Cisco 887VA

tdma
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 Mei 2016
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Cisco 887VA

Berichtdoor tdma » 06 Jul 2018, 12:47

Hallo,

Heeft iemand ervaring met het gebruik van de Cisco 887VA als modem mét vectoring met EDPNet?

EDPNet zelf zegt dat ze hem niet officieel ondersteunen, maar Proximus gebruikt zelf wel deze (of een andere uit de 8xx serie, ben niet zeker) voor Explore klanten, lijkt me niet echt fair... In elk geval als het via Proximus werkt zou het dus ook via EDPNet moeten werken.

Mvg
Joris

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 260
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor Benbits » 06 Jul 2018, 15:17

das altijd met een A-modem ervoor...Vdsl2 is niet rechtstreeks op de Cisco, enkel voor adsl en sdsl wel.
niet tegenstaande werkt de 897 wel op vdsl2, zonder vectoring wel.
b.
Afbeelding Afbeelding

tdma
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 Mei 2016
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor tdma » 06 Jul 2018, 15:51

Hoe lossen grotere bedrijven dat dan op? Men kan het toch niet maken om daar een BBox te gaan installeren vóór een deftige router?

Die huis-tuin-en-keukenmodempjes zijn niet rackmountable, hebben geen PSU om makkelijk op een UPS aan te sluiten, etc, is toch moeilijk werkbaar in een professionelere omgeving?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2163
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 161 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor cadsite » 06 Jul 2018, 16:05

Bij ons, een klein bedrijf, ligt dat ding in het rack, heel netjes...

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor datakiller » 06 Jul 2018, 16:24

tdma schreef:Die huis-tuin-en-keukenmodempjes zijn niet rackmountable, hebben geen PSU om makkelijk op een UPS aan te sluiten, etc, is toch moeilijk werkbaar in een professionelere omgeving?


Zo zou je het in een rack kunnen zetten:
Afbeelding

En zo sluit je het aan op de UPS:
Afbeelding

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4782
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 270 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 303 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor MClaeys » 06 Jul 2018, 16:27

Bij grotere ligt dat ding ook in het rack, maar niet altijd even netjes.
Xbox Live: MClaeys

tdma
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 Mei 2016
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor tdma » 06 Jul 2018, 16:42

Bedankt voor de praktische tips ;-)

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 254
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor sbghannibal » 08 Jul 2018, 11:20

joris het simpelste antwoord is die 887 of 897 staan niet op de white list dus proximus zelf plaats deze nooit op en vdsl2 lijn rechtstreeks altijd achter en modem

vasonline
Pro Member
Pro Member
Berichten: 296
Lid geworden op: 25 Aug 2007
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor vasonline » 08 Jul 2018, 18:58

Ter info:
Cisco maakt ook een vdsl2 ehwic voor de grotere 1900 en 2900 series routers, maar die kan je evenmin gebruiken (helaas, zoals gemeld: de whitelist).

https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 44629.html

dwdm
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 Jul 2018
Bedankt: 1 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor dwdm » 08 Jul 2018, 23:37

Zelfs al zou die op de whitelist staan, de throughput van de 800 series is de bottleneck. Die gaat nooit 100/40 halen...

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 711
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Cisco 887VA

Berichtdoor SpecialK » 08 Jul 2018, 23:50

't Zou nipt zijn maar misschien nog net wel. De 880 series haalt zonder veel features ingeschakeld 50000 pakketten per seconde. Als we met imix rekenen zijn die als volgt verdeeld:

40 bytes 29166 pakketten
576 bytes 16666 pakketten
1500 bytes 4166 pakketten

In totaal is dat 129,8 Mbps in beide richtingen, nét onder de 140 maar het scheelt ook niet gigantisch veel. Iets meer grote pakketten en je haalt de 140 wel.


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast