Speedtest telt mee voor telemeter

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor wimpie3 » 18 Okt 2019, 20:53

Gisteren is er een technieker geweest omdat ik problemen had met mijn gigaboost. Er is een stuk of twintig keer de speedtest gebruikt, en nu zie ik een verbruik van 10gb op 1 dag. Mijn conclusie is dus dat de speedtest meetelt in je verbruik? Klopt dat? Dat zou willen zeggen dat je gewoon door elke dag een paar speedtests te doen, je zo door je volume zit?

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3187
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor CCatalyst » 18 Okt 2019, 21:00

Ze tellen zeker mee en ze verbruiken idd heel veel data, doch moeilijk te zeggen hoeveel precies zonder het zelf te meten.

Heb een Unifi setup bij een klant die op z'n eentje dmv de "speedtest" optie quasi gans het quota van Telenet Basic Internet erdoor gedraaid heeft op een maand. Optie afgezet en het buitensporig gebruik was ook meteen gedaan.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 486
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor datakiller » 18 Okt 2019, 21:03

CCatalyst schreef:doch moeilijk te zeggen hoeveel precies zonder het zelf te meten.


Op de speedtest desktop/mobile app zie je dit.
Afbeelding

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2997
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 150 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer
Contact:

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor devilkin » 18 Okt 2019, 21:09

Da's toch vanzelfsprekend? Het is geen dienst die aangeboden wordt door telenet zelf, en ze zeggen ook nergens dat ze dat zero-raten, dus ja...
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3187
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor CCatalyst » 18 Okt 2019, 21:13

datakiller schreef:Op de speedtest desktop/mobile app zie je dit.
Afbeelding


Ah, kijk. Dus 20 keer doen en je zit idd al snel aan 10 gig

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor wimpie3 » 19 Okt 2019, 08:27

Ze zouden een speedtest naar het interne netwerk van Telenet bijvoorbeeld gratis kunnen maken.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15437
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2709 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 740 keer
Contact:

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor philippe_d » 19 Okt 2019, 08:48

De tijd dat het "intern verkeer" (tussen Telenet gebruikers onderling) niet meetelde is al lang voorbij :wink: .

Dat was de tijd dat de newsgroups (Bommanews) nog welig tierden :-D
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2515
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor boonpwnz » 19 Okt 2019, 10:35

Doe dus ook niet teveel speedtest met je gsm op 4g want dat zuipt data.

Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 681
Lid geworden op: 21 Nov 2005
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor Fluppeke » 19 Okt 2019, 20:15

Begrijp dat zero-rate op eerste zicht interessant kan zijn, maar zijn we op lange termijn echt niet beter af met strikte netneutraliteit ?
De vraag van topic starter zou hier al vermeden kunnen worden wanneer we alle data altijd en overal gelijk zouden behandelen
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder

stefan1234
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Speedtest telt mee voor telemeter

Berichtdoor stefan1234 » 19 Okt 2019, 20:38

Is geen probleem van zero-rating als zodanig. Met zero-rating bepaalt je contract (en eventueel een bevoegde overheid) wat voor volumeverbuik zero-rated is. Met het promoten van Speedtest als iets dat absoluut noodzakelijk is om te weten of je internetverbinding goed werkt (omdat het een heel gemakkelijke manier is) beginnen mensen zich daarentegen zelf wijs te maken wat wel of niet zero-rated is gebaseerd op welke digitale merken voor hen zodanig genaturaliseerd zijn dat ze zich niet meer kunnen indenken dat het niet zero-rated is. Het is analoog aan hoe veel minder digitaal geletterde gebruikers aannemen dat de apps van YouTube, Facebook, Messenger, Instagram, Whatsapp en Gmail niet via het internet werken en dus aangerekend worden op hun datavolume. "Internet" is namelijk Safari/IE/Firefox/Chrome voor hen, de rest-app voor het kleine aantal dingen dat ze niet via service-specifieke apps kunnen doen.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten