Ovh

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 19:07

Ik zit bij deze stap Vous disposez de 1 ligne pour la Belgique. Vous pouvez indiquer un titulaire :

Er wodt een telefoonnummer gevraagd, id dat dan mijn vast telenet nummer of mijn mobiel orange nummer? En welke ik geef, daar gebeurt dan toch niets mee? Het is vooralsnog niet de bedoeling dat dat nummer vervalt, ik wil gewoon voip eens kunnen testen

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: RE: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 19:32

bartman schreef:Ik zit bij deze stap Vous disposez de 1 ligne pour la Belgique. Vous pouvez indiquer un titulaire :

Er wodt een telefoonnummer gevraagd, id dat dan mijn vast telenet nummer of mijn mobiel orange nummer? En welke ik geef, daar gebeurt dan toch niets mee? Het is vooralsnog niet de bedoeling dat dat nummer vervalt, ik wil gewoon voip eens kunnen testen

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Ok ik heb mjn mobiel nummer gegeven en ondeetussen 2 betalingen gedaan van 1 euro en 1,20 euro. Heb dit nu ontvangen

Your order will be delivered to you as soon as possible, and you will receive an email when it is available.
You can track its delivery here:


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 19:47

Heb ondertussen alle inlogcodes en het telefoonnummer ontvangen (zone 02) maar vreemd.genoeg hoor ik dit als ik het nummer bel. Het oproepnummer dat u gevormd hebt is niet in gebruik..

Nog even afwachten?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1239
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Ovh

Berichtdoor WalterB1 » 17 Feb 2020, 20:03

@bartman is dat een nieuw telefoonnummer voor uw OVH-account of is dat uw Telenet O2-nummer waarvoor je een overdracht naar OVH aanvroeg?

Uw account is online via software of een voip-telefoon? Als je wil dat ik eens naar uwe 02-bel stuur maar een PM
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, Prime-video
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: RE: Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 20:23

WalterB1 schreef:@bartman is dat een nieuw telefoonnummer voor uw OVH-account of is dat uw Telenet O2-nummer waarvoor je een overdracht naar OVH aanvroeg?

Uw account is online via software of een voip-telefoon? Als je wil dat ik eens naar uwe 02-bel stuur maar een PM
Ik heb van ovh een nummer gekregen zone 02, omdat ik als postcode 1930 had opgegeven. Het is de bedoeling dat ik let dat nieuw nummer onze voip telefoon eens kan testen, hoe is de gespprekskwalteit enz. Ons vast telenetnummer blijft voorlopig ook bestaan en ook míjn persoonlijk gsm nummer. Nog niets dient er overgedragen te worden.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 20:27

Onmiddellijk nadat ik het volledig nummer had heb ik het vanaf mijn smartphone eens willen bellen maar nummer niet i gebruik. Misschien moet dit nog doorheen een paar databases?

Ik probeerde zowel zonder als met landcode 0032

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 20:42

Update: wanner ik nu het nummer bel hoor ik geen vlaamse stem meer die zeggende dat het nummer niet in gebruik is maar wel een franstalige vrouwenstem dat de correspondent niet bereikbaar? is en ik kan na de biep een bericht inspreken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1239
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Ovh

Berichtdoor WalterB1 » 17 Feb 2020, 20:45

Dat klinkt als vooruitgang. Toch als die voice-mail uwe nieuwe voice-mail is.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, Prime-video
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: RE: Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 17 Feb 2020, 20:52

WalterB1 schreef:Dat klinkt als vooruitgang. Toch als die voice-mail uwe nieuwe voice-mail is.
Straks kan ik de voip telefoon programmeren met de gegevens die ik ontvangen heb. Of kan ik nu al een test doen via een android app? Ik vond MobileVoip. Kan ik dit gebruiken?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1239
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: RE: Re: Ovh

Berichtdoor WalterB1 » 17 Feb 2020, 20:56

Hou het eenvoudig. U heeft een voip-telefoon. Dat is ideaal. Profiel instellen, wat normaal niet meer is dan gebruikersnaam, wachtwoord en server. En dan zou het moeten werken.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, Prime-video
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1813
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ovh

Berichtdoor liegebeestig » 17 Feb 2020, 21:39

Voor Android is Zoiper de juiste keuze. Maar let op: je kunt niet EN op je Ata-hardware inloggen met OVH EN op Zoiper. Je Ata-hardware komt wellicht voorgeprogrammeerd met je OVH-codes.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5555
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Jack Daniels » 18 Feb 2020, 06:41

liegebeestig schreef:Voor Android is Zoiper de juiste keuze. Maar let op: je kunt niet EN op je Ata-hardware inloggen met OVH EN op Zoiper. Je Ata-hardware komt wellicht voorgeprogrammeerd met je OVH-codes.

Ik kan mij vergissen maar het lukt wel. Op mijn Fritzbox staat mijn OVH account geregistreerd en is actief. Als ik nu met dezelfde gegevens inlog met mijn smartphone (hetzij via de ingebouwde VoIP functie hetzij via third party software) dan kan ik wel bellen met mijn OVH account. Gevolg is dan wel dat de registratie op de fritzbox wordt verbroken. Ik dacht dat ik de fritzbox moest herstarten om mijn OVH account opnieuw te activeren. Waar ik nu over spreek is wel al een paar jaar geleden, ik weet niet of dit nog steeds actueel is.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15206
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2654 keer
Recent bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Ovh

Berichtdoor philippe_d » 18 Feb 2020, 09:12

Aangemeld zijn op 2 verschillende plaatsten werkt wel voor uitgaande gesprekken.
Je Fritz!Box (of je Softphone) zal altijd her-registreren voor het uitgaande gesprek.

Het probleem van aangemeld zijn op verschilledne plaatsten, is dat binnenkomende gesprekken maar op één toestel mogelijk zijn, en je weet nooit vooraf op welk toestel dat zal zijn.
Zowel je Softphone als de Fritz!Box zal op geregelde tijdstippen de registratie vernieuwen (afhankelijk van het ingestelde "re-register interval"). Binnenkomende gesprekken zullen altijd bellen het toestel dat (toevallig) het laatst geregistreerd werd...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 18 Feb 2020, 21:14

Ik heb de voip werkend gekregen op onze dect. Stel ik porteer onze vaste telenet nummer naar ovh, komt dit dan bijkomend bij het ovh nummer of komt het telenet nummer in de plaats van het ovh nummer?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1813
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ovh

Berichtdoor liegebeestig » 18 Feb 2020, 21:28

Bijkomend, en je kunt dan in het ovh-portaal instellen dat je standaard het oude telenet-nummer meestuurt als nummerherkenning.
Bij aanvraag portering moet je een document invullen. Dat moet zeer nauwkeurig gebeuren, en je stuurt het het best op via de oude manager, v3. Wijst zichzelf wel uit.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: RE: Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 18 Feb 2020, 23:29

liegebeestig schreef:Bijkomend, en je kunt dan in het ovh-portaal instellen dat je standaard het oude telenet-nummer meestuurt als nummerherkenning.
Bij aanvraag portering moet je een document invullen. Dat moet zeer nauwkeurig gebeuren, en je stuurt het het best op via de oude manager, v3. Wijst zichzelf wel uit.
Ok dan ga ik 2 voip nummers hebben, eenrje dat door ovh werd uitgereikt en het andere mijn bestaand telenet nummer, beide uit de zone 02. Dus als ik een uitgaandd oproep doe maakt het niet uit of dat vertrekt vanaf het ovh of het geporteerde nummer de bestemmeling ziet op zijn telefoon steeds het gekende telenetnummer en weet dat ik het ben

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1813
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ovh

Berichtdoor liegebeestig » 18 Feb 2020, 23:33

Correct. Wel even juist instellen bij ovh na de portatie.

Voor alle duidelijkheid: beide voip nummers hebben dezelfde login en wachtwoord, het is 1 voip account waar je verschillende nummers aanhangt. Dus je kunt niet plots op 2 nummers tegelijk gebeld worden.

Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1239
Lid geworden op: 22 Jan 2010
Bedankt: 99 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Ovh

Berichtdoor WalterB1 » 19 Feb 2020, 00:03

Ik vraag mij af waarom OVH op die wijze werkt. Lijkt niet logisch. Zowat alle andere providers werken met een intern identificatienummer als basis. Veel gebruikers gaan gewoon willen uitbellen, eventueel met weergave van een specifiek telefoonnummer.

Een telefoonnummer heeft een kost. Een lage maar toch een kost. Via de wijze waarop OVH werkt hebben al die mensen die eigenlijk geen nieuw telefoonnummer nodig hebben of wensen toch dat een extra nummer. Een nummer dat enkel dient als kapstok om het echte gewenste telefoonnummer aan de koppelen. Niet het probleem van de eindklant natuurlijk. Maar dit lijkt mij economisch gezien heel raar.
Internet: Tadaam 4G premium 'black-friday'-promo
Televisie: Netflix, VRTnu, Stievie-free, Prime-video
Telefoon: vast OVH, GSM JimMobile, tablet data-SIM MobileVikings

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 19 Feb 2020, 01:01

In de v4 ovh manager staat het volgende bij 'Een portability aanvragen'

Si vous portez le numéro sur lequel votre connection internet est rattacheé, votre accès à internet sera coupé.
Betekent dit dat wanneer ik mijn telenetnummer overdraag naar ovh ik dan meteen mijn internetverbinding verlies en dus ook de digitale tv?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1813
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ovh

Berichtdoor liegebeestig » 19 Feb 2020, 08:05

Nee, maar wel je pack prijs als je die bij Telenet zou hebben. Vanaf dan zal telenet de producten die je afneemt als aparte producten beschouwen. Lees duurder maken.

Flippi
Premium Member
Premium Member
Berichten: 471
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Flippi » 19 Feb 2020, 08:38

liegebeestig schreef:Nee, maar wel je pack prijs als je die bij Telenet zou hebben. Vanaf dan zal telenet de producten die je afneemt als aparte producten beschouwen. Lees duurder maken.

Inderdaad best eens op voorhand de vergelijking maken en dat kan per profiel heel verschillend zijn.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1813
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ovh

Berichtdoor liegebeestig » 19 Feb 2020, 09:01

Het is alleszins wel de beste keuze om alles apart te nemen. Dan kan je met alles apart ook veranderen. Zo hbe ik mijn internetabo veranderd, maar telefoonnr bij ovh blijft gewoon werken. Als je een smart TV hebt en niet naar exotische zenders wil kijken heb je ook geen telenet decoder meer nodig. Bij mij zijn TV en telefoon 'gevirtualiseerd' en kan ik dus vrij kiezen wie een van de diensten goedkoopst aanbiedt.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 19 Feb 2020, 13:04

Ons plan was om van telenet af te stappen en naar proximus te gaan, pack minimus zonder telefoonlijn. Nu heb ik een whoppa abonnement op wat val ik terug als ik de tekefoonlijn laat porteren?

Wat bedoel je met geactualiseerd ? We hebben een smart tv en ook een shield waar kodi op draait en de vrtnu plugin

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Ovh

Berichtdoor raf1 » 19 Feb 2020, 14:30

bartman schreef:Nu heb ik een whoppa abonnement op wat val ik terug als ik de tekefoonlijn laat porteren?

Telenet Internet Fiber 200: 54 euro/maand
Telenet-kabelabonnement: 18,22 euro/maand
Huur HD Digicorder: 9,37 euro/maand
TOTAAL: 81,59 euro/maand

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 20 Feb 2020, 00:28

ik vermoed dat ik aan een instelling geprutst heb maar kan me niet meer herinneren wat, maar als ik nu via de telefoon een uitgaande oproep doe en uitbellen via voip is geselecteerd dan is er eerst een pauze van enkele seconden (5?)waarbij een kort toontje gespeeld wordt, vooraleer het gekozen nummer gevormd wordt. Wat vreemd is dat wanneer ik er 0032 voorzet dat de pauze merkelijk korter is en het nummer sneller gevormd wordt.

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 578
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 135 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Ernie » 20 Feb 2020, 13:02

Tip: Als je 'aan instellingen prutst' ;-) van iets waar je (nog) niet mee vertrouwd bent is het best om niet teveel ineens/tegelijkertijd te wijzigen.
Wil je dat evt toch doen, noteer het dan op een kladje of gebruik evt een screencapture programma.

Helaas kan ik je niet helpen met je probleem, heb wel een werkende OVH lijn maar het is daar allemaal niet zo héél duidelijk, zeker voor een leek en dan nog de slechte/onbestaande vertalingen van/naar het frans.
Nu ben ik al lang niet meer in op de site/in mijn account geweest, vroeger had je 2 versies van het control panel, dus ook nog het oude.
Misschien dat je daar iets kan vinden, als dat nog bestaat.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 20 Feb 2020, 20:33

Nog even kort, we hebben nu een telenet verbinding maar kan iemand zeggen of je ook kan voipen via een telefoonverbinding wanneer tegelijk de digitale tv aanstaat en tegelijk íemand op het internet surft. Ga je dan nog goede gesprekdkwaliteit kunnen ervaren?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5555
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Jack Daniels » 20 Feb 2020, 21:26

drtsdf bn,gytdr sr
Laatst gewijzigd door Jack Daniels op 22 Feb 2020, 17:56, 1 keer totaal gewijzigd.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Ordon
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Ordon » 20 Feb 2020, 21:35

Zolang je je Telenet lijn niet volledig dichttrekt, blijft de gesprekskwaliteit normaliter OK.
Indien je router dit toelaat kan je een deeltje van de bandbreedte permanent reserveren voor jouw VoIP toestel.
Veel hoeft dit niet te zijn: 150 kbps (per gelijktijdig gevoerd gesprek, zowel down- als upstream) is ruimschoots voldoende.
Let er ook op dat de CPU van je router alles kan bolwerken...

Mocht de Telenet bandbreedte op de coaxkabel op straat bij momenten (vb piekuren) volledig vol zitten dan zal dit een invloed hebben op de gesprekskwaliteit. Hier kan je niets aan doen.

Belangrijk zijn: beschikbare bandbreedte, latency, jitter.
Hier vind je een artikel dat al deze zaken redelijk gedetailleerd bespreekt.
Bij onder andere OVH en DSLReports kan je een goed idee krijgen van jouw waarden.


Enkele actuele waarden van TN lijntje 300Mbps down, 30 Mbps up (maximale download is gelimiteerd door de router):

OVH.png

DSLReports.png


Een TN Basic Internet lijntje heeft ook jarenlang alles redelijk vlotjes afgehandeld.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1633
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Ovh

Berichtdoor bartman » 21 Feb 2020, 00:32

Ok. Zelfde geldt voor proximus aansluiting neem ik aan?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Ordon
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ovh

Berichtdoor Ordon » 21 Feb 2020, 05:37

Deze tests kan je voor alle ISPs gebruiken.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast