Pagina 1 van 1

Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 09:39
door Waterboy
Een vraag uit nieuwsgierigheid.Hoe kan men na het overstappen naar een andere Vdsl aanbieder plots veranderen van een 100/40 profiel naar een 100/35 profiel.Alles is hetzelfde gebleven.

Voordien

Code: Selecteer alles

Downstream current bit rate:   99.999 kbps
Upstream current bit rate:     39.999 kbps

Downstream max bit rate:       136.578 kbps
Upstream max bit rate:         45.652 kbps

Downstream attenuation:        13,2 dB

Downstream noise margin:       19,2 dB
Upstream noise margin:         9,0 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    yes
ROP vectoring compatible:      yes

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            288 m

Proximus profile name:         100/40
Proximus DLM profile:          yes
Proximus repair profile:       no


Nadien

Code: Selecteer alles

Downstream current bit rate:   99.999 kbps
Upstream current bit rate:     35.000 kbps

Downstream max bit rate:       136.581 kbps
Upstream max bit rate:         43.660 kbps

Downstream attenuation:        13,1 dB

Downstream noise margin:       19,2 dB
Upstream noise margin:         11,4 dB

Vectoring down:                yes
Vectoring up:                  yes
Modem vectoring compatible:    yes
ROP vectoring compatible:      yes

DSL standard:                  VDSL2 Annex B
DSL profile:                   17a
Estimated distance:            288 m

Proximus profile name:         100/35
Proximus DLM profile:          yes
Proximus repair profile:       no

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 11:32
door fvhbrugge
DLM moet wellicht nog eens extra voorbijkomen.
Dus eventjes geduld hebben.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 11:45
door Amazor
De attainable uploadsnelheid is dan ook 2 Mbps gezakt in vergelijking met je eerder resultaat.
Zo heb je nu minder dan 10% 'reserve' om stabiel 40 Mbps te behouden, wat voor DLM kan betekenen om het bij 35 Mbps te houden. 40 Mbps hebben en houden is echt voor de happy few.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 12:17
door proximusboyke
Dat is eigen aan koper. Bij de minste storing ofzo kan je zakken. Koper is echt onvoorspelbaar. En ik zeg dit niet om te bashen maar is gewoon zo. Je kan jarenlang goede resultaten hebben en er is gewijzigd op de lus waar je zit en zo naar beneden kelderen. Voordeel van van koper bijna bij elke provider onbeperkt al dan niet gratis blokken bijkopen maar is onbeperkt zonder dat je aan uren bent verbonden.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 12:28
door Waterboy
Zou het ook niet kunnen omdat er op mijn snelheid vroeger een cap zat 50/4 dat het upload profiel gedaald is?

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 01 Mar 2020, 13:21
door GuntherDW
Neen, dat heeft niets te maken met je VDSL sync profiel.
Je PPPoE cap heeft wel het resultaat dat je snelheid lager is natuurlijk maar dat heeft niets te zien bij je fysieke lijn z'n snelheid.

Dat soort tactieken gebruiken ze in andere landen wel, hier werkt proximus gewoon met hun profielen en cappen ze op de PPPoE connectie.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 2 weken 14 uur 20 minuten geleden (30 Jul 2020, 16:14)
door Waterboy
Zit terug op een 100/40 profiel,maar denk het minste dat er een verslechtering van de kabel is ,zal de upload dalen.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 2 weken 14 uur 6 minuten geleden (30 Jul 2020, 16:28)
door GuntherDW
Raar dat jij een 100/40 profiel krijgt, gezien je lijn eigenlijk fysiek geeneens 40mbit aankan.
Maargoed, genieten ervan zolang je kan natuurlijk, al zal het niet lang duren als we het verleden bekijken.

(Alsook, waarom sync je op B43 en niet A43? Heb je je fritz!box niet op Belgie gezet qua land?)

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 2 weken 13 uur 56 minuten geleden (30 Jul 2020, 16:38)
door Waterboy
GuntherDW schreef:Raar dat jij een 100/40 profiel krijgt, gezien je lijn eigenlijk fysiek geeneens 40mbit aankan.
Maargoed, genieten ervan zolang je kan natuurlijk, al zal het niet lang duren als we het verleden bekijken.

(Alsook, waarom sync je op B43 en niet A43? Heb je je fritz!box niet op Belgie gezet qua land?)


Toch wel staat ingesteld op Belgiƫ.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 2 weken 13 uur 46 minuten geleden (30 Jul 2020, 16:48)
door GuntherDW
Ik zal dan mis zetten denk ik.

Het ligt dan misschien aan de specifieke provider instellingen ofzo, maar voor zover ik bij mijn FB7530 ook kan zien is dat wat ik instel qua Annex (A/B) het niet uitmaakt en het geforceerd wordt op "Annex A" van zodra een vectoring enabled ROP gedetecteerd is. (dus broadcom)

Indien je geen specifieke reden hebt om op Annex B te zitten (ISDN telefooncentrale ofzo) kan je beter op Annex A zitten. Krijg je ook een klein beetje meer attainable qua upload. Alleen is dat in jouw geval niet zoveel zeggende denk ik want van zodra DLM triggert zit je op 35 up max denk ik.

Alsook zou een reconnect aan jouw kant evenzeer DLM in gang doen schieten denk ik.

EDIT: viewtopic.php?p=736127#p736127
Dit bedoelde ik dus
Leuke nieuwigheid:
Als de FritzBox op land "Belgiƫ" staat, en de FritzBox detecteert dat de DSLAM een Broadcom is, dan gaat die automatisch op Annex A (zelfs als je manueel Annex B ingesteld hebt). Bij een Ikanos DSLAM blijft hij op Annex B syncen.


Dus je zit niet op een Broadcom ROP maar je krijgt wel een 100Mbit profiel? Wat voor DSLAM naam staat er dan bij jou in het "overview" tabje?

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 1 week 5 dagen 22 uur geleden (01 Aug 2020, 08:24)
door Waterboy
GuntherDW schreef:Raar dat jij een 100/40 profiel krijgt, gezien je lijn eigenlijk fysiek geeneens 40mbit aankan.
Maargoed, genieten ervan zolang je kan natuurlijk, al zal het niet lang duren als we het verleden bekijken.

(Alsook, waarom sync je op B43 en niet A43? Heb je je fritz!box niet op Belgie gezet qua land?)


Eerst stond annex B ingesteld ,daarna veranderd naar annex A.
Volgens een post van philippe_d wil carrier record J43 bedoelen Annex J lijnen waarop geen telefonie zit.
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=45405

Vraagje voor de Fritzbox specialisten ,heb nu een Fritzbox 7360 met versie 06.52
De Fritzbox 7360 krijgt geen update meer?

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 1 week 5 dagen 19 uur geleden (01 Aug 2020, 11:28)
door raf1
Waterboy schreef:De Fritzbox 7360 krijgt geen update meer?

Er is wel een recentere Duitse versie. Ik gebruik de 7360 v2 met FRITZ!OS 06.86 en "Use previous DSL version" aangevinkt. Werkt perfect.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 1 week 5 dagen 15 uur geleden (01 Aug 2020, 14:40)
door GuntherDW
Dat verklaart op z'n minst waarom Annex A niet geforceerd werd. Ik dacht dat - gezien de nieuwe UI - je op de 7.X firmware zat.
Daarin is dat Annex A geforceerd gedoe geimplementeerd. Gezien je nog op 6.X zit heb je dat inderdaad dus niet.

De V1 had geloof ik een te kleine flash chip om nog deftig updates te krijgen.
Tenzij je manueel met de firmware gaat klooien van de V2 zit je dus inderdaad "vast".

Nuja, de V2 is ondertussen ook wel al oud te noemen. Als het nog werkt is het fine, maar nieuw zou ik ze niet meer kopen.

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 1 week 4 dagen 14 uur geleden (02 Aug 2020, 16:18)
door Waterboy
raf1 schreef:
Waterboy schreef:De Fritzbox 7360 krijgt geen update meer?

Er is wel een recentere Duitse versie. Ik gebruik de 7360 v2 met FRITZ!OS 06.86 en "Use previous DSL version" aangevinkt. Werkt perfect.


Heeft het zin deze 06.86 versie te installeren?

Re: Profiel VDSL

Geplaatst: 1 week 4 dagen 11 uur geleden (02 Aug 2020, 19:33)
door raf1