vastelijntoestel met simkaart

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 08 Nov 2012, 14:06

Enkele jaren geleden heeft BASE de optie geboden om via hun een toestel te kopen dat er uitziet als een vastelijntoestel, maar werkt op een simkaart. Dat kon je toen nemen in combinatie met een BASE Classic. Nu zou mijn grootmoeder graag bereikbaar zijn, maar ik vind het geen optie dat het via Belgacom/Telenet moet lopen. Weten jullie hoe zo'n toestellen heten en waar ze te verkrijgen zijn?
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_15739 » 08 Nov 2012, 14:44

Je kan dat makkelijk doen met een Vodafone RL500 (of RL400).
Je vindt deze op Ebay.de voor een 30 à 40 euro (een voorbeeld).

Hieronder een klungelige versie van hoe het werkt:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=lRaE8JLYwm0

Het principe is eenvoudig: je kan je analoge telefoon rechtstreeks aansluiten op zo'n RL500 (kabeltje met RJ11 - RJ9 zit in de box).
Vervolgens de SIM kaart in de RL500 box.
En dan maar bellen en gebeld worden.
Best zet je de "pincode ingeven" op je SIM kaart af (mbv een gewone GSM).

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15429
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2709 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 740 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor philippe_d » 08 Nov 2012, 14:46

Kan een "simbox" een oplossing zijn? Zoals de Sagem RL300: http://www.hybsys.bg/img/gsm/fl_RL300.pdf
Dit toestelletje bevat de SIM kaart, en hierop kan je een klassiek analoog toestel aansluiten.

Edit - eternum was mij voor :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 08 Nov 2012, 14:51

Nice, dat kende ik nog niet. Dat is zelfs nog beter, en vermoedelijk ook zelfs een pak goedkoper! Ik ga het bekijken, merci.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor serialchiller » 09 Nov 2012, 09:51

Bij de meeste operatoren is het gebruik van een SIMbox verboden. Een aantal providers is zelfs bezig met SIMbox-detection om aan je oren te kunnen komen trekken... Nu kan je dit geval wel verdedigen vermits het maar om één eindgebruiker gaat. Als ik op Google "gsm fixed phone" of "fixed phone with sim card" zoek kom ik ook alternatieven tegen.
Succes ermee!

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Nov 2012, 09:55

serialchiller schreef:Bij de meeste operatoren is het gebruik van een SIMbox verboden.


En alarmen, telefoons in liften, ... ik dacht dat er massa's toepassingen waren op basis van een SIM box ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15429
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2709 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 740 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor philippe_d » 09 Nov 2012, 10:27

serialchiller schreef:Bij de meeste operatoren is het gebruik van een SIMbox verboden.
Een aantal providers is zelfs bezig met SIMbox-detection om aan je oren te kunnen komen trekken...

Heb je daar een bron over (van beide statements) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2166
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 186 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor Tomsworld » 09 Nov 2012, 10:31

@serialchiller

Verboden is een groot woord ik vermoed enkel het misbruik om kaarten met een onbeperkte Closed Usergroep aan een centrale te hangen terwijl er bv FUP is.

Als je het gewoon als een gebruiker gebruikt denk ik dat er geen probleem is.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor serialchiller » 09 Nov 2012, 15:25

philippe_d schreef:
serialchiller schreef:Bij de meeste operatoren is het gebruik van een SIMbox verboden.
Een aantal providers is zelfs bezig met SIMbox-detection om aan je oren te kunnen komen trekken...

Heb je daar een bron over (van beide statements) ?


verbod van simboxen heb ik vanop andere fora

simbox detection wordt bv aangeboden door BICS (Belgacom-dochter/zuster)

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_15739 » 09 Nov 2012, 15:56

Het RL500 simbox gebruik (2 stuks) loopt bij mij nu toch al bijna twee jaar vlekkeloos.
Mocht er al sprake van zijn dat het verboden zou zijn, met de nadruk op mocht, dan is men toch wel héél erg traag om in te grijpen. :wink:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15429
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2709 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 740 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor philippe_d » 09 Nov 2012, 16:27

Bij mijn weten heb ik dat ook nergens zien staan op de algemene voorwaarden van de providers, of iets moeten tekenen als ik een simkaartje aankocht.

Hier zijn we met een aantal Mobile Viking gebruikers (mijn partner, ikzelf, dochters, schoonzoon, etc), en dus één uur per dag gratis met mekaar kunnen bellen. Dit is dus geen FUP, maar iedere dag één uur.

Eerstdaags hang ik ook zo'n simkaart op mijn telefooncentrale zodat alle gesprekken van/naar MV gebruikers via deze weg gaan. Dan kunnen we ook vanop onze vaste telefoons genieten van dit uurtje per dag gratis bellen.
Ik zou mij niet kunnen inbeelden waarom dat niet toegelaten zou zijn ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor serialchiller » 09 Nov 2012, 16:32

Ik spreek dat niet tegen hoor. Ik ga er ook van uit dat momenteel geen enkele BE-provider er actief naar op zoek is. Ik weet wél dat het gebruik ervan mogelijk niet is toegestaan én dat ze opspoorbaar zijn. De OP wil eventueel gaan investeren in dergelijke oplossing en mijn bericht was als lichte waarschuwing bedoeld.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor MarkDM » 09 Nov 2012, 16:40

Volgens mij zijn Simboxen alleen verboden als je er de FUP mee overtreedt. Bv aan de telefooncentrale van een bedrijf hangen en dan massa's gesprekken daarover routeren.
Ik heb hier zelf al 2 jaar een simbox voor de noodtelefoon van de lift. Met een Base-C abonnement. Geen maandelijkse kosten. Die eerste 15 euro belkrediet die ik moest storten om de simkaart te laten opsturen is nog altijd niet opgebruikt.
Ze betalen meer postzegelkosten om de maandelijkse factuur te zenden dan ik verbruik aan gesprekken !
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2272
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 133 keer
Uitgedeelde bedankjes: 596 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor johcla » 09 Nov 2012, 16:53

Elke provider heeft wel zo'n clausule in de algemene voorwaarden staan, om zich in te dekken als iemand er groot misbruik van maakt.
Een simbox als vervanging van een vaste verbinding zal geen probleem zijn, maar als je het als call-through met caller-id gebruikt, is het al minder evident.
Zolang je het gebruikt voor normaal privé-gebruik, zal je wel niet opgemerkt worden. Zelf gebruik ik de methode van Philippe al meer dan een jaar, zonder problemen.

De algemene voorwaarden van MV: " Zowel voor als na de activering van de CITY LIVE dienst, kan CITY LIVE van de Klant eisen om zijn mobiele telefoon ter controle aan te bieden. Het gebruik van elk andere apparaat, waaronder simboxen of gsm-gateways, is verboden. "

de AV van Proximus:"Het is verboden de dienst te gebruiken... op een zodanige manier dat de identificatie of de lokalisering van de oproeper na een oproep naar de hulpdiensten niet meer mogelijk zou zijn, of op een zodanige manier dat de interconnectietarieven aangerekend door BELGACOM vermeden zouden kunnen worden;
c. met een toestel waarvan het gebruik, volgens BELGACOM, verboden praktijken zoals vermeld in de bovenstaande punten a en b doet vermoeden."

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 09 Nov 2012, 17:50

MarkDM schreef:Met een Base-C abonnement. Geen maandelijkse kosten. Die eerste 15 euro belkrediet die ik moest storten om de simkaart te laten opsturen is nog altijd niet opgebruikt.
Ze betalen meer postzegelkosten om de maandelijkse factuur te zenden dan ik verbruik aan gesprekken !
Je kan mss de optie activeren om je facturen enkel online te ontvangen (sms'je als je een factuur binnenkrijgt) :wink:
Laatst gewijzigd door LPS op 12 Nov 2012, 09:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor MarkDM » 09 Nov 2012, 18:07

Met die simbox kan ik geen sms krijgen.
Ik zou het liever via ZoomIt zien gaan. Maar dat kennen ze nog niet bij Base. Factuur per e-mail ook niet.

Ze moeten het dan maar weten.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_15739 » 09 Nov 2012, 23:02

Met de RL500 simbox komen de sms'jes wel netjes toe op mijn Siemens Gigaset.

Maar ja, indien de sms'jes bij jou op de noodtelefoon van de lift toekomen ben je natuurlijk ook niets vooruit. Denk ik.

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4157
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor Ken » 09 Nov 2012, 23:06

Zo'n Base C in m'n alarmcentrale :p Wel om de zoveel tijd een check naar de meldkamer, dus iets van 5 EUR per maand ;-)
Verder Data only kaartjes in gebruik voor tracking van onze wagens met video :) werkt perfect.

Internet = Telenet Business Fibernet 200 200/25Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Orange Arend Pro + Huawei Honor9
TV = Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3, referral code click here

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 11 Nov 2012, 22:15

Weet er iemand waar we deze RL300 of RL500 in BE/NL in een winkel of webshop kunnen kopen?
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2272
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 133 keer
Uitgedeelde bedankjes: 596 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor johcla » 11 Nov 2012, 22:45

Ik heb er destijds een Duitse op eBay gekocht voor 14 EUR, incl verzending was het 25 EUR.

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 12 Nov 2012, 12:07

Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 12 Nov 2012, 18:59

Voila, ik heb beslist en betaald: een Sagem RL302 (met 3G) voor 23€ incl zending via ebay.de
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor laroyj » 16 Nov 2012, 02:01

ook eentje besteld op Duitse ebay voor 29 euro + 8 euro port voor een rl300 zonder simlock..
met de telenet simkaart krijg ook ik de sms NIET werkend.
Met een maestro 2055 of 2060 erop aangesloten komt er voor elk belsignaal zgz een nieuwe oproep binnen, je hoort het niet maar ziet het wel op de display, bizar?
Op een gewoon bedraad telefoontoestel zonder geheugen, telefoonboek etc... wordt je niks gewaar...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_15739 » 16 Nov 2012, 02:16

Uw telefoontoestel dient sms ook te ondersteunen (geen idee wat dit exact betekent).
Met een "dom" telefoontoestel kan je uiteraard geen sms ontvangen want deze ondersteunt dit niet.
De vraag is dan of die maestro toestellen dit wel supporteren zoals het hoort...

PS
Ik heb zelf geen RL300, wel een RL500. Met een Siemens S685IP en A580IP werkt de RL500 feilloos wat betreft sms ontvangen.
Wel diende ik op de telefoontoestellen zelf ook de SMS centrale te configureren etc. Zonder configuratie => geen sms.

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor LPS » 19 Nov 2012, 20:26

Dinsdag verzonden, woensdag gestaakt en vrijdag pakje ontvangen vanuit DE.
Leuk toestelletje, werkt goed. De bomma gaat content zijn, Belgacom niet 8)
Thx allemaal.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor laroyj » 09 Dec 2012, 01:06

mijm maestro toestellen ondersteuenen sms, Telenet niet, vrees dat daar het probleem zit, sms centrale ingevuld van telenet mobile maar werkt niet, mss eens testen met simkaart van andere provider.....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Alver
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 01 Dec 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor Alver » 09 Dec 2012, 12:21

Is het niet zo dat bij telefoontoestellen die sms ondersteunen dit enkel geldt voor een doodgewone, ouderwetse Belgacom telefoonlijn? Sinds il Scarlet One gebruik functioneert sms niet meer op mijn Siemens wandeltoestellen, voorheen, met een Belgacom Classic telefoonlijn, werkte dat perfect.

Edit by Sub Zero:
't Is niet nodig om de laatste post te 'quoten' in een andere kleur ;)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15429
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2709 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 740 keer
Contact:

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor philippe_d » 09 Dec 2012, 14:31

Geen "doodgewone" ouderwetse Belgacom telefoonlijn, je moet op deze lijn de "slimme diensten" (nummerherkenning etc.) geactiveerd hebben (betalend).
SMS over analoge lijn gaat natuurlijk alleen ... op een analoge lijn :) (en dus niet over Scarlet one)

In deze topic gaat het echter over toestellen, die een GSM simuleren (zogenoemde SIMboxen). Deze apparaten ondersteunen "sms over analoge lijn", en je kan dus, mits een compatiebel analoog toestel, aangesloten op zo'n SIMbox, sms'en ontvangen/versturen (via de simkaart).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor BertG3 » 04 Feb 2017, 20:41

Kleine bump van dit topic waarvoor mijn excuses :angel:

Heeft er iemand een idee waar je anno 2017 een simbox kan kopen ? Na research op Google vind ik dit niet zo makkelijk meer. Het is voor een oudere vrouw als vervanging van de veel te dure vaste lijn. Zou in combinatie met Dommel Mobile Freedom zijn.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5790
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 634 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor selder » 04 Feb 2017, 20:55

Ik denk dat ik op't werk nog een vast toestel (hoorn met kruldraad-ding) heb liggen... first come first serve als ik hem vind
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1681
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor MarkDM » 04 Feb 2017, 20:57

Zoek eens op "RL500" in ebay.DE . Vroeger was het meer de RL300 van Sagem, maar die staat er nu niet meer op. Er zijn nog andere nummers.
Nieuw : http://www.musitel.com/NL/musitel_100_nl.html
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1650
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor BertG3 » 04 Feb 2017, 21:05

selder schreef:Ik denk dat ik op't werk nog een vast toestel (hoorn met kruldraad-ding) heb liggen... first come first serve als ik hem vind

Bedankt maar ik denk dat ze een draadloos toestel zou willen. Is dit 'vast' toestel met een simkaart ? Kan je eventueel eens het type doorgeven als je km gevonden hebt ?

MarkDM schreef:Zoek eens op "RL500" in ebay.DE . Vroeger was het meer de RL300 van Sagem, maar die staat er nu niet meer op. Er zijn nog andere nummers.
Nieuw : http://www.musitel.com/NL/musitel_100_nl.html

Bedankt. Zoiets had ik in gedachten.

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor ubremoved_15739 » 04 Feb 2017, 22:43

Zo'n RL500 werkt perfect. Te koop op eBay.de voor enkele tientallen euro.
Eventueel dien je de Duitse stekker te vervangen door een RJ11 (of wat jijzelf nodig hebt).

Zelf heb ik er een tweetal al jaren in gebruik, zonder enig probleem.
Zelfs zonder dat de externe antenne aangesloten werd zéér goede ontvangst.

SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 78 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: vastelijntoestel met simkaart

Berichtdoor SpecialK » 04 Feb 2017, 22:48

Grundig heeft DECT toestellen (gehad?) waarbij de BASIS (dus niet de handset!) een bluetooth-module heeft. Deze bluetooth ontvanger maakt met het handsfree protocol een verbinding met een bluetooth gsm; het idee is dat je je gsm in de buurt van het basisstation kan leggen en zo met je dect telefoon zowel via de vaste lijn als via de gsm kan bellen. Zo ééntje in combinatie met een oude GSM die je permanent in de lader laat zitten is misschien ook een oplossing. En een stuk handiger te configureren dan die Musitel dingen :)


Terug naar “Telecom Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast