Stopcontacten met schakelaars op afstand

Djohnnie
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 05 Okt 2009
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Djohnnie » 08 Jan 2019, 09:17

Ik heb een vraagje i.v.m. stopcontacten die je op afstand kan in- of uitschakelen:
Sinds jaren heb ik al verschillende soorten en merken van stopcontacten met schakelaars gekocht en gebruikt. Het maakt niet uit welk merk en welke prijs (€10 - €100 per stuk), maar na ongeveer een jaar gaan ze allemaal stuk. Mijn huidige TP-Link HS100 zijn tot hiertoe de langst uithoudende, maar beginnen nu na een kleine 2 jaar ook te flessen. Wat gebeurd er dan juist? Ze schakelen niet meer: je hoort de relais klikken, maar duidelijk stiller dan normaal. Hierdoor schakelt hij dus niet meer volledig en wordt de elektriciteit niet afgesloten. Ik gebruik deze stopcontacten niet voor zware verbruikers: eentje voor de staanlamp, eentje voor de wifi-access-point voor de tuin en eentje voor de TV en bijhorende apparaten. Ze gaan telkens allemaal stuk, maar die voor de TV vaak het eerst. Maximaal verbruik voor TV en bijhorende apparaten is ongeveer 500W.

Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou zijn?

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 797
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor SpecialK » 08 Jan 2019, 09:40

Goedkope relais met ingebrande contacten. Een goede tik op de schakelaar doet die meestal wel terug uitvallen. Je zou ze kunnen openhalen en de relais vervangen, maar gezien de kostprijs kan je je afvragen of dat de moeite loont.

Djohnnie
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 05 Okt 2009
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Djohnnie » 08 Jan 2019, 09:59

Op zich heb ik al vaak gewoon gratis vervanging gekregen (stukgaan binnen de garantieperiode). Ik vond het gewoon frappant dat ik dit altijd voorheb met meerdere merken en niets online kan terugvinden hoe dit tegen te gaan.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5209
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 607 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Jack Daniels » 08 Jan 2019, 10:05

Ik begin al schrik te krijgen bij het lezen van dit artikel. Ik heb namelijk sinds een paar weken een Fritz Dect200 in gebruik. Hopelijk gaat die wel lang mee. Maar het lijkt mij inderdaad vreemd dat jouw schakelaars er na verloop van tijd de brui aan geven, ondanks het lage vermogen wat ze moeten leveren. Zolang het binnen de garantietermijn gebeurt is de schade relatief beperkt. Gebeurt het daarbuiten, dan wordt het wel een dure aangelegenheid.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1576
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Sinna » 08 Jan 2019, 10:20

Jack Daniels schreef:Ik begin al schrik te krijgen bij het lezen van dit artikel. Ik heb namelijk sinds een paar weken een Fritz Dect200 in gebruik. Hopelijk gaat die wel lang mee.

Ik zou niet te hard vrezen voor Fritz, Deutsche Grundligkeit you know. Zij kunnen het zich ook niet veroorloven om inferieure producten te lanceren.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1979
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 74 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer
Contact:

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor devilkin » 08 Jan 2019, 10:21

Ik heb al meerdere jaren meerdere merken KaKu schakelaars in gebruik, nog nooit eentje van kapot gegaan...
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1995
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor laroyj » 08 Jan 2019, 10:26

ik heb er ook reeds 10 jaar verschillende in gebruik, die ik dagelijks gebruik, en nog nooit problemen mee gehad,, vrees dan ook dat de belasting die je eraan hangt te hoog is, hier hangen er enkel decoratieve lampjes en sfeerverlichting van max 50 watt aan...., is beperkt tot 1000 of 1500 watt dacht ik, dus niet gemaakt om bvb elektrische vuurtjes of zware spots mee aan te schakelen...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14554
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2484 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 681 keer
Contact:

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor philippe_d » 08 Jan 2019, 11:59

Jack Daniels schreef:Ik heb namelijk sinds een paar weken een Fritz Dect200 in gebruik. Hopelijk gaat die wel lang mee

Ik gebruik al jaren een 5-tal Fritz!Dect200's en heb er nog geen problemen mee gehad.
De meeste schakelen lage vermogens (verlichting, TV-kast), eentje schakelt een electrische boiler: dagelijks schakelen om op te warmen tijdens daluren, en die ik ook vanop afstand kan in/uit schakelen, alsook spanning, vermogen, verbruik en temperatuur kan uitlezen (vakantiewoning).

Bij familie hangt er ook een Fritz!Dect200 op de badverwarmer die dagelijks schakelt.

Tot nu werkt alles perfect...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Crazy2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 09 Mar 2008
Locatie: Heusden-Zolder, België
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Contact:

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Crazy2 » 08 Jan 2019, 12:30

Ik heb er van chacon en hier ook nog nooit problemen gehad en zijn al 4 jaar oud.
Eén van de schakelaars gebruik ik voor de elektrische verwarming met een vermogen van 1500w.

Ik gebruik ook zwave switches met energiemeter voor droogkast en ook bij deze geen problemen.
Less is more

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4552
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor honda4life » 08 Jan 2019, 15:14

Veelal trekt het in/uitschakelen een vonk en dat is niet noodzakelijk evenredig met het vermogen.
De relais zijn vaak veel te klein
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5209
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 607 keer
Uitgedeelde bedankjes: 246 keer

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Jack Daniels » 08 Jan 2019, 17:01

honda4life schreef:Veelal trekt het in/uitschakelen een vonk en dat is niet noodzakelijk evenredig met het vermogen.
De relais zijn vaak veel te klein

Inderdaad, werd mij vorige week ook door een electricien verteld. Die vonk zorgt er voor dat de levensduur van die dingen snel achteruit gaat.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 975
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Contact:

Re: Stopcontacten met schakelaars op afstand

Berichtdoor Kitt » 08 Jan 2019, 17:07

honda4life schreef:Veelal trekt het in/uitschakelen een vonk en dat is niet noodzakelijk evenredig met het vermogen.
De relais zijn vaak veel te klein


en zeker als het china relaiskes zijn in sonoff en toestanden ..
je moet er beke geluk mee hebben ... voor motoren te sturen ga je al snel hebben dat ze blijven plakken door de EMK ..
heb hier vroeger lang gesukkeld met rolluiken ook ..nochttans Releco industrie relaikes .. bleven soms plakken door de vonk ..
had er toen blusserkes op gezet dat hielp wel beke ..
Nu zwaardere zitten ( die wel meer plek pakken in kast ..helaas) .. geen last meer van zonder blusserkes ..


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten