Telenet 23/09 nieuwe snelheden

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1041
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor splinterbyte » 30 Sep 2019, 20:46

ik had hetzelfde voor en gebeld en ze hebben het gefixt

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor yaris » 30 Sep 2019, 20:51

charlez schreef:
yaris schreef:Net contact met telenet. Mijn verbinding haalt geen 300Mbps dus ze komen gratis de modem only verwisselen.
Ik sta ook nog op limiet 3TB maar ze hebben een bug die nog moet opgelost worden.
Dus komt in orde bij mij :-).


Welke modem heb je nu?


Heb nu de MOTOROLA / CV6181E (DOCSIS). Te oud voor 300Mbps te halen. Omdat het modem only is komen ze die vervangen. Een gewone modem kan je in de winkel inruilen werd me gezegd.

charlez
Plus Member
Plus Member
Berichten: 143
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor charlez » 30 Sep 2019, 21:02

Ahzo, heb de zelfde. Dan zal ik ook eens moeten bellen.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3520
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor mailracer » 30 Sep 2019, 21:14

Ik heb er ook voor gebeld en kan mijn modem gaan swappen in een telenetcenter. Hebben ze daar dan geen gewone EMTA modem.

Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 294
Lid geworden op: 11 Aug 2006
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Converted » 01 Okt 2019, 03:32

Jawel hoor.
In het telenet center waar ik altijd ga, hebben ze de emta modems ook.
Misschien eens bellen of ze de emta op voorraad hebben.
"WIGO home -> 300/20"

Afbeelding

Gebruikersavatar
eddyfr
Member
Member
Berichten: 57
Lid geworden op: 18 Mei 2009
Locatie: Yellow City
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor eddyfr » 01 Okt 2019, 12:00

Afbeelding

Ik haal dit op een andere business lijn (nu klik 30) en dit met een "MOTOROLA / CV6181E (DOCSIS)".

Ben is curieus welke emta modem je nu mee gaat krijgen.
TV: CanalDigitaal VU+ Solo2 / Telenet digicorder
ISP: Telenet Business modem-only 300/30
MOBILE: Telenet 30GB

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1544
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Uzzi » 01 Okt 2019, 13:46

Net nog eens rechtstreeks op de modem getest na een herstart :

Afbeelding

Download blijft op 230. Upload is wel gestegen naar 40 (raar !).

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3520
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor mailracer » 01 Okt 2019, 15:36

ik heb vandaag een centrum bezocht waar men mij vertelde dat degene die een nieuwe modem nodig heeft voor gigabit moet wachten tot het netwerk er echt klaar voor is. De nieuwe modems zullen binnenkort geleverd worden en dan pas is gigabit effectief mogelijk. Ze zijn nog niet in voorraad. De aktivatie van gigabit kan nog niet door gaan, maar men plaats wel al de modems over tot hun maximum. hierdoor hebben sommige bestaande modelen op docsis 3 al gigabit. De 6181E modems zouden de snelheid tot 300 Mbit moeten aankunnen en hebben geen upgrade nodig, tenzij je gigabit wil.

Een nieuwe modem halen zonder dat je die nodig hebt kost je 35 Euro.

Acemath
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 11 Feb 2010

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Acemath » 01 Okt 2019, 16:10

Ben echter meer benieuwd naar de prijzen die ze de klanten weer gaan aansmeren om al die giga-snelheden effectief te krijgen...Als je nu al ziet dat je voor die speedboost tot gigabit 15 euro moet betalen...

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 943
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor koenraaddeconinck » 01 Okt 2019, 16:12

Ben zelf verwezen geweest naar TN winkel op uitdrukkelijk verzoek van de klantendienst voor een nieuwe modem wegens een (vermoedelijk) defect en de 1 giga als speedboost klant. Het antwoord op mijn vraag of deze effectief al beschikbaar zijn, was effectief "ja" doch bij aankomst in de shop, moest men mij meedelen dat de nieuwe modems pas half oktober beschikbaar zijn in de meeste shops met start van de uitrol vanaf 1/10 ...

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 285
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor remus » 01 Okt 2019, 16:24

De meest recente modem-only CV7160E (DOCSIS 3.0) die al enkele jaren in omloop is kan ook giga speedboost aan.
De "nieuwe modems" DOCSIS 3.1 komen er inderdaad aan (begin volgend jaar is wat de klantendienst mij vertelde) en deze kunnen moeiteloos giga speedboost aan

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 409
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor wimpie3 » 01 Okt 2019, 16:37

ik heb een CV7160E en raak met de gigaboost niet verder dan 350Mbit/s, gemeten aan de modem.

Acemath
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 11 Feb 2010

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Acemath » 01 Okt 2019, 16:42

Maar blijkbaar als je overschakelt naar de tv box, krijg je toch ook een andere modem? Een modem die wel die snelheid van 1 gigabit haalt?

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 285
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor remus » 01 Okt 2019, 16:58

wimpie3 schreef:ik heb een CV7160E en raak met de gigaboost niet verder dan 350Mbit/s, gemeten aan de modem.

dan zal er iets anders dit veroorzaken (pc/bekabeling/node) want die modem kan giga speedboost aan

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 943
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor koenraaddeconinck » 01 Okt 2019, 17:39

Acemath schreef:Maar blijkbaar als je overschakelt naar de tv box, krijg je toch ook een andere modem? Een modem die wel die snelheid van 1 gigabit haalt?


Ik heb dit ook vermeld wat de nieuwe tv box betreft in de winkel maar zij hielden vol dat de nieuwe modem halverwege deze maand beschikbaar zou zijn ...

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 409
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor wimpie3 » 01 Okt 2019, 18:52

remus schreef:
wimpie3 schreef:ik heb een CV7160E en raak met de gigaboost niet verder dan 350Mbit/s, gemeten aan de modem.

dan zal er iets anders dit veroorzaken (pc/bekabeling/node) want die modem kan giga speedboost aan


Volgens de Telenet klantendienst kan de CV7160E de gigaboost niet aan. Net contact gehad.

guntherstassen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor guntherstassen » 01 Okt 2019, 18:56

Ik heb zonder problemen mijn modem kunnen omruilen naar een doc 3.0 24*8 in een Telenet Center. Idem voor bij mij op het werk..
Technieker koste 85 € als ik zelf geen swap deed.
Die nieuwe modem waar dat iedereen over spreekt is pas voor in het voorjaar 2020.

Met de 24*8 haal ik net geen 950mbps... maar wat mij wel opvalt is dat het zeer wisselvallig is qua downloadsnelheden (upload vrij constant). Download zit per speedtest soms 200-300 mbps verschil (test steeds naar dezelfde server en dit met laptop rechtstreeks op de modem..
Met mijn firewall (zeer veel firewall regels en routeringen : tussen 500 en 750 mbps.

TIP... (Je hebt het niet van mij!) Als ze moeilijk doen ivp swap modem kan je eventueel je huidige modem paar seconde in een microgolf steken zodat deze binnen in electronisch kapot is.... Dan moeten ze u wel een nieuwe geven... Afhankelijk welke ze u dan gaan geven natuurlijk.

wimpie3
Pro Member
Pro Member
Berichten: 409
Lid geworden op: 22 Dec 2004
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor wimpie3 » 01 Okt 2019, 19:27

Er zijn meerdere 24*8 modems. Je geeft best ook het nummer mee. Met alleen 24*8 zijn we niet veel :-)

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3365
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Patje » 01 Okt 2019, 22:02

Eigenlijk zijn het de witte 24*8 modems, die kunnen de 1 Gbps speed aan.

Code: Selecteer alles

Klanten met een Speedboost 400 worden in de periode 27/09 - 07/10 automatisch overgezet naar Giga Speedboost indien ze in een regio wonen die klaar is voor de Giga snelheden en de klant het juiste pakket heeft. De nieuwe Giga Speedboost kan je namelijk nemen op All-internet, WIGO, WIGO home of YUGO.

De modem 24*8 Doc 3 EMTA (witte modem) kan effectief de Giga snelheden aan, maar dit is tijdelijk. Tegen het voorjaar 2020 zullen alle klanten met een Giga Speedboost sowieso door Telenet gecontacteerd worden om over te schakelen op het nieuwe type van modem. Op dit moment moeten klanten met dit type modem zich alleszins geen zorgen maken als ze de Giga Speedboost willen, dit kan perfect.

Er is geen pagina met een overzicht van gemeentes/steden die klaar zijn voor de Giga snelheden. Maar wel is het zo dat 93% van de Telenet klanten er gebruik van kunnen maken (indien gewenst). Zelf hebben we geen zicht op wanneer de overige 7% aangepast zal worden, wel weten we dat tegen eind 2020 het volledige Telenet netwerk klaar zal zijn. De klantendienst van Telenet kan trouwens individueel nakijken of jij als klant de Giga Speedboost optie kan nemen of niet.

https://www.netweters.be/t5/Instellingen-software-hardware/Snelheden-verhoogd/m-p/74578#M11619
Laatst gewijzigd door Patje op 01 Okt 2019, 22:17, 2 keer totaal gewijzigd.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo 25. 300/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8627630473.png

Gebruikersavatar
LighScan
Member
Member
Berichten: 67
Lid geworden op: 16 Jul 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor LighScan » 01 Okt 2019, 22:15

Toch wat opletten geblazen als je modem wilt omruilen. Telenet probeert van die modems bij particulieren af te geraken en zal het niet nalaten hun Wifi router door je strot te duwen.

Ik blijf voorlopig nog wel even bij mijn CV6181E. Die zou in theorie de snelheid ook moeten kunnen halen.

Senne
Plus Member
Plus Member
Berichten: 132
Lid geworden op: 19 Jan 2011
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Senne » 01 Okt 2019, 22:38

wimpie3 schreef:Volgens de Telenet klantendienst kan de CV7160E de gigaboost niet aan. Net contact gehad.

Zou het spectrum / regio afhankelijk zijn? Mijn CV7160E komt gewoon boven 800Mbps uit bij tests rechtsreeks op de modem.

Moet wel er bij zeggen dat ik manueel een server moet kiezen. Standaard wou ie op Nucleus testen en die kwam met moeite boven 300Mbps. Proximus (Schaarbeek) of Telenet (Mechelen) geeft wel consequent hoge snelheid. Proximus server meestal instant terwijl die van Telenet gelijkelijk opliep.

guntherstassen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor guntherstassen » 01 Okt 2019, 23:08

wimpie3 schreef:Er zijn meerdere 24*8 modems. Je geeft best ook het nummer mee. Met alleen 24*8 zijn we niet veel :-)

Sorry, bij deze het type die ze mij hadden omgeruild : CV7160E

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 486
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor datakiller » 01 Okt 2019, 23:23

Afbeelding

CV7160E klik buro (300/30), 3TB limiet (zou unl moeten zijn).

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor yaris » 02 Okt 2019, 09:10

datakiller schreef:Afbeelding

CV7160E klik buro (300/30), 3TB limiet (zou unl moeten zijn).

Als je de 3TB limiet nog ziet, dit is nog een bug in hun systeem. Hopelijk snel opgelost :-).

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1215
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor svermassen » 02 Okt 2019, 09:12

Het is unl, je kan blijkbaar gewoon over de 3TB.
Is een weergave issue binnen mijn telenet.

datakiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 486
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor datakiller » 02 Okt 2019, 13:24

De 3TB staat een melding van open bij IT volgens een telenet werknemer, zal dan nog wel even duren.

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor yaris » 02 Okt 2019, 14:55

svermassen schreef:Het is unl, je kan blijkbaar gewoon over de 3TB.
Is een weergave issue binnen mijn telenet.

Ik zat op smallband vorige week. Effe gebeld en ze hebben toen mijn meter een reset gegeven.
Dus nu idd hopelijk enkel weergave issue.

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1544
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Uzzi » 02 Okt 2019, 16:59

Even een update van mijn situatie : CV6181E en nog steeds op de oude snelheid.

Ik heb via Whatsapp de vraag gesteld of de hogere snelheden voor iedereen al gelden, aangezien ik nog steeds de oude snelheid haal. Na wat heer en weer berichtjes, kreeg ik plots via SMS de melding dat er een technieker ging langskomen. Ik heb daarna zelf even gebeld met de technische helpdesk om te vragen wat er precies ging gebeuren. Volgens de technieker kan mijn huidige modem (CV6181E) de hogere snelheden niet aan (zonder te specifiëren welke snelheid) en zou deze vervangen moeten worden.

De technieker komt volgende week langs. To be continued ...

Danvos
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 16 Nov 2006

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Danvos » 02 Okt 2019, 17:29

Heb ook de cv6181e, maar volgens de specificaties onder eurodocsis 3.0 kan deze modem wel degelijk 300 mb/s aan, zelfs tot 400mb/s.
Mijn download is momenteel echter slechts 185 mb/s de upload daarentegen 40mb/s , raar maar waar.
Ben benieuwd naar het resultaat na het bezoek van de technieker bij jou.

Gebruikersavatar
Dave
Pro Member
Pro Member
Berichten: 329
Lid geworden op: 20 Aug 2005
Twitter: davefrombelgium
Locatie: Heusden-Zolder
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Dave » 03 Okt 2019, 11:14

Ik had stabiele waarden:
DOWNLOAD UPLOAD
229.63 37.86
230.99 38.39
met mijn zwarte modem (CH6643E)...
Voor de verschillende modem types, zie ook: https://www2.telenet.be/content/www-tel ... an-telenet
Officieel staat daar dat de zwarte maar tot 200 Mbps ondersteunt (in de praktijk dus eerder tot 230) ... en er staat ook dat de witte (nog steeds Eurodocsis 3.0 wel tot 1 Gbps gaat met een Giga Speedboost abo).

Even bellen naar de helpdesk en ze maken een nota aan dat je deze modem gratis mag gaan omruilen in een contactpunt voor een witte (CH7465LG-TN). Daarna haal ik inderdaad hogere DOWN, maar de UP is wel niet langer meer verhoogd dan...
DOWNLOAD UPLOAD
287.48 18.84

Dus als je graag zo dicht mogelijk bij de 300MBps down haalt en nog een zwarte modem hebt, kan je gaan ruilen.
Vind je de verhoogde upload interessanter, dan kan je misschien beter nog zo lang mogelijk van je zwarte modem blijven gebruik maken.

charlez
Plus Member
Plus Member
Berichten: 143
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor charlez » 03 Okt 2019, 11:47

Danvos schreef:Heb ook de cv6181e, maar volgens de specificaties onder eurodocsis 3.0 kan deze modem wel degelijk 300 mb/s aan, zelfs tot 400mb/s.

Modem zal deze snelheden wel aankunnen, maar de setup van Telenet zal waarschijnlijk zo zijn dat in niet mogelijk is.
Kleinere freq band ter beschikking of dergelijke waarschijnlijk...

Garfieldie
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 Sep 2019

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Garfieldie » 03 Okt 2019, 23:28

Uzzi schreef:Even een update van mijn situatie : CV6181E en nog steeds op de oude snelheid.

Ik heb via Whatsapp de vraag gesteld of de hogere snelheden voor iedereen al gelden, aangezien ik nog steeds de oude snelheid haal. Na wat heer en weer berichtjes, kreeg ik plots via SMS de melding dat er een technieker ging langskomen. Ik heb daarna zelf even gebeld met de technische helpdesk om te vragen wat er precies ging gebeuren. Volgens de technieker kan mijn huidige modem (CV6181E) de hogere snelheden niet aan (zonder te specifiëren welke snelheid) en zou deze vervangen moeten worden.

De technieker komt volgende week langs. To be continued ...



Ik heb de witte CV7160E 24*8, voor mij geldt hetzelfde, er gaat gratis een monteur komen, down haal ik rond de 875Mbps, up was voor de aanpassing van 500Mbps down en 40Mbps up maar na de manuele aanpassing nadat ik gebeld had dat mijn SB500 nog niet naar SB1000 was gegaan nog steeds /..maar../ 40Mbps ipv 50Mbps. Degene op twitter zeg dat de upload te laag is, ik ben benieuwd volgende week....

Ook automatisch dit 500>1Gbps omzetten doen ze lang niet altijd, even bellen naar de zakelijke helpdesk en het was wel gelijk actief in mijn geval.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3520
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor mailracer » 04 Okt 2019, 18:30

Thuis dus de CV6181E modem die dus problemen heeft met de upgrade naar 300 Mbit. Ik heb hiervoor met Telenet gebeld, gechat en een centrum bezocht. Ik had ook de gigabit speedboost besteld, maar zal vermoedelijk maar voor even zijn, omdat je dat niet echt nodig is. Het probleem dat ik ervaar is dat ik nooit echt goed geholpen wordt omdat niet iedereen de nieuwe richtlijnen kent.
De klantendienst vertelde dat mijn modem voldoet aan 300 Mbit en enkel een upgrade nodig is voor gigabit Speedboost. In een telenetcenter kon ik een nieuwe modem halen, maar daar had men nog niet het nieuwe type. Via chat, dat over meerdere dagen verliep, en met meerdere personen, is men eruit geraakt dat mijn modem aangepast moet worden voor beide snelheden (300mbit en 1gbit), maar men had me eerst de modem laten resetten met de resetknop (pinnetje in gaatje) wat niet hielp (uiteraard).

Mijn snelheid is verhoogt naar 250/40 Mbit, dus ga ik ervan uit dat ze het gigabit profiel al geforceerd hebben, maar pas zal doorbreken als de modem is vervangen.

oorspronkelijk als je gigabit besteld zou je een bevestiging krijgen voor de aankoopbevestiging (mail of brief). Na een week nog niets ontvangen, maar al wel de upload van dat profiel.

Ik vraag nu regelmatig in een centrum in de buurt voor de nieuwe modem, maar dat zou pas volgende week toe komen. Dus stel ik voor dat we nog wat geduld oefenen en wachten op de nieuwe docsis 3.1 modems.

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor amedeeus » 05 Okt 2019, 00:15

zijn mensen in vlaanderen die vast zitten aan speedboost 500, blijkbaar zijn sommige grote gemeentes geen prioriteit. Netwerf is dus blijkbaar niet voltooid... maar voor 90% ondertussen maken ze wel reclame of iedereen speedboost kan hebben.

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 374
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor Amazor » 05 Okt 2019, 00:39

Het is bij mijn weten inderdaad de eerste keer dat Telenet iets commercialiseert dat niet overal beschikbaar is, al gaat het nu maar om een optie. Er zal teveel tijdsdruk geweest zijn met die vroegere belofte dat tegen 2019 1 Gbps beschikbaar zou zijn en die statement nu en dan onder de aandacht kwam.

Bij mij is zelfs alle mogelijkheid tot enige speedboost vervallen. Ook van 200/20 naar 400/40 Mbps gaan is niet mogelijk. Er komt gewoon een melding dat de bestelling niet mogelijk is, omdat Giga Speedboost niet beschikbaar is op dit adres. De netwerf zelf is hier pas een maand geleden voltooid.

Ik vermoed dat Telenet momenteel wat krap zit met bandbreedte zolang de uitrol niet 100 procent voltooid is. Op tv-gebied valt dit op, doordat er quasi geen uitbreidingen of verbeteringen meer gebeuren. Soms zie je bij kleine zenders resoluties van 1440x1080 en zelfs 960x1080, wat iets HD-achtigs levert bij een lage bitrate. Zelfs bij radiozenders zouden ze durven beknibbelen op kwaliteit.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Comfort (Xiaomi Pocophone F1) /// BASE 0

splinterbyte
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1041
Lid geworden op: 16 Jun 2006
Locatie: Zuiderkempen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor splinterbyte » 05 Okt 2019, 08:11

dat ze dan maar rap de analoge tv zenders er af gooien, dan hebben we wat mee bandbreedte voor internet

ik denk dat het ultieme doel is uiteindelijk ook alle digitale tv kanalen er af te halen , omdat toch iedereen on demand streaming kijkt later, maar das nog niet voor de nabije toekomst...

amedeeus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 30 Dec 2008
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor amedeeus » 05 Okt 2019, 08:28

volgens mij zijn ze te snel begonnen... die 1gbit gaat alleen maar echt goed met docsis 3.1 modem.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1215
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor svermassen » 05 Okt 2019, 09:19

Ik zat vooral met de discussie van wat moet en kan je halen op bijvoorbeeld die 1 Gbs.
Na telefonisch contact meldde men mij ook dat nog niet alle knooppunten/nodes volledig aangepast zijn om die snelheden aan te kunnen.

Nu eerlijkheid gebied mij ook te zeggen.
Of ik nu tegen 500, 800 of 1 Gbps kan downloaden dat mij dat worst kan wezen.
Voor mij is vooral de upload van belang.
Nu bij testen verlies ik zelf zo een 15%.
Indien ze vanop de modem testen is er een verlies van 10%.
Das bij 50 upload toch maar 45 halen.
Ze vinden dat blijkbaar normaal, maar ik twijfel toch.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3520
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 281 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 210 keer

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor mailracer » 05 Okt 2019, 09:55

amedeeus schreef:volgens mij zijn ze te snel begonnen... die 1gbit gaat alleen maar echt goed met docsis 3.1 modem.


Dat denk ik ook, nu we moeten ze nog een maand geven om alle modems aan te passen, dat hebben ze gecommuniceerd naar de klanten. Wat mij het meeste stoort is dat ze voor de gigabit verbinding geen waardige modem-only hebben en dus de pro-klanten geen upgrade naar docsis 3.1 kunnen maken. DE 8560E zou nog een router functie hebben en is volledig gemodificeerd tov het model bij CBN. Deze bij Telenet heeft 4 lan-poorten, de originele niet.

Ik heb een week geleden de speedboost naar 1Gbit besteld als reactie van een mail van Telenet. Terwijl ik hier nog geen bevestigingsbrief of mail heb ontvangen. Wat belooft werd na intekenen. Maar mijn upload is al gestegen naar 40 mbit .

Klanten die nu een hogere rate halen hadden voordien een speedboost 400, maar ook deze hebben problemen om naar gigabit over te schakelen.
Het lijkt erop dat de marketing weer sneller is dan de technische afdeling. Het zou natuurlijk ook een manoeuvre kunnen zijn om de aandeelhouders te sussen om aan te tonen dat hun grote netwerf niet voor niets was en de investering nu eindelijk kan opbrengen.
Laatst gewijzigd door mailracer op 05 Okt 2019, 23:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1215
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Telenet 23/09 nieuwe snelheden

Berichtdoor svermassen » 05 Okt 2019, 11:42

Wat mij vooral stoort is dat veel klanten nu voor een product betalen dat niet werkt zoals het zou moeten.
Dan hadden ze op zen minst 50% van die kost kunnen laten vallen tot januari of tot alles ook in orde is.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten