Pagina 1 van 1

PDFs bewerken

Geplaatst: 29 Apr 2020, 19:29
door MichelJ
Momenteel gebruik ik Foxit om PDF te bewerken : vooral aantekeningen maken via de tools(tekst, lijnen, pijlen, en dergelijke)

Ondertussen een aantal collega's kunnen overtuigen van het gemak hiervan, en de mogelijkheid bestaat om dus PhantomPDF aan te schaffen.

PhantomPDF kan geen layers toevoegen, zou een handige optie zijn. Automatische diverse layers toe te voegen(via een template bv) zou ook een handige optie zijn. Mijn zoektocht heeft voorlopig PDF Studio opgeleverd.

Ervaring met andere editors? Adobe kan ook maar dat lijkt me nogal duur voor het beperkt gebruik.

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 29 Apr 2020, 23:41
door fendtje
Zou eens gaan neuzen op gratissoftware.nl

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 30 Apr 2020, 12:42
door meon
Ik ken je use-case niet, maar Word kan tegenwoordig PDF-documenten terug bewerkbaar openen. Langzaam, maar hij converteert het dan ook helemaal terug naar een Word-document.

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 30 Apr 2020, 14:49
door Dizzy
Wie iets in een PDF gestoken heeft, doet dat waarschijnlijk omdat men niet wil dat men de basis bewerkt. Anders kan men gewoon het basisdocument verdelen.

PDF dient eerder om vaste info te verspreiden in een vorm die overal redelijk gelijk is. Je kan daar aantekeningen op maken maar het is niet de bedoeling de basis te veranderen.

Deze vraag duikt vaak op bij mensen die hun basisdocumenten kwijt zijn of geen toestemming hebben van de eigenaar om zaken aan te passen. Het kan ook zijn dan men dingen wil kopiƫren of tijd denkt te besparen door omzetting.

Je kan PDF terug omzetten naar bvb Word maar dat verloopt zelden foutloos. Vaak is het zo slecht dat je sneller de zaak gewoon opnieuw typt.

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 30 Apr 2020, 15:06
door meon
Zoals mijn moeder het gebruikt is wellicht de usecase die OP bedoelt:
Drukproeven redigeren. Je krijgt van de editor een drukproef in PDF om na te lezen, opmerkingen maken over fotokeuze, positie van tekst, grootte van hoofdingen, ... En dan wil je dat als digitale post-it's op de PDF "plakken". Dit gaat overigens voor een heel deel al gewoon met Adobe Reader!

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 30 Apr 2020, 15:12
door BertG3
Voor mensen die met macOS werken: PDF Expert is een aanrader! (https://pdfexpert.com)

Niet goedkoop maar je kan vaak licenties verkrijgen voor een appel en een ei in bundles op stacksocial. Net even nagekeken en er is er weer eentje in de running https://stacksocial.com/sales/pdf-exper ... g-software. In de mac app store vaak meer dan 80 USD

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 30 Apr 2020, 17:08
door MichelJ
@dizzy : nee hoor, die documenten komen van ons document management systeem , worden aangeleverd als PDF. We maken er werkdocumenten van.

Iedereen drukte die af, maakte er het werkdocument van met markeerstiften en stempels, en scande die opnieuw in om dan digitaal af te leveren. Was zowat de enige die dat niet deed. Ondertussen zijn er al een paar van overtuigd dat het digitaal bewerken wel wat voordelen heeft : minder papier, leesbaarder.

Het gratis Foxit laat echter niet toe om pagina's toe te voegen, enkel markup( geen lagen toevoegen, ook de betaalde versie niet)

@BertG : gen macOS op het werk.

Re: PDFs bewerken

Geplaatst: 01 Mei 2020, 11:43
door Jurgo
Bedoeling van document mgmt systeem is net dat iedereen dezelfde versie gebruikt.

Aanpassingen gebeuren enkel in het masterdocument op gecontroleerde wijze