Hulp bij aansluiten

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 16 Aug 2011, 10:47

Hallo allen

Op dit moment hebben wij bij Telenet een shake met telefonie en internet (al enkele jaren). Wij staan op het punt om over te stappen naar EDPnet. Er komt hier nog een telefoonlijntje binnen van heel lang geleden, zelf hebben we dat nooit gebruikt. Het is een gesloten bakje met RTT erop en er zijn 2 draadjes die aangesloten zijn op een grijze draad, die dan een meter doorloopt en in het niets eindigt. (zie bijlage)

Ik vermoed dat ik best meteen het VDSL2 Doe-het-zelf splitterpakket bestel, met daarin NTP 2007 wandcontactdoos, TF 2007 splitter en VDSL2 converter. Maar wie kan me zeggen welke draadjes ik waar moet aansluiten?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Bijlagen
IMG_5543.jpg
(67.31 KiB) Nog niet gedownload
IMG_5542.jpg
(62.93 KiB) Nog niet gedownload

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4296
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2011, 11:12


Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16461
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 706 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 547 keer
Contact:

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor meon » 16 Aug 2011, 12:23

Oei Kippewit, zeker van dat die kabels nog bruikbaar zijn?
Ik dacht dat alles tot het IS/RA-punt voor rekening Belgacom-mensen is die voor de aansluiting moeten zorgen, en zoals de kabels nu uit uw muur komen kunt ge moeilijk van een IS/RA-punt spreken :)

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 16 Aug 2011, 12:43

Dus, wat kan ik best doen dan?

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6074
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 612 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 221 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor iceke » 16 Aug 2011, 12:44

En waarom zou die kabel niet meer bruikbaar zijn ? Stukje kabel erafknippen, koperdraadjes opschuren en een ntp-2007 eraan. (dat is niet zijn probleem maar het probleem van BGC)
-

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4296
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2011, 12:46

IS/RA is dit niet voor ISDN of ben ik verkeerd ?
De NTP 2007 zit bij het DIY pakket denk ik en als je het niet zelf doet moet je hiervoor betalen dacht ik !

correctie: Het is de NT1 die voor IDSN gebruikt wordt en de IS/RA is de Intro van BGC die in dit geval door de NTP2007 moet vervangen w<orden.

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 16 Aug 2011, 16:08

Met andere woorden: ik kan gewoon die NTP2007 aansluiten op de twee draadjes die nu (zogezegd) in gebruik zijn?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4296
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2011, 18:05

♦ Sluit je binnenkomende kabel (twee draden blauw en bruin dacht ik) aan de zwarte schroefconnector (a,b)

♦ aan de Blauwe schroefconnector (a1,b1) "DSL": moet je uw modem (bbox) verbinden met bvb VVT telefoniedraad of indien bijgeleverde de kabel in het DIY pakket.

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 86 keer
Uitgedeelde bedankjes: 61 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor redman » 16 Aug 2011, 19:57

Alles hangt ervan af wat voor invoer kabel je hebt.
Kun je zeggen wat de vier kleuren zijn van de invoer kabel?

Normaal als er een paar verandering moet gebeuren moet bgc een technieker langs sturen.

Als er geen technieker wordt langs gestuurd dan moet je het paar gebruiken dat nu is aangesloten.

eaz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 03 Apr 2011
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor eaz » 16 Aug 2011, 20:06

Zoals te zien op de bijlage is Blauw-Oranje in gebruik. Dus gewoon deze aansluiten op het zwart blokje van de NTP.

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 16 Aug 2011, 20:38

Blauwe en oranje aan het zwarte blokje dus. En wat bedoelt jackho met "modem aan blauwe schroefconnector"? Steek je de modem niet gewoon met een stekker in de NTP?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4296
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 276 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor jackho » 16 Aug 2011, 21:49

Inderdaad als er bij je DIY pakket een kabel bij zit met aan beide uiteinden een RJ11 stekker dan kan je die direct in de stekker pluggen (aanduiding DSL) die je op de NTP2007 steekt en de andere kant van de kabel met rj11 stekker in de modem.
De uitleg met het aansluiten op de blauwe schroefconnector is als je zelf een kabel zou willen aansluiten dan is dit mss gelmakkelijker dan een RJ11 stekker zetten want dan moet je enkel aan de kant van je modem op die kabel een RJ 11 aanzetten; dus dit enkel als je de kabel zelf zou willen of moeten maken.
Dus korter gezegd je kunt een RJ11 stekker uitsparen als je de blauwe schroefconnector gebruikt maar daar ben je vrij in.

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 17 Aug 2011, 15:59

Helaas, te lang bezig geweest met alle uitleg hier. De prijs van de modem is vannacht bij EDPnet van 0 naar 99 euro gestegen. Niet meer interessanter dus.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5446
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 298 keer
Uitgedeelde bedankjes: 178 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor honda4life » 17 Aug 2011, 16:28

Dan zou ik het aanbod van Scarlet eens bekijken :wink:
Of je koopt een modem tweedehands voor ongeveer de helft van de prijs.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 17 Aug 2011, 17:23

Helaas is de upload van scarlet 3,5 en geen 4,5 Mbps.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5446
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 298 keer
Uitgedeelde bedankjes: 178 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor honda4life » 17 Aug 2011, 17:28

Wie zegt er dat je die snelheid ook effectief zal halen als je een beperkte lijn hebt?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 17 Aug 2011, 17:36

Ik zit maar op 400 meter van de RUP werd me gezegd, dus ik had er alle vertrouwen in… Over Scarlet lees ik trouwens niet zo'n positieve verhalen...

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19260
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 979 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1832 keer
Contact:

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor krisken » 17 Aug 2011, 17:56

400m is een randgevalletje! Dat kan 30/4.5 of 20/2 worden!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5446
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 298 keer
Uitgedeelde bedankjes: 178 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor honda4life » 17 Aug 2011, 18:11

Scarlet kan inderdaad wel wat beter wat betreft porteren van telefoonnummers.

Verder vind ik de support héél wat beter sinds onlangs de chatsupport beschikbaar geworden is.
Maarja... aan EDPNet kan niks toppen qua support.

En eehm BBOX2 tweedehands kost 20€ :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 29 Aug 2011, 16:25

Ok, uiteindelijk dan toch nog EDPnet aangevraagd. Zij zeggen dat ik geen splitter of iets dergelijks nodig heb, omdat de modem rechtstreeks op het koperpaar kan aangesloten worden (en de telefoon via de modem gaat). Dus, weer een beetje dezelfde vraag nu: waar en hoe sluit ik die modem aan. En kan dat zonder eerst een NTP2007 op te bouwen?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16060
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2868 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 780 keer
Contact:

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor philippe_d » 29 Aug 2011, 17:00

Dat kan zonder de NTP, als je internet hebt zonder vaste lijn.
Dan gewoon de modem op de intro (blauw-oranje in jouw geval ?)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

kippewit
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 24 Jul 2011
Bedankt: 3 keer

Re: Hulp bij aansluiten

Berichtdoor kippewit » 29 Aug 2011, 19:39

Ok, en hoe maak je die draadjes aan elkaar vast? Niet met een lusterklem neem ik aan :-)


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten