Goede WLAN hardware???

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Goede WLAN hardware???

Berichtdoor SIR » 01 Jun 2005, 09:29

Hallo iedereen,

Ik ben vorige week aan het verhuizen geweest, maar de telefoonaansluiting in het nieuwe huis staat op een redelijk ongelukkige plaats.

Daarom ben ik genoodzaakt om WLAN te gaan gebruiken.

Welke hardware is daarvoor aan te raden????
Ik dacht aan iets van US Robotics (up te graden naar 125Mbps), maar ik ken eigenlijk ni zoveel van WLAN hardware.

mvg,
SIR
Laatst gewijzigd door SIR op 01 Jun 2005, 10:30, 1 keer totaal gewijzigd.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Jun 2005, 09:48

WAN... je bedoelt wireless ?

Zelf heb ik een USR8054 en die werkt prima, al denk ik dat ik een Linksys WRTG54G zou aankopen moest ik mijn aankoop overdoen.

Nu voor een desktop zou ik nooit wireless gebruiken... je moet toch een kabel kunnen trekken ?

Gebruikersavatar
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4137
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Belgium, Haacht
Contact:

Berichtdoor Sensei Zeon » 01 Jun 2005, 09:51

Ik ga van de veronderstelling uit dat je WLAN bedoelt.
Met WLAN zal je nooit de theoretische 125 mbit halen, als het 50 mbit is is het al veel en dat is traag voor files over te zetten :) Dus ik zou ook alle mogelijkheden uitproberen voor toch mistens tot aan de desktop een kabel te trekken, daar kan je dan nog een switch aansluiten :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Berichtdoor SIR » 01 Jun 2005, 10:01

Yep, Ik bedoeld WLAN.

Het is niet evident een kabel te trekken bij gebrek aan een kruipkelder of ongebruikte leidingen.

Ik zou willen vermijden dat ik een kabel zou moeten leggen dwars door de living en de hal om aan mijn PC te geraken.

Hoofdzakelijk zou het gebruikt worden voor internet en daar die maar 4Mbps haalt zal de 50Mbps ruim voldoende zijn.

Ik kan altijd mijn labtop nog met nen cross-cable of switch aan mijn desktop hangen, dat is het probleem ni.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Jun 2005, 12:50

SIR schreef:zal de 50Mbps ruim voldoende zijn.


En jij gelooft dat er wireless is die 50 Mbps geeft :lol:

M'n USR8054 (met 125 Mbps upgrade) geeft onder de meest ideale omstandigheden 30 Mbps, en dat blijkt dan nog een zeer goed resultaat te zijn.

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Berichtdoor SIR » 01 Jun 2005, 13:30

r2504 schreef:M'n USR8054 (met 125 Mbps upgrade) geeft onder de meest ideale omstandigheden 30 Mbps, en dat blijkt dan nog een zeer goed resultaat te zijn.


Zou je die 30 halen met een 56Mbps toestel?????

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Jun 2005, 13:33

SIR schreef:Zou je die 30 halen met een 56Mbps toestel?????


Ja, met of zonder 128 Mbps upgrade maakte voor mij geen meetbaar verschil uit (29 a 30 Mbps)... 100 of 128 Mbps is dan ook pure marketing praat, en in labo's.

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 01 Jun 2005, 13:53

SIR schreef:
r2504 schreef:M'n USR8054 (met 125 Mbps upgrade) geeft onder de meest ideale omstandigheden 30 Mbps, en dat blijkt dan nog een zeer goed resultaat te zijn.


Zou je die 30 halen met een 56Mbps toestel?????


Waar gaat ge een 56Mbps toestel vinden is de vraag :P (a en g zijn 54Mbps)
Ge gaat normaal een 25Mbps effectief krijgen met een fatsoenlijke 54Mbps AP, zet je dan nog eens compressie op dan ga je der afhankelijk van hetgeen je verstuurd nog eens aardig wat bijkrijgen.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Jun 2005, 15:14

poohbeer schreef:Ge gaat normaal een 25Mbps effectief krijgen met een fatsoenlijke 54Mbps AP, zet je dan nog eens compressie op dan ga je der afhankelijk van hetgeen je verstuurd nog eens aardig wat bijkrijgen.


Euh... waar ga je die compressie op zetten ? (trouwens bij dergelijke performance testen gaat het meestal over gecomprimeerde data, en is verdere compressie eerder nutteloos).

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 01 Jun 2005, 15:36

r2504 schreef:
poohbeer schreef:Ge gaat normaal een 25Mbps effectief krijgen met een fatsoenlijke 54Mbps AP, zet je dan nog eens compressie op dan ga je der afhankelijk van hetgeen je verstuurd nog eens aardig wat bijkrijgen.


Euh... waar ga je die compressie op zetten ? (trouwens bij dergelijke performance testen gaat het meestal over gecomprimeerde data, en is verdere compressie eerder nutteloos).


Bepaalde AP's kunnen hardware compressie toepassing. Op reeds compressed verkeer maakt het dan inderdaad niets uit, maar erg veek is het niet (fatsoenlijk) gecomprimeerd.
De Super A/G standaard bijvoorbeeld gaat dan ook nog eens aan framebundling (aka Tx burst). Kan je weer wat meer/sneller verzenden.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Jun 2005, 16:44

poohbeer schreef:Bepaalde AP's kunnen hardware compressie toepassing. Op reeds compressed verkeer maakt het dan inderdaad niets uit, maar erg veek is het niet (fatsoenlijk) gecomprimeerd.


Van de klassiekers ken ik er alvast geen die het doet.

poohbeer schreef:De Super A/G standaard bijvoorbeeld gaat dan ook nog eens aan framebundling (aka Tx burst). Kan je weer wat meer/sneller verzenden.


125 Mbps is ook via frame bundeling... maar in de praktijk merk je daar dus weinig van. Bij professionel AP's kan je ook nog channel bundeling vinden wat betere resultaten geeft.

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 01 Jun 2005, 18:42

r2504 schreef:
poohbeer schreef:Bepaalde AP's kunnen hardware compressie toepassing. Op reeds compressed verkeer maakt het dan inderdaad niets uit, maar erg veek is het niet (fatsoenlijk) gecomprimeerd.


Van de klassiekers ken ik er alvast geen die het doet.

poohbeer schreef:De Super A/G standaard bijvoorbeeld gaat dan ook nog eens aan framebundling (aka Tx burst). Kan je weer wat meer/sneller verzenden.



Lancom b.v. Toch geen kleine speler meer op de Belgische markt.

125 Mbps is ook via frame bundeling... maar in de praktijk merk je daar dus weinig van. Bij professionel AP's kan je ook nog channel bundeling vinden wat betere resultaten geeft.

Wie't kleine niet eert...

En channel bundeling is ook leuk ja, maar dan moet je meteen dubbele kost rekenen..

Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 Nov 2003
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Berichtdoor Styno » 01 Jun 2005, 22:38

Geen probleem hier met de level1 (108Mbps) hardware.
Mijn eerste usr access point (11Mbps - naar 22 met patch) heeft het na 3-4 jaar trouwe dienst begeven.
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 Dec 2003
Contact:

Berichtdoor The_Borg » 01 Jun 2005, 23:18

Stel dat je later met meerdere APs wilt werken (zeg nooit nooit), kunnen die non-standard toestanden ook nog eens tegen werken, misschien iets om mee te overwegen.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Berichtdoor SIR » 03 Jun 2005, 10:34

r2504 schreef:M'n USR8054 (met 125 Mbps upgrade) geeft onder de meest ideale omstandigheden 30 Mbps, en dat blijkt dan nog een zeer goed resultaat te zijn.


Dan ben ik een uitzondering op de regel denk ik. Heb gisteren mijn Belkin Wlan router en netwerk kaart geïnstalleerd en ik haalde tussen de 54Mbps en de 80Mbps (zit kennelijk op de grens te werken tussen deze waarden) en dat door 2 muren.

Misschien als ik de router nog wat verplaats waardoor de direckte lijn van de router naar de PC één muur en een glazen deur wordt dat ik constant op 80Mbps zit (dit weekend te testen).

Ik zit nu wel met een ander probje. De Wlan lijkt mijn TV te storen. Is dit mogelijk en zijn hier oplossingen voor?????

PS : Nu is eindelijk mijn Wlan in orde, hebben de mensen van Belgacom een fout gemaakt bij het omschakelen van de verbinding naar mijn nieuw adres. Ik krijg mijn modem ni gesynct. :eek:

Lukse
Premium Member
Premium Member
Berichten: 662
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Berichtdoor Lukse » 03 Jun 2005, 12:41

SIR schreef:Dan ben ik een uitzondering op de regel denk ik. Heb gisteren mijn Belkin Wlan router en netwerk kaart geïnstalleerd en ik haalde tussen de 54Mbps en de 80Mbps (zit kennelijk op de grens te werken tussen deze waarden) en dat door 2 muren.

Misschien als ik de router nog wat verplaats waardoor de direckte lijn van de router naar de PC één muur en een glazen deur wordt dat ik constant op 80Mbps zit (dit weekend te testen).

De software kan wel aangeven dat je aan 80Mbps transfert, maar kopieer eens een groot bestand van een pc naar de andere en kijk dan eens naar de snelheid.

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3667
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer

Berichtdoor AnD » 03 Jun 2005, 14:36

Lukse schreef:
SIR schreef:Dan ben ik een uitzondering op de regel denk ik. Heb gisteren mijn Belkin Wlan router en netwerk kaart geïnstalleerd en ik haalde tussen de 54Mbps en de 80Mbps (zit kennelijk op de grens te werken tussen deze waarden) en dat door 2 muren.

Misschien als ik de router nog wat verplaats waardoor de direckte lijn van de router naar de PC één muur en een glazen deur wordt dat ik constant op 80Mbps zit (dit weekend te testen).

De software kan wel aangeven dat je aan 80Mbps transfert, maar kopieer eens een groot bestand van een pc naar de andere en kijk dan eens naar de snelheid.


Mijn snelheid hangt ook meestal rond de 48 megabit maar als ik een groot bestand verstuur dan gaat die naar de 24 megabit of zelfs minder.

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Berichtdoor SIR » 03 Jun 2005, 14:54

Is het mogelijk dat de Wlan router de TV stoort, of moet ik den Integan mijn aansluiting eens laten nakijken (hoewel de storing pas begonnen is met de installatie van de router)?????

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Berichtdoor poohbeer » 03 Jun 2005, 18:10

SIR schreef:Is het mogelijk dat de Wlan router de TV stoort, of moet ik den Integan mijn aansluiting eens laten nakijken (hoewel de storing pas begonnen is met de installatie van de router)?????


Zou wel raar zijn, TV gaat namelijk via coaxiale kabel en dara geraakt niet zomaar wat tradiogolfjes door normaal gezien.
Simpele test: plug u wireless apparaat uit en kijk of't nog altijd stoort.

Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 Dec 2003
Contact:

Berichtdoor The_Borg » 03 Jun 2005, 18:46

1/ Wat bedoel je met storingen, vervormingen of ruis?

2/ Staat die router soms dicht bij de tv?
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

Gebruikersavatar
SIR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 27 Nov 2003
Locatie: Borsbeek, A'pen

Berichtdoor SIR » 08 Jun 2005, 10:44

Probleem is opgelost.
Het was de draadloze telefoon die vlak naast het TV-toestel was aangesloten. Wanneer wij niet aan het bellen waren hadden wij een donkeren en lichtere "streep" die over het scherm ging in schokken.

Wanneer er iemand aan het bellen was ging de TV compleet flippen.
Na het verzetten van de draadloze telefoon naar de eerste verdieping is dat probleem opgelost.

Voor de rest, ben ik aan het "spelen" geweest met de locatie van de router en heb nu een stabiele 80 Mbps connectie. Wanneer ik een file tussen mijn labtop en desktop stuur over dit draadloos netwerk heb ik nog altijd een goede 56 Mbps transfer.

Alvast bedankt voor alle hulp.

SIR

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Jun 2005, 13:35

SIR schreef:Voor de rest, ben ik aan het "spelen" geweest met de locatie van de router en heb nu een stabiele 80 Mbps connectie. Wanneer ik een file tussen mijn labtop en desktop stuur over dit draadloos netwerk heb ik nog altijd een goede 56 Mbps transfer.


Ik heb het moeilijk met je beweringen over de snelheden... het beste dat ik ooit gezien en gelezen heb is 30 Mbits, en jij gaat hier meer dan 100% over ?

Ben je zeker dat je testen correct zijn... ttz. een FTP doen en cronometreren ! Dus geen tooltjes die je snelheid laten zien tijdens de download en alle vormen van caching gewoon meenemen.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten