business fibernet + speedboost ervaringen

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 19 keer

business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor conehead » 04 Jun 2020, 14:25

Hallo,

Op onze huidige lokatie zijn we op zoek naar iets snellers dan de huidige vdsl lijn van proximus (100/30) of zoiets ... Proximus kan niets hoger aanbieden buiten fiber wat hier momenteel nog niet beschikbaar is.

Andere optie is edp en 2 vdsl lijntjes bundelen of business fibernet+speedboost+optie vast ip.

Ik lees nu wel het volgende:
Supersnel / Hypersnel: De vermelde snelheden zijn theoretisch; de werkelijke snelheid kan beïnvloed worden door verkeer op het internet en andere technische factoren. In geval van intensief gebruik tijdens de piekuren, surf je tijdelijk minder snel.


Het is nu niet de bedoeling dat het traag gaat voor onze bezoekers tijdens de spitsuren ... wat is jullie ervaring hiermee ?

We hebben ongeveer een verbruik van 2.5 tb/maand. (120 tot 130 gebruikers)

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 948
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor DarkV » 04 Jun 2020, 18:11

Wat je leest is een standaard clausule die iedere provider wel ergens zal hebben staan.

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 736
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 19 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor conehead » 04 Jun 2020, 19:47

Dus de business fibernet wordt niet dichtgeknepen zoals de andere abo's ...

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1955
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 127 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor Sinna » 04 Jun 2020, 20:00

niet dichtgeknepen zou ik lezen als minder dichtgeknepen. Corporate Fibernet krijgt sowieso voorrang.
Computer(k)nul

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 541
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor Unicorn1 » 06 Jun 2020, 16:02

Ik heb eens de speedboost 1000 genomen, wat een ramp me dat was.
Ik geraakt vaak maar aan 400-500 mbps, uitzonderlijk eens aan bv 750mbps download.
Mijn laptop is geen probleem.
Geen idee wrm ik hier verlal maar de helft vd snelheid haal?

Ik heb nu 300mbps en dat werkt wel stabiel, raar ze.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15506
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2728 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 742 keer
Contact:

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor philippe_d » 06 Jun 2020, 18:17

Om maximaal van de speedboost optie te kunnen genieten, heb je een van de nieuwste (Docsis 3.0 32*8) modems nodig:
    CV8560E (E-router)
    CH8568LG (HGW met WiFi)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 948
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor DarkV » 06 Jun 2020, 18:19

Unicorn1 schreef:Ik geraakt vaak maar aan 400-500 mbps, uitzonderlijk eens aan bv 750mbps download.


De andere kant moet ook nog kunnen volgen... ik vermoed dat er maar weinig websites zijn die je zo'n snelheid geven.

Unicorn1
Premium Member
Premium Member
Berichten: 541
Lid geworden op: 15 Okt 2017
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: business fibernet + speedboost ervaringen

Berichtdoor Unicorn1 » 07 Jun 2020, 22:55

philippe_d schreef:Om maximaal van de speedboost optie te kunnen genieten, heb je een van de nieuwste (Docsis 3.0 32*8) modems nodig:
    CV8560E (E-router)
    CH8568LG (HGW met WiFi)


Ik ga het eens checken.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten