Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 233 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor fryelectro » 13 Jan 2011, 16:17

1° Iemand enig idee hoe de local domain fritz.box te wijzigen naar bijv test.local ?

2° Iemand een idee of het volgende kan met een fritz!box 7390?

Ik wil komen tot de volgende situatie:

- Iemand belt op mijn vast nummer en bij niet opnemen wordt dit doorgeschakeld naar mijn GSM --> OK via call diversion
- na de office hours wil ik niet dat mijn vaste lijn reageert --> OK via Do not disturb tussen bijv. 18u en 8u

MAAR: hoe zorg ik er dan voor dat de doorschakeling naar mijn GSM ook niet meer gebeurt buiten office hours?

OF nog beter: tijdens Do not disturb moeten alle oproepen naar die vaste lijn doorgeschakeld worden naar mijn fritz box antwoordapparaat.

maw. Ik zou willen kunnen instellen dat die call diversion ook gekoppeld is aan de do not disturb of maw dat ik daar een time window kan instellen?

Via de GUI gaat het alvast niet. Iemand een idee?

thx

[Mod Edit] posts samengevoegd in bestaande topic over FB 7390
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1616 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 455 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor philippe_d » 13 Jan 2011, 16:30

1) Geen idee hoe je het domain kan wijzigen. Dit zal in de firmware code ingebakken zijn vrees ik.

2) Via de web GUI kan je inderdaad geen koppeling doen tussen "call diversion" en "do not disturb".

Als je het fritz box antwoordapparaat ingesteld hebt met een vertraging (vb 20 seconden), dan gaat de oproep volgens mij wel na de ingestelde tijd naar je antwoordapparaat gaan. Gedurende de "do not disturb" periode komt de oproep wel binnen, maar je hoort het niet rinkelen (de bel staat op "mute").

De call diversion kan je heel gemakkelijk on/off schakelen in de web gui (tikje in de box aan/uit zetten).

Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 1.2ct/min).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.31 (whitelisted), VDSL2 Annex B, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 15 Jan 2011, 20:30

Hallo allemaal,
Ben al dikwijls komen zoeken op dit goede forum!
Omdat ik een onbeantwoorde vraag heb, ben ik zonet lid geworden :banana:
Heb Belgacom tv besteld, en word woensdag geactiveerd :-D
Omdat ik ook een fritzbox7390 heb die ik voor dit alles wil gebruiken (zonder bbox), ben ik op zoek naar wat meer info...

Welke LAN poorten zijn te gebruiken, want heb ergens gelezen dat 3 en 4 niet langer actief zouden zijn.
Moet ik mijn BGC decoder op 3 of 4 aansluiten? Of juist niet?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1616 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 455 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor philippe_d » 16 Jan 2011, 10:14

Indien je een "internationale" FritzBox hebt, gaat alles via de webinterface.
Eerst taal instellen, dan instellen op "België" en "Annex B".
Dan reboot de Box met bg instellingen, en krijg je bij Internet Providers een lijstje:
    Belgacom
    Balgacom VDSL
    Belgacom VDSL + IPTV
    Andere
Kies hier voor "Belgacom VDSL + IPTV"
- de FritzBox maakt de correcte VLAN's aan (VLAN10 voor PPPoE en VLAN30 voor IPTV).
- stelt de poorten LAN3 en LAN4 om naar TV. Hierop sluit je de decoder(s) aan.

Laat eens weten hoe het werkt, tot op heden heb ik nog geen bevestiging gezien van iemand die Belgacom TV gebruikt met de FritzBox.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 1.2ct/min).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.31 (whitelisted), VDSL2 Annex B, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 79 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 233 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor fryelectro » 16 Jan 2011, 12:20

technisch gezien zou het moeten werken. Heb zelf ook geen BGC TV dus kan het ook niet werken. Maar ik zie niet direct 1 of andere security mogelijkheid om die vlan 30 niet te kunnen benaderen(buiten dat ze geen IP's zouden kunnen uitdelen aan niet gekende MAC adressen) Vanaf je de VDSL sync hebt zou je dus die vlan moeten kunnen benaderen.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 19 Jan 2011, 19:18

Veel sneller dan eerst aangekondigd, ben ik op BGC gezet, waardoor ik gezien mijn werkbelasting van het moment wat op de knoei zit om het op mijn gemak in orde te zetten. (volgende week ware beter geweest, maar er kan er maar één de snelste zijn?)

Op het eerste zich kan ik mijn FB niet gebruiken voor BGC TV, maar heb niet echt tijd gehad om het op een goede manier uit te zoeken.
Heb er dus maar vlug de BBOX tussen gezwierd om toch al terug op internet te kunnen.

Ik moet echter voorlopig gedepaneerd worden voor het betere gebruik van mijn FB...

Mijn bestaande thuisnetwerk in moet ik voorlopig kunnen hangen achter mijn BBOX, vooral voor mijn homeserver en de telefooncentrales (IP-telefoons achter de Fritz).

Wat doe ik nu het best? Correct me if i'm wrong...
in de BBOX ==> Network Interfaces LAN BRIDGE --> IP ADRES DISTRIBUTION --> Disable
En dan BBOX ==> ROUTE IP ADRES van mijn FB, --> enable DHCP relay

In de FB -> internet via LAN
Welke parameters in te vullen? PPOE of niet

Graag wat assistentie...
De goden zullen u lonen :-D

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1616 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 455 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor philippe_d » 19 Jan 2011, 19:50

Goofie schreef:in de BBOX ==> Network Interfaces LAN BRIDGE --> IP ADRES DISTRIBUTION --> Disable
En dan BBOX ==> ROUTE IP ADRES van mijn FB, --> enable DHCP relay

Ik zou in de BBox2 niets wijzigen. Laat alles staan zoals het is.
Je krijgt dan wel een extern IP op je BBox2 dat je niet nodig hebt, maar het berokkent geen kwaad ...

Goofie schreef:In de FB -> internet via LAN
Welke parameters in te vullen? PPOE of niet

Ga naar Settings > Internet > Account information
    - Internet connection via LAN1
    - Establish own Internet connection (PPPoE or IP)
    - Account information required (PPPoE)
    - Vul hier je skynet logon (fx123456@skynet) en paswoord (2*) in
    - Maintain connection permanently
    - delay disconnection by the provider (en kies een uur, voorbeeld 2-3)
    hiermee voorkom je de 36-u provider disconnect
    - configure the speed of your connection: vul hier je upload/downlload waarden in (vb 3500/25000)
APPLY

Maak een verbinding tussen de LAN1 van je BBox2 en de LAN1 van de FritzBox
Dit zou moeten werken. De FritzBox zal nu ook een extern IP adres krijgen. Nu kan je alles instellen, incl. VoIP

Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 1.2ct/min).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.31 (whitelisted), VDSL2 Annex B, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1692
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Kenw00t » 20 Jan 2011, 00:33

Ik ben ook van plan om een 7390 aan te schaffen zodat de bbox2 terug in de doos kan. Als ik het goed begrijp maakt het eigenlijk geen moer uit of je de internationale versie koopt of de Duitse? Firmwares kunnen omgewisseld worden, iTalk zal ook evengoed werken, enz.

Ik dacht er namelijk aan om de Duitse te kopen, die is een stuk goedkoper :-)
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.30 @ 85/15
Proximus @ Sony Xperia Z1 Compact @ CM12.1

VDSL2 rollercoaster: van 30/2 over 1,7/0,5 naar 70/10 in een jaar... :D

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 20 Jan 2011, 07:54

philippe_d schreef:

Maak een verbinding tussen de LAN1 van je BBox2 en de LAN1 van de FritzBox
Dit zou moeten werken. De FritzBox zal nu ook een extern IP adres krijgen. Nu kan je alles instellen, incl. VoIP


Heb je instellingen gevolgd, heb nu inderdaad terug mijn oude LAN met eigen adressen 192.168.178.xxx range.
Ik heb er echter geen verbinding met internet. Ik dacht er aan om de DHCP range van de BBOX 192.168.1.xxx aan te passen, maar waarschijnlijk maak ik toch nog ergens een foutje.
Als ik het subnet mask wil aanpassen krijg ik
The DHCP Server's Subnet Mask must not be smaller than the connections static Subnet Mask.
als fout op de BBOX

Mijn FB heeft het adres 192.168.178.1 in mijn netwerk :???:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1616 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 455 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor philippe_d » 20 Jan 2011, 10:35

Kenw00t schreef:Ik ben ook van plan om een 7390 aan te schaffen zodat de bbox2 terug in de doos kan. Als ik het goed begrijp maakt het eigenlijk geen moer uit of je de internationale versie koopt of de Duitse? Firmwares kunnen omgewisseld worden, iTalk zal ook evengoed werken, enz.

Ik raad je aan om deze tread eens helemaal door te lezen, en ook de de tread over de Duitse FritzBox.
Dan zal je zien dat:
    - het niet zo vanzelfsprekend is om een internationale Firmware op een Duitse box te flashen (je hebt hiervoor speciale tools nodig).
    - het niet zo vanzelfsprekend is om de Duitse Box aan te passen aan Belgacom VDSL2 (maar mogelijk, daarvoor heb je een speciaal scriptje nodig.
Dus: "bezint eer ge begint" ;).

Goofie schreef: Heb je instellingen gevolgd, heb nu inderdaad terug mijn oude LAN met eigen adressen 192.168.178.xxx range.
Ik heb er echter geen verbinding met internet. Ik dacht er aan om de DHCP range van de BBOX 192.168.1.xxx aan te passen, maar waarschijnlijk maak ik toch nog ergens een foutje.

Dan heb je waarschijnlijk mijn instellingen niet gevolgd, want ik heb duidelijk gezegd: wijzig niets aan de BBox2, en nu probeer je iets te doen aan de DHCP range van de BBox?? Wat is de bedoeling ?? Dus:
    - herbegin, en doe eventueel eens een complete factory reset van de BBox2.
    - volg de gegeven instructies, en kijk of je FritzBox een PPPoE verbinding krijgt (je moet in het Hoofdmenu je extern Belgacom IP adres zien, en het lichtje "Internet" op groen).
Indien dit niet het geval is:
    - is er een mogelijkheid dat je van Belgacom géén 2 PPPoE sessie krijgt (afhankelijk van je abonnement).
    - ga in dit geval in je BBox en sluit de PPPoE sessie van de BBox2 af (verwijder gewoon je logon of disable Wan PPPoE).

Success.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 1.2ct/min).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.31 (whitelisted), VDSL2 Annex B, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1692
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Kenw00t » 20 Jan 2011, 13:36

Philippe, bedankt voor je antwoord. Ik had die topics al eens doorgenomen, maar op den duur gaat een mens scheel zien van al die posts te lezen. Je posts zijn pareltjes, maar die raken altijd bedolven tussen al de rest. Misschien zou het een goed idee zijn om op Userbase een volwaardige wiki in gebruik te nemen?

Technische uitdagingen zijn voor mij evenwel geen probleem. Ik ga een dus een Duitser bestellen 8)
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.30 @ 85/15
Proximus @ Sony Xperia Z1 Compact @ CM12.1

VDSL2 rollercoaster: van 30/2 over 1,7/0,5 naar 70/10 in een jaar... :D

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 20 Jan 2011, 16:48

@ philippe_d en andere geïnteresseerden:
omdat ik bleef problemen hebben met de combinatie bbox2 en Fritzbox7390 ... heb ik mijn koudwatervrees dan maar overwonnen :-D

Na het herstellen van de factory settings van de Fritzbox (omdat het eerst niet lukte :-( ) , heb ik alle stappen overlopen:
Belgium,Annex B, Belgacom VDSL +TV,...

Ik kan fier melden dat zowel Belgacom TV als internet voortreffelijk werken zonder BBOX2 :beerchug:
Ik zit nog echter met één belangrijk probleem: mijn inkomende telefoon (analoog) lijkt niet bereikbaar als ingeplugd in de modem.

Kan dit te maken hebben met de annex B (ISDN-setting)?

Als ik een telefoon rechtstreeks aansluit op mijn binnenkomend telefoonsignaal, dan werkt het wel (dus aan BGC zal het niet liggen).
In mijn settings heb ik Telephony Devices - Fixed Line - Fixed Line network enabled aangevinkt, Line Type analog line, Number en Display Name zijn ingevuld.

Graag nog een laatste duwtje :angel:

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 878
Lid geworden op: 11 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 61 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Kitt » 20 Jan 2011, 16:56

Ik kan mij vergissen .. maar heb je daarvoor dat splitter kabeltje niet nodig ? ( Y-kabeltje dacht ik )

1 voor het unfiltered VDSL2 signaal en 2De voor het gefilterde Telefoon signaal ...

Don't shoot me if i'm wrong .. heb nog geen Fritbox ... maar dat komt nog :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 20 Jan 2011, 17:00

Ja ik gebruik het meegeleverde Y-kabeltje van de Fritz.
Het werkte prima toen ik nog op ADSL zat, maar nu op VDSL heb ik wat problemen...
Een telefoon aansluiten op mijn telefoonsignaal werkt prima, als het via mijn Fritz moet, heb ik een probleem...

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 878
Lid geworden op: 11 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 61 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Kitt » 20 Jan 2011, 17:07

vreemd ... en had je toen ook al zo een nieuwe VDSL full rate splitter ?

Als je modem bij het TF2007 punt staat moet het telefonie kabeltje in één van de RJ11 stekkers en de data(VDSL ) in de 6 polige stekker .

Aan jou uitleg begrijp ik dat je op die RJ11 telefoon hebt ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

Goofie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 15 Jan 2011

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Goofie » 20 Jan 2011, 17:14

Ja ik heb telefoonsignaal op dat kanaal, daarom vermoed ik dat het een instellingsprobleem is.
Ze hebben bij mij een centrale splitter geplaatst omwille van mijn alarm installatie.
Of die full vdsl is weet ik niet. Het uitgesplitste signaal komt toe in een patchkast.
Op die sockets steek ik mijn Y- van de Fritzbox (tel in tel en dsl in dsl :-D )
Het heeft altijd gewerkt onder ADSL, maar nu ik op VDSL zit, heb ik dus dit akkefietje.
Gezien ik wel telefoonsignaal heb, vermoed ik dat het probleem niet de splitter zal zijn, maar een foute instelling van mijn kant :oops:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 1616 keer
Recent bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 455 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor philippe_d » 20 Jan 2011, 18:55

Als je de Y-kabel gebruikt:
    - het DSL signaal zit op de 2 middenste pinnen van de "dsl" RJ45 stekker (4+5)
    - het analoog telefoonsignaal zit op de 2 buitenste pinnen van de "tel" RJ45 stekker (1+8)
    - het ISDN signaal zit op de normale ISDN pinnen van de RJ45: 3-4-5-6 (a2-a1-b1-b2)
Dus in jouw geval moet het analoog telefoonsignaal op pin 1+8 van de RJ45 in je patchkast.

Als je de Y-kabel niet gebruikt, dan heb je een gecombineerde aansluiting, die er als volgt uitziet:
    * DSL op 4+5
    * analoge tel op 3+4
    * ISDN op 1-2 en 7-8
Je kan dus dsl + telefoon combineren in een normale 4-aderige RJ11 kabel (vb de lange blauwe kabel van de BBox2), waarbij je de 2 middenste draadjes gebruikt voor DSL en het andere paar voor TEL.
(blauw en paars in onderstaande tekening)

Philippe.
Bijlagen
y_kabel.jpg
(103.11 KiB) 28 keer gedownload
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, FreeVoipDeal (uitg. België mobiel 1.2ct/min).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.31 (whitelisted), VDSL2 Annex B, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Belgacom).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 878
Lid geworden op: 11 Sep 2005
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 61 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor Kitt » 20 Jan 2011, 19:16

Zitten daar geen verloopjes bij ?

van RJ45 naar RJ11 als hij een RJ45 patchpaneel heeft en tis volgens de standaard gecableerd zal DSL en TEL op 4 en 5 zitten .. ( blauw en wit-blauw ) .
Want hij zegt als ie een telefoon aansluit het wel werkt .. een telefoon met standaard RJ11 - RJ11 .. gebruikt pin 2 & 3 van de RJ11 ( de middelste 2 pinnen ) en pin 4&5 ( de middelste pinnen RJ45 ) van de RJ45 ( als je een RJ11 in een RJ45 steekt )

Vermoed dat het verloopje van van RJ45 -> RJ11 de paren weer goed legt .. 1 & 8 -> 2&3 van de RJ11 .. en ja een RJ11 krijg je perfect in een RJ45 patch paneel
Heb je geen verloopje dan eventueel zoals Philippe zegt zorgen dat de TEL aansluiting in je patch paneel kiestoon geef op pin 1 & 8 ipv 4 & 5 ( standaard )
Hou dan wel rekening dat je het niet meer kan testen met een gewoon telefoon toestel met standaard kabel aan in die RJ45 van TEL ..

Misschien is dat de TS zijn probleem ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd),VoipBusterPRo (default uitgaand) op Fritzbox 7270
Provider: Telenet WHOP
Modem/Router: Mikrotik CRS125-24G-1S-RM <- Mikrotik Omnitik on WB

PleXuS
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 39
Lid geworden op: 10 Dec 2009
Locatie: Heist-op-den-berg
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor PleXuS » 20 Jan 2011, 21:00

Iemand de Fritz!Box 7390 als getest op EDPnet? Ik dacht dat zij begin dit jaar met IPv6 gingen starten?

Zou wel mooi zijn dat je zonder tunnel (native) op IPv6 zou kunnen werken :-D
-=- Telenet 200/10 -=-

Gebruikersavatar
fdgroote
Plus Member
Plus Member
Berichten: 167
Lid geworden op: 04 Dec 2008
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

Berichtdoor fdgroote » 21 Jan 2011, 00:12

ff copy paste: Internet, IPv6: verbunden seit 21.01.2011 um 00:06 Uhr, IPv6-Präfix: 2002:6dec:834d::/56 (7390 duitse versie)
Haal meer uit uw geld met http://www.spaargids.be
Afbeelding


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten