Ethernetkabel aansluiten op connector

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 18:44

Ik probeer een Cat 7 ethernetkabel te verbinden op een RJ45 connector (van Niko) voor stop contact cat 6A. Bij kabeltesten met de Netgear switch krijg ik voor een van de twee geïnstalleerde kabels een foutmelding 'cable mismatch'.

Is het beter om de kabels van Cat 7 weg te halen en die te vervangen door Cat 6?

Gebruikersavatar
Razornord
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Jun 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Razornord » 20 Aug 2020, 19:03

Ik denk dat het met deze info wat moeilijk gaat zijn om je te helpen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om wat foto's of een filmpje toe te voegen over hoe de RJ-45 connector gemonteerd is op de kabels? En ook van de testing van de kabels etc.?

fuserke
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 Apr 2019

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor fuserke » 20 Aug 2020, 20:08

Welke kleurcode heb je gebruikt? T586a of t586b? Maak dat ze aan bijde kanten gelijk zijn.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 20:13

Razornord schreef:Ik denk dat het met deze info wat moeilijk gaat zijn om je te helpen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om wat foto's of een filmpje toe te voegen over hoe de RJ-45 connector gemonteerd is op de kabels? En ook van de testing van de kabels etc.?


Netgear switch == > 20 meter ethernet cat7 == >connector cat 6A ==> 2 meter cat 6 =====> cable mismatch
Idem maar eindigend met 5 meter cat7 ===> cable OK

Netgear switch ==> 5 meter ethernet cat7 ==> connector cat6A ==> 5 meter Cat7 ===> cable mismatch, maar wel 1 Gbps verbinding.

https://www.niko.eu/nl-be/producten/schakelmateriaal-en-wandcontactdozen/audio-tv-data-telefoon/connectoren-productmodel-niko-7a644cc1-7878-5b15-9a1c-a2fda30f3a49/650-45077

Getest met kabeltester om zeker te zijn dat de aders op de juiste plaats staan.

Untitled5.jpg

Untitled2.png

Untitled.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
sandbert
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 16 Feb 2020
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor sandbert » 20 Aug 2020, 20:43

Ik geraak niet goed wijs uit die foto.
Is de RJ45 connector die je gebruikt te verbinden met een CAT 7 kabel?

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 20:49

sandbert schreef:Ik geraak niet goed wijs uit die foto.
Is de RJ45 connector die je gebruikt te verbinden met een CAT 7 kabel?


Die photo is de achterkant van de connector, en de kabel die je ziet loopt naar de switch.
De bedoeling is switch ==> 5 meter cat7 ==> connector cat6A (zie link hierboven) ==> 5 meter cat7 ==> Fritzbox 7360 V2

En hier zegt de kabeltester van de Netgear switch 'cable mismatch 10 meters'.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 20 Aug 2020, 21:02

Beste,

Als Data technieker word ik hier echt misselijk van.
Ten eerste: waarom cat 7 want cat 6 is meer als goed genoeg in huis. Cat 7 heeft hier geen meerwaarde
Ten tweede je moet de buiten mantel van de kabel tot aan de connector laten.
En ten laatste: koop cat 6 kabel en trek deze.


philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15649
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor philippe_d » 20 Aug 2020, 21:21

@Data technicus
Dit is een Forum, waar mensen elkaar proberen te helpen (en leren uit hun fouten).
Waar ik misselijk van wordt, is van jouw arrogante post :-( .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
sandbert
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 16 Feb 2020
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor sandbert » 20 Aug 2020, 21:39

Tja, sommige mensen slaan direct nogal hard op de trom. Vond ik zelf trouwens ook. Bedankt voor het modereren phillippe_d.

@HONcircle
Ik heb een tijd geleden een netwerk in mijn huis gelegd met CAT 6A materiaal.
De wandcontactdozen die ik gebruikte waren geschikt voor CAT 6A kabels, beide zowel de dozen als de kabels waren dus op mekaar afgestemd.
RJ45 connectoren heb ik niet nodig gehad, ik kocht me netwerkkabels die reeds kant en klaar waren.

IK vermoed dat er daar ergens iets fout loopt bij jou.
Alles moet immers heel precies en nauwkeurig uitgevoerd worden.

Kan je niet op een vriend of zo terugvallen met een beetje (netwerk)ervaring?

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 21:42

Een van de twee connectoren is goed, kabeltester zegt dat het OK is, dus ik heb mijn werk goed gedaan. De vraag is dus of het beter is dat ik die Cat7 weghaal en vervang door Cat6.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 20 Aug 2020, 21:46

Hoe is de kabel aan de andere kant afgemonteerd ook met zo een connector of een rj45 male stekker. Anders moet je de connectors eens open doen en kijken of de mesjes in de kabel gesneden zijn.
Post anders eens een foto als de connector open is. En kijk ook eens aan de voorkant van de connector of de koperen lipjes allemaal mooi evenwijdig van elkaar liggen.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5044
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor honda4life » 20 Aug 2020, 21:50

Je leest veel dingen over deze fout via Google.
Misschien moet je een opstelling maken met iperf server/client op 2 computers.
Als je na x uren een consistente gigabit snelheid behouden hebt, dan denk ik dat je best oké zit.

Dit s de "beste" test die je kan doen zonder gespecialiseerd materiaal.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 22:05

Nu moet ik nog zien hoe ik de connector openkrijg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 20 Aug 2020, 22:12

Ik weet in het verleden ook dat de connectors van niko niet goed waren en dat er fouten in zaten. We hebben deze toen ook moeten laten omwisselen mss kan dit ook het geval bij u zijn.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 22:15

Data technicus schreef:Ik weet in het verleden ook dat de connectors van niko niet goed waren en dat er fouten in zaten. We hebben deze toen ook moeten laten omwisselen mss kan dit ook het geval bij u zijn.


De geleverde vrouwelijke Cat6A connectoren zijn vanHirschmann Multimedia.
Heeft het zin om de Cat7 kabels te vervangen door Cat6? Veel werk is het niet voor mij, zolang het probleem maar van de baan is.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 20 Aug 2020, 22:22


HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 22:27

Data technicus schreef:Zijn dit de connectors: https://www.hirschmann-multimedia.com/n ... +a+nr+view


Ja! Ik was net bezig de link op hun website te vinden.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 20 Aug 2020, 22:27

HONcircle schreef:
Data technicus schreef:Zijn dit de connectors: https://www.hirschmann-multimedia.com/n ... +a+nr+view


Ja! Ik was net bezig de link op hun website te vinden.


Daar vind je ook de handleiding hoe je ze moet aansluiten.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 22:36

En die had ik ook gevolgd, alleen krijg ik een foutmelding, vermoedelijk omdat de connector cat6A is.
Toen ik verleden week switch ==>20 meter Cat7 ==> connector Cat 6A ==> 2 meter Cat6 had ik dezelfde foutmelding. Die 2 meter Cat6 veranderen naar Cat7 (dus geen verschillende categoriën in een kabelsectie) verbeterde de situatie.

De vraag is dan of ik beter die Cat 7 weghaal en vervang door Cat 6
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5044
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor honda4life » 20 Aug 2020, 23:09

Ik weet niet hoor, maar heb je deze aders correct gemonteerd in de keystone?
Het lijkt dat je deze in het afdekplaatje gemonteerd hebt en zo in de keystone geduwd.
Natuurlijk is er zo geen optimaal contact.
Er bestaan speciale punch down tools voor om dit diep genoeg te duwen, maar met wat extra geduld en voorzichtigheid kom je met een fijne schroevendraaier ook al een hele eind.

Sorry, jouw afwerking is echt slordig, voor toch wel iets heel gevoelig als je effectief CAT6A / 7 ooit zou benutten.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 20 Aug 2020, 23:24

De afwerking voldoet inderdaad niet.
Nog wat oefenen. :wink:

knipsel.png



YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=98biqbD2P9Y

PS: Die koper zelfklevende tape kan je op AliExpress voor een paar euro kopen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Laatst gewijzigd door Ordon op 20 Aug 2020, 23:27, 1 keer totaal gewijzigd.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 23:26

honda4life schreef:Ik weet niet hoor, maar heb je deze aders correct gemonteerd in de keystone?
Het lijkt dat je deze in het afdekplaatje gemonteerd hebt en zo in de keystone geduwd.
Natuurlijk is er zo geen optimaal contact.
Er bestaan speciale punch down tools voor om dit diep genoeg te duwen, maar met wat extra geduld en voorzichtigheid kom je met een fijne schroevendraaier ook al een hele eind.

Sorry, jouw afwerking is echt slordig, voor toch wel iets heel gevoelig als je effectief CAT6A / 7 ooit zou benutten.


Volgens de leverancier zijn er geen speciale tools nodig. Klopt, de afwerking moet beter, en ik ga er een betere kniptang voor gebruiken.

Nu, heb ik er baat bij om de Cat7 kabels te vervangen door Cat6? En zo ja, welke van de twee hierboven worden aangeraden?

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 20 Aug 2020, 23:36


Innenleiter 4x2 AWG27/7
Dat is niet wat je zoekt. (En erg duur voor wat je krijgt)


Idem

Beiden zouden 250MHz bandbreedte hebben. Hopelijk is dat zo...
En goede Cat5e heeft ook deze bandbreedte + 4x2 AWG24 (stranded)

==============

HONcircle schreef:Nu, heb ik er baat bij om de Cat7 kabels te vervangen door Cat6? En zo ja, welke van de twee hierboven worden aangeraden?
Alles valt en staat met de afwerking.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 23:40

De kabel die ik nu heb is deze
https://www.amazon.de/gp/product/B0119HCEHO/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Dus als ik het goed begrijp, kabels zo laten en de kabel opnieuw in de connector inwerken, (maar dan met deftige afwerking deze keer!) ?
Laatst gewijzigd door philippe_d op 21 Aug 2020, 10:34, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: onnodige fullquote verwijderd

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3624
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 212 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor mailracer » 20 Aug 2020, 23:41

Volgens het netgear forum zou deze fout komen door een verzwakking op de kabel, in jouw geval is er dus op 10 meter een fout op de kabel. Waarschijnlijk niet met de juiste tools gebruikt met dit als gevolg

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 20 Aug 2020, 23:43

En dat is net vreemd: Netgear switch ==> 5 meter cat 7 ==> connector ==> 5 meter Cat7 ==> FritzBox, dus 10 meter is de Fritzbox, en daar kan de fout niet liggen.

Edit: enkel op 5 meter werd er 'geprutst', daarom dat de fout moeilijk op 10 meter kan liggen.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 20 Aug 2020, 23:56

Maak eerst eens een goede verbinding met de connector en/of connectoren.
Allicht zal je dan tot de conclusie komen dat de "Netgear 10 meter fout" overeenkomt met een slechte afwerking. :wink:

Gewone RJ45 connectoren gaan ook geen bandbreedte halen van 1000MHz. Kijk eens op volgende URLs: GG45, TERA, ARJ45.

HONcircle
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 27 Mar 2019
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor HONcircle » 21 Aug 2020, 01:09

Als ik nu die Cat7 kabels vervang door Cat6 om het minder ingewikkeld te maken, waar moet ik op letten bij het kopen van een Cat6 op Amazon?
Laatst gewijzigd door philippe_d op 21 Aug 2020, 09:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: onnodige fullquote verwijderd

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 21 Aug 2020, 01:48

Ik heb op Amazon een tijdje geleden geen fatsoenlijke Cat6a installatiekabel gevonden.
Blijkbaar wordt Cat7 daar nogal gepushed...
Ik heb toen 100m Cat7 S/FTP installatiekabel (stug) gekocht. Prijstechnisch/kwalitatief kwam deze er goed uit.
Beetje dikker en wat stijver om te verwerker. Dat wel.
Cat6 U/UTP patchkabel op rol bij kabelshop.nl. Zelfs de zelfgemaakte patchkabel van 100 meter lengte werkte feilloos op Gigabit.
RJ45 Cat6 connectoren op AliExpress en ook nog eens 100 stuks@12€ bij Amazon.de (promotie).
Netjes afwerken en alles werkt naar behoren.
Op https://www.kabelshop.nl/ vind je redelijk geprijsde kwalitatieve kabel, alleen mag je niet zomaar de goedkoopste van een bepaalde soort nemen.
Ook zij bedienen de prijzenjagers die minderwaardige CCA (Copper Cladded Aluminium) of CCS (Copper Cladded Steel) kabel aankopen...
Beetje uitkijken dus.

De 1000MHz installatiekabel in de muur vond ik wel nuttig. Dat is ambetant(er) om later te vervangen.
Later kunnen daar altijd betere aansluitdozen opgezet worden (nu Cat6a). Als de kabel er al maar ligt.
Patchkabels: die maak ik zelf. Nooit problemen mee gehad (in tegenstelling tot sommige kant-en-klare kabels).
Bijvoorbeeld de patchkabel hiervoor beschreven heeft een bandbreedte van "slechts" 250MHz en mooie dikke soepele aders (AWG24). Gigabit snelheid tegen het theoretische maximum én dikke aders voor Power over Ethernet toestellen. Meer moest dat niet zijn. :wink:
Intussen al vele TB aan data doorgesluisd met nadien checksum op de getransfereerde bestanden. Feilloos.
Laatst gewijzigd door Ordon op 21 Aug 2020, 01:56, 1 keer totaal gewijzigd.

fuserke
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 Apr 2019

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor fuserke » 21 Aug 2020, 01:51

Ga gewoon naar een deftige computerwinkel je connectors gaan halen en een deftige cat6. Maar hou je aan de kleurcodes. Schrijf op of je de a of b code gebruikt en hou dat overal zo aan.

Zo zou je probleem ophelost moeten zijn. Ook kan je idd een fijn schroevendraaier gebruiken om je kabels mooi in de sockets te duwen. En indien je dat niet wil dan koop je een punch tool. Deze zijn niet duur.

Ook cat 7 heb je totaal niet nodig voor thuis. Als je deftige cat 6 koopt kan je zonder probleem gigabit halen. En als k me niet vergis met cat6a zelfs 10gbit (correct me if i m wrong.) Ook cat 7 wordt meestal in datacenters gebruikt.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 21 Aug 2020, 01:59

Cat6 kan ook 10Gb (max 55 meter lengte).
Probleem van TS is kwalitatief afwerken van de connectoren.
Dat staat los van de gebruikte categorie kabel...

fuserke schreef:Ook kan je idd een fijn schroevendraaier gebruiken om je kabels mooi in de sockets te duwen. En indien je dat niet wil dan koop je een punch tool. Deze zijn niet duur.
Laat de TS maar een LSA punch tool aanschaffen (indien vereist voor zijn sockets): meer kans op een beter resultaat. :wink:

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 21 Aug 2020, 04:11

Deze connectors zijn toolless. Je hebt daar geen lsa tool voor nodig. Omdat de aders nog zo lang zijn en zo in de connectors zijn gestoken heb je kortsluiting gemaakt met de aders. @ordon categorie 5e gaat maar tot 100MHz en cat 6 is pas 250MHz.

Ordon
Pro Member
Pro Member
Berichten: 433
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 42 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Ordon » 21 Aug 2020, 04:37

Data technicus schreef:@ordon categorie 5e gaat maar tot 100MHz en cat 6 is pas 250MHz.

Minimum. :wink:

Deze U/UTP 4x2x24AWG CAT5e kabel heeft een bandbreedte van 200MHz.
Doet vlotjes Gb.
Ook op langere afstanden, tezamen in een kabelgoot met 5G4 kabel.
En werd gebruikt op dit bericht te posten. :lol:
Deze kabel presteert zelfs beter dan sommige CAT6 kabels die verondersteld worden een bandbreedte van minimum 250MHz te hebben...

CAT5e_AWG24_200MHz.jpg


Maar dat is precies mijn punt: "Not all CAT5e cables are created equal". 8)
Idem voor andere categorieën kabels...
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
Data technicus
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 21 Mei 2020
Locatie: Spalbeek
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor Data technicus » 21 Aug 2020, 06:31

Zo moet het er uitzien.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1187
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor DarkV » 21 Aug 2020, 08:24

Untitled5.jpg


Help... wat is dat allemaal ? Die mantel moet netjes doorlopen tot aan de connector, de aders dan netjes omplooien op het blokje.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
sandbert
Member
Member
Berichten: 86
Lid geworden op: 16 Feb 2020
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor sandbert » 21 Aug 2020, 09:51

Ik kocht de kabel en het andere materiaal dat ik nodig had hier (niet noodzakelijk de goedkoopste, maar ik werd snel en vriendelijk bediend.
Men belde me zelfs op i.v.m. een miniem stockprobleempje.)
https://www.netwerkproducten.com/cat6a- ... 0-mtr.html

Zoals hierboven reeds meerdere malen vermeld: wat telt is de kwaliteit van de kabel en het aansluitmateriaal gekoppeld aan een nette vakkundige en correcte afwerking! Een en ander was bij jou toch voor verbetering vatbaar :oops:

Maar je ziet, professionele hulp krijg je hier wel degelijk hé, en zelfs tamelijk snel vind ik.
Succes.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15649
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor philippe_d » 21 Aug 2020, 10:41

HONcircle schreef:Volgens de leverancier zijn er geen speciale tools nodig. Klopt, de afwerking moet beter, en ik ga er een betere kniptang voor gebruiken.
Nu, heb ik er baat bij om de Cat7 kabels te vervangen door Cat6? En zo ja, welke van de twee hierboven worden aangeraden?

Je staart je een beetje blind op de kabel (Cat7, Cat6), terwijl je probleem niets met de kabel te maken heeft.
Koop enkele nieuwe connectoren (gebruikte zijn moeilijk te openen, en moeilijk te hergebruiken), en oefen wat.

En een kabeltester, maar mee je correcte doorverbindingen kan controleren:
zoals: https://www.allekabels.be/kabel-tester/ ... ester.html
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

murdock447
Pro Member
Pro Member
Berichten: 238
Lid geworden op: 28 Sep 2008
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor murdock447 » 21 Aug 2020, 11:47

Misschien nog een mogelijke oorzaak, buiten de afschuwelijke montage ..... de connectors die je gebruikt zijn enkel geschikt voor kabel met solide(volle) geleiders wat met de cat7 kabel die je gebruikt? heeft deze wel "volle" geleiders of niet. Indien niet dan zal deze wellicht slecht contact geven door het feit dat de vorkjes/mesjes niet goed door de mantel duwen omdat de kabel te flexibel is met als gevolg slechte verbindingen.

Dus zien dat je de juiste connectors met de aangepaste kabel hebt en vervolgens goed monteren dan moet het wel lukken.

Of dit nu cat 6 of cat7 kabel is maakt absoluut niets uit als je maar ziet dat je het gepaste materiaal gebruikt en goed afwerkt.

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 727
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Ethernetkabel aansluiten op connector

Berichtdoor rtl » 21 Aug 2020, 12:07

philippe_d schreef:ik wordt

Hier word ik dan weer misselijk van :P

Zoals reeds aangegeven heeft je probleem niets met de categorie kabel te maken. Vuistregel is namelijk, hoe hoger, hoe beter, en alles is backwards compatible. MAAR, de meerwaarde is idd nihil als je toch maar 1Gbps nodig hebt.

Het probleem is idd dat je kabel niet goed gemonteerd is. Leg eerst de aders volledig bloot zodat je de kleuren kan zien, en steek de hele bundel volledig in de keystone, en trek door tot je enkel een afgewerkte huls hebt aan de andere kant.
Daarnaast moet je letten op de B notatie, want vermoedelijk heb je gewoon de oranje en groen paren met elkaar verwisseld aan 1 zijde. Op zich maakt het trouwens ook niet veel uit welke notatie je gebruikt, zo lang je maar hetzelfde aan beide kanten hebt. Maar de B notatie is wat hier in EU gebruikt wordt (A = Amerika, B = de rest :))

Gebruik youtube om te zien hoe je die keystone mooi kan afmonteren (zoals op de foto van data technicus), en een basic cable tester om de paren te checken kan voor jou ook een grote meerwaarde zijn. Deze testers plug je aan beide kanten in, en vervolgens toont het ledje welke ader signaal geeft. Als 1..8 mooi in volgorde verschijnt aan de andere kant dan heb je een werkende kabel.

Succes


Edit: Ik lees nu pas dat je de paren getest hebt. Waarschijnlijk heb je dan idd kortsluiting gemaakt met je foil en/of shielding.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast