Circuit ID te weten komen

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 512
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Circuit ID te weten komen

Berichtdoor Steven7 » 07 Sep 2019, 13:34

Voor een omschakeling van proximus naar EDPnet vraag Proximus aan EDPnet het circuit-ID. Dit is hetzelfde bij hun als de easy switch-id.
Echter is dit enkel terug te vinden op hun eerste factuur of in de klantenzone.
Om in de klantenzone te geraken heb je ook een eerste factuur nodig.

Is er geen ander manier om die circuit-ID te weten te komen?

iktjilp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 188
Lid geworden op: 23 Jun 2013
Twitter: IkTjilp
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Circuit ID te weten komen

Berichtdoor iktjilp » 07 Sep 2019, 13:43

Bij mij staat het gewoon op de stekker van toen ze de installatie zijn komen doen.
Edpnet VDSL XL - TADAAM - Mobile Vikings - Zon en wind

Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15453
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2714 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Circuit ID te weten komen

Berichtdoor philippe_d » 07 Sep 2019, 14:01

Steven7 schreef:Voor een omschakeling van proximus naar EDPnet vraag Proximus aan EDPnet het circuit-ID. Dit is hetzelfde bij hun als de easy switch-id.

Deze vraag begrijp ik niet zo goed.
Voor een (vlotte) omschakeling van Proximus naar EDPNet heeft EDPNet jouw huidig easy switch-id nodig.
Dat staat op iedere Proximus factuur.

Geen idee waarom Proximus jouw toekomstig easy switch-id of circuit-ID nodig zou hebben?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4424
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 262 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 299 keer

Re: Circuit ID te weten komen

Berichtdoor satsurfer » 07 Sep 2019, 14:42

de klant heeft nog geen Proximus-aansluiting gehad & geen actief telefoonnummer. De koperkabel komt gewoon binnen vermoed ik.

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 512
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Circuit ID te weten komen

Berichtdoor Steven7 » 07 Sep 2019, 18:54

philippe_d schreef:
Steven7 schreef:Voor een omschakeling van proximus naar EDPnet vraag Proximus aan EDPnet het circuit-ID. Dit is hetzelfde bij hun als de easy switch-id.

Deze vraag begrijp ik niet zo goed.
Voor een (vlotte) omschakeling van Proximus naar EDPNet heeft EDPNet jouw huidig easy switch-id nodig.
Dat staat op iedere Proximus factuur.

Geen idee waarom Proximus jouw toekomstig easy switch-id of circuit-ID nodig zou hebben?


De klant heeft een proximus-aansluiting.
Proximus als netbeheerder vraagt aan EDPnet de circuit-ID van de klant om in opdracht van EDPnet de omschakeling te doen.
Bij de klantendienst van proximus weten ze blijkbaar niet wat een circuit-ID is. Toevallig is dat bij Proximus identiek aan het easy switch ID.
Dit wil proximus telefonisch noch schriftelijk meedelen.
De klant is nog maar pas bij proximus en krijgt pas na een maand ongeveer zijn eerste factuur, maar wil hier niet op wachten.


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast