Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 02 Okt 2019, 09:04

Hoi,


wij hadden op het werk een modem-only (sinds maart 2019) + vast IP, voor onze Business Fibernet 300 plus + speedboost 500. Met 1 Gbps speedboost, hebben we deze ook besteld bij Telenet. De optie werd actief maar de medewerker meldde dat de modem toch diende vervangen te worden door een technieker (fout, want we haalden al 850 mbps maar sout..). Geen probleem, dit is gisteren gebeurd. Echter werd er een router-modem geplaatst, de 3.1 e-router waardoor we met én een router zitten én niet kunnen mappen op ons vast IP.

Vandaag opnieuw gebeld met Telenet, en deze meldde dat dat uiteraard niet de bedoeling was, en dat ofwel de technieker opnieuw langs kon komen voor moden switch (opnieuw?) maar dat zij beslisten of dit gratis was, ofwel dat we zelf een modem-only gingen halen en installeren. De TN-medewerker zij dat er wel degelijk een nieuwe modem-only was. Ik heb natuurlijk geen interesse om terug te gaan naar onze oude type van modem.

Is er iemand die kan bevestigen dat er een modem-only variant is van de 3.1 e-router?

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 285
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor remus » 02 Okt 2019, 09:11

Vermoedelijk zal dat de Compal CV8560E zijn, deze staat nu ook op de speedboost bestel pagina
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/speedboost-bestellen/

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor yaris » 02 Okt 2019, 09:13

Bij mij komen ze mijn modem only vervangen op 30 oktober. Bij telenet zeiden ze dat enkel een technieker , gratis, een modem only kon vervangen. Dus ik ga er wel vanuit dat ik een modem only ga krijgen. Router-modem is voor mij een no-go.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor wimpie3 » 02 Okt 2019, 09:21

Zeer goed opletten, er is nog GEEN modem only 3.1... als ze beloven dat er een technieker langskomt, gegarandeerd dat je dan een router+wifi modem krijgt! (tenzij ze natuurlijk op 30 oktober een stock zouden hebben)

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 02 Okt 2019, 09:33

wimpie3 schreef:Zeer goed opletten, er is nog GEEN modem only 3.1... als ze beloven dat er een technieker langskomt, gegarandeerd dat je dan een router+wifi modem krijgt! (tenzij ze natuurlijk op 30 oktober een stock zouden hebben)

En de Compal CV8560E dan? Of bedoel je dat deze nog niet voorradig is?

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor wimpie3 » 02 Okt 2019, 09:43

vincentjanv schreef:En de Compal CV8560E dan? Of bedoel je dat deze nog niet voorradig is?


Inderdaad, tot gisteren niet en hij zou ook nog niet meteen beschikbaar komen.

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Senne » 02 Okt 2019, 12:50

vincentjanv schreef:Echter werd er een router-modem geplaatst, de 3.1 e-router waardoor we met én een router zitten én niet kunnen mappen op ons vast IP.

Ik heb een donkergrijs vermoeden dat dit nu al de CV8560E gaat zijn. Als ik de Compal website mag geloven is het dat een eMTA modem/ router met 4x LAN, 1x WAN en 2x telefoon. Zonder WiFi.

Maar ik dacht gelezen te hebben dat Telenet dan WAN functie niet ondersteund.

Zou je eens kunnen kijken naar het exacte type nummer van wat er nu gezet is? Lijkt me wel een handig gegeven om te weten.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 440
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Kenniey » 02 Okt 2019, 13:03

De CV8560E heeft voorlopig nog geen ondersteuning voor pass-through, dus dit is voorlopig enkel een HGW zonder WiFi. Er zal nog een update komen die pass-through mogelijk maakt, tot dan is de 24*8 modem only de enige optie om meer dan 240mbps te krijgen op een modem only. Eurodocsis 3.1 is trouwens nog niet uitgerold, alle 3.1 toestellen werken gewoon op 3.0

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5795
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor selder » 02 Okt 2019, 13:48

Kenniey schreef:[...] tot dan is de 24*8 modem only de enige optie om meer dan 240mbps te krijgen op een modem only.


Ik heb een modem-only CV7160E, sinds Augustus 2017.

En dit is een speedtest via bekabeld 1gpbs netwerk.

EFeUxoIXUAI24cy.jpeg


Wat moet een mens tegenwoordig nog geloven hé...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

SenH
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 20 Nov 2014
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor SenH » 02 Okt 2019, 14:59

Ik heb ook een CV7160E en net een test gedaan. Huidige abbo is een Whoppa met Speedboost (400/40) maar modem heeft blijkbaar sneller profiel gekregen.
Afbeelding
https://www.speedtest.net/result/8641087917

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 02 Okt 2019, 15:12

Senne schreef:Zou je eens kunnen kijken naar het exacte type nummer van wat er nu gezet is? Lijkt me wel een handig gegeven om te weten.

Je hebt gelijk, ik heb nu al een CV8560E :roll:

Hopelijk komen ze dan snel met een update die pass-through mogelijk maakt... De WAN poort is inderdaad gewoon niet actief, doet niets.

JAMIN001
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 27 Sep 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor JAMIN001 » 02 Okt 2019, 15:33

Hoe kom je eraan aan de modem?

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 02 Okt 2019, 15:40

JAMIN001 schreef:Hoe kom je eraan aan de modem?

De technieker had deze gisteren gewoon bij... Maar ik had de indruk dat die zelf niet goed wist wat en hoe (had bijv onze netwerk-kabel in de WAN gestoken :roll: )

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 440
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Kenniey » 02 Okt 2019, 18:01

CV7160E is de 24*8 modem only.
Die haalt dus de hoogste snelheden.
CV6181E gaat niet voldoende zijn voor na de snelheidsverhoging.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5795
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor selder » 02 Okt 2019, 18:28

Ik heb Telenet Wigo 9GB met 300/20mbps:

Screenshot 2019-10-02 at 18.22.05.png


Ik heb thuis de CV7160E modem:

Screenshot 2019-10-02 at 18.23.14.png


Als ik via https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... bestellen/ de gigabit speedboost wil bestellen, dan zie je voor dat je de bestelknop induwt het volgende:

Screenshot 2019-10-02 at 18.24.26.png


Als ik dan inlog en de bestelprocedure doorloop dan zie ik voor de "bevestig knop":

Screenshot 2019-10-02 at 18.25.53.png


Hieruit kan je dan toch niet anders dan afleiden dat de CV7160E NIET de gigabit speedboost aankan?
Dus jouw melding "CV7160E is de 24*8 modem only. Die haalt dus de hoogste snelheden." klopt NIET.

Vanwaar komt trouwens jouw informatie allemaal? Als die uit officiële bron komt, dan klopt die bron niet.
Als het uit eigen analyse is, door bijvoorbeeld de technische mogelijkheden van de modems te vergelijken, dan zal Telenet daar nog hun eigen configuratie aan toevoegen waardoor we dus niet kunnen afgaan op de technische mogelijkheden van de modems.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor wimpie3 » 03 Okt 2019, 07:03

Er zijn blijkbaar gebruikers die met een 24*8 tóch 800Mbps halen, zie topic over nieuwe snelheden.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 440
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Kenniey » 03 Okt 2019, 07:36

Selder, ik werk op de backoffice van Telenet ...
De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.
Op de site worden enkel de router modellen weergegeven. Modem only modellen worden altijd wat stiefmoederlijk behandeld. Met de CV7160E kan bv geen nieuwe Telenet Box geactiveerd worden, dus die gaat niet als compatibel worden aangegeven, stel dat de klant ook een nieuwe TV box wil.
Met de nieuwe CV8560E is het wel mogelijk een TV box te activeren in het systeem en eens pass-through actief staat is dit ook een waardig alternatief voor de modem only.

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 03 Okt 2019, 08:27

wimpie3 schreef:Er zijn blijkbaar gebruikers die met een 24*8 tóch 800Mbps halen, zie topic over nieuwe snelheden.

Kan ik beamen want die hadden we eerst. TN-medewerker zei dat hij toch een melding kreeg over nieuwe modem...

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5795
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 636 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor selder » 03 Okt 2019, 09:07

Kenniey schreef:Selder, ik werk op de backoffice van Telenet ...
De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.
Op de site worden enkel de router modellen weergegeven. Modem only modellen worden altijd wat stiefmoederlijk behandeld. Met de CV7160E kan bv geen nieuwe Telenet Box geactiveerd worden, dus die gaat niet als compatibel worden aangegeven, stel dat de klant ook een nieuwe TV box wil.
Met de nieuwe CV8560E is het wel mogelijk een TV box te activeren in het systeem en eens pass-through actief staat is dit ook een waardig alternatief voor de modem only.


Ik denk dat ik de fout gevonden heb, ik heb thuis een staan, maar mijn.telenet.be geeft aan dat ik een CV6181E heb. Zelf kan ik het niet aanpassen, ik heb je een PM gestuurd.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

sdecoster
Plus Member
Plus Member
Berichten: 207
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor sdecoster » 03 Okt 2019, 10:22

Bedankt voor deze waardevolle info!
Maandag komen ze hier een modem vervangen. Had speedboost al een maand geleden aangevraagd (dat we nu 1000 ipv 500 krijgen is mooi meegenomen maar wist ik toen nog niet).
Ik hou in de gaten wat ze hier komen zetten in plaats van onze huidige CV6181E... Moet hier ook modem-only zijn, geen router...

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor DarkV » 03 Okt 2019, 11:11

Kenniey schreef:en eens pass-through actief staat is dit ook een waardig alternatief voor de modem only.


Kan je hier wat meer over vertellen... sinds wanneer heeft TN ondersteuning voor pass-through ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Okt 2019, 20:55

DarkV schreef:Kan je hier wat meer over vertellen... sinds wanneer heeft TN ondersteuning voor pass-through ?

Goeie vraag.
En daarbij, blijven er ook modem onlies bestaan?
Want ik vertrouw TN voor geen meter met een passthrough; ooit zetten ze dat af en dan ben je gezien.

dovo
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor dovo » 03 Okt 2019, 21:48

Voor zover ik weet komt er geen aparte modem only voor 3.1 en krijgt de CV8560E passthrough.

Gebruikersavatar
LighScan
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 Jul 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor LighScan » 03 Okt 2019, 21:56

De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.

Is dit model verkrijgbaar via de Telenet winkels?

RVDLD
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 Apr 2019

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor RVDLD » 03 Okt 2019, 22:26

Hoi.
Met de passthrough mode, doel je op de optie om er een bridged modem van te maken. Dus 1 ip gekoppeld aan het Mac van het modem.
Hoeveel ip's worden er dan aan het modem gekoppeld? Een of ook 16 stuks in vergelijking met de modem only ? En is het dan ook mogelijk om de nieuwe Telenet 4k box erop aan te sluiten?

Technisch zou er geen probleem moeten zijn om dit voor elkaar te krijgen. De vraag is in welke mate gaat Telenet dat in zijn configs toelaten.

Met een oude Motorola modem only op Ed 3.0 werkt het allemaal stabiel incl. Meerdere netwerken en meerdere publieke ips. Via vlan-switch.
Maar hier sluiten ze de 4k optie van uit. Administratief.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3519
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor mailracer » 03 Okt 2019, 22:59

LighScan schreef:
De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.

Is dit model verkrijgbaar via de Telenet winkels?

Daar kan je voor bellen naar je winkelpunt. Telefoonnummers zou je via Google kunnen vinden ?

dovo
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor dovo » 03 Okt 2019, 23:23

Geen idee hoe de pass through eruit zal zien, maar ik betwijfel of 16 ipv4 daarbij zal horen. Sowieso maar 1 per mac, en als het dan mac based pass through is dan krijg je er ook echt maar één. Ik kan mij ook geen use case buiten abuse bedenken waar SMB/Home user +1 IPv4 nodig heeft. IPv4 is op en het is tijd dat we gewoon lekker v6 gaan gebruiken, je krijgt een /56 wat 256 VLAN's toelaat.
Van de TV box heb ik geen weet.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor ITnetadmin » 04 Okt 2019, 00:37

Nu kan je er idd max een 16tal krijgen iirc.
Ik test regelmatig router configs van thuis uit, en in een uitgebreide test lopen daar dan toch makkelijk een 6tal routers tegelijk een public ips te gebruiken.
Geen modem only is dan ook geen optie.

Ook vanuit bedrijfjes hang ik regelmatig een tweede toestel bij om effe een aparte link te hebben bij een main router/firewall reconfig.
Dat is een hypervisor met 2 nics en een VM firewall en windows 7 machine die zowel achter de lan van de virtuele firewall hangt als aan het interne lan, instant backdoor om via vpn op het interne netwerk te rdp'en.
Als men in de toekomst maar 1 ip zou kunnen vastkrijgen valt deze oplossing niet meer vlot in te zetten.

Plus dat ik TN, zoals eerder gezegd, totaal niet vertrouw om die passthrough blijvend beschikbaar te maken.

Het wordt *dringend* tijd dat vrije modemkeuze opgelegd wordt.

Overigens: bij een hgw wordt voor ipv6 slechts een /60 doorgestuurd naar een eventuele eigen router, iir .
TN breekt daarmee uiteraard weer alle conventies, en ik weet niet hoe dat met een passthrough router gaat zijn.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 155 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer
Contact:

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Sasuke » 04 Okt 2019, 08:13

Kenniey schreef:Selder, ik werk op de backoffice van Telenet ...
De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.
Op de site worden enkel de router modellen weergegeven. Modem only modellen worden altijd wat stiefmoederlijk behandeld. Met de CV7160E kan bv geen nieuwe Telenet Box geactiveerd worden, dus die gaat niet als compatibel worden aangegeven, stel dat de klant ook een nieuwe TV box wil.
Met de nieuwe CV8560E is het wel mogelijk een TV box te activeren in het systeem en eens pass-through actief staat is dit ook een waardig alternatief voor de modem only.


Ik heb nochtans een CV7160E met een geactiveerde TVbox ... als je wat inventief bent met vlans werkt dat perfect. Kwestie van de Security best practice te hanteren om vlan 1 niet te gebruiken ;-)
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1462
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Robert Ford » 04 Okt 2019, 10:00

Kenniey schreef:Selder, ik werk op de backoffice van Telenet ...
De CV7160E zal werken voor de giga speedboost.

Ik kan dit bevestigen. CV7160E met eigen firewall erachter:

Afbeelding

Veel hangt wel af van welke server je kiest op speedtest.net

dovo
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 Nov 2015
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor dovo » 04 Okt 2019, 13:34

Als je echt de volle snelheid wil testen kan je best https://speedtest.serverius.net/ (met iperf3) of http://www.ovh.net/ (web). Beide doen double paid peering en zouden op transit niveau geen congestie moeten hebben. Ik heb even getest en deze doen zeker 2,5 Gbps over het telenet netwerk up en down(v4 en v6).

vincentjanv
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 Okt 2018
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor vincentjanv » 04 Okt 2019, 14:57

De nieuwe e-router is trouwens wel nog iets sneller dan de 8x24. We haalden ook daar 850mbps ongeveer, met de e-router is dat nu een 930..

Afbeelding

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1462
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Robert Ford » 04 Okt 2019, 15:01

Welk model model is dit juist dan?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor philippe_d » 04 Okt 2019, 15:13

dovo schreef:Geen idee hoe de pass through eruit zal zien, maar ik betwijfel of 16 ipv4 daarbij zal horen. Sowieso maar 1 per mac, en als het dan mac based pass through is dan krijg je er ook echt maar één.

Passthrough zal er waarschijnlijk gewoon alsof je een EMTA modem hebt: het router gedeelte wordt uitgeschakeld (bridge)?
Met andere woorden, de WLAN wordt gedeactiveerd, en de LAN poorten gedragen zich als een switch. De aangesloten toestel(len) krijgen en publiek IP.

En als Telenet de regels voor het max. aantal IP adressen niet wijzigt, dan zullen er dat ook 16 blijven?

ITnetadmin schreef:Plus dat ik TN, zoals eerder gezegd, totaal niet vertrouw om die passthrough blijvend beschikbaar te maken.

Dat heb je inderdaad al heel dikwijls geschreven, maar ik denk dat jouw vrees ongegrond is.

Als ze alle "modem-only" klanten omzetten naar zo'n nieuwe hgw met passthrough, kan Telenet het zich niet permitteren om die functionaliteit af te schaffen

Persoonlijk zou ik dat een goede zaak vinden:
Iedereen dezelfde modem, en via "Mijn Telenet" de klant de mogelijkheid bieden om er een modem-only" van te maken?

Eindelijk gedaan met al dat gezaag en discussie over een EMTA modem :-)

Zo werkt het ook in Nederland (via de klantendienst) en in Duitsland (via de site)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 440
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 49 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor Kenniey » 04 Okt 2019, 15:43

philippe_d schreef:Passthrough zal er gewoon alsof je een EMTA modem hebt: het router gedeelte wordt uitgeschakeld (bridge).
Met andere woorden, de WLAN wordt gedeactiveerd, en de LAN poorten gedragen zich als een switch. De aangesloten toestel krijgen en publiek IP

Zal een macadres zijn waar je het publiek IP kan aan koppelen, dus is nog af te wachten wat het wordt met de 16 publieke IP’s

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7835
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 132 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor ITnetadmin » 04 Okt 2019, 16:39

philippe_d schreef:
ITnetadmin schreef:Plus dat ik TN, zoals eerder gezegd, totaal niet vertrouw om die passthrough blijvend beschikbaar te maken.

Dat heb je inderdaad al heel dikwijls geschreven, maar ik denk dat jouw vrees ongegrond is.

In Frankrijk is er een precedent geweest jaren geleden bij, iirc, SFR, die een update lanceerden die de bridge mode uit hun modem haalde ineens.
Dus ik blijf daar idd bevreesd over.
Het blijft ook wat omslachtig om constant macs te gaan bijvoegen wanneer je met apparatuur aan het testen bent.

Vandaar dat de beste oplossing verplichte vrije keuze zou zijn, gedaan met alle problemen.


Passthrough is overigens idd niet bridge.
Bij een passthough blijft de TN modemrouter ook router spelen, zijn eigen netwerk voorzien, en wifi uitzenden.
Je kan dan via een mac table een (of meerdere) toestel voorzien van een extern publiek ip
Bij bridge mode wordt de router software afgezet en wordt het toestel de facto een modem.
In dat geval krijgen alle toestellen achter de bridge modem een publiek ip zonder extra config.
Het gaat hier over een passthrough oplossing spijtig genoeg, geen bridge mode.

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1041
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor splinterbyte » 04 Okt 2019, 17:21

dan vraag ik me af wat ze gaan geven als upgrade voor de business abo's met vast IP

RVDLD
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 Apr 2019

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor RVDLD » 04 Okt 2019, 18:34

Als ex medewerker van liberty global in Nederland, kan ik je zeggen dat alle modems in bridge mode gezet kunnen worden maar dat elk modem ook maar een ipv4 op basis van Mac op krijgt. Tenzij dat je zakelijk een vast subnet krijgt gerouteerd en dan krijg je 5 te gebruiken vaste ipv4 adressen. Je moet er dan ook wel extra voor betalen .

In België hebben ze blijkbaar nooit die profielen ingevoerd en eisen ze die connectie van de decoder gekoppeld aan het adres via een modem. In NL kun je je decoder overal aansluiten en probleemloos gebruiken zolang als je binnen een fotoprint van lg blijft. Er is hier een UPC en Ziggo fotoprint en je kunt je abbo niet van a naar b zetten. Modem kun je dan weer wel verplaatsen binnen de wijk en soms ook verder.

Telenet zal wel genoeg ipv4 adressen in beheer hebben voor het kleine België anders hadden ze nooit die 16 IPS aan die modem only gegeven. Maar ze willen om bedrijfsredenen wel van die modem onlys af. Dus als die modem met ingebouwde switch er komt, router uitgeschakeld en ze houden die 16 IPS erin of 8 of 4. Dan stap ik wel over. Ook naar de 4k tv box.

Maar die tv box gebruiken om je een modem router door de strot te duwen, getuigd van weinig klantgericht werken. Ik bedoel... Communiceer dan eerlijk in plaats van een achteruitgang of prijsverhoging goed te praten met een premium wifi functionaliteit.

En de vriendelijke meneer van de backoffice, spreek er eens een product manager op aan... Ze lopen er heus wel rond.

Dit kost je op den duur anders gewoon klanten.

DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 895
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor DarkV » 04 Okt 2019, 23:10

RVDLD schreef:In België hebben ze blijkbaar nooit die profielen ingevoerd en eisen ze die connectie van de decoder gekoppeld aan het adres via een modem. In NL kun je je decoder overal aansluiten en probleemloos gebruiken zolang als je binnen een fotoprint van lg blijft.


Dit kan in België ook... mensen nemen zelfs soms hun decoder mee naar hun vakantie woning.

sdecoster
Plus Member
Plus Member
Berichten: 207
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe modem-only Docsis 3.1?

Berichtdoor sdecoster » 07 Okt 2019, 12:19

Hier ondertussen de modem vervangen door een CV7160E.
Met de optie Speedboost heb ik helaas nog steeds 200-240 mbits down. De upload is wel naar iets van 46 gestegen dus er is wel degelijk iets veranderd.
Vanavond eens modem herstarten en anders morgen eens bellen naar de klantendienst.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten