Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3312
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 166 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 08 Dec 2018, 22:42

monstro900 schreef:TX niveau van de modem is aan de hoge kant. Coax/dropkabel probleem?

grtz

Idd dat waren mijn waarden, maar ze zijn meer dan een maand geleden geweest van Telenet met hun netwerf in onze gemeente en hebben alle filters vervangen aan de dropkabel enzo. Ik heb een nieuwe modem gekregen bij een orange interventie, want die andere had blijkbaar een hardware probleem... intussen is bij de upload stream een 45 db nu te zien hier.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Orange
Afbeelding Afbeelding
Orange Love: internet + TV + 3 x Gsm. 100/10 Mbps. http://www.speedtest.net/result/7597684484.png

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 112
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor beont » 16 Dec 2018, 15:20

Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 166 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 3 weken 1 dag 12 uur geleden (29 Dec 2018, 00:51)

Op 10 januari komen ze hier installeren, ik zit zelf met een edgerouter setup, welke modem moet ik vragen aan de technieker die je zelf nog in bridge kan zetten ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3849
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 236 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 15 uur 57 minuten geleden (29 Dec 2018, 21:06)

Braindamage schreef:
r2504 schreef:de modem is de CBN CH6643, dan vind je het misschien op internet, aangezien de modem niet dichtgetimmerd is en je dus alles kan wat in de handleiding staat
Handleiding

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29523
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1957 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 420 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor r2504 » 3 weken 12 uur 44 minuten geleden (30 Dec 2018, 00:19)

Ben je zeker dat dit correct gequote is ?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3849
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 236 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 12 uur 36 minuten geleden (30 Dec 2018, 00:27)

het is de CBN-CH6643E

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6764
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 515 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 3 weken 9 uur 44 seconden geleden (30 Dec 2018, 04:03)

Da's degene die eruit ziet aks een zwarte telenet router, btw; *niet* de witte, als ze een witte steken heb je gegarandeerd geen bridging.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3849
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 236 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 243 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 6 dagen 22 uur geleden (30 Dec 2018, 14:37)

Afbeelding

persoonlijk zou ik dit OP VOORHAND aan Orange gevraagd hebben hoor (en ook als voorwaarde om te mogen installeren). Ik denk niet dat ze standaard nog zo'n modem meehebben.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6764
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 515 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 6 dagen 14 uur geleden (30 Dec 2018, 22:46)

Dit is niet zoals de modem only van telenet, die je met wat geluk nog kan aanvragen.
Dit is een ouder model dat officieel niet meer geinstalleerd wordt; je moet dus geluk hebben dat een installateur nog eentje op voorraad heeft.

Ik hoor trouwens geruchten over een ander zwart model dat ze installeren, dat ook geen bridging heeft.

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 2 weken 6 dagen 4 uur geleden (31 Dec 2018, 08:18)

Ik heb hier een zwarte askey/ siligence , en zoals geweten heeft die geen bridge modus...

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6764
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 515 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 5 dagen 19 uur geleden (31 Dec 2018, 17:41)

De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

Gebruikersavatar
splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 774
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 9 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor splinterbyte » 2 weken 4 dagen 3 uur geleden (02 Jan 2019, 09:06)

hm kan je je modem only van telenet meenemen naar orange als je overschakelt? in princiepe moeten zij gewoon het mac adres ingeven voor koppeling aan je account

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1125
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 66 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor decat » 2 weken 4 dagen 1 uur geleden (02 Jan 2019, 11:46)

Technisch gezien zal dat wel kunnen maar zal niet worden toegestaan.
De modem only is en blijft eigendom van Telenet.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3312
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 70 keer
Uitgedeelde bedankjes: 166 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Patje » 2 weken 4 dagen 1 uur geleden (02 Jan 2019, 11:51)

Een kleine stock hadden ze blijkbaar overgekocht, maar dat waren all-in-ones en daar draait een Orange software op.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei P8 lite (2017) @ Orange
Afbeelding Afbeelding
Orange Love: internet + TV + 3 x Gsm. 100/10 Mbps. http://www.speedtest.net/result/7597684484.png

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 44 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor road rebel » 2 weken 4 dagen 1 uur geleden (02 Jan 2019, 11:51)

ITnetadmin schreef:De 300 in een ander kleurtje, dan?
Of nog een ander model?

AfbeeldingAfbeelding

seriewoordenaar007
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 09 Mar 2018
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor seriewoordenaar007 » 2 weken 14 uur 9 minuten geleden (05 Jan 2019, 22:54)

beont schreef:Weet er iemand voor wat poort 8082 dient bij de Askey TCG300 ?

8082/tcp open http Mongoose httpd

De web interface vraagt achter credentials, maar deze zijn niet dezelfde als van de standaard configuratie pagina.


Das een toegangspoort waarlangs Orange stiekem in uw bakje komt foefelen.
Die Mongoose httpd is een gecastreerd webservertje om die klooiklussen te kunnen klaren.
Slakkenpost en gevederde luchtkoeriers zijn mijn favoriete communicatiemiddelen. :banana:

LaZeR
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 Apr 2007

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor LaZeR » 1 week 4 dagen 15 uur geleden (08 Jan 2019, 21:41)

De oude modem 1’s zijn sinds deze maand out of stock, mogelijks dat er nog techs een paar hebben maar lang zal dit niet meer duren.
(Ze moesten bewust uit stock)
Don't know anything :banana:

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 166 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 1 week 2 dagen 14 uur geleden (10 Jan 2019, 22:17)

Vandaag installatie, kwam binnen met een nieuwe maar, even gevraagd en zonder problemen CBN modem gekregen(CH6643), bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Hij vertelde wel als je speedboost neemt dat ze misschien gaan aandringen om zo'n nieuwe te komen plaatsen gezien die snellere wifi hebben.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14127
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2353 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 638 keer
Contact:

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor philippe_d » 1 week 2 dagen 13 uur geleden (10 Jan 2019, 23:27)

Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 166 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Nieuwe Orange Cable modem - Askey TCG300

Berichtdoor Tomsworld » 1 week 2 dagen 12 uur geleden (11 Jan 2019, 00:06)

philippe_d schreef:
Tomsworld schreef:bridge werkt, het valt me wel op dat je dan 2 wan adressen hebt. Eentje nog altijd op de modem en eentje op je eigen firewall.

Dat is toch de definitie van bridge mode? :wink:
De modem blijft werken, en achter je firewall heb je een tweede netwerk. Het eerste netwerk gebruik je niet (WiFi uit) - of je gebruikt het als "gast netwerk" ...


Idd gebruik het als backup route met dubbele nat, ik heb gezocht maar geen optie om de interne router uit te zetten, uit ip besparing zou ik dat overwegen. Ik hoop ook dat orange snel ipv6 begint uit te rollen.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten