nieuwe digicorder

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28864
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1895 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor r2504 » 04 Jun 2018, 10:26

Natuurlijk doen ze dat... ze gaan heus geen data dupliceren.

Yargo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 227
Lid geworden op: 16 Apr 2008
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Yargo » 14 Jun 2018, 16:53

Vandaag nogmaals navraag gedaan bij Telenet. Er zijn helemaal geen verschillende groepen. Iedereen die mocht testen is reeds verwittigd. Ze namen dus niet eens de moeite de niet geselecteerden eens op de hoogte te stellen. :bang:

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 14 Jun 2018, 17:04

had me ook opgegeven en ze zeiden u krijgt binnenkort (1-2 weken) een mail, noppes!
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1327
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 86 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Robert Ford » 14 Jun 2018, 18:19

Alle traffic van de nieuwe stb zal trouwens uitsluitend over ipv6 gaan.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 4 dagen 10 uur geleden (07 Sep 2018, 11:56)

Dit kreeg een vriend van mijn vader (+/- 75 jarige, die zelden tv kijkt, zelfs geen smartphone heeft :-D )

Als er iets niet werkt, zijn zij de eerste die flippen....Geef dit toch aan jonger doelpubliek. Die mens valt uit de lucht....

nieuwe_digicorder.jpg

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 999
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor svermassen » 2 weken 4 dagen 10 uur geleden (07 Sep 2018, 11:59)

Er zijn genoeg die zich kandidaat gesteld hebben, maar er zal achter je vriend van je vader wel een marketing-truk zitten vermoed ik :lol:

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (07 Sep 2018, 12:02)

Verschillen tussen je nieuwe en oude TV-box
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/verschillen-tussen-je-nieuwe-en-oude-tv-box/
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/ontdek-de-telenet-tv-box/

HOE SCHAKEL IK OVER OP DE NIEUWE TELENET TV-BOX?
Vraag je nieuwe Telenet TV-box aan.
Onze technieker komt je nieuwe Telenet TV-box gratis bij je thuis installeren.
Hij bekijkt met jou de juiste instellingen, geeft een demonstratie en neemt je oude decoder(s) gewoon mee.
Laatst gewijzigd door satsurfer op 07 Sep 2018, 12:22, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1675
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor devilkin » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (07 Sep 2018, 12:14)

Heeft dit ding nu al de mogelijkheid om te werken via wifi?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (07 Sep 2018, 12:24)

Ik vermoed van niet hoor. Wordt nergens over gerept.

Afbeelding

Heb je een Access Point, (Wifi) Powerline-adapter of switch? Sluit die opnieuw aan nadat de modem volledig is opgestart.
Afbeelding

lukadad
Plus Member
Plus Member
Berichten: 172
Lid geworden op: 27 Feb 2015
Bedankt: 17 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor lukadad » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (07 Sep 2018, 12:30)

Kan je deze kopen?

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3602
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 240 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Tomby » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (07 Sep 2018, 12:42)

Ik zit nog met een oude Digicorder die ik eigenlijk al lang gratis mocht omruilen. Gezien er nu al publieke pages zijn met de info hierover, zal ik toch eens een Telenet center binnenspringen en vragen of en wanneer ik naar die nieuwe box kan switchen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 999
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor svermassen » 2 weken 4 dagen 7 uur geleden (07 Sep 2018, 14:05)

Toevallig dit nog tegengekomen ...


We houden je op de hoogte

In de loop van september laten we je weten of je geselecteerd bent of niet. Houd dus zeker je maibox in het oog.


Dus blijkbaar niet in de zomer, maar in het najaar :-)

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 873
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor tb0ne » 2 weken 4 dagen 7 uur geleden (07 Sep 2018, 14:30)

Hoopgevend is het allemaal niet:
Je opnames worden vanaf nu in de cloud bewaard.
De opnames worden uiterlijk 60 dagen na opname verwijderd van het netwerk en zijn bijgevolg niet meer toegankelijk. Op uitdrukkelijke instructie van de klant kan de opname ook na deze termijn van 60 dagen bewaard blijven, met een maximum van 5 jaar.
Voor bepaalde zenders en programma's kunnen er bijkomende beperkingen gelden.

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 3 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Joebar » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (07 Sep 2018, 15:03)

Nu maar hopen dat mijn huidige digicorder het nog een tijd volhoudt. Aangekocht begin 2014 (55 maand x €9 huur en counting ...) Ik hoor de telenet installateur nog "Mor menier toch, da zouwek nie doen zenne. Volgend joar ister nen nieve en dan zitter mej, mor allé tis aw eigen keus hé. Nor mij moete nie leustere..."
En dat deed ik dan ook niet.

Ik neem aan dat hun cloudoplossing het uiteindelijke doel heeft om de reclame unskippable te maken?

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1022
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 121 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Dizzy » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (07 Sep 2018, 15:08)

Als ze dat willen/durven kunnen ze het toch ook met een software update.

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 3 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Joebar » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (07 Sep 2018, 15:18)

Dizzy schreef:Als ze dat willen/durven kunnen ze het toch ook met een software update.


Van het huidige toestel met HD? 't Zou kunnen maar het lijkt met niet triviaal voor dat ding om te weten wat reclame is en wat niet.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4028
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1356 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor raf1 » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (07 Sep 2018, 15:24)

Joebar schreef:Ik neem aan dat hun cloudoplossing het uiteindelijke doel heeft om de reclame unskippable te maken?

Inderdaad: https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... de-tv-box/
Persoonlijke opnames
  • Je opnames worden vanaf nu in de cloud bewaard.
  • De opnames worden uiterlijk 60 dagen na opname verwijderd van het netwerk en zijn bijgevolg niet meer toegankelijk. Op uitdrukkelijke instructie van de klant kan de opname ook na deze termijn van 60 dagen bewaard blijven, met een maximum van 5 jaar.
  • Voor bepaalde zenders en programma's kunnen er bijkomende beperkingen gelden.


Meer betalen voor meer beperkingen. Na 10 jaar consumentendata verzamelen weet Telenet zeer goed dat de modale Vlaming dat allemaal slikt.

satellitetv
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 Nov 2017

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satellitetv » 2 weken 4 dagen 6 uur geleden (07 Sep 2018, 15:38)

Een nieuwe decoder met hoger huurgeld en netflix erbij laat me raden...nog eens 20 euro per maand erbij? Binnenkort gaan we alleen nog werken om telenet te kunnen betalen?

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1402
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor bartman » 2 weken 4 dagen 5 uur geleden (07 Sep 2018, 16:35)

En tot wanneer zal je huidige digicorder blijven werken of ga je verplicht moeten omschakelen? Ik zie nu geen enkel pluspunt tov de oude box, ja is compacter maar dat maakt hier weinig uit. En is dat nu een box die h265 ondersteund?

En als je langer je opnames wilt bewaren moet je dat expliciet vragen? Wie weet via een aangetekende brief haha

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3602
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 240 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Tomby » 2 weken 4 dagen 4 uur geleden (07 Sep 2018, 17:23)

WTF die 60d beperking, had daar over gelezen. Wat een bs is dat zeg. Ik neem soms series op om ze dan na de laatste aflevering ineens kort na mekaar te bekijken. Dat kan dus ook al niet meer, want je zou dus hoogstens een aflevering of 9 kunnen bufferen...
Daar gaat toch serieus wat commentaar op komen van de klanten, lijkt me.
Afbeelding

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 2 weken 4 dagen 4 uur geleden (07 Sep 2018, 17:27)

Bart_Herbots schreef:En tot wanneer zal je huidige digicorder blijven werken of ga je verplicht moeten omschakelen? Ik zie nu geen enkel pluspunt tov de oude box, ja is compacter maar dat maakt hier weinig uit. En is dat nu een box die h265 ondersteund?

En als je langer je opnames wilt bewaren moet je dat expliciet vragen? Wie weet via een aangetekende brief haha


vergeet de extra kosten niet voor de verwerking en co + speciaal abbo ook nog eens dan :oops:
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Parshift
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Parshift » 2 weken 4 dagen 4 uur geleden (07 Sep 2018, 17:32)

Snelle start: de minst energiezuinige stand. Je box verbruikt 56 Watt en start binnen de paar sec. op.
Normale start: de standaard instelling. Je box verbruikt 27.5 Watt en start binnen de 10 sec. op.
Eco-start: de meest energiezuinige stand. Je box verbruikt minder dan 1 Watt en start binnen de minuut op.


56W bij snelle start, wil dat dan zeggen dat ie in gebruik ook continu 56W slikt of eerder die 27,5W?
Hoe dan ook een ferme verhoging voor een ding dat geen harde schijf meer heeft :eek:
Laatst gewijzigd door Parshift op 07 Sep 2018, 17:54, 1 keer totaal gewijzigd.

redboyke
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 07 Aug 2007

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor redboyke » 2 weken 4 dagen 4 uur geleden (07 Sep 2018, 17:53)

De goesting voor nieuwe digicorder is alweer over. Lijkt wel nieuwe rode knop

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 271
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Amazor » 2 weken 4 dagen 3 uur geleden (07 Sep 2018, 18:17)

Bart_Herbots schreef:En tot wanneer zal je huidige digicorder blijven werken of ga je verplicht moeten omschakelen? Ik zie nu geen enkel pluspunt tov de oude box, ja is compacter maar dat maakt hier weinig uit. En is dat nu een box die h265 ondersteund?


Ja, dat is dan ook één van de weinige voordelen, UHD/HDR-support. Ik had een tijdje terug ook het aanvraagformulier ingevuld om te testen, maar indien ik reactie krijg, heb ik eigenlijk weinig zin om er nog op in te gaan.

Ten eerste, de box is zogezegd compact, maar wat blijkbaar helemaal niet compact is, dat is het stroomverbruik.
Ik citeer een helppagina van het klantenservice-gedeelte:
Snelle start: de minst energiezuinige stand. Je box verbruikt 56 Watt en start binnen de paar sec. op.
Normale start: de standaard instelling. Je box verbruikt 27.5 Watt en start binnen de 10 sec. op.
Eco-start: de meest energiezuinige stand. Je box verbruikt minder dan 1 Watt en start binnen de minuut op.

Tot 56W voor een decoder lijkt me buitensporig.
EDIT: Parshift was me blijkbaar voor, mijn bericht heeft nogal lang open gestaan voor het posten. :wink:

Ten tweede, het feit dat een installateur moet langskomen verhoogt ook al weer de drempel. In hun mail zeggen ze dat de technicus de vorige decoder meeneemt. Dat kan al een aanwijzing zijn dat de decoder niet meer te koop zou zijn. Ik heb mijn DC-AD2200 gekocht en heb weinig zin om te beginnen huren.

En ten derde: De digicorder is nooit een apparaat geweest om opnames op lange termijn te bewaren, maar zolang het apparaat werkt, had je toch een bepaalde controle over je opname. Een programma van 5 jaar geleden bekijken is geen probleem.

Het item "Verschillen tussen je nieuwe en oude TV-box" toont gek genoeg alle nadelen op een rijtje:
Geen harde schijf, meer opnamebeperkingen, manuele zenderhernummering vervalt zoals het nu bestaat, geen display meer, budgetcontrole niet meer beschikbaar op de decoder, e-mailsupport verdwijnt, DLNA verdwijnt, waardebons activeren niet meer mogelijk, geen scart, geen standaard RCA om naar een stereo-installatie te gaan en ook de RF-out is weggevallen.

Ik denk dat een digicorder voor hen vroeger veel duurder aan te kopen was, dan dat dingetje die nu op de markt gebracht zal worden. Naast een betere cpu/gpu/ram zit daar generatie na generatie steeds minder hardware in.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Lite (Nexus 5X) /// BASE 0

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2724
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 170 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor boulder » 2 weken 4 dagen 3 uur geleden (07 Sep 2018, 18:26)

De dag dat deze verplicht wordt gaan er toch heel wat mensen problemen hebben.
Met de "oude" digicorder kun je opnemen, of je nu interactief bent of niet.
Met de nieuwe dus niet, want alles wordt in de cloud bewaard, en je moet kunnen een signaal geven om het te doen bewaren, en het moet via de netwerkkabel gestreamd worden.
60 dagen bewaren lijkt mij ook heel kort.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 930
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor buthead » 2 weken 3 dagen 10 uur geleden (08 Sep 2018, 11:15)

Kan iemand hier de link delen van "vraag hem hier aan" :twisted:
dan kunnen we allen hiervan gebruik maken.
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 999
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor svermassen » 2 weken 3 dagen 9 uur geleden (08 Sep 2018, 12:31)


Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1675
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 54 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor devilkin » 2 weken 3 dagen 7 uur geleden (08 Sep 2018, 14:55)

Weer een reden te meer om die digitale tv buiten te gooien... Nog even wachten op het mogelijke internet-only aanbod van Orange.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13781
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2230 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 3 dagen 6 uur geleden (08 Sep 2018, 15:38)

Begrijp ik het goed dat de nieuwe digicorder via het netwerk werkt?
Met andere woorden IPTV i.p.v. DVB-C?

Zou dus een goede oplossing zijn voor een 2de toestel op een plaats waar geen coax ligt ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4028
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1356 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor raf1 » 2 weken 3 dagen 6 uur geleden (08 Sep 2018, 15:49)

philippe_d schreef:Begrijp ik het goed dat de nieuwe digicorder via het netwerk werkt?

Neen, het is en blijft grotendeels DVB-C. De box heeft gewoon een netwerkaansluiting waarmee bijkomend ook Netflix, Youtube en bepaalde Telenet-diensten kunnen gestreamd worden.

Voor meer technische informatie over de nieuwe Telenet TV-box: https://www.virginmedia.com/shop/tv/v6.html

Stiaan
Member
Member
Berichten: 99
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 2 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Stiaan » 2 weken 2 dagen 10 uur geleden (09 Sep 2018, 11:04)

Ze zouden beter investeren in een Yelo-app op Apple TV zoals VOO er nu ook al 1 heeft. Ik geloof niet dat de toekomst van de tv een digicorder is... er zijn bedrijven (zoals Apple en Google) die veel betere hard- en software maken hiervoor, ga daar toch mee in zee en probeer je te differentiëren van je concurrenten op zo’n manieren ipv hopeloos te proberen inhalen wat anderen zoveel beter doen..

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Kenniey » 2 weken 2 dagen 8 uur geleden (09 Sep 2018, 13:30)

philippe_d schreef:Begrijp ik het goed dat de nieuwe digicorder via het netwerk werkt?
Met andere woorden IPTV i.p.v. DVB-C?

Zou dus een goede oplossing zijn voor een 2de toestel op een plaats waar geen coax ligt ...

Op de nieuwe box gaat enkel live-tv nog over DVB-C, de rest is allemaal IPTV: opnames, tvtheek, terugkijktv.
Dit in tegenstelling tot de decoders nu, waar alles over DVB-C binnenkomt, ook de tvtheek.
Dus als je enkel terugkijktv, opnames of tvtheek kijkt, kan je zonder coaxkabel bij je 2e tv in theorie.

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2724
Lid geworden op: 01 Apr 2009
Bedankt: 170 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 136 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor boulder » 2 weken 2 dagen 3 uur geleden (09 Sep 2018, 18:01)

Kenniey schreef:
philippe_d schreef:Begrijp ik het goed dat de nieuwe digicorder via het netwerk werkt?
Met andere woorden IPTV i.p.v. DVB-C?

Zou dus een goede oplossing zijn voor een 2de toestel op een plaats waar geen coax ligt ...

Op de nieuwe box gaat enkel live-tv nog over DVB-C, de rest is allemaal IPTV: opnames, tvtheek, terugkijktv.
Dit in tegenstelling tot de decoders nu, waar alles over DVB-C binnenkomt, ook de tvtheek.
Dus als je enkel terugkijktv, opnames of tvtheek kijkt, kan je zonder coaxkabel bij je 2e tv in theorie.

Maar omgekeerd, als je rijgnet hebt (sommige oudere appartementen), kun je met die nieuwe box geen opnames meer maken, want die moeten in de cloud, en dan heb je interactiviteit, dus 2-wegsverkeer nodig.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13781
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2230 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 2 dagen 1 uur geleden (09 Sep 2018, 20:31)

Kenniey schreef:Op de nieuwe box gaat enkel live-tv nog over DVB-C, de rest is allemaal IPTV: opnames, tvtheek, terugkijktv.
Dit in tegenstelling tot de decoders nu, waar alles over DVB-C binnenkomt, ook de tvtheek.
Dus als je enkel terugkijktv, opnames of tvtheek kijkt, kan je zonder coaxkabel bij je 2e tv in theorie.

Jammer ...
Het zou toch een leuke oplossing zijn (en technisch haalbaar denk ik), indien dit wel zou kunnen.
Maar wat niet is, kan nog komen :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 2 dagen 18 minuten geleden (09 Sep 2018, 21:41)

verwacht dit alleszins niet van Telenet. IPTV. :eek: Dat ze hun box houden, geef mij -legale- IPTV.

Ze konden wifi inbouwen in nieuwe box. Nee. :-(

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1308
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor MaT » 2 weken 1 dag 23 uur geleden (09 Sep 2018, 22:16)

philippe_d schreef:Het zou toch een leuke oplossing zijn (en technisch haalbaar denk ik), indien dit wel zou kunnen.
Maar wat niet is, kan nog komen :-)

Zeker technisch haalbaar, kijknaar IPTV bij proximus.
Volgens mij is dit gewoon de eerste stap naar het elemineren van de coax. Na enkele jaren zal het merendeel van de klanten over deze nieuwe box (of de 2e, 3e, 4e,.. generatie) beschikken en komt er een moment dat de oude boxen die enkel kunnen ontvangen via coax niet meer ondersteunt zullen worden. Vanaf dan kunnen ze in principe volledig op IPTV overschakelen.
Dat je nu zowel coax als ethernet nodig hebt vind ik wel een nadeel en dat zal ik niet alleen zijn.

satsurfer schreef:Ze konden wifi inbouwen in nieuwe box. Nee. :-(

Tjah, UTP (of zelfs powerline) is veel stabieler dan wifi. Denk dat als men live TV gaat streamen via wifi dat de helpdesk onnozel gaat komen van klanten die slechte verbinding hebben met hun eigen HGW :twisted:
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 1 dag 23 uur geleden (09 Sep 2018, 22:31)

wifi ac wave 2? Nooit problemen hoor.
https://www.techzine.be/blogs/8753/mu-mimo-ac-wave-2-wifi-is-nu-eigenlijk.html?redirect=1
veel hogere snelheden dan via een powerline (om nog niet van het verbruik te spreken)

Zit zelf op mobo's tegenwoordig. Waarom mogelijkheid niet, ac stick (vb avm) in te stoppen? Nee, dichtgetimmerd (zoals altijd)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13781
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2230 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 1 dag 23 uur geleden (09 Sep 2018, 22:42)

satsurfer schreef:Ze konden wifi inbouwen in nieuwe box. Nee. :-(

Je kan toch zo'n WiFi booster van Telenet nemen, en daar een digicorder (bedraad) op aansluiten ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3766
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 237 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor satsurfer » 2 weken 1 dag 23 uur geleden (09 Sep 2018, 22:52)

philippe_d schreef:Je kan toch zo'n WiFi booster van Telenet nemen, en daar een digicorder (bedraad) op aansluiten ...

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/wat-zijn-de-specificaties-van-de-telenet-powerline-adapters/
extra verbruik: 4-10W (per verdiep ene?)

Een ingebouwde wifi chip in de ontvanger zal dit niet verbruiken. De Wifi staat altijd op ook.

Philippe. We leven in een tijd van onze ecologische voetafdruk te verlagen. De grote operatoren doen de omgekeerde beweging met ons nodeloos extra bakjes te laten kopen. Een uniforme ontvanger (zoals DVB-C/S ontvanger met CI+) zou een veel betere oplossing zijn, en vrijheid van modems/routers.
Bijna elke tv zou IPTV aankunnen. Nee,...ze willen niet.

Binnenkort vliegt Orange eruit. Edpnet al enkele maand actief. Gewoon met satontvanger die ik aan/uit kan zetten. De wifi ac is voldoende sterk. Nochtans 3 muren tussen router en mijn pc. voorlopig FTA (veel goede Duitse zenders) + IPTV (legaal van Vlaamse zenders).
Enkel fritzbox (dect+modem+router+voip).

Bij Orange zou je: hun voip modem moeten hebben + HGW + DEC-T station :eek: (3 bakken, zonder een 4de fritzbox!)

Yargo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 227
Lid geworden op: 16 Apr 2008
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: nieuwe digicorder

Berichtdoor Yargo » 2 weken 1 dag 21 uur geleden (10 Sep 2018, 00:00)

Er is inderdaad (voorlopig) nog niet veels om naar uit te kijken jongens. Ik zet even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen:
- Cloud opslag (maar als de bewaartijd inderdaad maar 2 maand is kan je het bij nadelen plaatsen).
- je kunt heel veel dingen opnemen. Ik heb nog niet getest hoeveel maar 6 'opnames' kan. Wel een lichte nuancering: volgens mij linkt telenet gewoon door naar 1 bestand op hun server. Voorbeeld: wanneer 200.000 klanten Thuis opnemen gaan ze heus geen 200.000 keer Thuis apart opslaan. Maar goed. Je kunt wel veel opnemen :-D .
- Afstandsbediening is RF, heeft achtergrondverlichting en heeft stembediening (al zie ik dat laatste eerder als een gimmick die je niet blijft gebruiken).
- Is een stuk kleiner als de vorige generatie.
- Weer dat beetje sneller
- Netflix app

Nadelen:

- Mensen die een Harmony gebruiken om alles aan te sturen: leg hem (voorlopig) maar aan de kant. De box werkt zoals eerder gezegd met RF. De box zou wel een IR sensor hebben die je ziet zitten maar vooralsnog heeft Telenet ervoor gekozen deze niet te activeren zoals je bij Proximus kan kiezen tussen IR en RF.
- Om één of andere debiele reden vinden ze het bij Telenet niet meer nodig om de klant zelf de volgorde van de zenders te laten kiezen. Ze hebben het er simpelweg uitgesloopt en zijn niet van plan om het er terug in te steken. Wel is er nu de mogelijkheid om 'favorieten' in te stellen maar dit werkt mijn insziens lang niet zo goed.
- Geen schermpje meer vooraan met zendernummer en tijd.
- Een voorlopige issue is dat hij nog niet goed overweg kan met surround geluid. Ik luister dus al 2 maand stereo door mijn 5.1 setup. Ze slagen er precies niet in om het probleem op te lossen.
- Kan 4K aan, maar ze zenden nog steeds max 1080i uit, en films/series opgevraagd bij Play More zien er nog steeds erg miserabel uit.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Parshift en 2 gasten