Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

KirstenVL
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 Jan 2019
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

Berichtdoor KirstenVL » 04 Jan 2019, 09:37

Hallo,

Deze week werd door de Proximus installateur de installatie thuis uitgevoerd na onze verhuis. Hij raadde ons aan om een eigen nieuwe wifi-router aan te kopen omdat het wifi signaal in de living te zwak is, hij gaf aan dat we onze decoder op deze router konden aansluiten. Er komt immers maar 1 Ethernet kabel van de berging naar de living. We hebben onze nieuwe router (Asus RT-AC51) gisteren geïnstalleerd maar de decoder krijgt geen signaal door.

Set-up:
- de Bbox 3 in de berging
- Ethernet kabel van Bbox 3 loopt naar living
- In living staat Asus RT-AC51
- Ethernet van Asus RT-AC51 naar decoder: TV werkt niet

Hoe kunnen we dit oplossen? Kunnen we tussen de Bbox 3 en Asus RT-AC51 een switch steken die zorgt voor rechtstreekse aftakking naar decoder? Zo ja, welke switch koop ik best?
TV: Bbox 3 --> switch --> decoder
Internet: Bbox 3 --> switch --> Asus RT-AC51

Of kunnen we dit ook oplossen zonder extra switch? Hebben jullie een betere oplossing? Ik las ook dat je een van de LAN poorten van de router kan instellen als switch?

Alvast bedankt voor jullie info,

Kirsten

deman3417
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

Berichtdoor deman3417 » 04 Jan 2019, 10:07

Beste,

ik had hetzelfde probleem.
Heb tussen BBOX en decoder/router een Netgear GS105Ev2 gezet.
Bij deze kun je IGMP snooping aanzetten.
Werkt al jaren prima hier.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14519
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2474 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 676 keer
Contact:

Re: Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

Berichtdoor philippe_d » 04 Jan 2019, 10:13

KirstenVL schreef:Hij raadde ons aan om een eigen nieuwe wifi-router aan te kopen omdat het wifi signaal in de living te zwak is, hij gaf aan dat we onze decoder op deze router konden aansluiten

Verkeerd advies, maar hij bedoelde heel zeker een wireless access point :)

KirstenVL schreef:Of kunnen we dit ook oplossen zonder extra switch? Hebben jullie een betere oplossing? Ik las ook dat je een van de LAN poorten van de router kan instellen als switch?

De LAN poorten zijn een switch, maar je moet de router instellen als switch/access point. Dan heb je geen extra switch nodig, en blijf je de B-box3 gebruiken als "router".

Bij de meeste routers zijn hiervoor volgende volgende stappen nodig:
  • het LAN IP adres van de router wijzigen naar een vast IP adres binnen het subnet van de B-Box3. Dit is een IP adres tussen 192.168.1.2 en 192.168.1.63 (64-99 is gereserveerd voor de decoders, vanaf 100 gebruikt door de B-box voor DHCP)
  • de WAN uitschakelen (bij de Asus is dit Advanced Settings > WAN > Internet Connection tab. Hier "enable WAN" = No aanvinken
  • DHCP uitschakelen (bij de Asus is dit Advanced Settings > LAN > DHCP Server tab. Hier "enable DHCP" = No aanvinken
Na opnieuw starten ben je klaar, en kan je de Asus "router" (die geen router meer is) bereiken op zijn nieuw IP adres om de WiFi in te stellen.

Bij sommige routers kan je echter met één klik de router omzetten naar Access Point:
  • Bij de Asus is dit: Advanced Settings > Administration > Operation Mode tab. Hier "Access Point mode" aanvinken.
De router zal nu vanzelf rebooten, en starten als access point; je kan nu de Proximus TV decoder hierop aansluiten.

zie: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wire ... Manual.pdf
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

deman3417
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

Berichtdoor deman3417 » 04 Jan 2019, 13:12

Als de Asus de optie IGMP snooping heeft kan dit werken.
Maar zover ik kan zien heeft die dat niet.
Zonder IGMP snooping valt het internet uit op alle poorten en wireless wanneer je de TV decoder aan zet, omdat je dan last hebt van IGMP network flood.
IK veronderstel wel dat ze TV en internet tegelijk willen op dezelfde kabel.

KirstenVL
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 Jan 2019
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Proximus decoder via eigen router Asus RT-AC51

Berichtdoor KirstenVL » 04 Jan 2019, 20:14

philippe_d schreef:
KirstenVL schreef:Hij raadde ons aan om een eigen nieuwe wifi-router aan te kopen omdat het wifi signaal in de living te zwak is, hij gaf aan dat we onze decoder op deze router konden aansluiten

Verkeerd advies, maar hij bedoelde heel zeker een wireless access point :)

KirstenVL schreef:Of kunnen we dit ook oplossen zonder extra switch? Hebben jullie een betere oplossing? Ik las ook dat je een van de LAN poorten van de router kan instellen als switch?

De LAN poorten zijn een switch, maar je moet de router instellen als switch/access point. Dan heb je geen extra switch nodig, en blijf je de B-box3 gebruiken als "router".

Bij de meeste routers zijn hiervoor volgende volgende stappen nodig:
  • het LAN IP adres van de router wijzigen naar een vast IP adres binnen het subnet van de B-Box3. Dit is een IP adres tussen 192.168.1.2 en 192.168.1.63 (64-99 is gereserveerd voor de decoders, vanaf 100 gebruikt door de B-box voor DHCP)
  • de WAN uitschakelen (bij de Asus is dit Advanced Settings > WAN > Internet Connection tab. Hier "enable WAN" = No aanvinken
  • DHCP uitschakelen (bij de Asus is dit Advanced Settings > LAN > DHCP Server tab. Hier "enable DHCP" = No aanvinken
Na opnieuw starten ben je klaar, en kan je de Asus "router" (die geen router meer is) bereiken op zijn nieuw IP adres om de WiFi in te stellen.

Bij sommige routers kan je echter met één klik de router omzetten naar Access Point:
  • Bij de Asus is dit: Advanced Settings > Administration > Operation Mode tab. Hier "Access Point mode" aanvinken.
De router zal nu vanzelf rebooten, en starten als access point; je kan nu de Proximus TV decoder hierop aansluiten.

zie: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wire ... Manual.pdf

We hebben zonet alles getest en het werkt, super super bedankt!!
:banana:


Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: mobdro en 0 gasten