Telenet Mesh

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2528
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer
Contact:

Telenet Mesh

Berichtdoor Dafke » 31 Okt 2020, 12:40

Even schets tot een maand of 3 geleden:

TN WIFI modem - Ubiquiti UniFi Switch - Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO

Tot dan had ik beide (TN wifi en AP PRO) dezelfde SSID gegeven en haalde ik heel erg goede signalen overal in huis en buiten. De gsm, ipads etc.. kozen allemaal het sterkste signaal automatisch (dus soort van Mesh?)

Tot een paar maand geleden hier het laatste nieuwe type modem van TN gezet is geweest, zo een klein rechthoekig vuilbakje precies.
Om 1 of andere reden lijken mijn devices niet meer van de TN modem naar de AP PRO te switchen of is het signaal gewoon slecht.
In bed zit ik zelfs op 4G terwijl voordien gewoon max ontvangst had.

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 633
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor StarWing » 31 Okt 2020, 13:55

Kijk eens of de TN tech "toevallig" niet hetzelfde SSID in hun router heeft gestoken.
Dit hebben ze gedaan bij een van mijn familieleden. En ik maar zoeken waarom de wifi niet meer werkte.. zat altijd naar de verkeerde te connecten met een verkeerd password.

PeterP
Pro Member
Pro Member
Berichten: 238
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor PeterP » 31 Okt 2020, 15:16

Zal niet zijn omdat ze hetzelfde SSID hebben. Zal eerder zijn omdat ze beiden op hetzelfde kanaal zitten.
Voip : Weepee, Callingcredit, Voiptiger Gsm : Proximus
Loc 1: PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2: TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3: PX start 60/4+BBOX3 + USG + US48-500 + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Wifi: UAP-AC-L + 2xUAP-AC-LR + UAP-AC-M

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2528
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer
Contact:

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor Dafke » 31 Okt 2020, 17:02

Ze moeten inderdaad hetzelfde SSID hebben. Zo stond het vroeger ingesteld en nu nog altijd.
Daar is niets verandert.

Kanaal stond vroeger op auto, van beide, en nu ook nog.

Ik heb vandaag het signaal van de AP PRO eens op HOOG gezet ipv auto. Even kijken of dat helpt.

EDIT: even afwachten maar dit is de oplossing denk ik..
Ik zie ineens 9 clients op de AC PRO terwijl voordien dit er maar 1 was :)
Laatst gewijzigd door Dafke op 31 Okt 2020, 17:08, 1 keer totaal gewijzigd.

PeterP
Pro Member
Pro Member
Berichten: 238
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor PeterP » 31 Okt 2020, 17:05

Controleer dan op zijn minst op welke kanalen ze uitzenden !!!
Voip : Weepee, Callingcredit, Voiptiger Gsm : Proximus
Loc 1: PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2: TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3: PX start 60/4+BBOX3 + USG + US48-500 + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Wifi: UAP-AC-L + 2xUAP-AC-LR + UAP-AC-M

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2319
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 197 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor Tomsworld » 31 Okt 2020, 17:52

Wat het beste gaat werken is optimaliseren op de unifi 2e unifi ap en telenet wifi uit.

Dan zie je ook wat en hoe er gebeurd, maar snap dat dat een extra access point kost.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1679
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor Sylvester » 01 Nov 2020, 08:37

Er is niet veel verschil tussen Mesh en wifi roaming en multi-room wifi enz...
Mesh systemen hebben meer instellingen, gebruiken één frequentie e.a.
Als je een wifi roaming systeem wil installeren moet je zelf zorgen voor alle instellingen:
niet alleen dezelfde SSID maar ook hetzelfde wachtwoord, dezelfde authenticatie methode (bv. WPA2) en dezelfde versleuteling (bv. AES)

Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2528
Lid geworden op: 04 Mei 2006
Bedankt: 130 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer
Contact:

Re: Telenet Mesh

Berichtdoor Dafke » 01 Nov 2020, 10:56

Wel dat heb ik allemaal nagekeken en is exact hetzelfde, echter het is nog niet opgelost..

EDIT:

Ik heb net het draadloze signaal van de TN modem uitgezet.
Alle wireless apparaten connecten naar de AP, geen issue daar.
In de controller zie ik WIFI ervaring tussen de 100% en 95% staan voor alle 11 apparaten.

Echter, die ik een speedtest wanneer de iphone bv op de TN modem hangt, krijg ik +- 550Mbps.
Die ik deze op de AP PRO, krijg ik een max van 180Mbps. Zelfde locatie en ik heb de AP PRO op de locatie van de TN modem gezet..


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten