Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ddd » 28 Feb 2017, 17:39

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/telenet-business-brengt-500-mbps-internet-naar-kmo-s/article-normal-821269.html

Is dit "dankzij" de Grote Netwerf?
Nu de rest nog (vooral hogere/geen limiet graag...)

"Residentiële Telenetklanten moeten niet meteen gaan hopen op een zelfde snelheidsverhoging tot 500 Mbps. Een soortgelijke upgrade voor residentiële abonnementen, is volgens woordvoerster Isabelle Geeraerts voorlopig niet aan de orde."

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor AndRo555 » 28 Feb 2017, 18:10

Indirect is het waarschijnlijk wel een resultaat van de "Grote Netwerf". Het bestaande netwerk kon waarschijnlijk al veel eerder 500Mbps leveren. Echter is dat niet echt relevant als de capaciteit er niets was(/is) om die 500Mbps ook daadwerkelijk te kunnen geven, zo goed als heel de dag door.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ub4b » 28 Feb 2017, 19:38

Niet onder de indruk telenet, maar ja, de postjes moeten nu éénmaal ook betaald worden, en dat geld gaat niet naar betere producten voor eindklanten.

Hier in Zweden, eerste beste conference center (L&L in Klara Strand nabij Stockholm station), dan nog met een apple router ertussen (en hard wired naar dat apple ding, die dan weer met zijn WAN op het netwerk van Klara Strand zat):
Bijlagen
800mbit.png

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 28 Feb 2017, 21:21

ddd schreef:Is dit "dankzij" de Grote Netwerf?


Ja.

ddd schreef:Nu de rest nog (vooral hogere/geen limiet graag...)


Limieten bestaan al geruime tijd niet meer op de duurdere abonnementen... enkel je snelheid gaat in de piekuren omlaag naar 10 Mbits (wat nog altijd meer is dan sommige Proximus klanten gewoon kunnen krijgen).

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2686
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 262 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor devilkin » 28 Feb 2017, 21:32

Some people are never happy... 'k vind het toch een mooi aanbod, voor wie wilt betalen.
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ub4b » 28 Feb 2017, 21:40

devilkin schreef:Some people are never happy... 'k vind het toch een mooi aanbod, voor wie wilt betalen.


500/50 is 2x zo snel als wat we nu als consument krijgen

om daar dan premium voor te mogen betalen, terwijl in de buurlanden 500/500 fiber tegen consumentenprijzen wordt aangeboden

't ja .... als uw bedrijf geld zat heeft waarom niet

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2686
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 120 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 262 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor devilkin » 28 Feb 2017, 21:50

Nee, die pakken iFiber of een andere glasvezelverbinding. Die gaan dat echt niet over coax sturen.

Erover klagen wat het buitenland heeft gaat weinig zoden aan de dijk brengen hier, tenzij een van de ISP's het ook gaat aanbieden. Dus, hou je vooral niet in, en doe het zelf? ;)
Orange Love Trio -- using Ubiquiti USG-3
Orange Dolphin & Proximus (corporate) -- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1228
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor buthead » 01 Mar 2017, 11:07

we hebben vandaag heus geen 500/500 nodig, misschien over 2jaar.
Limieten zijn er dus ja en dat weet je wanneer je je abbo afsluit..

Meer mag maar dat komt telkens met prijsverhoging..

Plan gewoon downloads/updates,in daluren en dan kom je er heus wel :)
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor proximusboyke » 01 Mar 2017, 19:35

Vandaag technieker over de vloer gehad ivm verhuis.
Volgens hem kan iedere mens waar in de straat niet te veel bedrijven zijn gemakkellijk 1500 aanbieden.
De grote werf heeft er niks mee te maken volgens hem.
Aangezien ze de grote werf nog volop aan het uitrollen zijn en dat de 500/50 voor iedereen beschikbaar komt.

De vraag die ik me stel is als je als gewone particulier business hebt zal je het dan wel krijgen ?
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor raf1 » 01 Mar 2017, 20:13

Als het niets met de grote netwerf te maken heeft, dan verkoopt men 500 Mbps internet aan één professionele klant op een node die 600 Mbps bandbreedte ter beschikking heeft voor 260 klanten. Dan zal die 500 Mbps als een pudding in elkaar zakken in de piekuren. Dit is dan allesbehalve business grade internet.

Ofwel gaat Telenet tegen 1 april bandbreedte vrijmaken door analoge tv te herleiden tot maximum 16 kanalen, maar dat kan wettelijk niet omdat ze minstens één maand op voorhand moeten communiceren.

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1446
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 100 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 105 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Robert Ford » 01 Mar 2017, 20:22

Die grote Netwerf is gewoon een maskering om een prijsstijging te kunnen verantwoorden.

lanadekat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 852
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor lanadekat » 01 Mar 2017, 20:23

raf1 schreef:Als het niets met de grote netwerf te maken heeft, dan verkoopt men 500 Mbps internet aan één professionele klant op een node die 600 Mbps bandbreedte ter beschikking heeft voor 260 klanten. Dan zal die 500 Mbps als een pudding in elkaar zakken in de piekuren. Dit is dan allesbehalve business grade internet.

Ofwel gaat Telenet tegen 1 april bandbreedte vrijmaken door analoge tv te herleiden tot maximum 16 kanalen, maar dat kan wettelijk niet omdat ze minstens één maand op voorhand moeten communiceren.

conclusie: het is gewoon een slechte 1 april grap :twisted:

Maar als er 260 klanten op 1 node staan die max. 600 Mbps aankan, dan is 240 Mpbs voor 1 klant ook veel. Je hebt maar 3 klanten nodig die iets downloaden met max. snelheid om de snelheid van iedereen te verlagen. Ik denk dat het vooral een 500/50 Mbps ALS het beschikbaar is aanbod wordt.

Robert Ford schreef:Die grote Netwerf is gewoon een maskering om een prijsstijging te kunnen verantwoorden.

Ben ik het helemaal met eens, zeker nu dat Telenet bekend heeft gemaakt dat residentiële klanten op korte termijn zulke snelheden niet mogen verwachten. Dus ze gaan dezelfde dienst blijven leveren maar die blijft duurder worden om het netwerk te kunnen verbeteren waar we dus niets van merken. Ik had tenminste verwacht dat Telent zou vermelden dat we WEL hogere snelheden krijgen zodra de grote netwerf klaar is.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Mar 2017, 21:12

raf1 schreef:op een node die 600 Mbps bandbreedte ter beschikking heeft


Vijf haar geleden had men reeds minstens rond de 400 Mbps op een node... met de Grote Netwerf is daar zo'n 400 Mhz bijgekomen, dus de beschikbare bandbreedte is maw. een heel pak groter dan 600 Mbps volgens mij.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor raf1 » 01 Mar 2017, 22:24

lanadekat schreef:Maar als er 260 klanten op 1 node staan die max. 600 Mbps aankan, dan is 240 Mpbs voor 1 klant ook veel. Je hebt maar 3 klanten nodig die iets downloaden met max. snelheid om de snelheid van iedereen te verlagen.

Niemand downloadt urenlang aan 240 Mbps en niemand checkt of die 240 Mbps ook urenlang stabiel gehaald wordt. En speedtest.net daar geloof ik niet in, als men VoIP een hogere QOS geeft, kan men speedtest.net ook een hoger QOS geven.
Moraal van het verhaal is dat niemand echt wetenschappelijk heeft onderzocht of men nu urenlang 240 Mbps krijgt of slechts 50 á 100 Mbps.


r2504 schreef:Vijf haar geleden had men reeds minstens rond de 400 Mbps op een node... met de Grote Netwerf is daar zo'n 400 Mhz bijgekomen, dus de beschikbare bandbreedte is maw. een heel pak groter dan 600 Mbps volgens mij.

De grote netwerf is nog niet klaar, maar het klopt dat sommige nodes die reeds geüpgraded zijn gemakkelijk 2,5 Gbps ter beschikking hebben.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ub4b » 01 Mar 2017, 22:43

raf1 schreef:Als het niets met de grote netwerf te maken heeft, dan verkoopt men 500 Mbps internet aan één professionele klant op een node die 600 Mbps bandbreedte ter beschikking heeft voor 260 klanten. Dan zal die 500 Mbps als een pudding in elkaar zakken in de piekuren. Dit is dan allesbehalve business grade internet.


Bronvermeldibg? Is anders wel interessant.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor raf1 » 01 Mar 2017, 22:54

ub4b schreef:Bronvermeldibg?

Gemiddeld 260 klanten per optisch knooppunt: jaarverslag Telenet 2015 ==> http://nl.investors.telenet.be

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor proximusboyke » 01 Mar 2017, 23:00

ik vond dat die technieker heel goed wist waarover hij praat.
daarbij de grote netwerf is bij lange niet klaar.
Waar ik woonde gingen ze mei verleden jaar beginnen de laatste mail die ik ontving was dat de werken zouden plaatvinden mei 2017.
Dus kan het daar niks mee te maken hebben. Ze hebben nog veel te veel gemeentes waar ze moeten werken.
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Mar 2017, 23:09

raf1 schreef:De grote netwerf is nog niet klaar, maar het klopt dat sommige nodes die reeds geüpgraded zijn gemakkelijk 2,5 Gbps ter beschikking hebben.


Dergelijke abonnement worden niet genomen door de bakker op de hoek van de straat... misschien heeft TN er vertrouwen in dat het op de juiste plaatsen wel klaar is ?

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor raf1 » 01 Mar 2017, 23:19

Ik lees net op https://www2.telenet.be/nl/business/pro ... -fibernet/ dat zulke Corporate Fibernet-klanten een hogere QOS krijgen. De grote netwerf hoeft dus helemaal niet voltooid te zijn.
Op een node met een aantal Corporate Fibernet-klanten ben je als consument met een Whoppa-abonnement dus wellicht de pineut.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1735
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor seagull » 01 Mar 2017, 23:26

Ik heb momenteel Telenet Business Fibernet 240 plus en Proximus Internet Office&Go Maxi met fixed IP als failover met een firewall die beheerd en gemonitord wordt door mijn ICT service provider.

Dat lijkt mij beter dan een back-up vdsl oplossing die door Telenet wordt aangeboden.
Als Telenet problemen heeft dan is de Telenet back-up lijn misschien ook down.

En het is in ieder geval goedkoper dan een vergelijkbaar Telenet Corporate Fibernet abonnement met een gehuurde Telenet router aan € 25/maand.

De 30 Mbps upload is voorlopig ook voldoende voor remote veeam backups van enkele servers.
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Bizz Mobile Unlimited (smartphone) & Bizz Mobile L (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 01 Mar 2017, 23:28

Iedere provider doet aan overboeking... iedere consument en zelfs bedrijf (tenzij je echte SLA's hebt en veel geld mag neerleggen) is dus gezien.

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1228
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor buthead » 02 Mar 2017, 10:31

zeer wss zullen we dit jaar van Tn 250/25 of 300/30 gaan krijgen als gewone klant zodra ze genoeg knooppunten voorzien hebben.

Die 500/50 is gewoon een test om hun netwerk te testen + ter voorbereiding van upgrades voor de gewone klant en hun kmo's tevreden te stellen

TN geeft elk jaar een verhoging dusja..
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 533
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor serialchiller » 02 Mar 2017, 11:32

Op een node met een aantal Corporate Fibernet-klanten ben je als consument met een Whoppa-abonnement dus wellicht de pineut.


Bij mijn weten niet correct. Toen ik jaren terug de uitleg over "corporate fibernet" kreeg van TN, vertelde men mij dat de producten voor de consumer en deze met "business" in de naam op andere frequenties zaten in de coaxlijn dan de "corporate" versies.
Zodoende hadden de corporate klanten minder last van overboeking(minder "volk" op hun freq-banden) en konden ze andere QoS-regels toepassen.
De signalen komen dus in andere frequentiebanden /-channels toe op de CMTS (de coax--> glasvezel straatkast ofte de DSLAM/ROP van de coax) en kunnen daar dus ook op aparte glasvezel-"lijnen" worden doorgestuurd. Ik spreek van "lijnen" omdat tegenwoordig met WDM, vlans en dergelijke een fiberpaar veel meer kan zijn dan een specifieke point-to-point.

De 500/50 waarvan sprake is dan voorlopig ook enkel beschikbaar voor de corporate-klanten.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4525
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1463 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor raf1 » 02 Mar 2017, 12:05

serialchiller schreef:Bij mijn weten niet correct.

Dan moet Telenet wel voldoende vrije frequenties hebben onder de 600 MHz. De Grote Netwerf is bijlange nog niet overal uitgerold, dus hogere frequenties zijn op veel locaties gewoon onmogelijk.
Van 240 Mbps naar 500 Mbps betekent dus vijf kanalen extra aan de channel bonding toevoegen. Waar Telenet die 5 kanalen gaat halen is me een compleet raadsel. Met steeds meer HD-zenders en nog steeds 22 analoge kanalen zit hun kabel nu al propvol.
Nog meer overboeking en QOS-manipulatie zijn volgens mij voorlopig de enige manier om die 500 Mbps te kunnen realiseren.

Dit lijkt me dus ook een test zoals buthead zegt. Een test om te zien hoe ver men kan overboeken zonder hun "snelste internet"-imago te beschadigen.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 02 Mar 2017, 13:51

raf1 schreef:De Grote Netwerf is bijlange nog niet overal uitgerold, dus hogere frequenties zijn op veel locaties gewoon onmogelijk.


Het is ook niet noodzakelijk overal nodig... zoals ik al eerder schreef zal de bakker op de hoek van de straat niet snel dergelijke formule gebruiken.

Een node onder handen nemen duurt ook geen weken... moest het dus alsnog ergens nodig zijn dan kan men hier normaal vrij vlot op inspelen.

Maar zoals gewoonlijk verkies je er liever voor om wat paniek te zaaien met totaal ongefundeerde antwoorden.

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Joebar » 22 Mar 2017, 14:30

Toen er begin vorig jaar telenet bij ons geinstalleerd is zei de technieker dat ik tegen het eind van 2016 500Mbit zou hebben. Ik heb toen eens goed gelachen waardoor hij duidelijk lastig werd. Blijkbaar iemand met vertrouwen in zijn firma.

Intussen in mijn inbox ...

Afbeelding

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ub4b » 22 Mar 2017, 14:39

Hier ook weer een mail van die prutsers .... al 3x uitstel
Die dag is er gelukkig ook nog een LOS verbinding met wireless belgium

We doen er alles aan om de hinder te beperken tot 1 werkdag. U zal gedurende die dag tussen 7.30u en 18u geen gebruik kunnen maken van uw Telenet kabelproducten (niet surfen, geen tv kijken en niet bellen via uw vaste telefoon).
Bijlagen
telesukkels.png
telesukkels.png (7.69 KiB) 2483 keer bekeken

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1228
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor buthead » 22 Mar 2017, 18:10

telesukkels.png


Toepasselijk :P alles op zijn tijd zeker? :P
Internet = Wigo
Telefonie/GSM = 25 GB
TV = Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3311
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Sasuke » 22 Mar 2017, 18:33

Met alle respect, maar al dat gezaag begrijp ik niet. Ik ben nu al meer dan 10 jaar klant, zowel professioneel als consument. Ik heb al op verscheidene locaties gewoond en/of hun diensten gebruikt, maar eigenlijk heb ik nog nooit klachten gehad.

Ook niemand in de familiekring of vriendenkring heeft klachten over snelheid. Vroeger, goh, heeeeel vroeger, was dat wel zo. Maar dat is dan 15 jaar terug ofzo, toen werkte ik zelf nog als technieker in de Telenet kopstations (alles coax) van het toenmalige integan,

Zijn er nu echt zoveel mensen met klachten over snelheid bij Telenet ?
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

yaris
Pro Member
Pro Member
Berichten: 229
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor yaris » 22 Mar 2017, 20:24

Sasuke schreef:Met alle respect, maar al dat gezaag begrijp ik niet. Ik ben nu al meer dan 10 jaar klant, zowel professioneel als consument. Ik heb al op verscheidene locaties gewoond en/of hun diensten gebruikt, maar eigenlijk heb ik nog nooit klachten gehad.

Ook niemand in de familiekring of vriendenkring heeft klachten over snelheid. Vroeger, goh, heeeeel vroeger, was dat wel zo. Maar dat is dan 15 jaar terug ofzo, toen werkte ik zelf nog als technieker in de Telenet kopstations (alles coax) van het toenmalige integan,

Zijn er nu echt zoveel mensen met klachten over snelheid bij Telenet ?

Nee ik ben perfect gelukkig bij telenet. In jaren nooit voorgehad dat internet eruit lag. Haal mooi, altijd, mijn maximale snelheid. Heb business 200 en modem only.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4212
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 341 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ub4b » 22 Mar 2017, 20:36

Ik ben niet ontevreden van de snelheid, en van het aantal TB's dat ik kan downloaden met een business fiber-to-the-curb-net 200 abbo, maar we betalen daarvoor veel te veel. 50 € ex per maand.

In Duitsland heb ik voor dat geld een zware server hosting incl hardware & stroom + unlimited traffic voor dat maandbudget.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3311
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 147 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Sasuke » 22 Mar 2017, 23:24

Kan je dat aan Telenet toeschrijven. Als jij je bedrijf hebt en al jouw concurrenten vragen 50 eur, dan vraag je zelf ook 50 ... of misschien 45. Maar je gaat niet afkomen met 25.

Langs de andere kant, service kost geld hè ... in Duitsland of Frankrijk al eens service proberen te krijgen ? Ook zijn de Home connecties daar nog veel harder overboekt dan bij ons.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Joebar » 23 Mar 2017, 11:36

Sasuke schreef:Zijn er nu echt zoveel mensen met klachten over snelheid bij Telenet ?


Ik zie hierboven geen klachten over de huidge snelheid. Ik zie wel klachten over uitstel en niet nagekomen beloftes.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor ubremoved_539 » 23 Mar 2017, 11:51

Joebar schreef:Ik zie wel klachten over uitstel en niet nagekomen beloftes.


Tja... uiteindelijk gaat er toch pas iets veranderen als De Grote Netwerf volledig is gedaan.

Dus of men nu de upgrade in je straat vandaag doet of binnen twee maanden... alles blijft toch hetzelfde.

Feit is dat dergelijke projecten serieus groot van omvang zijn (net zoals Proximus z'n FTTH) en altijd wel wat vertraging hebben.

bolo28
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 23 Mar 2017
Bedankt: 1 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor bolo28 » 23 Mar 2017, 11:53

Joebar schreef:
Sasuke schreef:Ik zie hierboven geen klachten over de huidge snelheid. Ik zie wel klachten over uitstel en niet nagekomen beloftes.
En welke beloftes zijn ze niet na gekomen? vanaf 1 april is elke Node klaar voor 500Mbps,eerst voor business klanten.Die je nu al kan aanvragen.
En de grote netwerf gaat gewoon verder.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor proximusboyke » 23 Mar 2017, 13:35

bvb in kortijk is de grote netwef nu al 7x uitgesteld.
ze geven iedere keer data maar doen nie verder.
Ge zou ne keer 7x moeten proberen om uw betaling factuur uit te stellen :-D
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Joebar » 23 Mar 2017, 13:49

bolo28 schreef:En welke beloftes zijn ze niet na gekomen?

Staat toch letterlijk in mijn post? Mijn technieker heeft destijds 500Mb tegen eind 2016 beloofd. Niet dat die mens iets te zeggen heeft natuurlijk maar ik mag er wel over mopperen ;)

bolo28 schreef: vanaf 1 april is elke Node klaar voor 500Mbps,eerst voor business klanten.Die je nu al kan aanvragen.
En de grote netwerf gaat gewoon verder.

1 april? In mijn laatste mailtje is alles weer uitgesteld naar 23 juni. En gezien ik stipt om de 3 maand zo'n mailtje krijg verwacht ik op 20 juni bericht dat het 23 september zal worden.

Ze zouden beter stoppen met die mails, daarmee tonen ze enkel aan dat hun planning gigantisch in 't honderd loopt.

bolo28
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 23 Mar 2017
Bedankt: 1 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor bolo28 » 23 Mar 2017, 13:55

Joebar schreef:
bolo28 schreef:En welke beloftes zijn ze niet na gekomen?

Staat toch letterlijk in mijn post? Mijn technieker heeft destijds 500Mb tegen eind 2016 beloofd.

Techniekers van deur tot deur kunnen niets beloven,ook niet al werken ze bij Telenet, ze weten gewoon niets.Meestal zijn het nog externe inbreng.
De grote netwerf
Gratis 0800-nummer voor particulier klanten: 0800/60.600
Gratis 0800-nummer voor zakelijke klanten: 0800/60.800

Joebar
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 21 Jul 2006
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor Joebar » 23 Mar 2017, 14:15

Zal wat moeten highlighten en halve quotes terug aanvullen precies.

bolo28 schreef:
Joebar schreef:
bolo28 schreef:En welke beloftes zijn ze niet na gekomen?

Staat toch letterlijk in mijn post? Mijn technieker heeft destijds 500Mb tegen eind 2016 beloofd. Niet dat die mens iets te zeggen heeft natuurlijk maar ik mag er wel over mopperen ;)

Techniekers van deur tot deur kunnen niets beloven,ook niet al werken ze bij Telenet, ze weten gewoon niets.Meestal zijn het nog externe inbreng.
De grote netwerf
Gratis 0800-nummer voor particulier klanten: 0800/60.600
Gratis 0800-nummer voor zakelijke klanten: 0800/60.800

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Telenet Business brengt 500 Mbps internet naar kmo's

Berichtdoor cadsite » 23 Mar 2017, 14:19

proximusboyke schreef:bvb in kortijk is de grote netwef nu al 7x uitgesteld.
ze geven iedere keer data maar doen nie verder.
Ge zou ne keer 7x moeten proberen om uw betaling factuur uit te stellen :-D

Bij ons, ik Kortrijk, zijn ze een paar maanden geleden gepasseerd.
Erna heb ik ze zien passeren in de St. Janswijk, ze zijn je dus aan het omsingelen.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast