Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Mediacampagne Orange met JCVD (4 reacties)
Gepost op 17 Jun 2019, 13:39 door satsurfer
https://www.hln.be/showbizz/celebrities/jean-claude-van-damme-als-romeinse-keizer-of-op-een-roze-flamingo-jij-beslist~a70a3361/

Nieuwsbrief Orange:
[url]https://orange.prezly.com/orange-en-jcvd-samen-op-een-lijn-om-belgie-meer-keuze-te-bieden#embed-def2accd-31f0-4514-a74a-828321cf9ac9
[/url]

"Wij willen de consument een zo breed mogelijk keuzepakket bieden, met meer controle, en gaan daarin zo ver mogelijk. Vanuit die visie lanceert Orange Belgium vandaag een mediacampagne met celebrity Jean-Claude Van Damme."

zal geen goedkope campagne zijn. JCVD komt niet voor niks naar België voor een fotoshoot. :-D
 
FRITZ!Box 7590 wint European Hardware Award ( beste router van 2019) (1 reacties)
Gepost op 07 Jun 2019, 11:13 door broke23
https://be.avm.de/actueel/nieuws-van-fritz/2019/fritzbox-7590-wint-european-hardware-award/

04-06-2019
De Europese vakwereld is het erover eens: de FRITZ!Box 7590 is in de categorie routers het beste product. Meer dan 100 redacteurs van in totaal negen grote Europese vakpublicaties hebben de FRITZ!Box 7590 tot beste router van het jaar 2019 verkozen.

Een bereik van ongeveer 20 miljoen lezers
In april en mei waren de redacteurs van negen vakpublicaties uit de volgende landen gevraagd om de beste producten in bepaalde categorieën te bepalen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Samen hebben deze publicaties een bereik van meer dan 20 miljoen lezers.

FRITZ!Box 7590 winnaar in de categorie routers
Behalve de FRITZ!Box 7590 waren apparaten van Asus, Netgear, Razer, Synology en TP-Link in de categorie routers genomineerd. De winnaar was de 7590.


Netjes! :beerchug:
 
Telenet verhoogt prijzen vanaf 4 augustus (81 reacties)
Gepost op 03 Jun 2019, 16:18 door Senne
Vanaf 4 augustus 2019 passen we de prijzen van onze abonnementen aan. Het gaat om de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge TV, mobiele en vaste telefonie.

Die worden verhoogd met 1,87%.

Bron: https://www2.telenet.be/nl/nieuweprijzen/

En in mindere mate: https://press.telenet.be/telenet-inform ... tie-242159
 
Wi-Fi 6: Wat u moet weten over de nieuwe wifistandaard (5 reacties)
Gepost op 29 Mei 2019, 10:22 door thomasv
Wat u moet weten over de nieuwe wifistandaard

Meer apparaten tegelijk verbinden met uw wifinetwerk, en sneller en veiliger surfen. Het zijn maar enkele voordelen die Wifi 6 belooft, de nieuwe wifistandaard.

...
Om Wifi 6 te kunnen gebruiken heeft u compleet nieuwe apparatuur nodig, zowel aan de routerzijde als aan de clientzijde (de apparaten die met de router verbinding maken). Het is nog vroeg dag, dus zulke apparaten zijn nog erg zeldzaam. Een handjevol routers op de markt werkt al met Wifi 6, net als hier en daar een laptop. Wat smartphones betreft: wij vonden welgeteld één model, de nieuwe Samsung S10. 2019 mag dan wel het jaar zijn dat Wifi 6 officieel wordt geïntroduceerd, voor een echte doorbraak is het waarschijnlijk wachten tot 2020 of zelfs 2021.

Bron: De Tijd (https://www.tijd.be/netto/budget/wat-u- ... 31640.html)
 
Nieuwe telenet tv boxen werken niet meer meer modem only (2 reacties)
Gepost op 24 Mei 2019, 14:02 door ITnetadmin
Verontrustend citaat uit telenet faq:

Een Telenet TV-box kan je helaas niet combineren met een EMTA modem (modem only).

Source: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/kan-ik-mijn-digibox-of-digicorder-omruilen
 
Nieuwe glasvezel ISP (19 reacties)
Gepost op 23 Mei 2019, 13:43 door HONcircle
Op de website van https://glasvezel.fluvius.be/kies-helemaal-vrij-je-provider is er een nieuwe glasvezel ISP te zien:
https://www.fastfiber.be/
 
AVM brengt Fritz!OS 7.10 uit met nieuwe systeemfuncties en verbeteringen (9 reacties)
Gepost op 03 Mei 2019, 13:24 door Abusimbal
AVM brengt Fritz!OS 7.10 uit met nieuwe systeemfuncties en verbeteringen

Een aantal van de verbeteringen / nieuwe systeemfuncties

Het Fritz! Mesh-systeem is naast band steering nu ook in staat tot active steering van draadloze LAN-apparaten tussen de Fritz!Box-, Fritz!Repeater- en Fritz!Powerline-/WLAN-producten (access point steering / mesh wifi steering).
Repeaters en powerline-producten zijn nu met één druk op de knop te integreren in het Fritz! Mesh-systeem.
Een duidelijker mesh-netwerk door een gedetailleerd overzicht te verschaffen van elk individueel apparaat, inclusief de verbindingssnelheid en -kwaliteit. Op de Mesh Overview-pagina van de Fritz!Box zien gebruikers welke Fritz!Repeater en Fritz!Powerline-apparaten nog niet op het Mesh-netwerk zijn aangesloten.

Bron: https://nl.hardware.info/nieuws/65005/a ... beteringen
 
Proximus introduceert Epic combo (9 reacties)
Gepost op 29 Mar 2019, 11:41 door Vaganzza
https://www.proximus.com/nl/news/proxim ... combo.htmlVanaf 2 april breidt Proximus zijn aanbod voor millennials uit met een 'Epic'-pack. Epic combo beantwoordt aan alle noden van de jongere generaties, zowel thuis als onderweg. Het omvat een mobiel abonnement met eindeloze data voor de populairste video-, muziek- en sociale media-apps. Daarnaast genieten gebruikers thuis van onbeperkt internet tegen hoge snelheid en kunnen ze live en uitgesteld kijken naar de populairste tv-zenders via de Proximus TV-app en -website. Ook voor de bestaande Epic-klanten is er goed nieuws: zij krijgen vanaf 1 april nog meer belminuten en/of mobiele data voor dezelfde prijs.

Minder dan een jaar na de lancering van Epic stories en Epic beats brengt Proximus een derde Epic-product op de markt. Met Epic combo heeft het nu ook een pack in zijn gamma dat volledig is afgestemd op de specifieke noden en gebruiksgewoonten van millennials.

Epic combo is een pack dat bestaat uit de volgende producten:

Een mobiel abonnement met eindeloze data* om:
video’s te streamen via Netflix, Proximus TV, Twitch en YouTube
muziek te beluisteren via Apple Music, Deezer, Google Play Music, SoundCloud en Spotify
ervaringen te delen via Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Pinterest, Snapchat, Twitter en WhatsApp.

Daarbovenop krijgen gebruikers 4 GB extra mobiele data voor hun overige verbruik, alsook 150 belminuten en onbeperkte sms’en.
TV overal en op verschillende schermen via de Proximus TV-app en de Proximus TV-website**. Gebruikers krijgen vrije toegang tot 23 van de meest bekeken tv-kanalen, aangevuld met regionale zenders en de populairste radiokanalen. Bovendien kunnen ze tot 36 uur terugkeren in de tv-gids dankzij de inbegrepen optie TV Replay.
Supersnel internet thuis met onbeperkt downloadvolume.

Epic combo is beschikbaar vanaf 2 april 2019 voor 64,99 euro per maand. Tijdens de lanceringsperiode geldt een kortingstarief van 59 euro per maand gedurende zes maanden.

Er is ook goed nieuws voor bestaande klanten met Epic stories en Epic beats:

Gebruikers van Epic beats zien vanaf 1 april hun aantal belminuten verdubbeld tot 120 (i.p.v. 60 minuten). Bovenop hun eindeloze data voor muziekapps en sociale media krijgen ze voortaan 4 GB extra data voor ander mobiel dataverbruik (i.p.v 3 GB).
Gebruikers van Epic stories kunnen rekenen op 90 belminuten (i.p.v 60 minuten). Ze beschikken nog steeds over eindeloze data voor sociale media + 3 GB voor ander mobiel dataverbruik.

*Gebruikers kunnen in België aan maximale snelheid data gebruiken voor al hun inbegrepen Epic apps, tot ze 40 GB hebben opgebruikt. Daarna zal de internetsnelheid voor deze apps lager liggen in België, namelijk 512 kB per seconde. Daarnaast kunnen Epic combo-klanten nog voor 15 GB aan maximale snelheid surfen met hun Epic apps wanneer ze op reis zijn in de EU. Zodra dit volume is opgebruikt, surfen ze verder aan maximale snelheid aan een prijs van € 0,0054/MB.

**Beschikbare kanalen:

TV
Nederlandstalig: Eén, Canvas, VTM, VIER, VIJF, Q2, Vitaya, CAZ, ZES, Ketnet, VTM KIDS, VTM KIDS JR
Franstalig: La Une, La Deux, RTL-TVi, Club RTL, Plug RTL, TF1, La Trois, AB3, ABXplore, TV5 Monde
Duitstalig: BRF

+ regionale zenders afhankelijk van de woonplaats van de gebruiker.
Radio
Nederlandstalig: Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM, MNM Hits, Klara, Klara continuo, VRT NWS, Sporza, Qmusic, Joe
Franstalig: La Prem1ère, VivaCité, Musiq’3, Classic 21, Pure, Bel RTL, Mint, Radio Contact, Nostalgie, DH Radio
Duitstalig: BRF1 Radio
 
Proximus stopt samenwerking met Dommel/Billi (470 reacties)
Gepost op 27 Mar 2019, 00:08 door jimghw
Net in m'n mailbox:

Met spijt in het hart moeten wij u meedelen dat na een langdurig dispuut en verschillende juridische procedures tussen Dommel/Billi en Proximus, wij de dienstverlening aan u gedwongen zullen moeten stopzetten nu zondag 31 maart omdat Proximus beslist heeft de dienstverlening aan Dommel en Billi stop te zetten. Roamingdiensten zullen vanaf nu al niet meer beschikbaar zijn. We zijn dan ook verplicht de dienstverlening aan u en uw overeenkomst met Dommel of Billi hierover op te zeggen.

Meer dan een jaar hebben wij gepoogd om samen met Proximus, die exclusief de toegang voorziet tot het kopernetwerk in België, tot een oplossing te komen waarbij wij onze klanten zouden kunnen blijven voorzien van een competitief en innovatief telecom product.

Echter zijn we in deze tocht gebotst op een stevige monopolist die zijn best doet om de toegang tot het telefoonnetwerk en bij uitbreiding de toegang tot breedband via de telefoonlijn, te beperken voor virtuele operatoren. Gedreven in onze strijd hebben we voor onze klanten alle juridische instanties en opties uitgeput, maar helaas heeft dit niet gebaat en moeten we vandaag de strijd gedwongen opgeven.

We hopen dat deze Dommel en Billi case tenminste nog kan bijdragen tot een betere bewaking van de regulering in de toekomst.

We vinden echter wel dat de Belgische telecomgebruiker een concurrentieel, goed en transparant product verdient en zijn daarom op zoek naar alternatieve toeleveranciers.
We zullen hiervoor wel enkele weken nodig hebben, voor mobiel waarschijnlijk minder.
U kan de status hiervan volgen op onze website www.dommel.com. Indien u graag actief op de hoogte wordt gehouden, kan u zich via deze link aanmelden.

Als u hier niet op kan of wil wachten, begrijpen we dat uiteraard en raden we u aan een ander alternatief te zoeken voor onze dienstverlening. U kan op www.bestetarief.be een vergelijking maken van de huidige operatoren in de markt.

De helpdesk van Dommel en Billi blijft bereikbaar via email.
Voor algemene vragen, gelieve te mailen naar info@dommel.com.
Voor technische vragen, gelieve te mailen naar servicedesk@dommel.com
Verder zullen we zoveel mogelijk vragen beantwoorden op de website (FAQs).

Tot slot willen we u graag onze oprechte excuses aanbieden.

het Dommel/Billi team
 
Telenet past facturatieperiode aan voor alle klanten (12 reacties)
Gepost op 26 Mar 2019, 09:01 door Bababa
Zie: https://www2.telenet.be/nieuweaanrekening
Telenet heeft beslist dat iedereen voor al zijn diensten op voorhand wordt gefactureerd ipv achteraf.
1 miljoen klanten x 60 euro = 60 miljoen euro gratis voorschot