Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2214
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor Tomsworld » 23 Feb 2015, 21:07

Via Proximus_Auto_FON op een mac werkt het perfect, wel eenmalig certificaat en user / paswoord ingegeven ik snap niet waarom dat niet werkt volgens de belgacom support site.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4236
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor jackho » 23 Feb 2015, 21:55

Dat werkt natuurlijk wel, want hetgeen daar beschreven staat is toch wat je hier uitlegt
daar wordt het uitgelegd voor BB, WP , Tablet, maar dat komt toch op het zelfde neer.
Alleen is het probleem dat bbox3 het auto_fon netwerk niet uitzendt.

Xtralecherus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 02 Feb 2014
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor Xtralecherus » 23 Feb 2015, 22:05

Voor de vraag op de andere pagina, ja wij hebben hier een BBOX3 Sagem. Die zend enkel Proximus_Fon uit geloof ik. BTW waarom is het niet meer mogelijk om de FON uit te zetten? Ik zou graag zelf willen beslissen of deze nu aan staat of niet en proximus moet dat niet beslissen. Ik erger mij daar aan..

Vraagje zou het kunnen dat die proximus fon eventueel voor vertraging kan zorgen en confllicten heeft met bv een wireless bridge?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2214
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 187 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor Tomsworld » 23 Feb 2015, 23:21

Ik dacht dat je in de bbox3 interface de fon kan uitzetten lokaal op de bbox3.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 428
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor flupke19 » 24 Feb 2015, 14:19

Xtralecherus schreef:Vraagje zou het kunnen dat die proximus fon eventueel voor vertraging kan zorgen

Uiteraard: als er iemand via jouw FON en modem surft, neemt die bandbreedte en airtime, maar alleen op 2.4GHz

en confllicten heeft met bv een wireless bridge?

nee dus, want de WiFi bridge werkt op 5GHz; de FON op 2.4GHz, dus conflicten zullen er niet zijn, maar wel eventueel een beperking van bandbreedte naar de WAN

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor nickz » 11 Mar 2015, 02:17

Xtralecherus schreef:Vraagje zou het kunnen dat die proximus fon eventueel voor vertraging kan zorgen en confllicten heeft met bv een wireless bridge?


Neen, enkel ongebruikte bandbreedte wordt ter beschikking gesteld van Fon. Je eigen internetverkeer heeft altijd voorrang.

Verstuurd vanaf mijn Xperia Tablet Z met Tapatalk

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4236
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor jackho » 11 Mar 2015, 08:20

Volgorde van voorrang:
VLAN 20 : TF
VLAN 30 : TV
VLAN 10 : Internet
FON

Indigiswe
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 19 Apr 2015
Bedankt: 6 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor Indigiswe » 20 Apr 2015, 21:32

stijnkoppelmans schreef:Jep, dat kan! Is mij gelukt in ieder geval. Gewoon met m'n persoonlijke email adres login en pw. Profiel geïnstalleerd en nu overal automatisch verbinden. :D

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Dit werkt dus echt niet bij mij...
Kan met mijn e-mailadres en wachtwoord inloggen op mijn Fonera (FON_FREE_INTERNET) en ik kan vlot surfen op PROXIMUS_FON's, maar ik moet telkens opnieuw inloggen...

PROXIMUS_AUTO_FON is zo iets als TelenetWiFree neem ik aan? Dat werkt nl. perfect op iPhone en iPad (certificaatje installeren) en op Mac (straight out-of-the-box)...

Maar de automatische FON-spot van Proximus geeft een 'timeout van het verzoek'-melding op mijn Mac en 'geen verbinding mogelijk met...'-melding op iPhone/iPad... :(

Iemand een oplossing?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

oz457
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 16 Mei 2011

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor oz457 » 30 Jul 2015, 15:41

Hallo iedereen,

blijkbaar is proximus_auto_fon enkel bruikbaar met windows 8.1 of hoger. Is er toch een manier mogelijk om het toch werkende te krijgen via windows 7?

Software, stack TCP/IP upgrade?

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor AndRo555 » 30 Jul 2015, 15:44

Met mac OSX en Android gaat het ook gewoon terwijl die er ook niet bij staan. Wel de juiste settings (TTLS) gebruiken, anders gaat het niet lukken.

patriiiiiiiiiick
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Okt 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor patriiiiiiiiiick » 23 Okt 2015, 01:07

-KoeKe- schreef:Voor mijn Android device gebruik ik de instellingen volgens DieseL
DieseL schreef:EAP-methode: TTLS
Phase 2-verificatie: MSCHAP of MSCHAPV2
Identiteit: <je Fon username> (inclusief de suffix @proximusfon.be)
Anonieme identiteit: auto@belgacomfon.be
Wachtwoord: <je Fon wachtwoord>


Dat lijkt niet meer te werken met Android 6.0 Marshmallow. Het werkte met Lollipop voor mij.
Heeft u een oplossing? Bedankt!

[Afbeelding Post made via mobile device ]

patriiiiiiiiiick
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Okt 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor patriiiiiiiiiick » 23 Okt 2015, 02:00

Probleem gevonden, denk ik:
https://code.google.com/p/android/issue ... 188867#c29

Tweet daarover naar Proximus:
https://twitter.com/patriiiiiiiiick/sta ... 0973367296

[Afbeelding Post made via mobile device ]

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1409
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor bruma » 10 Nov 2015, 11:34

lacer schreef:Bij het neuzen op de support pagina's van proximus kwam ik op het volgende:
Met een pc of Mac
U moet zich de eerste keer handmatig verbinden. Daarna zal uw toestel zich automatisch verbinden zodra u in de buurt komt.

Verbinden met een gesloten netwerk (bv. PROXIMUS_AUTO_FON) U hebt een pc met Windows 8.1 (of hoger) nodig om te kunnen surfen op een gesloten Wi-Fi Hotspot. Als u een Mac of een oudere versie van Windows hebt, dan kunt u enkel een verbinding maken met een open netwerk.
Ga na of wifi op uw toestel is geactiveerd en zoek de beschikbare netwerken.
Selecteer een gesloten wifinetwerk dat het woord Fon bevat (bv. PROXIMUS_AUTO_FON).
Klik op Verbinding maken.
Voer uw login en wachtwoord voor Wi-Fi Hotspots in. Klik daarna op Ok.
Klik nog eens op Verbinding maken.
Vanaf nu zal uw toestel zich automatisch verbinden zodra u in de buurt komt van een gesloten netwerk (bv. PROXIMUS_AUTO_FON).

http://support.nl.proximus.be/app/answe ... a_id/15429

Dus Proximus_Auto_Fon kan men al niet gebruiken met Mac, Windows 7 en Linux :roll:


wel vreemd

PC met win 8.1
selecteren van proximus_fon en je krijgt een login browserscherm waarbij je UID (fon mail adres) en fon-pw kan ingeven = werkt perfect
selecteren van proximus_auto_fon en je krijgt in het wifi connectie scherm 2 invulvelden waarbij je exact dezelfde info invoert en dit proces herhaalt zich eeuwig, een connectie komt niet tot stand. Is dit misschien beperkt tot PX klanten only?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15597
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2015, 11:45

bruma schreef:selecteren van proximus_auto_fon en je krijgt in het wifi connectie scherm 2 invulvelden waarbij je exact dezelfde info invoert en dit proces herhaalt zich eeuwig, een connectie komt niet tot stand. Is dit misschien beperkt tot PX klanten only?

Heb je geen "advanced opties", waarbij je enkele dingen kunt instellen, zoals: WPA2 (enterprise) / EAP / TTLS ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor laroyj » 11 Nov 2015, 21:27

op de proximus auto fon geraak ik ook niet ingelogd met mijn internet free fon login omdat ik ook zo'n FM bakje heb... via mn Proximusfon login lukt het wel...dus idd, enkel voor proximus klanten...ergens normaal ook he...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1409
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor bruma » 12 Nov 2015, 08:11

waarom is dit normaal?
proximus_fon is het kanaal voor de proximussers on the road en is in afspraak met foneria het fon kanaal
dit nu herdopen tot proximus_auto_fon en de foneriagebruikers uitsluiten om zoals de proximusklanten automatisch in te loggen is wel bij het haar gegrepen
ff foneria op de hoogte brengen dat hun afspraken niet gevolgd worden.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor laroyj » 12 Nov 2015, 10:32

tja jonge...ze hebben mij ook bij mijn pietje want mijn fonera staat al een paarjaar op mijn telenet verbinding...anderzijds is er toch vorig jaar zoiets geweest ivm met de telenet digicorders die niet meer zouden werken dat de verkoper maar gedurende beperkte tijd de bruikbaarheid van zijn toestellen dient te garanderen...
de fonera's zijn idd ook ng van een vorige generatie en vallen daar ook onder vermoed ik..mss lukt het met de nieuwste versie...

Hou je ons op de hoogte wat fonera Spain je antwoord ?
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

diederik
Premium Member
Premium Member
Berichten: 467
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor diederik » 12 Nov 2015, 12:21

Hoe stel je best je android telefoon in om automatisch verbinding te maken met een FON spot ?

Ik heb de my proximus app ingesteld + de wifi hotspots app maar toch wil mijn gsm geen automatische verbinding maken met de hotspots als ik dan manueel verbinding maak, krijg ik niet altijd het proximus logo in de linker bovenhoek van het drop down menu en kan dus niet op het internet.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5370
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor iceke » 12 Nov 2015, 13:21

toevallig gisteren geprobeerd ;-)
ofwel installeer je hun app & dan log je automatisch in op proximus fon
ofwel log je in op proximus autofon met deze instellingen :
Eap methode : ttls
phase2 verificatie : mschap
identiteit : uwgebruikersnaam@proximusfon.be
anonieme identiteit : leeg laten
wachtwoord : uw fon wachtwoord

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4236
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor jackho » 12 Nov 2015, 13:59

Ik werk ook al geruime tijd met deze instellingen, met eap sim methode werkte het bij mij ook niet.

diederik
Premium Member
Premium Member
Berichten: 467
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor diederik » 12 Nov 2015, 14:02

die instellingen van iceke werken niet bij mij

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4236
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor jackho » 12 Nov 2015, 15:01

bij mij werkt het nochtans als volgt op mijn android phone Galaxy S4:
- EAP-methode: TTLS
- Phase 2-verificatie: MSCHAP
- Identiteit: (inclusief de suffix @proximusfon.be) (je belgacom Fon username)
- Anonieme identiteit: auto@belgacomfon.be (dan word je Fon username niet in clear text doorgestuurd)
- Wachtwoord: je belgacom Fon wachtwoord

diederik
Premium Member
Premium Member
Berichten: 467
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor diederik » 12 Nov 2015, 17:49

Ha, nu werkt het wel ! Thnx jackho

patriiiiiiiiiick
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 Okt 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor patriiiiiiiiiick » 18 Jan 2016, 23:18

patriiiiiiiiiick schreef:Probleem gevonden, denk ik:
https://code.google.com/p/android/issue ... 188867#c29

Tweet daarover naar Proximus:
https://twitter.com/patriiiiiiiiick/sta ... 0973367296

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Proximus heeft het eindelijk opgelost. Ik heb een beetje moeten insisteren.

Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5220
Lid geworden op: 04 Okt 2004
Locatie: BALEN
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor Ofloo » 19 Jan 2016, 11:41

zijn fon gebruikers eigenlijk toegelaten op de proximus_auto_fon accesspoints, want ik kan bv op de open zonder probleem, .. indien ik een bestand download groter dan 3~5MB wordt de lijn wel onderbroken. Maar op de proximus_auto_fon access points kan ik voor de één of andere rede nooit connecteren, niet met laptops, android, ..

Instellingen zijn:

Code: Selecteer alles

WPA2-EAP,TTLS,MSCHAPv2
anonymous identity: niks
identity: <fon@gebruiker.com>
password: <password>
Afbeelding

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7941
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 584 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jan 2016, 16:10

Alle FON gebruikers (behalve zij die een business fon hebben, learned that the hard way) moeten in principe toegang krijgen tot alle fon hotspots. Anders breek je het principe van fon.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15597
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor philippe_d » 19 Jan 2016, 16:59

Inderdaad, maar daar gaat het niet over.
Alle FON gebruikers hebben toegang tot alle fon hotspots, inbegrepen de "PROXIMUS_FON" Hotspots.
Dus inloggen via de FON Webportal.

De vraag is of de FON gebruikers ook toegang hebben tot PROXIMUS_AUTO_FON (inloggen via EAP).
Ik denk dat het antwoord negatief is, en alleen Proximus internet klanten, en Proximus mobiele klanten via EAP kunnen inloggen ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7941
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 584 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor ITnetadmin » 19 Jan 2016, 17:42

Dan mogen ze dat wss zelfs geen "fon" noemen, want dat zal dan wel een trademark violation zijn.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5597
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 463 keer
Uitgedeelde bedankjes: 695 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor TiTanium » 19 Jan 2016, 18:00

Juist ingesteld se, zo te zien is de snelheid wel veel hoger dan de gewone fon. Ik heb 14.24 down en 4.91 up. Ik vind het alvast netjes.
Computer: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
Monitor: Samsung S27A950D & S27B750V
Smartphone: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Internet: Telenet Wigo 35 @ 300/20 ~ TV box ~ Docsis 3.1 HGW
Unifi: Dream Machine ~ Switch 8 POE-60W ~ 3x Switch Flex Mini ~ AP-Flex-HD

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor AndRo555 » 19 Jan 2016, 20:33

TiTanium schreef:Juist ingesteld se, zo te zien is de snelheid wel veel hoger dan de gewone fon. Ik heb 14.24 down en 4.91 up. Ik vind het alvast netjes.


Afaik zit er geen limiet op, want met de gsm haal ik 30Mbps wat ongeveer de max is van de 2.4GHz radio icm smartphone. Veel beter dan de magere 2Mbps snelheden van TN WiFree.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5597
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 463 keer
Uitgedeelde bedankjes: 695 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor TiTanium » 19 Jan 2016, 20:39

Ik zit hier op het moment nog op een 70/20 verbinding. Misschien dat dat daardoor lager gacapt wordt?
Computer: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
Monitor: Samsung S27A950D & S27B750V
Smartphone: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Internet: Telenet Wigo 35 @ 300/20 ~ TV box ~ Docsis 3.1 HGW
Unifi: Dream Machine ~ Switch 8 POE-60W ~ 3x Switch Flex Mini ~ AP-Flex-HD

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor AndRo555 » 19 Jan 2016, 20:48

Die test was op een 70/10 DLM lijn. Met een bbox3 en de gewone FON. Toen was er nog geen auto_fon op de 3, terwijl de wifi van de 2 veel trager is (en 14Mbps nog vrij deftig is).

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5597
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 463 keer
Uitgedeelde bedankjes: 695 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor TiTanium » 19 Jan 2016, 20:51

Ik heb een bbox 3/S. Ik heb nog geen DLM actief, maar ga het opvolgen of dit invloed heeft op mijn snelheid.
Computer: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
Monitor: Samsung S27A950D & S27B750V
Smartphone: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Internet: Telenet Wigo 35 @ 300/20 ~ TV box ~ Docsis 3.1 HGW
Unifi: Dream Machine ~ Switch 8 POE-60W ~ 3x Switch Flex Mini ~ AP-Flex-HD

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1664
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor skynetbbs » 20 Jan 2016, 11:15

zit er nog een max devices limiet op die proximus_fon of proximus_auto_fon?

vroeger "kon" je nog via de e-services de default 2 in een 4 veranderen als je meer dan 2 "gasten" wou toegang geven tot je "gast" netwerk...
anders wel ... als 2 wifi toestellen autoconnecten (maar niet authorizen?) op je _fon... dan werd je er als 3de altijd "afgegooid"... van leuk een hotspot...oh max 2 klanten toegelaten...en dat zijn dan auto-idle devicen :(

gisteravond nog eens een fon simple 2412A model uit de kast gehaald...
rechtsstreeks aan computer of raspberry pi geen probleem
connecteer ik het aan m'n dlink green 8poort gigabit.... dan weigert ie de link (lampje brand niet op dlink)
andere netwerkkabels getest...
m'n laptop is nochtans ook gigabit

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 428
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 94 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor flupke19 » 20 Jan 2016, 16:39

philippe_d schreef:De vraag is of de FON gebruikers ook toegang hebben tot PROXIMUS_AUTO_FON (inloggen via EAP).
Ik denk dat het antwoord negatief is, en alleen Proximus internet klanten, en Proximus mobiele klanten via EAP kunnen inloggen ...


Inderdaad, want de identificatie gebeurt via de SIM kaart, en alleen de PXM kaarten worden door PXM herkend, alle andere dienen zich via de portal te identificeren.

TiTanium schreef:Juist ingesteld se, zo te zien is de snelheid wel veel hoger dan de gewone fon.


louter toeval, want FON en AUTO-FON zijn gewoon 2 verschillende SSID's die via dezelfde GRE-tunnel bij PXM getermineerd worden. En dan zal de WiFi- of DSL-snelheid de limiterende factor zijn.

skynetbbs schreef:zit er nog een max devices limiet op die proximus_fon of proximus_auto_fon?


yep, de b-box3 laat max 16 clients op de FON en 16 op de AUTO-FON SSID's associëren (wat betekent dat er nu eigenlijk 32 FON-gebruikers via jouw b-box3 ingelogd kunnen zijn.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor AndRo555 » 20 Jan 2016, 16:59

flupke19 schreef:
philippe_d schreef:De vraag is of de FON gebruikers ook toegang hebben tot PROXIMUS_AUTO_FON (inloggen via EAP).
Ik denk dat het antwoord negatief is, en alleen Proximus internet klanten, en Proximus mobiele klanten via EAP kunnen inloggen ...


Inderdaad, want de identificatie gebeurt via de SIM kaart, en alleen de PXM kaarten worden door PXM herkend, alle andere dienen zich via de portal te identificeren.


Nogal vreemd, want ik kan gewoon op de AUTO_FON door mijn gegevens in te vullen, zonder SIM. Zowel op PC/Mac als op gsm.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15597
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Nieuwe benaming Proximus _Auto_FON

Berichtdoor philippe_d » 20 Jan 2016, 17:25

flupke19 schreef:Inderdaad, want de identificatie gebeurt via de SIM kaart, en alleen de PXM kaarten worden door PXM herkend, alle andere dienen zich via de portal te identificeren.

Niet helemaal correct. Er zijn 2 mogelijkheden om via EAP in te loggen:
    - met een Proximus SIM kaart (Verbinden via: selecteer Simkaart)
    - met je Proximus fon login (xxx@proximusfon.be) en wachtwoord (Verbinden via: selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord)
De eerste mogelijkheid werkt alleen de optie Wi-Fi Hotspots-optie gekoppeld is aan jouw GSM nummer.
bron: https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... tspot.html
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten