Telenet traag sedert Corona

pangit
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 Mar 2020

Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor pangit » 26 Mar 2020, 06:37

Mijn internet is plots opzettend traag geworden. Ik betaal voor 300/20 per maand en haal dit gewoonlijk ook.

Maar sedert de lockdown bezig is hebben ze precies een cap gezet van 9.6 Mb/s.

Iemand zelfde ervaringen? SpeedTest geeft valse resultaten terug, oppassen geblazen.

h0us3cat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 108
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 6 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor h0us3cat » 26 Mar 2020, 06:43

idd oppassen, genoeg afstand houden.

Area57
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 11 Jan 2013
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor Area57 » 26 Mar 2020, 06:54


ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1264
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 98 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor ddd » 26 Mar 2020, 07:27

Of zit je door jouw 750gb? Dan val je terug op de 10mbit smallband.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15445
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor philippe_d » 26 Mar 2020, 07:41

Smallband is (tijdelijk) 20/2
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1664
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor Sylvester » 26 Mar 2020, 07:49

Het kan ook zijn dat er toevallig een probleem is. Al eens gebeld naar Telenet?

profke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor profke » 26 Mar 2020, 08:11

ik zit bij Orange (zelfde backbone)
ik merk gelijkaardige symptomen, doch het lijkt me elders te zitten.
Conclusie: .com sites ; us based sites; af en toe ronduit onbereikbaar of traag
maar de "populaire" zaken zijn flitsend snel (facebook werkt goed, maar een kleinere site die k frequenteer is traag ; gva.be gaat goed, maar nytimesgaat traag)

mij lijkt het dat de "backbone" zwaar onder druk staat.

ook azure heeft last
(https://www.theregister.co.uk/2020/03/2 ... o_be_full/)
kortom dit is een megagrote stresstest voor de backbone van het internet. het is niet steeds de "last mile" waar het probleem zit.
dit zou ook verklaren waarom de "valse resultaten" van speedtest je niet bijstaan in je mening dat het traag gaat. Mijn ervaring is dat de throuput van speedtest.net meestal wel grotendeels overenkomt met wat ik op dat moment zie staan in het "detail" tabblad van mijn taskmanager.

rtl
Premium Member
Premium Member
Berichten: 702
Lid geworden op: 22 Mar 2004
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor rtl » 26 Mar 2020, 08:55

De ‘backbone’ van het internet... Bedoel je de peering tussen Ams en NY die overbelast is?
Ik zit ook bij Orange, geen enkel probleem te zien hier.

Stats van Ams-IX dit jaar:
B5AC4866-EA0E-47F4-A132-8EB7349E7837.jpeg


Een duidelijke stijging, maar om nu moord en brand te staan roepen zonder te weten waar je het over hebt..

profke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 134
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 15 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor profke » 26 Mar 2020, 09:08

op 1 dag tijd een sprong van 7 naar 8 tbits is toch wel een substantiele stijging...

https://www.ams-ix.net/ams/news/17-traffic-increase-on-the-ams-ix-platform-due-to-corona-covid-19-crisis
17% volgens hen. dat is misschien voor AMS-IX geen probleem;, maar als die trend zich elders ook voordeed zal er allicht links en rechts een provider of een lijntje tegen zijn limiet lopen.

Het feit dat "plaatselijke" sites WEL en "ver weggelegen" sites NIET goed bereikbaar zijn doet inderdaad wijzen naar peering, maar dat kan evengoed diep in de states zitten als hier in amsterdam.

pangit
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 Mar 2020

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor pangit » 26 Mar 2020, 09:19

Zit aan 350 GB momenteel. Vorige maand zat ik aan 700 GB denk ik.

Telenet zou het Wifi signaal geoptimaliseerd hebben nadat ik gedreigd had mijn contract op te zeggen (leugen voor, we hebben u van smallband afgehaald).

Net nog eens iets random gedownload, ik haal nu wel terug 300 Mb/s.

Zodra ik niet meer oplet sta ik waarschijnlijk terug op smallband :D

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Telenet traag sedert Corona

Berichtdoor DarkV » 26 Mar 2020, 11:54

pangit schreef:Telenet zou het Wifi signaal geoptimaliseerd hebben nadat ik gedreigd had mijn contract op te zeggen (leugen voor, we hebben u van smallband afgehaald).


Geloof je nu echt dat TN speciaal iets voor jou gaat doen :roll:

Als je slechts aan 300GB zat stond je trouwens niet op smalband.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten