1 nummer, meerdere gsm's

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor lucdec » 13 Dec 2016, 09:27

Hallo,

Ik heb nu 2 gsm's Kan ik maken dat die hetzelfde nummer hebben, zodat ik die door elkaar kan gebruiken?
Ik zit bij carrefour mobile prepay

mvg,

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1149
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 133 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor Ramaht » 13 Dec 2016, 09:38

Proximus, proxi duo €25 activatie + €6/maand
Base, duo sim, €24,2 activatie + €6.05/maand

Enkel te combineren met abonnement.

lucdec
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 09 Jan 2008
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor lucdec » 13 Dec 2016, 09:43

thamar schreef:Proximus, proxi duo €25 activatie + €6/maand
Base, duo sim, €24,2 activatie + €6.05/maand

Enkel te combineren met abonnement.



oei, extra te betalen en een abo...Twee dingen waar ik een hekel aan heb. Zal het maar laten rusten.

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3944
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Bedankt: 400 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor Splitter » 13 Dec 2016, 09:45

ik dacht ook dat het zo was dat dan 1 van de 2 toestellen moet UIT staan opdat het andere zou werken.
dus je kan niet beide toestellen echt "door elkaar heen" gebruiken, maar eerder "om de beurt"
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
sirWard
Erelid
Erelid
Berichten: 928
Lid geworden op: 05 Jan 2009
Twitter: sirWard
Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor sirWard » 13 Dec 2016, 09:48

Wat hier boven staat klopt. Als je beide toestellen tegelijk gebruikt dan zal 't toestel die het laatst connectie had rinkelen bijvoorbeeld.

Ik los dat op met vliegtuigmodus... maar buiten het feit dat je geen simkaart moet wisselen uit toestellen is het verder niet zo praktisch als je het mij vraagt.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7833
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Dec 2016, 01:37

Mogelijks kan je dit oplossen via een of andere telefooncentrale?

kamiel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 781
Lid geworden op: 18 Jun 2012
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor kamiel » 14 Dec 2016, 08:31

ik ben geen specialist in deze zaken. Maar kan je bvb niet werken met raspbx. Hier een nummer aan koppelen, en dan dit nummer laten doorschakelen naar 2 gsm nummers?
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
TV: Netflix, Stievie, VRTNU en vier.be
VOIP: EDPnet (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via C510IP
GSM: Scarlet (met Umidigi One)

Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1077
Lid geworden op: 23 Nov 2005
Locatie: Vlaams-Brabant
Bedankt: 95 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor Edward Valckx » 14 Dec 2016, 13:57

kamiel schreef:ik ben geen specialist in deze zaken. Maar kan je bvb niet werken met raspbx. Hier een nummer aan koppelen, en dan dit nummer laten doorschakelen naar 2 gsm nummers?

Dan moet hij betalen voor inkomende gesprekken. En daar heeft hij een hekel aan.

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1040
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor blaatpraat » 14 Dec 2016, 14:20

kamiel schreef:ik ben geen specialist in deze zaken. Maar kan je bvb niet werken met raspbx. Hier een nummer aan koppelen, en dan dit nummer laten doorschakelen naar 2 gsm nummers?

Als je dit doet, zou ik eerder opteren voor een private voip oplossing, waarbij beide gsm's bellen via VOIP, via raspbx, via dat ene GSM nummer, en inkomende worden dan via regels naar beide doorgestuurd.

Geen extra kosten voor inkomende oproepen, geen nood aan 2 extra nummers (al zullen die er wel zijn), enkel maar nood aan data op de gsm's (waarbij je dus indirect wel een extra nummer zult krijgen, al kun je tegenwoordig ook data-kaarten krijgen, waarbij data spotgoedkoop is, maar bellen/sms'en duur).

Gratis bellen tussen beide toestellen is dan ook mogelijk, alsook gesprek met 3 zonder dat je provider hier iets van door heeft, en je dus extra moet betalen.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7833
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Dec 2016, 14:50

Je gaat zoiezo extra kosten hebben aan inkomende nummers als je dan niet in een wifi dekking zit; data zal er altijd verstuurd worden.
Maar het kan tenminste werken, wat iets anders is dan het gsm systeem dat (nog altijd) niet voorzien is op exotischere toepassingen zoals dit.
Stoort mij soms ook hoor; af en toe zou ik graag ns een kleiner/robuuster toestel meehebben zonder sim te moeten wisselen, maar meer dan een eenmalige kost voor toestel en kaart wil ik er niet aan geven.

seppe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor seppe » 14 Dec 2016, 19:34

Misschien is een dual-sim gsm/smartphone een optie????

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7833
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: 1 nummer, meerdere gsm's

Berichtdoor ITnetadmin » 15 Dec 2016, 05:48

Seppe: hij wil het omgekeerde, nl 1 zelfde nummer op meerdere gsm's, waarbij ze allemaal afgaan als er gebeld wordt.


Terug naar “Telecom Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast