Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

rubenvb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 Mei 2010
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor rubenvb » 26 Mar 2016, 16:17

Ik weet dat het technisch gezien mogelijk moet zijn (Google apps for business kan het dus), maar vind nergens of het met Proximus kan.

Momenteel zit ik bij een andere ISP, en zou graag niet extra betalen voor een domeinnaamtransfer als dat niet nodig is.

Ik vind enkel dat het mogelijk is om een externe domeinnaam te gebruiken met de exchange cloud, maar niet met de gewone Proximus mailboxen.

Weet iemand hoe dat specifiek zit?

Bedankt!

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4664
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1484 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor raf1 » 26 Mar 2016, 17:23

Volgens mij doet Proximus dit niet.

Wat is er trouwens mis met Google Apps for Work? En wat is er zo speciaal aan die Proximus-mailboxen?

rubenvb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 Mei 2010
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor rubenvb » 27 Mar 2016, 10:56

raf1 schreef:Volgens mij doet Proximus dit niet.

Wat is er trouwens mis met Google Apps for Work? En wat is er zo speciaal aan die Proximus-mailboxen?


Wel, de proximus mailboxen zijn gratis bij een internetabonnement en Google Apps for Work kost €4/maand. Ik betaal niet graag voor iets dat ik gratis kan krijgen ;).

OK, als ik pech heb dan is er overlap van enkele maanden in de domeinnaamregistratie. Dat is te overzien en kost alleszins minder dan zo'n maandelijks abonnement zoals ze graag naar uw hoofd smijten tegenwoordig.

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor BertG3 » 27 Mar 2016, 11:07

Zoho.com ? Heb daar m'n e-mails voor domeinen staan. Werkt zeer goed. Goede UI, spam-filter die je zelf kan aanpassen, resteicties voor users,...

Gewoon MX-records doorwijzen en verifiëren via CNAME en dan gaan met die :banana:

rubenvb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 Mei 2010
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor rubenvb » 27 Mar 2016, 11:14

BertG3 schreef:Zoho.com ? Heb daar m'n e-mails voor domeinen staan. Werkt zeer goed. Goede UI, spam-filter die je zelf kan aanpassen, resteicties voor users,...

Gewoon MX-records doorwijzen en verifiëren via CNAME en dan gaan met die :banana:


Dat is misschien een iets langdurigere oplossing dan via Google's trial. Enige mogelijke probleem kan dus access vanuit China zijn als ik de interwebz mag geloven :/. I guess there's only one way to find out! Zoho lijkt idd de beste optie om ook in de toekomst provideronafhankelijk te zijn...

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Elders geregistreerde domeinnaam gebruiken met Proximus mailbox

Berichtdoor BertG3 » 27 Mar 2016, 11:17

Kan je geen VPN/PROXY uit China nemen en een connectie maken naar zoho om dit te testen ?


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten