inductievuuur

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 05 Okt 2015, 14:43

Iemand een tip voor inductie vuur ?

beter verschillende warmtepunten ? of beter en groot vlak met panherkenning ? of mengeling van beide (vb 3 punten + groot vlak)

merk ?

waar op te letten ?

Alvast bedankt

mvg

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 05 Okt 2015, 15:04

Lees alvast eerst dit topic door en als je dan nog vragen hebt, dan horen we het wel:
viewtopic.php?f=1&t=44827
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4963
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor honda4life » 05 Okt 2015, 18:43

Mijn topic...

Veel is persoonlijke smaak.
Waar ik op zou letten is een inox rand, zodat de hoeken van de glasplaat toch wat beter beschermd zijn tegen stoten.
Oké het kuist wel zo proper niet af dat is wel het nadeel.

Verder rekening met houden hoe je kast opgebouwd is, je inductiekookplaat moet z'n warmte van de elektronica zo goed mogelijk afvoeren om de levensduur te verhogen. Respecteer daarom zo goed als mogelijk de inbouwmaten (en ja als je ooit aanspraak moet doen op garantie zal dit véél bepalen).

WIj hebben een AEG gekocht, zeer tevreden van tot nu toe.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 05 Okt 2015, 20:48

ok alvast bedankt...Maar buiten veel info over potten en pannen is daar de inductievuur info niet zo'n hulp.


ik twijfel vooral tussen..(gaat over de indeling, niet het merk)

Afbeelding

en

Afbeelding


vuur bij ons is 80cm..

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1468
Lid geworden op: 23 Nov 2008
Bedankt: 113 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor fvhbrugge » 05 Okt 2015, 21:08

aach ik wil ook een 80cm
grootste "fout" die we gemaakt hebben is een 60cm te kopen meerdere jaren geleden
't altijd een beetje goochelen als er meerdere potten en pannen op moeten

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9127
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 671 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor heist_175 » 05 Okt 2015, 21:53

inductiespoelen zijn rond, dus als je een vierkante zone wil verwarmen, zitten daar eigenlijk allemaal cirkels onder.
De bovenste zal dus energie verspillen in de hoeken: om een hoek van "inductie" te voorzien, moet de cirkel uitsteken.
Los daarvan lijkt het alsof op die bovenste er maar 4 potten kunnen (1 per kruis en dan 2 op die rechthoek), terwijl de onderste 5 potten kan verwarmen.
Wij hebben een plaat van 90cm en zeker met grote pannen (dia bodem 28-20-32) is dat een waar plezier!

Bij de plaat die wij hebben, kan je ook meteen de juiste stand kiezen: je selecteert de plaat en dan de stand (bv 7).
Bij heel wat inductieplaten is dat door de stand te verhogen: eer je dan 7 hebt, heb je een zere vinger (misschien overdrijf ik lichtjes).
De plaat met de rechthoek heeft precies een knop op de plaat zelf staan? Dat is lastiger om af te wassen, of als er iets overkookt, kan het eronder kruipen.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1409
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor bruma » 06 Okt 2015, 07:40

wij hebben laatst deze gekocht en zijn daar tevreden over, ligt dus in smaken

https://www.loeters.be/nl/webshop/61221 ... hk634200xb

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor Doktor Avalanche » 06 Okt 2015, 08:20

Ivm randen,
Wij hebben ons inductievuur ingefreest, zodat de bovenkant gelijk komt met het werkblad. Zeer makkelijk in onderhoud!
Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 06 Okt 2015, 10:24

Is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen alle toeters en bellen wilt op zijn inductieplaat. Voor mezelf had ik een lijstje opgemaakt wat de inductieplaat allemaal moest hebben. Het is er trouwens eentje van Miele, 60cm en iets van een 1060 Euro.
Was voor mij belangrijk: timer die meer dan 99 minuten aankan. De Miele kan 9 uur en 99 minuten aan. Handig als je bepaalde zaken lang moet laten stoven of inkoken (fonds bv.). Dan kom je niet toe met 99 minuten, je hebt minimaal een paar uur nodig. Idem dito voor appelmoes. Moet op zijn gemak gaar kunnen worden zonder aan te branden en als je dan meteen iets van een 5 kilo appelen klaarmaakt, dan ben je wel een paar uur zoet om dat klaar te maken.
Ander belangrijk punt: elke kookzone moest een booster functie hebben. De grootste zone heeft zelfs een twinbooster functie. Niet dat ik ze veel gebruik maar het komt soms van pas. Ik maak wel veel gebruik van de aankook functie maar dat is denk ik standaard op zowat elke inductieplaat tegenwoordig.
Kijk trouwens eens naar het merk Fagor (Spaans) maar blijkbaar maakt dat bedrijf veel spoelen voor andere, bekende merken. Fagor platen zijn ook onder hun eigen naam te koop, al is het misschien wat moeilijker om dat merk hier te vinden. Stond ook op mijn verlanglijstje.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1664
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor skynetbbs » 06 Okt 2015, 10:34

ook geen besteklade onder je inductie... want dat straalt ook naar beneden... kun je je beetje aan verbranden aan vuur...

opgepast met die boosters... kans is groot dat je je electriciteit moet verzwaren... hier toch al voor gehad als je oven/microwave en dan op 12 begint van inductie... dat stroom uitvalt....

bij kuisen vuur wordt een of ander alarm getriggerd...
niet echt content van "atag"

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 06 Okt 2015, 10:40

die besteklade zal dan bij ons een probleem worden...toch eens bekijken of we die niet kunnen verplaatsen..

heb trouwens gezien dat we tot een 90cm kook plaat kunnen gaan. Momenteel is er een elektrische geinstalleerd van 80cm maar hebben nog plaats.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 06 Okt 2015, 10:47

skynetbbs schreef:ook geen besteklade onder je inductie... want dat straalt ook naar beneden... kun je je beetje aan verbranden aan vuur...
opgepast met die boosters... kans is groot dat je je electriciteit moet verzwaren... hier toch al voor gehad als je oven/microwave en dan op 12 begint van inductie... dat stroom uitvalt....

In mijn geval: besteklade onder de plaat. Geen probleem mee, wordt wel een beetje warm maar niet overdreven, zeker niet heet dat je het niet meer vast kunt nemen. Wat de elektriciteit betreft: plaat is aangesloten op 3 fasen. Ik heb 3x400V op 40A, dus ik kan wel wat stroom trekken.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2473
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor Dafke » 06 Okt 2015, 11:12

Hier net hetzelfde als bij Jack Daniels 3x400V maar op 30A dacht ik..
Nu, de besteklade zit ook recht onder de 90cm inductie van Siemens, en daar wordt geen enkel lepeltje of vorkje nog maar het minste warm.
Afbeelding

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 72 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor Doktor Avalanche » 06 Okt 2015, 11:20

Bij ons is het ook een Miele geworden, 90 cm. Tip toetsen werken wel niet goed als je natte vingers hebt.
Voor de rest tevreden van (max vermogen dat ie kan trekken is 11.5kW) Met die twin booster kan je water behoorlijk snel aan de kook brengen.
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 06 Okt 2015, 11:59

Nog even dit: de warmte onder de plaat en bestek dat eventueel een beetje warm zou kunnen worden: heeft helemaal niks te maken met straling of zo. Is gewoon de warmte die door de ingebouwde ventilatoren naar onderen wordt afgevoerd. Geen zorgen in maken dus.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5544
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor MClaeys » 06 Okt 2015, 15:30

Zou al erg zijn, dan zou het wel als grote waarschuwing er op vermeld worden. Om nog maar te zwijgen van de mensen met kookpotten onder hun kookvuur
Xbox Live: MClaeys

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 06 Okt 2015, 15:49

Was een reactie aan het adres van skynetbbs. Die schreef namelijk dat de hitte naar beneden gestraald wordt. Wat niet klopt. Zijn de ventilatoren die voor wat warmte zorgen.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1664
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor skynetbbs » 06 Okt 2015, 16:21


Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1000
Lid geworden op: 12 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 125 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor Kitt » 06 Okt 2015, 16:58

Hier ook al +2 jaar inductie ( siemens ) met besteklade eronder ...
Bestek wordt zefls niet eens warm ..
Moet wel zeggen is een greeploze keuken .. dus vermoed voldoende ventilatie ..

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1409
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor bruma » 06 Okt 2015, 20:05

MClaeys schreef:Zou al erg zijn, dan zou het wel als grote waarschuwing er op vermeld worden. Om nog maar te zwijgen van de mensen met kookpotten onder hun kookvuur

Onze vorige inductiekookplaat gaf, via de ventilatoren, zoveel warmte af dat de potten warm werden en dat de plaat die te warm werd uitgeschakeld werd voor een korte tijd.
De nieuwe (zie boven) geeft zo weinig warmte dat je het verschil niet voelt als je aan de potten voelt.

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 07 Okt 2015, 12:49

het zal waarschijnlijk deze worden siemens EH875SN27E

Afbeelding

kostprijs volgens Siemens : 1299
Art & Craft : 928
Stockline : 859
in Duitsland : vanaf 602 euro...

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 07 Okt 2015, 13:26

Totaal onbegrijpelijk, die prijsverschillen. Meer dan de helft goedkoper in Duitsland. Ik zou wel weten waar kopen. Alleen zullen er altijd wel moraalridders zijn die een belerend vingertje opsteken en verwijzen naar "de locale economie steunen".
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 07 Okt 2015, 13:44

zullen hem dan ook in Duitsland aankopen..

ff aan het nakijken of we in Duitsland zelf kunnen laten leveren bij kennissen of rechtstreeks naar Belgie laten sturen.

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2473
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 159 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor Dafke » 07 Okt 2015, 16:03

Wij hebben onze ook in Duitsland gekocht, samen met de keuken :)
Scheelt heel erg veel, en een super goede service.

Ik merk wel op dat jij op de kookplaat MAAR 4 zaken bij wijze van spreke kan samen doen. De middelste hele grote gebruik je eigenlijk zelden, en geen flex dus.. blijft er 1 kleine over en dan nog een flex zone. Gaat dat volstaan denk je?
Afbeelding

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 07 Okt 2015, 16:22

Wij hebben deze gekozen omdat andere maar kookpunten hadden van max 21cm breed..

onze braadpan is 23cm..

of zie ik dit verkeerd ?

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 07 Okt 2015, 16:55

Kan niet echt kwaad dat de pan iets breder is dan de kookzone.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9127
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 671 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor heist_175 » 07 Okt 2015, 19:16

Persoonlijk zou ik eerder opteren voor een vuur met 5 kookvlakken, dat is toch net iets handiger.
Als je uw pan van 23cm op een kookvlak van 23cm zet, gaat die ook warm worden. Misschien moet je het kookvlak net eentje hoger zetten om hetzelfde te halen als bij een grotere diameter.
De vraag is hoe vaak je het maximale vermogen op die 21/23cm pan gaat zetten.
Maar evenzeer hoe vaak je 5 potten op uw kookplaat gaat zetten.

Dat kan ik niet inschatten voor u.

En Duitsland: garantie gaat net iets lastiger zijn, denk ik dan. Zo'n kookplaat terugsturen lijkt me niet evident en als het herstelling ter plaatse is, weet ik niet of de hersteldienst cross-country werkt.

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1778
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 250 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Kenw00t » 07 Okt 2015, 19:54

Die winkel waar ze het voor 602 euro aanbieden vraagt sowieso nog minstens 40 euro verzendingskosten. Op geizhals.eu staan enkele winkels met een iets hogere prijs, maar wel lagere verzendingskosten (ook naar België) + de optie om de standaardgarantie voor 40 euro op te trekken naar 5 jaar fabrieksgarantie.
Afbeelding

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1409
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor bruma » 07 Okt 2015, 20:37

wij hebben 329€ voor onze inductiekookplaat betaald en voor 50€ konden we ook een 5j garantie kopen, 3 jaar erbij echter als je de voorwaarden las dan dien je verplaatsingskosten te betalen en indien het toestel niet repareerbaar is dan werd een % van de initiele kostprijs terugbetaald onder de vorm van een aankoopbon.
Wat je dan rest na 3, 4 of 5j is zo weinig en nog gekoppeld aan het merk zodat het sop de kolen niet waard is.
Bij een toestel van 1000€ zal dit wel even anders zijn.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 07 Okt 2015, 22:00

Kenw00t schreef:Die winkel waar ze het voor 602 euro aanbieden vraagt sowieso nog minstens 40 euro verzendingskosten.

Ik zou zelfs nog 100 euro transportkosten willen betalen gezien het gigantische prijsverschil met België en andere (web)winkels. Dan steek je nog 500 Euro in je zakken. Wat garantie betreft: kan mij vergissen maar ik denk dat garantie tegenwoordig op Europees niveau geregeld wordt en niet zozeer beperkt is tot het land van aankoop, grensoverschrijdend dus.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
Wicky
Plus Member
Plus Member
Berichten: 149
Lid geworden op: 19 Jun 2007
Locatie: Hasselt
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Wicky » 08 Okt 2015, 09:21

Tim H. schreef:het zal waarschijnlijk deze worden siemens EH875SN27E

kostprijs volgens Siemens : 1299
Art & Craft : 928
Stockline : 859
in Duitsland : vanaf 602 euro...


Ik heb 3 jaar geleden z'n grote broer aangekocht, de SIEMENS 5 zone EH975SZ11E (indertijd ongeveer 1100 euro). Ben er nog steeds erg tevreden over.

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 14 Okt 2015, 20:08

het is uiteindelijk deze geworden

Siemens EH875MP17E

Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16176
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 628 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 517 keer
Contact:

Re: inductievuuur

Berichtdoor meon » 14 Okt 2015, 20:20

Tim H. schreef:het is uiteindelijk deze geworden

Siemens EH875MP17E

Afbeelding

Goeie keuze 8-)
In de praktijk ziet er dat dan zo uit:
uploadfromtaptalk1444846828101.JPG


Verstuurd vanaf mijn C6603 met Tapatalk

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 17 Okt 2015, 13:05

gisteren is de kookplaat geleverd, zelf geïnstalleerd...en 's avonds al eens getest..

wat een verschil met onze oude kookplaat..

elegast
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 31 Jul 2013
Bedankt: 3 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor elegast » 19 Okt 2015, 15:58

over welke duitse webshops gaat het dan ?
Ben curieus, moet nog een paar elektro toestellen aanschaffen :-)

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 19 Okt 2015, 16:21

ik heb gezocht via idealo.de

let op..niet alle zenden naar Belgie..

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 27 Okt 2015, 09:53

iemand ervaring met de siemens grillplaat

Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6143
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 27 Okt 2015, 10:27

Geen ervaring maar als ik het zo zie, dan zou ik het persoonlijk nooit kopen en misschien anderen zelfs afraden om het te kopen. Reden? Het lijkt mij een geribbeld oppervlak te zijn. Bovendien maakt je vlees of vis of... enkel contact met de "pieken" van het oppervlak. Er blijft ook makkelijk een en ander hangen aan die ribbels. Kan misschien leuk ogen, alleen vergeten de mensen vaak dat alle vetstof die je eventueel zou gebruiken om te grillen terechtkomt in de "dalen" van de ribbels. Lijkt mij ook iets te zijn met een soort Teflon coating. Delicaat. Je moet houten of silicone spatels gebruiken om de coating niet te beschadigen. Leg je er vlees op dat nog aan het been hangt, heb je ook hier weer kans op beschadiging. Zelf heb ik een volledig roestvrijstalen grillplaat met egaal oppervlak. Dat ding kan tegen een stootje. Zie afbeelding voor "mijn" grillplaat.
Nog even meegeven dat dat kreng 15 kilo weegt, 3 kW vermogen trekt, een opvangbakje voor vet heeft, kan verhitten tot 300 graden, iets van een 60cm of breder is en ongeveer 250 Euro heeft gekost (inclusief transport vanuit Spanje).
Bijlagen
Schermafbeelding 2015-10-27 om 10.28.32.png
Laatst gewijzigd door Jack Daniels op 27 Okt 2015, 10:44, 3 keer totaal gewijzigd.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9127
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 671 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 374 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor heist_175 » 27 Okt 2015, 10:32

Teflon coating: aanhechting van teflon op oppervlaktes gebeurt met PFOA (perfluoroctaanzuur) en dat is kankerverwekkend.
Enkel supper cheape pannen hebben nog PFOA, de duurdere hebben PTFE of beter nog een keramische anti-aanbaklaag.

Verder deel ik de mening van JD wat ribbels betreft.
Waarom zou je zoiets kopen, ipv een pan?

Tim H.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 742
Lid geworden op: 29 Nov 2011
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Tim H. » 27 Okt 2015, 11:06

deftige grillpan kost evenveel en deze is groter zodat hij het volledige inductie gedeelte benut.

Maar als ik het goed versta zouden jullie eerder deze aanraden..

Afbeelding


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten