Qnap NAS firmware herstellen.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 14 Jun 2017, 18:48

Heeft er iemand een idee hoe ik de firmware van een Qnap 219 p kan herstellen? Ik heb deze van iemand overgekocht maar er was in der tijd iets mis gegaan met een firmware update en heeft deze eigenlijk nooit opgelost. Nu wou ik het eens proberen maar ik kan er niet zo goed aan uit ....

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 14 Jun 2017, 19:18

Zoeken op firmware recovery qnap stuurt me naar een wiki pagina van qnap.com. Er zijn verschillende methodes uitgelegd. Waar kan je niet aan uit ?

https://wiki.qnap.com/wiki/Firmware_Recovery

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 14 Jun 2017, 19:31

ja, die heb ik ook proberen te volgen maar na deze stap :

10. Click "Finish". The virtual machine will start booting in a window. (If you get a message about software updates, click "Remind Me Later")

start inderdaad die virtuele machine op maar volgens volgende stap zou ik een login moeten ingeven maar er word niet naar gevraagd naar een login/paswoord :s

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 14 Jun 2017, 21:01

In stap 11 melding van no login required. Dus over naar de volgen dan ?

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 14 Jun 2017, 21:09

11. When the login prompt is shown, go to next step. No login is required.

12. Power off the NAS and remove all hard disks.

13. Connect the NAS to the PC directly by an Ethernet cable.

Als ik de NAS moet aansluiten, bedoelt deze dan een ethernet kabel nemen en de 1ne kant in de pc en de andere kant in de NAS? Sorry, van deze dingen ken ik niets :oops: Maar dan zit mijn pc toch zonder internet of vergis ik me?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 14 Jun 2017, 21:25

Stap 13 is idd een netwerkkabel tussen je nas en pc, zonder switch of router ertussen, dus ja zonder internet

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 15 Jun 2017, 18:20

Ik geraak volgens mij niet verder dan stap 15 ... Er moet ervoor iets mis zijn gegaan :(
Als ik na stap 10 op finish druk krijg ik volgend schermpje ...

http://imagebucket.net/81ajr4rvzt7o/Naamloos.jpg

is dit correct? Of moet er iets anders staan?


Groetjes

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 16 Jun 2017, 07:04

ik zie geen image bij je link. Maar je kan de vraag mss ook stellen op een forum van qnap zelf.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 16 Jun 2017, 20:23

mailracer schreef:ik zie geen image bij je link. Maar je kan de vraag mss ook stellen op een forum van qnap zelf.


Heb ik al gedaan maar daar reageert er ook maar 1 iemand en die zit ook mee vast :s Zou zoiets veel kosten om bij een kleine pc winkel binnen te doen?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 16 Jun 2017, 23:59

en qnap finder dan. Via dit windows tooltje moet je volgens mij nu de firmware opladen naar de nas.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 17 Jun 2017, 06:31

mailracer schreef:en qnap finder dan. Via dit windows tooltje moet je volgens mij nu de firmware opladen naar de nas.


Nee, dat programma'tje werkt niet hierbij. Ik denk omdat de huidige firmware beschadigd is dat hij hem niet in het netwerk ziet ...

Het powerledje knippert groen/rood en het LAN lampje brand ... Hoe kan je het ip adres achterhalen van de NAS zodat ik ze mss kan benaderen vanaf een webbrowser?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 17 Jun 2017, 11:23

Als hij via dhcp een ip adres heeft ontvangen, dan kan je dit normaal terug vinden in je router . Maar de qnap Finder zou dit normaal ook moeten terugvinden. Werkt de software niet, of vind hij je nas gewoon niet ?

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 17 Jun 2017, 17:41

Qnap finder zegt dat hij niets vind. of de software werkt of niet weet ik niet, ik heb hier nu alleen een NAS staan waarvan het power ledje rood/groen knipperd ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 17 Jun 2017, 18:07

Je kan altijd met methode 2 eens proberen ?

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 764
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 17 Jun 2017, 18:20

Afgaand op het knipperen van de led vermoed ik dat er nog harde schijven inzitten?
Zoja, probeer eens zonder schijven op te starten en het toestel dan te vinden met qnapfinder. Na de korte en de lange piep, kan zeker een paar minuten duren.
Als dat lukt kan je dacht ik gewoon een nieuwe installatie uitvoeren.

Methode 1 zoals hier beschreven:
https://wiki.qnap.com/wiki/Complete_Reinitialization

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 17 Jun 2017, 18:56

Nee harde schijven heb ik er al uitgehaald om dat al uit te sluiten .... En methode 2 begrijp ik niet zo goed wat er allemaal bedoelt wordt :-( Zal van de week wel eens naar een pc winkel gaan en vragen of iemand het kan herstellen zonder dat het al te veel kost, anders zal het voor de vuilbak worden vrees ik :( Goedkoop is nog maar eens duurkoop gebleken :x

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1120
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor Sinna » 17 Jun 2017, 19:59

QNAP lijkt mij helemaal niet slecht.
Firmware herstellen is vaak een ingewikkelde klus en vaak afhankelijk van hoe erg de huidige firmware beschadigd is. Geef het zeker nog een kans.
Computer(k)nul

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 17 Jun 2017, 23:02

ok ik ben ondertussen van het knipperende rood/groene led vanaf en nu knippert hij enkel nog maar groen om de 0,5 sec. Volgens de site zou het deze 3 dingen kunnen betekennen :

1) De NAS is bezig met opstarten.
2) De NAS is niet geconfigureerd.
3) De harde schijf is niet geformatteerd.

1 is het al zeker niet. knippert al meer dan een uur. het 3de betwijfel ik ook want beide harde schijven zijn geformateerd en als ik ze ontkoppel blijft het nog steeds knipperen dus het is volgens mij het 2de ... Maar Qfinder pro blijft beweren dat hij mijn nas niet vind terwijl hij ondertussen al wel in mijn pc te zien is bij "netwerken". Alleen als ik er op dubbelklik gaat hij naar het webadres en dan laad hij daar een tijdje de pagina om vervolgens deze melding te geven :

De verbinding werd geherinitialiseerd

De verbinding met de server werd geherinitialiseerd tijdens het laden van de pagina.

Misschien is de website tijdelijk niet beschikbaar of overbelast. Probeer het over enkele ogenblikken opnieuw.
Als u geen enkele pagina kunt laden, controleer dan de netwerkverbinding van uw computer.
Als uw computer of netwerk wordt beveiligd door een firewall of proxy, zorg er dan voor dat Firefox toegang heeft tot het web.



Iemand nog tips?

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 17 Jun 2017, 23:18

De schijven erin, even wachten, dan Finder laten zoeken en mss lukt het dan.
Kijk ook eens in je router of hij de nas opmerkt.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 18 Jun 2017, 09:26

EDIT : Heb het gevonden. Via mijn telenet blijkbaar. ik heb mijn NAS eens voor te testen beneden rechtstreeks in de modem gestoken en nu ingelogd in de geavanceerde instellingen ervan en mijn NAS staat erbij maar werkt nog steeds niet ....

Hoe geraak ik in mijn router? :oops: Mss is het belangrijk of niet, de telenet modem staat beneden op het gelijkvloers. Vandaar uit gaat er 1 ethernet kabel naar mijn huiskamer waar mijn Netgear switch GS608 v3 staat. En daaruit gaan nu 4 ethernet kabels naar verschillende apparaten waaronder mijn PC en Nas ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 18 Jun 2017, 09:48

even samenvatten :

- De nas staat tussen de apparaten in je router ? (geavanceerde instellingen in mijntelenet kijken ???)
- Onder de netwerktoestellen in windows vind je hem terug ?
- Als je erop klikt, dan krijg je een foutmelding
- heeft hij een ip-adres, indien ja, welk ?
- qnap finder vind niets terug ?
- Wat is de toestand van de led's ?

Best is om hem in zijn originele plaats te laten staan. die switch dat er tussen staat kan geen kwaad.

Je router van telenet is enkel toegankelijk via mijn telenet

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 18 Jun 2017, 10:08

Ok, dan plaats ik hem nu terug boven aan de switch.

Toestand momenteel:
- De nas staat tussen de apparaten in je router ? (geavanceerde instellingen in mijntelenet kijken ???)
Ja, staat er tussen

- Onder de netwerktoestellen in windows vind je hem terug ?
Staat er tussen ja, NAS000509

- Als je erop klikt, dan krijg je een foutmelding
Als ik erop dubbelklik dan opent er in mijn browser volgend adres : http://192.168.0.128:8080/cgi-bin/quick ... ?func=main

- heeft hij een ip-adres, indien ja, welk ?
Ja, 192.168.0.128

- qnap finder vind niets terug ?
Nee, qnap finder vind niets, ook niet als ik de firewall even volledig uitzet.

- Wat is de toestand van de led's ?
Heb er nu beide HDD's ingestoken. Beide ledjes branden normaal groen, geen geknipper. Lan ledje brand ook gewoon, maar power led knipperd groen.



Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 19 Jun 2017, 07:22

powerledje dat knippert wil zeggen dat hij opstart. Geef hem wat tijd.

Je kan ook pas de firmware erop zwieren als er een disk inzit, en qnap finder zal de nas pas vinden als hij volledig is opgestart.

Het kan nooit kwaad de procedure opnieuw te volgen om er nieuwe firmware op te zetten.

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 764
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 19 Jun 2017, 10:48

Waar staat die NAS juist?
Als het in de buurt is wil er misschien u wel op weg zetten?
Zoals hierboven gezegd, waarschijnlijk is het ding niet kapot en ik heb zelf ook een QNAP waar ik tevreden van ben...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 19 Jun 2017, 12:57


fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 19 Jun 2017, 14:19

Ben idd van Hoevenen (Antwerpen) Het groene lichtje pinkte al meer dan 12u dus denk niet dat hij nog aant opstarten is, ale dat hoop ik toch niet :lol:

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 764
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor tb0ne » 19 Jun 2017, 14:49

Dat is wat ver voor mij helaas...

Heb je eventueel een andere,lege, harde schijf om het toestel mee te testen?
Gewoon opstarten zonder schijven, zo zou je hem moeten kunnen vinden in qnapfinder:
https://wiki.qnap.com/wiki/NAS_Firmware_Update_When_No_HDD(s)_Installed
Welke versie van qnapfinder gebruik je trouwens?
https://www.qnap.com/en/product_x_down/ ... t_choose=4

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 19 Jun 2017, 15:00

Ik gebruik qnapfinder pro 6.1.1.0428

Ik heb helaas geen axtra lege HDD's. maar beide HDD's zijn geformateerd voor gebruik van de NAS ...

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 19 Jun 2017, 15:32

de nas maakt de schijven leeg, ook als ze al geformateerd zijn door een andere computer. Bij een nieuwe firmware op een nas is de kans groot dat de schijven volledig geformateerd worden.

Zoals ik opmerk, het kan geen kwaad om de hele procedure opnieuw te starten om de firmware erop te krijgen. Beginnende met een reset en wachten op de beepjes zoals in eerder post vermeld werd. ALs het dan niet lukt kost het je geld om het door een winkel te laten gebeuren.

Eventueel kan je de nas in iemand anders zijn netwerk plaatsen om via qnap finder te controleren of het dan lukt hem te configureren. Alhoewel hij normaal te vinden moet zijn omdat hij een ip-adres heeft gekregen van je router.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 28 Jun 2017, 00:48

Daarstraks telefoon gekregen. Had hem vorige week binnen gedaan bij een lokale pc boer, blijkt dat hij niet te herstellen is :-( 75€ in de vuilbak :evil:

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1120
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor Sinna » 28 Jun 2017, 06:00

Definieer 'niet herstelbaar'. Ik vermoed dat het die PC-boer teveel tijd zal kosten...
Toegegeven: ik heb ooit een AP kapotgeflasht, maar op basis van je relaas hier zou je toch weer up-and-running moeten kunnen geraken.
Computer(k)nul

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1739
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 243 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 988 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor FlashBlue » 28 Jun 2017, 07:36

Inderdaad...

Zo een pc winkel gaat snel zeggen dat iets "niet herstelbaar" is, als het voor hem economisch de moeite niet meer is.

(Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat hier het geval is he - het kan goed zijn dat het echt onherstelbaar is- maar ik zou in jouw plek een hobbyist zoeken die er wat vrije tijd wil insteken....)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1120
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor Sinna » 28 Jun 2017, 08:35

... en die lopen hier op Userbase wel rond :-D
Computer(k)nul

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 30 Jun 2017, 16:40

Tja, bij mij is het nu wel eigenlijk einde verhaal, als zelfs een pc-winkel het niet kan herstellen. Ik kan echt niet meer dan dat ik tot hiertoe gedaan heb dus zal spijtig genoeg een nieuwe moeten kopen :evil: Maar als ik op coolblue kijk dan raad men voor films te streamen een nas aan van minstens 512mb ram geheugen ... Is dit echt nodig? Dient idd enkel alleen maar om films te streamen naar mijn raspberry pi ....

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5114
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 386 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 296 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor heist_175 » 30 Jun 2017, 17:27

Ik heb deze, ondertussen al 3 jaar oud.
https://tweakers.net/pricewatch/346249/ ... ificaties/
512MB
Ik stream ook naar mijn RPI en naar alle pc's in het netwerk. Ik ervaar absoluut geen problemen.

Let wel: streamen, niet transcoden.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 01 Jul 2017, 11:23

heist_175 schreef:
Let wel: streamen, niet transcoden.


Wat is transcoden? :oops:


Is dit voor 75€ een goede deal?
https://tweakers.net/reviews/1164/links ... 500gb.html

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 01 Jul 2017, 11:32

75 Euro ? waar kan jij dat voor 75 euro kopen. het kost meer dan het dubbele volgens mij.

streamen is de data doorsturen als die is.
transcoderen is de data real time omzetten op je nas om afspeelbaar te maken voor een apparaat dat de oorspronkelijke media niet ondersteund.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 583
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Contact:

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor fiestaboyke » 01 Jul 2017, 11:59

mailracer schreef:75 Euro ? waar kan jij dat voor 75 euro kopen. het kost meer dan het dubbele volgens mij.

streamen is de data doorsturen als die is.
transcoderen is de data real time omzetten op je nas om afspeelbaar te maken voor een apparaat dat de oorspronkelijke media niet ondersteund.


uiteraard 2dehands, maar deze keer laat ik niets opsturen en moet ik het werkend te zien krijgen. Heb mn lesje wel geleerd

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2088
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 157 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor mailracer » 01 Jul 2017, 15:25

ik zou het niet doen, zo'n bakjes hebben niet mijn voorkeur. Er is een rede waarom deze 2e hands verkocht word.

Koop je een kleine nas en plaats de harde schijven van de qnap hierin.

ik denk dan aan een synology ds115j of een ds116, mss vind je deze ook 2e hands ???

https://www.synology.com/nl-nl/products/DS115j
https://www.synology.com/nl-nl/products/DS116

buiten het verschil in specs zal het grootte verschil zijn dat de 115j minder gebruikers aankan.

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1022
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 112 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Qnap NAS firmware herstellen.

Berichtdoor MaT » 01 Jul 2017, 16:36

fiestaboyke schreef:Is dit voor 75€ een goede deal?
https://tweakers.net/reviews/1164/links ... 500gb.html

Een mediahub uit 2009 met een interface in flash? Zou ik niet meer aan beginnen :-)
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten