Qnap NAS firmware herstellen.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 5 dagen 9 uur geleden (14 Jun 2017, 18:48)

Heeft er iemand een idee hoe ik de firmware van een Qnap 219 p kan herstellen? Ik heb deze van iemand overgekocht maar er was in der tijd iets mis gegaan met een firmware update en heeft deze eigenlijk nooit opgelost. Nu wou ik het eens proberen maar ik kan er niet zo goed aan uit ....

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 5 dagen 9 uur geleden (14 Jun 2017, 19:18)

Zoeken op firmware recovery qnap stuurt me naar een wiki pagina van qnap.com. Er zijn verschillende methodes uitgelegd. Waar kan je niet aan uit ?

https://wiki.qnap.com/wiki/Firmware_Recovery

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 5 dagen 9 uur geleden (14 Jun 2017, 19:31)

ja, die heb ik ook proberen te volgen maar na deze stap :

10. Click "Finish". The virtual machine will start booting in a window. (If you get a message about software updates, click "Remind Me Later")

start inderdaad die virtuele machine op maar volgens volgende stap zou ik een login moeten ingeven maar er word niet naar gevraagd naar een login/paswoord :s

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 5 dagen 7 uur geleden (14 Jun 2017, 21:01)

In stap 11 melding van no login required. Dus over naar de volgen dan ?

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 5 dagen 7 uur geleden (14 Jun 2017, 21:09)

11. When the login prompt is shown, go to next step. No login is required.

12. Power off the NAS and remove all hard disks.

13. Connect the NAS to the PC directly by an Ethernet cable.

Als ik de NAS moet aansluiten, bedoelt deze dan een ethernet kabel nemen en de 1ne kant in de pc en de andere kant in de NAS? Sorry, van deze dingen ken ik niets :oops: Maar dan zit mijn pc toch zonder internet of vergis ik me?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 5 dagen 7 uur geleden (14 Jun 2017, 21:25)

Stap 13 is idd een netwerkkabel tussen je nas en pc, zonder switch of router ertussen, dus ja zonder internet

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 4 dagen 10 uur geleden (15 Jun 2017, 18:20)

Ik geraak volgens mij niet verder dan stap 15 ... Er moet ervoor iets mis zijn gegaan :(
Als ik na stap 10 op finish druk krijg ik volgend schermpje ...

http://imagebucket.net/81ajr4rvzt7o/Naamloos.jpg

is dit correct? Of moet er iets anders staan?


Groetjes

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 3 dagen 21 uur geleden (16 Jun 2017, 07:04)

ik zie geen image bij je link. Maar je kan de vraag mss ook stellen op een forum van qnap zelf.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 3 dagen 8 uur geleden (16 Jun 2017, 20:23)

mailracer schreef:ik zie geen image bij je link. Maar je kan de vraag mss ook stellen op een forum van qnap zelf.


Heb ik al gedaan maar daar reageert er ook maar 1 iemand en die zit ook mee vast :s Zou zoiets veel kosten om bij een kleine pc winkel binnen te doen?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 3 dagen 4 uur geleden (16 Jun 2017, 23:59)

en qnap finder dan. Via dit windows tooltje moet je volgens mij nu de firmware opladen naar de nas.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 2 dagen 22 uur geleden (17 Jun 2017, 06:31)

mailracer schreef:en qnap finder dan. Via dit windows tooltje moet je volgens mij nu de firmware opladen naar de nas.


Nee, dat programma'tje werkt niet hierbij. Ik denk omdat de huidige firmware beschadigd is dat hij hem niet in het netwerk ziet ...

Het powerledje knippert groen/rood en het LAN lampje brand ... Hoe kan je het ip adres achterhalen van de NAS zodat ik ze mss kan benaderen vanaf een webbrowser?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 17 uur geleden (17 Jun 2017, 11:23)

Als hij via dhcp een ip adres heeft ontvangen, dan kan je dit normaal terug vinden in je router . Maar de qnap Finder zou dit normaal ook moeten terugvinden. Werkt de software niet, of vind hij je nas gewoon niet ?

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 2 dagen 10 uur geleden (17 Jun 2017, 17:41)

Qnap finder zegt dat hij niets vind. of de software werkt of niet weet ik niet, ik heb hier nu alleen een NAS staan waarvan het power ledje rood/groen knipperd ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 10 uur geleden (17 Jun 2017, 18:07)

Je kan altijd met methode 2 eens proberen ?

tb0ne
Premium Member
Premium Member
Berichten: 743
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 1 week 2 dagen 10 uur geleden (17 Jun 2017, 18:20)

Afgaand op het knipperen van de led vermoed ik dat er nog harde schijven inzitten?
Zoja, probeer eens zonder schijven op te starten en het toestel dan te vinden met qnapfinder. Na de korte en de lange piep, kan zeker een paar minuten duren.
Als dat lukt kan je dacht ik gewoon een nieuwe installatie uitvoeren.

Methode 1 zoals hier beschreven:
https://wiki.qnap.com/wiki/Complete_Reinitialization

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 2 dagen 9 uur geleden (17 Jun 2017, 18:56)

Nee harde schijven heb ik er al uitgehaald om dat al uit te sluiten .... En methode 2 begrijp ik niet zo goed wat er allemaal bedoelt wordt :-( Zal van de week wel eens naar een pc winkel gaan en vragen of iemand het kan herstellen zonder dat het al te veel kost, anders zal het voor de vuilbak worden vrees ik :( Goedkoop is nog maar eens duurkoop gebleken :x

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1051
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor Sinna » 1 week 2 dagen 8 uur geleden (17 Jun 2017, 19:59)

QNAP lijkt mij helemaal niet slecht.
Firmware herstellen is vaak een ingewikkelde klus en vaak afhankelijk van hoe erg de huidige firmware beschadigd is. Geef het zeker nog een kans.
Computer(k)nul

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 2 dagen 5 uur geleden (17 Jun 2017, 23:02)

ok ik ben ondertussen van het knipperende rood/groene led vanaf en nu knippert hij enkel nog maar groen om de 0,5 sec. Volgens de site zou het deze 3 dingen kunnen betekennen :

1) De NAS is bezig met opstarten.
2) De NAS is niet geconfigureerd.
3) De harde schijf is niet geformatteerd.

1 is het al zeker niet. knippert al meer dan een uur. het 3de betwijfel ik ook want beide harde schijven zijn geformateerd en als ik ze ontkoppel blijft het nog steeds knipperen dus het is volgens mij het 2de ... Maar Qfinder pro blijft beweren dat hij mijn nas niet vind terwijl hij ondertussen al wel in mijn pc te zien is bij "netwerken". Alleen als ik er op dubbelklik gaat hij naar het webadres en dan laad hij daar een tijdje de pagina om vervolgens deze melding te geven :

De verbinding werd geherinitialiseerd

De verbinding met de server werd geherinitialiseerd tijdens het laden van de pagina.

Misschien is de website tijdelijk niet beschikbaar of overbelast. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw.
Als u geen enkele pagina kunt laden, controleer dan de netwerkverbinding van uw computer.
Als uw computer of netwerk wordt beveiligd door een firewall of proxy, zorg er dan voor dat Firefox toegang heeft tot het web.



Iemand nog tips?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 2 dagen 5 uur geleden (17 Jun 2017, 23:18)

De schijven erin, even wachten, dan Finder laten zoeken en mss lukt het dan.
Kijk ook eens in je router of hij de nas opmerkt.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 1 dag 19 uur geleden (18 Jun 2017, 09:26)

EDIT : Heb het gevonden. Via mijn telenet blijkbaar. ik heb mijn NAS eens voor te testen beneden rechtstreeks in de modem gestoken en nu ingelogd in de geavanceerde instellingen ervan en mijn NAS staat erbij maar werkt nog steeds niet ....

Hoe geraak ik in mijn router? :oops: Mss is het belangrijk of niet, de telenet modem staat beneden op het gelijkvloers. Vandaar uit gaat er 1 ethernet kabel naar mijn huiskamer waar mijn Netgear switch GS608 v3 staat. En daaruit gaan nu 4 ethernet kabels naar verschillende apparaten waaronder mijn PC en Nas ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 1 dag 18 uur geleden (18 Jun 2017, 09:48)

even samenvatten :

- De nas staat tussen de apparaten in je router ? (geavanceerde instellingen in mijntelenet kijken ???)
- Onder de netwerktoestellen in windows vind je hem terug ?
- Als je erop klikt, dan krijg je een foutmelding
- heeft hij een ip-adres, indien ja, welk ?
- qnap finder vind niets terug ?
- Wat is de toestand van de led's ?

Best is om hem in zijn originele plaats te laten staan. die switch dat er tussen staat kan geen kwaad.

Je router van telenet is enkel toegankelijk via mijn telenet

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 1 dag 18 uur geleden (18 Jun 2017, 10:08)

Ok, dan plaats ik hem nu terug boven aan de switch.

Toestand momenteel:
- De nas staat tussen de apparaten in je router ? (geavanceerde instellingen in mijntelenet kijken ???)
Ja, staat er tussen

- Onder de netwerktoestellen in windows vind je hem terug ?
Staat er tussen ja, NAS000509

- Als je erop klikt, dan krijg je een foutmelding
Als ik erop dubbelklik dan opent er in mijn browser volgend adres : http://192.168.0.128:8080/cgi-bin/quick ... ?func=main

- heeft hij een ip-adres, indien ja, welk ?
Ja, 192.168.0.128

- qnap finder vind niets terug ?
Nee, qnap finder vind niets, ook niet als ik de firewall even volledig uitzet.

- Wat is de toestand van de led's ?
Heb er nu beide HDD's ingestoken. Beide ledjes branden normaal groen, geen geknipper. Lan ledje brand ook gewoon, maar power led knipperd groen.



Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 21 uur 18 minuten geleden (19 Jun 2017, 07:22)

powerledje dat knippert wil zeggen dat hij opstart. Geef hem wat tijd.

Je kan ook pas de firmware erop zwieren als er een disk inzit, en qnap finder zal de nas pas vinden als hij volledig is opgestart.

Het kan nooit kwaad de procedure opnieuw te volgen om er nieuwe firmware op te zetten.

tb0ne
Premium Member
Premium Member
Berichten: 743
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 1 week 17 uur 52 minuten geleden (19 Jun 2017, 10:48)

Waar staat die NAS juist?
Als het in de buurt is wil er misschien u wel op weg zetten?
Zoals hierboven gezegd, waarschijnlijk is het ding niet kapot en ik heb zelf ook een QNAP waar ik tevreden van ben...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 15 uur 42 minuten geleden (19 Jun 2017, 12:57)


fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 14 uur 21 minuten geleden (19 Jun 2017, 14:19)

Ben idd van Hoevenen (Antwerpen) Het groene lichtje pinkte al meer dan 12u dus denk niet dat hij nog aant opstarten is, ale dat hoop ik toch niet :lol:

tb0ne
Premium Member
Premium Member
Berichten: 743
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 1 week 13 uur 51 minuten geleden (19 Jun 2017, 14:49)

Dat is wat ver voor mij helaas...

Heb je eventueel een andere,lege, harde schijf om het toestel mee te testen?
Gewoon opstarten zonder schijven, zo zou je hem moeten kunnen vinden in qnapfinder:
https://wiki.qnap.com/wiki/NAS_Firmware_Update_When_No_HDD(s)_Installed
Welke versie van qnapfinder gebruik je trouwens?
https://www.qnap.com/en/product_x_down/ ... t_choose=4

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 559
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 1 week 13 uur 39 minuten geleden (19 Jun 2017, 15:00)

Ik gebruik qnapfinder pro 6.1.1.0428

Ik heb helaas geen axtra lege HDD's. maar beide HDD's zijn geformateerd voor gebruik van de NAS ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1936
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 135 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 1 week 13 uur 8 minuten geleden (19 Jun 2017, 15:32)

de nas maakt de schijven leeg, ook als ze al geformateerd zijn door een andere computer. Bij een nieuwe firmware op een nas is de kans groot dat de schijven volledig geformateerd worden.

Zoals ik opmerk, het kan geen kwaad om de hele procedure opnieuw te starten om de firmware erop te krijgen. Beginnende met een reset en wachten op de beepjes zoals in eerder post vermeld werd. ALs het dan niet lukt kost het je geld om het door een winkel te laten gebeuren.

Eventueel kan je de nas in iemand anders zijn netwerk plaatsen om via qnap finder te controleren of het dan lukt hem te configureren. Alhoewel hij normaal te vinden moet zijn omdat hij een ip-adres heeft gekregen van je router.


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast