WiFree neemt niet beste AP?

vanjazupan
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 Sep 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

WiFree neemt niet beste AP?

Berichtdoor vanjazupan » 1 week 5 dagen 11 uur geleden (09 Sep 2018, 19:06)

Ik gebruik WiFree zelf overal zonder problemen. Op mijn eigen modem thuis staat WiFree ook actief. Als ik een meting doe, dan zie ik het TelenetWiFree signaal even sterk aanwezig dan mijn persoonlijke Telenet wifi. Thuis gebruik ik zelf mijn persoonlijke wifi zonder probleem. Ik krijg hier nog al wat kinderen over de vloer, neefjes en nichtjes, en die hebben natuurlijk hun tablets bij en maar youtuben, en dat trekt er heel wat GB door, dus die heb ik liever op WiFree met de account van bij hen thuis. het probleem is echter dat iedereen die hier WiFree gebruikt, klaagt dat het heel traag gaat en dikwijls wegvalt. Na onderzoek ben ik er achter gekomen dat als er bij mij thuis WiFree gebruikt wordt, dat bijna nooit via mijn eigen modem gebeurt, maar via de buren. Dat signaal van de buren is 10x slechter dan mijn eigen WiFree signaal, en toch connecteert alles op de WiFree van de buren (laptop, phone, tablet, pc, ...). Het vreemde is dat mijn persoonlijke Telenet wifi wel perfect werkt. Ik heb de modem al eens terug naar fabrieksinstellingen gebracht, hard reset gedaan, met verschillende telenet accounts geprobeerd... niks helpt.
Heel af en toe lukt het toch via mijn eigen modem, en dat geeft dan vlot 20Mbit, maar 99/100 keren gaat het via de buren en dan haalt de wifree maar 1-5Mbit.
Iemand een idee hoe het kan komen dat de AP van de buren verkozen wordt boven de dichtsbijzijnde AP met een veel beter signaal? Ik blijf er mijn hoofd maar over breken.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13768
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2220 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: WiFree neemt niet beste AP?

Berichtdoor philippe_d » 1 week 5 dagen 9 uur geleden (09 Sep 2018, 20:35)

Misschien is het maximaal aantal gebruikers bereikt?
Er kunnen (meen ik mij te herinneren) maximaal 4 gebruikers aangemeld zijn op één Homespot.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

vanjazupan
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 Sep 2018
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: WiFree neemt niet beste AP?

Berichtdoor vanjazupan » 1 week 5 dagen 9 uur geleden (09 Sep 2018, 20:50)

Ja, iets van die aard heb ik inderdaad ook al eens gelezen. Dat is het echter niet in mijn geval.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1065
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: WiFree neemt niet beste AP?

Berichtdoor bruma » 1 week 5 dagen 8 uur geleden (09 Sep 2018, 21:49)

Ik denk dat het er nu 12 cc zijn echter ze delen Dee beperkte bandbreedte

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten