder inruilt voor een nieuw model (dus niet bij een defect inruilt voor hetzelfde model), start er wel een nieuw jaarcontract voor deze decoder. Dit vind je terug op http://klantenservice.telenet.be/conten ... ieuw-model

eaz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 03 Apr 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor eaz » 29 Mei 2012, 18:11

Schandalig eigenlijk die praktijken bij Telenet. Bij defect van uw digicorder, ben je verplicht terug een oude of refurbished model te nemen of bij een nieuwe krijg je een jaarcontract en 75€ aan uw been. Terwijl dat het bij Belgacom allemaal gratis is. :nono:

2Flip
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Mei 2010
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor 2Flip » 29 Mei 2012, 19:10

Wie zegt dat je bij een defect geen nieuwe krijgt?
Ik heb weet dat vrienden toch gewoon een nieuw model hebben gekregen toen hun "oud" model defect was...
Nieuw jaarcontract of 75EUR was ook niet aan de orde (wat me trouwens maar normaal lijkt).
Afbeelding

MrBlueSky
Premium Member
Premium Member
Berichten: 459
Lid geworden op: 22 Mar 2012
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer

Re: veranderding telenet abonnement

Berichtdoor MrBlueSky » 29 Mei 2012, 19:15

Bij een defect krijg je een refurbished model mee. Wanneer je een nieuwer type wil (defect of niet), betaal je €75.
Het is echter zo dat als er geen oude modellen meer beschikbaar zijn om mee te geven, dat ze je inderdaad dan gratis het nieuwe model meegeven, maar dit is eerder een uitzondering.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten