Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 849
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor lanadekat » 03 Sep 2019, 01:40

proximusboyke schreef:maar ik krijg geen contact met mijn http://192.168.8.1
orange airbox of hoe het ook noemt

Het is 192.168.1.1 en/of flybox.home
En als die 2 niet werken kijk eens op het toestel, moet er ergens opstaan.

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 389
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Bababa » 08 Okt 2019, 22:26

Tim.Bracquez schreef:Klopt, hier gewoon altijd via twitter vragen voor toegang tot de web.pro.be APN, geen problemen mee. Ze kennen hun production en opties niet goed :-)

Je kan dit (tegenwoordig?) gewoon zelf instellen in je Flybox, geen tussenkomst van de klantendienst nodig.
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 08 Okt 2019, 22:36

Bababa schreef:Je kan dit (tegenwoordig?) gewoon zelf instellen in je Flybox, geen tussenkomst van de klantendienst nodig.

Je kan het wijzigen, dat klopt, maar wordt dat zomaar geaccepteerd? En wat doe je met het paswoord?
En wat de snelheid betreft: die schommelt dat het een lieve lust is, vooral de download snelheid. Paar dagen geleden haalde ik 0,5 (een halve) mbps. Ondertussen ook een draadloze verbinding tussen fritzbox en flybox. Met de ethernet kabel niks dan snelheids problemen.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Bababa
Pro Member
Pro Member
Berichten: 389
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Bababa » 08 Okt 2019, 22:37

Gebruikersnaam en wachtwoord blanco laten
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 08 Okt 2019, 22:55

Heb het aangepast op mijn TP Link Flybox.

Nieuw profiel met die APN, enkel IP v.4 (beide werkte niet), wachtwoord en gebruikersnaam blanco, CHAP

Werkt, in de zin dat ik verbonden ben, maar ik zie geen enkel verschil. Nog steeds een intern ipadres. Snelheid lijkt ook gelijk.

Ik weet niet hoe ik kan zien welk toeganspunt effectief in gebruik is. Het nieuwe profiel is het geselecteerde profiel, ook na herstart.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 08 Okt 2019, 23:33

Nieuw profiel gemaakt met de web.pro.be. moet je die IPv4 zelf ergens instellen? Vind het niet zo meteen.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 08 Okt 2019, 23:40

Jack Daniels schreef:Nieuw profiel gemaakt met de web.pro.be. moet je die IPv4 zelf ergens instellen? Vind het niet zo meteen.


Bij mij is dat gewoon een optie in het profiel. Zie dus geen verschil daarmee.

Screenshot 2019-10-08 at 23.38.58.png
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 09 Okt 2019, 01:10

Dan heb jij ofwel een ander modem type of andere firmware maar die WAN instellingen staan er bij mij niet op, nergens te vinden. Ik heb de B525s-23a.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Ordon
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Ordon » 09 Okt 2019, 15:30

Jack Daniels schreef:Ik heb de B525s-23a.

Die heeft die instelling ook.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 09 Okt 2019, 15:54

Ordon schreef:
Jack Daniels schreef:Ik heb de B525s-23a.

Die heeft die instelling ook.

Onder welk menu moet ik zoeken? Heb ze allemaal overlopen, maar IPv4 is onvindbaar. Net zoals WAN menu, heb ik ook niet.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 09 Okt 2019, 19:56

Zijn er nu mensen hier die dat zelf aangepast hebben en daardoor een andere ervaring hebben? Zover ik zie maakt het 0,0 verschil. Zoja, dan maakt dat toch niets uit, buiten dat je iets doet dat waarschijnlijk niet de bedoeling is.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 09 Okt 2019, 20:06

WalterB1 schreef:Zijn er nu mensen hier die dat zelf aangepast hebben en daardoor een andere ervaring hebben? Zover ik zie maakt het 0,0 verschil. Zoja, dan maakt dat toch niets uit, buiten dat je iets doet dat waarschijnlijk niet de bedoeling is.

Volgens gebruikers hier kan je op die manier de simkaart in een ander toestel stoppen en ben je niet langer gebonden aan de Flybox van Orange. Een Fritzbox 6890lte zou dan eventueel dienst kunnen doen als 4g modem.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5477
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 253 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Jack Daniels » 10 Okt 2019, 17:02

Sim in een fritzbox 6890 gestopt, APN heb ik op web.pro.be ingesteld zonder login en paswoord. De Fritz maakt verbinding maar orange geeft keer op keer een foutmelding. Het kaartje is niet geschikt om in dit apparaat gebruikt te worden en kan enkel gebruikt worden in combinatie met de Flybox (of iets in die zin). Voorlopig dus geen draadloze internetverbinding via Fritz box tenzij iemand hier de oplossing kent.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3025
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 414 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 10 Okt 2019, 17:40

Je moet niet gewoon web.pro.be instellen hé! Je moet de klantendienst bellen en vragen om de web.pro.be APN te kunnen gebruiken met een direct IP ipv een CGNAT, daarna kan ik die gewoon in MikroTik stuff gebruiken, tot zolang ik de klantendienst niet gecontacteerd hebt gaat dit niet
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1026
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor splinterbyte » 11 Okt 2019, 09:56

Tim.Bracquez schreef:...gewoon in MikroTik stuff gebruiken...

Kan je dit dan ook in 3G USB sticks of 3G miniPCIe modems (als in laptops) gebruiken dan, al getest?

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3025
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 414 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 11 Okt 2019, 10:54

Is een 4G only SIM.
En eigenlijk enkel te gebruiken in hun modem, dus hoe meer aandacht er aan, hoe meer kans dat dit niet meer gaat :-)
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1026
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor splinterbyte » 11 Okt 2019, 11:04

dus je hebt het nog niet getest of wil het niet testen neem ik aan :p

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3025
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 414 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 11 Okt 2019, 11:21

3G gaat niet, reeds getest
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 19 Nov 2019, 20:00

Vandaag voor de eerste keer echt problemen met Esay Internet@home.

Gisteren had ik een soort van voorbode. Tijdens de dag kreeg meldingen van de interface dat de simkaart ongeldig was. Was wel verbonden en het werkte correct. Gisterenavond plots geen dataflow meer en de melding van de computer dat ik op een netwerk zat waar ik diende via en captive portal te loggen. Reboot gedaan van de flybox en het werkte terug.

Vandaag heb ik al heel de dag problemen met de uploadsnelheid. Die is met tijden, uren, zeer, zeer laag. 0,40 Mpbs tot een 2-3 Mbps. Op een bepaald punt lukte het letterlijk niet om een google zoekopdracht te geven. En dan soms weer een poos normaal, 40-55 Mbps up. Alles lijkt verder normaal. Goede signaalsterkte, goede download snelheid. Reboot maakt geen verschil.

Bericht gezonden naar Orange met het verzoek het te onderzoeken.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 287
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor ReLoad » 22 Nov 2019, 22:02

Ik had een tijdje geleden plots dagelijks de melding 'No sim card detected. or the SIM is unkown', na een reboot was het probleem altijd opgelost voor enkele uren/dag. Maar het probleem bleef terugkeren.

Ik heb het probleem uiteindelijk kunnen oplossen door de simkaart eens uit de flybox te halen en opnieuw in te steken.
Sindsdien is het probleem nu als enkele maanden niet meer opgetreden.

Misschien ook eens proberen?
25/3.5
Afbeelding

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 22 Nov 2019, 23:46

ReLoad schreef:Misschien ook eens proberen?


Ik probeerde het. Vlak voor de test speedtest gedaan. Op dat moment prima waarden. Ping goed, hoge up&down. Afgezet, simkaart er uit, eens over gevreven, terug er in.

Zal wel toeval zijn maar nu zijn mijn waarden zeer slecht.
https://www.speedtest.net/result/8787719203

Meerdere tests gedaan. Hoge ping, zeer lage download, hoge upload. Deze ochtend had ik prima waarden maar tegen 9u of wat later terug waardeloze upload. Advies van de helpdesk is firmware laten updaten van mijn TP Link Archer.

Ik ga het even zo laten en wachten op die Black Friday Tadaam-promo. Misschien ben ik over een week weg bij Orange.

aanvulling;
Het blijft maar gekker worden. Ik heb nu 100% signaalsterkte wat ik nog nooit heb gehad. Normaal heb ik steeds 75%, uitzonderlijk 50% en tegelijk deze belachelijke waarden.
Afbeelding
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 287
Lid geworden op: 10 Apr 2007
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor ReLoad » 23 Nov 2019, 21:02

Gebruik je toevallig een laptop via Wifi voor de snelheidstesten?

Verder heb ik ook al gemerkt (met de flybox) dat op mijn laptop bepaalde energie standen (zoals gebalanceerd, energie besparing) vaak heel hoge ping waardes tot gevolg hebben (fluctuerende jitter).
Dit komt omdat er dan een soort van power safe actief is op wifi.

Sindsdien staat mijn laptop meestal op een van de andere energie standen (hoge performantie) en daar loopt het wel altijd goed.

Volgende testscenario's doorlopen:
-Via laptop wifi op batterij => bij mij dus bij bepaalde besparende energie standen hoge ping, andere niet
-Via laptop wifi op stroom => bij mij dus bij bepaalde besparende energie standen hoge ping, andere niet
-Laptop/pc met een utp kabel => geen issue
25/3.5
Afbeelding

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 95 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor WalterB1 » 23 Nov 2019, 21:57

ReLoad schreef:Gebruik je toevallig een laptop via Wifi voor de snelheidstesten?



Wel, de computer waarop het echt moet werken is een desktop verbonden via ethernet. De meeste van mijn speedtests zijn via de ethernet-desktop. Doe soms ook speedtests via mijn Chromebook maar dan hang ik die ook aan ethernet om de wifi als factor uit te sluiten. Al zijn de resultaten van een test daarna via wifi van de zelfde orde.

Eerder vandaag had ik iets van een 3-6Mbps down en onmeetbaar weinig up. Pijnlijk slecht. Nu lijkt alles weer prima te werken. Of toch prima genoeg.
https://www.speedtest.net/result/8790402630
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, YeloTV via Chromecast
Telefoon: vast WeePee, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

dragonflo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 474
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Easy Internet@Home: snelheid tegenwoordig?

Berichtdoor dragonflo » 10 Dec 2019, 22:55

Kan je daar ook zonder problemen een switch aanhangen met 16 poorten? Hoeveel toestellen zouden tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de wifi? Op de website staat 64 verbonden toestellen, maar ik ga er vanuit als die toestellen allemaal tegelijkertijd actief het internet gebruiken, het toestel dat niet zal aankunnen.

Ik wil dit een aantal maanden gebruiken als noodoplossing.


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GuntherDW en 1 gast