Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Topvrouw Dominique Leroy ruilt Proximus in voor Nederlands telecombedrijf KPN (53 reacties)
Gepost op 05 Sep 2019, 18:27 door Goztow
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/05 ... -proximus/

Ze mogen op zoek naar een nieuwe ceo bij proximus.
 
Tadaam (413 reacties)
Gepost op 01 Sep 2019, 17:52 door Rubinho
Hoi,

Zag dit net passeren online. Tadaam.be
Ziet er een telenet spin off uit.
Ongelimiteerd internet via 4g over wifi, enkele tv zenders via apps, voor 40ۥ
Duurder pakket voor meer streams en iets sneller.
Kleine lettertjes nog niet gelezen.
Weet iemand hier meer van?
 
EU: nieuwe regels bij online aankopen vanaf Sept '19 (4 reacties)
Gepost op 10 Aug 2019, 18:04 door rmag
Vanaf September moeten internet aankopen met een Multi-factor_authentication gebeuren ter bescherming van de consument.
Bron:
Bron2

Nu mijn bank had dit al langer ingevoerd dus verandering voor mij.
 
Proximus en Orange Belgium slaan de handen in elkaar om het mobiele toegangsnetwerk van de toekomst te ontwikkelen (25 reacties)
Gepost op 11 Jul 2019, 18:18 door Tomsworld
Bron :

https://www.proximus.com/nl/news/Proxim ... uture.html

Proximus en Orange gaan hun zendapparatuur samen uitbaten in en joint venture.

Vooral het onderste stukje illustreert het goed

* Kenmerken van een gedeeld mobiel netwerk

Kenmerken van een gedeeld mobiel netwerk waarbij kernnetwerken en spectrum onafhankelijk worden beheerd:


Vrijheid om niet-gedeelde ('unilaterale') sites en/of capaciteit in het netwerk te implementeren op het laagste niveau van capillariteit;
Op het niveau van de site: vrijheid om parameters voor data- en spraakkwaliteit in te stellen, spectrumbanden en technologielagen te implementeren;
End-to-end differentiëring in de dienstverlening op de Consumer, Enterprise- en Wholesalemarkten;
Volledige scheiding van gebruiks- en gebruikersdata en volledige vrijheid om een onafhankelijk beleid te voeren om de performantie, beveiliging en automatisering van het netwerk te verhogen.


Afbeelding

Ik ben wel benieuwd wat dit betekend voor Base / Telenet
 
Nederland legt vrije modem/router keuze vast (deel 2). (8 reacties)
Gepost op 10 Jul 2019, 22:11 door MaT
Het originele topic is blijkbaar gesloten voor god weet welke reden :roll: .
Een nieuw topic dringt zich op want de zaak is natuurlijk nog niet afgelopen, er is een kleine update over het tijdsverloop: vanaf oktober kan er meer duidelijk komen over de beslissing die men gaat nemen.

https://tweakers.net/nieuws/155002/duid ... tober.html
 
Regulator hakt in telecomtarieven (voor gebruik netwerk derden) (67 reacties)
Gepost op 07 Jul 2019, 14:29 door ToMiKoN
Dit artikel staat dit weekend de Standaard
https://www.standaard.be/cnt/dmf20190705_04495728

Regulator hakt in Telecomtarieven

Alternatieve telecombedrijven die de netwerken van groten zoals Telenet gebruiken, zullen daar voortaan minder voor moeten betalen. De telecomregulator BIPT wil zo de concurrentie op de telecommarkt aanzwengelen.

Hoeveel moeten alternatieve telecomaanbieders aan de grote jongens betalen om hun netwerken te gebruiken? Als het van telecomregulator BIPT en de mediaregulatoren afhangt, wordt dat een pak minder. Ze publiceerden gisterenavond hun langverwachte herziening van de groothandelstarieven. En die hakken er goed in. Dat moet de concurrentie aanzwengelen en de consument dus ten goede komen.

De tarieven zijn een hot topic in telecomland. Zo gebruikt Orange het netwerk van Telenet om digitale televisie en vast breedbandinternet aan te bieden. Maar de ceo van Orange, Michael Trabbia, liet al verschillende keren verstaan dat de prijzen die het daarvoor aan Telenet moet betalen te hoog liggen om er nog winst mee te maken. En onlangs nog stelde Bart de Groote, ceo van Mobile Vikings, in De Standaard dat zijn bedrijf graag vast internet en tele­visie wil aanbieden, maar dat de huidige prijzen dat niet toelaten.

Bijna halvering

De nieuwe prijzen moeten aan die verzuchtingen tegemoetkomen. In zijn communicatie geeft het BIPT twee voorbeelden van fictieve alternatieve operatoren. Vandaag betalen zij aan Telenet maandelijks 20,29 euro per klant die zij via hun netwerken bedienen. Volgens de nieuwe tarieven zou dat slechts 12,61 euro en 13,12 euro zijn. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal klanten, het concrete productaanbod en het dataverbruik van de klanten op piekuren.

‘Het zijn veel scherpere prijzen, dat klopt’, zegt Jimmy Smedts, woordvoerder van het BIPT. Voor een speler als Orange zal de prijs allicht iets hoger liggen, omdat het al een grotere klanten­basis heeft, ‘maar het zal zeker lager zijn dan wat het vandaag betaalt’. De exacte tarieven mag het BIPT niet meedelen, omdat die confidentieel zijn. Daarom geeft het alleen fictieve voorbeelden. ‘Wij denken dat dit de concurrentie zal aanscherpen’, zegt hij nog. ‘En dat er hierdoor nieuwe spelers op de markt kunnen komen.’

Bij Orange, dat de nieuwe tarieven ook vrijdagavond pas ontving, moesten ze de cijfers nog analyseren en werkten ze aan een officiële reactie. Die was vrijdag nog niet klaar.

Beroep

Normaliter gaan de nieuwe tarieven begin volgend jaar in. Operatoren kunnen de komende twee maanden beroep aantekenen, maar dat werkt niet opschortend. Telenet kon nog niet zeggen of het protest zal aantekenen. ‘We gaan het document de komende weken in detail bestuderen’, stelt woordvoerster Isabelle Geeraerts, die verder niet wenste te reageren.
 
Mediacampagne Orange met JCVD (5 reacties)
Gepost op 17 Jun 2019, 13:39 door satsurfer
https://www.hln.be/showbizz/celebrities/jean-claude-van-damme-als-romeinse-keizer-of-op-een-roze-flamingo-jij-beslist~a70a3361/

Nieuwsbrief Orange:
[url]https://orange.prezly.com/orange-en-jcvd-samen-op-een-lijn-om-belgie-meer-keuze-te-bieden#embed-def2accd-31f0-4514-a74a-828321cf9ac9
[/url]

"Wij willen de consument een zo breed mogelijk keuzepakket bieden, met meer controle, en gaan daarin zo ver mogelijk. Vanuit die visie lanceert Orange Belgium vandaag een mediacampagne met celebrity Jean-Claude Van Damme."

zal geen goedkope campagne zijn. JCVD komt niet voor niks naar België voor een fotoshoot. :-D
 
FRITZ!Box 7590 wint European Hardware Award ( beste router van 2019) (1 reacties)
Gepost op 07 Jun 2019, 11:13 door broke23
https://be.avm.de/actueel/nieuws-van-fritz/2019/fritzbox-7590-wint-european-hardware-award/

04-06-2019
De Europese vakwereld is het erover eens: de FRITZ!Box 7590 is in de categorie routers het beste product. Meer dan 100 redacteurs van in totaal negen grote Europese vakpublicaties hebben de FRITZ!Box 7590 tot beste router van het jaar 2019 verkozen.

Een bereik van ongeveer 20 miljoen lezers
In april en mei waren de redacteurs van negen vakpublicaties uit de volgende landen gevraagd om de beste producten in bepaalde categorieën te bepalen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Samen hebben deze publicaties een bereik van meer dan 20 miljoen lezers.

FRITZ!Box 7590 winnaar in de categorie routers
Behalve de FRITZ!Box 7590 waren apparaten van Asus, Netgear, Razer, Synology en TP-Link in de categorie routers genomineerd. De winnaar was de 7590.


Netjes! :beerchug:
 
Telenet verhoogt prijzen vanaf 4 augustus (83 reacties)
Gepost op 03 Jun 2019, 16:18 door Senne
Vanaf 4 augustus 2019 passen we de prijzen van onze abonnementen aan. Het gaat om de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge TV, mobiele en vaste telefonie.

Die worden verhoogd met 1,87%.

Bron: https://www2.telenet.be/nl/nieuweprijzen/

En in mindere mate: https://press.telenet.be/telenet-inform ... tie-242159
 
Wi-Fi 6: Wat u moet weten over de nieuwe wifistandaard (5 reacties)
Gepost op 29 Mei 2019, 10:22 door thomasv
Wat u moet weten over de nieuwe wifistandaard

Meer apparaten tegelijk verbinden met uw wifinetwerk, en sneller en veiliger surfen. Het zijn maar enkele voordelen die Wifi 6 belooft, de nieuwe wifistandaard.

...
Om Wifi 6 te kunnen gebruiken heeft u compleet nieuwe apparatuur nodig, zowel aan de routerzijde als aan de clientzijde (de apparaten die met de router verbinding maken). Het is nog vroeg dag, dus zulke apparaten zijn nog erg zeldzaam. Een handjevol routers op de markt werkt al met Wifi 6, net als hier en daar een laptop. Wat smartphones betreft: wij vonden welgeteld één model, de nieuwe Samsung S10. 2019 mag dan wel het jaar zijn dat Wifi 6 officieel wordt geïntroduceerd, voor een echte doorbraak is het waarschijnlijk wachten tot 2020 of zelfs 2021.

Bron: De Tijd (https://www.tijd.be/netto/budget/wat-u- ... 31640.html)