Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Orange Belgium zet door met 'breedband only' (De Tijd 7/10) (79 reacties)
Gepost op 07 Okt 2020, 09:19 door satsurfer
Orange Belgium-topman Xavier Pichon duwt de aparte breedbandtoegang door. Dat is een van de diensten die het marktaandeel van de prijsbreker moeten verdubbelen tot 25 procent.

We hebben een sterk merk waarvan het potentieel nog niet volledig is aangeboord.

Nieuwe bazen, nieuw wetten. Maar niet alles verandert bij Orange Belgium nu Xavier Pichon (53) sinds1 september de touwtjes in handen heeft. De nieuwe CEO duwt het plan door van zijn voorganger Michaël Trabbia - die technologie- en innovatiebaas werd van de Franse moedergroep Orange - om Telenet en Proximus aan te vallen met een aanbod van enkel breedbandinternet. Die dienst leek op de helling te staan nadat de door de telecomwaakhond BIPT bepaalde huur die Orange Belgium aan Telenet moet betalen om zijn internet door te verkopen hoger was uitgevallen dan verwacht.

‘Er is vraag naar, dus moeten we ervoor gaan.’ Met die woorden schept Pichon duidelijkheid in zijn eerste gesprek met de schrijvende pers. De consument zal vermoedelijk nog dit jaar de dienst kunnen afnemen zonder dat die gebundeld wordt met telefonie en/of televisie.

De Fransman speelt zo in op de uit de VS overgekomen trend van ‘kabelknippen’, het opzeggen van het televisieabonnement ten voordele van het online kijken (streamen) van programma’s, series en films. Ook de rivalen Telenet en Proximus bieden breedband apart aan, maar tegen een prijs waar Orange Belgium flink onder wil duiken.

Breedband only is een van de diensten waarmee Pichon Orange Belgium wil doen groeien. ‘Ons marktaandeel bedraagt 10 procent. We mikken op 25 procent.’ Het klantenverloop moet dalen en het aanbod wordt - net als bij Telenet en Proximus - afgestemd op segmenten als gezinnen, jongeren en bedrijven. ‘We hebben een sterk merk waarvan het potentieel nog niet volledig is aangeboord.’

Pichon begon zijn carrière bij de bouwreus Bouygues, maar is een Orange-veteraan. Hij ging in 1998 aan de slag bij de Franse tele­comreus en werkte zich in 20 jaar op tot de nummer twee voor financiën en strategie.

De voorbije twee jaar nam hij een zijsprong naar de Boston Consulting Group in Sydney.

Pichon loopt warm voor de ‘hot issues’ in de Belgische telecomsector. 5G, de technologie voor supersnel mobiel internet, staat met stip op een. Nu de gewesten en de federale overheid de strijdbijl hebben begraven over de verdeling van de inkomsten van de veiling - die zo’n700 miljoen euro kan opbrengen - houdt niets de nieuwe federale regering nog tegen om de licenties snel te veilen. Pichon verwacht de veiling midden volgend jaar.

Al kan een rechtszaak roet in het eten gooien. Enkele organisaties en particulieren hebben beroep aangetekend tegen de voorlopige 5G-licenties, omdat de technologie volgens hen een negatieve impact heeft op de gezondheid en het milieu. Ook de emissienormen in Brussel en Wallonië moeten nog worden aangepakt om 5G te kunnen uitrollen.

Orange Belgium en de andere operatoren testen met de tijdelijke licenties het potentieel van de nieuwste generatie mobiel internet. Orange doet dat in de Antwerpse haven, waar een project loopt met sleep­boten van het Havenbedrijf en een ander bij de chemiereus BASF.

5G moet Orange een groter deel van de taart in het bedrijvensegment bezorgen, zegt Pichon. Dat is een stevige uitdaging, want die markt is niet minder fel bevochten dan de consumentenarena. Naast de twee grote rivalen lopen zich daar ook Cegeka, Citymesh en Entropia Investments warm.
 
Orange Belgium ambieert een leiderspositie bij het ontwikkelen van een duurzame smartphonemarkt (0 reacties)
Gepost op 05 Okt 2020, 13:47 door satsurfer
Afbeelding
https://orange.prezly.com/orange-belgium-ambieert-een-leiderspositie-bij-het-ontwikkelen-van-een-duurzame-smartphonemarkt
 
Vlaamse regering wil data-nutsbedrijf oprichten (10 reacties)
Gepost op 29 Sep 2020, 12:11 door DarkV
In de septemberverklaring van Minister-President Jambon staat dat de Vlaamse regering van plan is om deze legislatuur nog een data-nutsbedrijf op te richten. Ook wil het voluit gaan voor 5G, al blijven die plannen eerder vaag.

Bron: https://datanews.knack.be/ict/nieuws/vl ... 46889.html
 
Voo lanceert nieuw aanbod met Zuny, nieuwe concurrentie voor Tadaam? (19 reacties)
Gepost op 29 Sep 2020, 10:10 door satsurfer
https://www.bemobile.be/2020/09/28/le-lancement-de-zuny-aura-lieu-ce-6-octobre/#.X3Lqr2gza70
"Ce que l’on devine, c’est un produit basé sur le mobile avec un paquet télévisuel et probablement une connexion Wi-Fi domestique. Bref, un service dessiné pour la génération qui est née avec la téléphonie mobile."
https://www.zuny.be/index.html
 
Orange haalt 300.000 klanten voor Love aanbod (27 reacties)
Gepost op 18 Sep 2020, 20:37 door ToMiKoN
Bron is deze tweet: [tweet]https://twitter.com/PressOrangeBE/status/1306489672672182273?s=20[/tweet]

Toch een mooi resultaat en beter dan velen hadden gedacht! Ze worden een volwaardige speler op de Belgische markt. Hopelijk kunnen ze in de toekomst ook op fiber of op een eigen netwerk diensten aanbieden!
 
Nieuw online snelheidsrecord: hele Netflix-bibliotheek in 1 seconde gedownload (3 reacties)
Gepost op 30 Aug 2020, 17:04 door satsurfer
https://businessam.be/nieuw-online-snelheidsrecord-hele-netflix-bibliotheek-in-1-seconde-gedownload/
mss. kunnen ze snelheden ook zo op koper verbeteren.
 
DDoS attacks Nederland (109 reacties)
Gepost op 28 Aug 2020, 18:23 door didi79
Tweaker bericht dit https://tweakers.net/nieuws/171522/ddos ... iders.html

En vanavond verschillende sites moeilijk bereikbaar. Vermoedelijk een gevolg, want als verschillende providers DDoS attacks te verwerken krijgen, dan zullen de IX'en in Nederland (en omstreken) daar ook wel hinder van ondervinden, denk ik zo...
 
Gebruik Tadaam router buiten België met andere EU sim-kaart ? (4 reacties)
Gepost op 22 Jul 2020, 08:01 door Traveling
Hallo,

Omdat ik naast meerdere maanden per jaar in België verblijven ook veel in andere EU-landen zal zijn,
ben ik benieuwd of men de huidige Tadaam modem kan gebruiken met bijvoorbeeld een sim-kaart van een Spaanse operator om zo met deze Tadaam modem in dit geval in Spanje internet te bekomen.

Ik begrijp uiteraard dat ik met een sim-kaart van andere EU-operator (niet "Telenet - Base") dan niet van de typische Tadaam-diensten (TV-programma's,...) zal kunnen genieten.

Heeft iemand hier ervaringen mee ?

Thnx en groetjes,

Traveling
 
Hulp gezocht om Gigaset S650 H pro terug aan de praat te krijgen (5 reacties)
Gepost op 21 Jul 2020, 19:55 door Gaardenier
Heb hier in 2016 ook nog hulp gehad ivm N300 A IP. Dat werkte, maar nu heeft mijn installatie bijna 2 jaar stil gelegen. Alle handtoestellen opgeladen en N300 A IP aangesloten.
Heb laatste gebruikshandleiding gedownload en ook QuickSync, maar niets helpt. Het lijkt me of de handtoesellen afgeblokt worden, ik meen een sleutelsymbooltje te zien. Het schermpje van basisstation licht af en toe op, met blijkbaar juiste uur en datum.
Er was hier vroeger een Kamiel, die kende er nogal wat van. Misschien zijn er nu anderen? Ik vermoed dat er op een of andere manier ontgrendeld moet worden.
Dank bij voorbaat voor hulp.
 
Kaart: gemiddelde internetsnelheden in Europa (31 reacties)
Gepost op 16 Jun 2020, 12:40 door meon
Op Reddit zag ik vandaag een post waarbij de gemiddelde internet-snelheden per land, zoals gemeten door Ookla worden geplot op de kaart.
Is dacht ik wel eens interessant, want die gemiddelde snelheid van 84 is eigenlijk ook wat ik krijg als ik met m'n Proximus Internet Maxi ook haal als ik een test doe (ondanks dat volgens de VDSL-tool ik meer aan zou moeten kunnen).
79y3efbig4551.png