IPv6 - Modem Only

MrLightBulp
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 21 Aug 2013
Twitter: MrLightBulp
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

IPv6 - Modem Only

Berichtdoor MrLightBulp » 20 Aug 2014, 20:01

Hoi Guys,

Een tijdje terug heb ik horen waaien dat telenet alleen ipv6 zou gaan aanbieden via de HGW's, en nièt via de modem only solutions voor particuliere klanten.

De reden erachter zou zijn dat niet alle consumer routers een goede implementatie hebben van ipv6 dhcp-pd, Tunneling, Stateless etc ..

Ik gebruik momenteel een ipv6 tunnel via https://www.sixxs.net om volledig IPv6 afhankelijk te kunnen zijn.

Iemand hier iets gelijkaardigs of ontkennends voor opgevangen, of iets nieuws dat vanuit telenet hieromtrent al naar buiten is gekomen ?

Thnx
Telenet Woppa
iPhone 6S Proximus: Mob. Enterprise.
iMac Mid-2011 21,5"
Macbook 12" Mid-2016
Synology 1513+ DSM 6.1
Intel Nuc: Core i5, 16GB RAM, Ubuntu Server
Intel Nuc Haswell: Core i5, 16GB RAM, Arch Linux
Cisco SG300-20 L3 Managed Switch
CheckPoint Firewall SG2200 R80.10

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ubremoved_539 » 21 Aug 2014, 13:23

Hun IPv6 rollout voor HGW's is nog niet compleet (m'n buur heeft nog steeds enkel IPv4)... dus geen idee of ze al met modem-only's bezig zijn.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor laroyj » 21 Aug 2014, 14:52

werkt nog niet op de modem only.....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

redcap
Member
Member
Berichten: 77
Lid geworden op: 14 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor redcap » 09 Okt 2014, 11:55

9 oktober 2014: nog geen IPv6 op modem only.
Weet iemand meer over de rollout termijnen?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Okt 2014, 12:27

Zelfs al moest het er morgen komen dan vraag ik me nog af of ik het wel zal gebruiken (met hun implementatie waarbij je nog steeds een dynamisch adres hebt en poorten die dicht staan). Ik denk dat ik wel verder doe met m'n tunnel bij HE... die geeft me trouwens prima snelheden.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor laroyj » 09 Okt 2014, 12:53

ik heb ipv6 op mijn belgacom en gebruik het niet....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Okt 2014, 15:39

laroyj schreef:ik heb ipv6 op mijn belgacom en gebruik het niet....


Ben je daar zeker van... eens geactiveerd gaat er heus al heel wat traffiek over... oa. Google, Facebook, ... zitten allemaal op IPv6.

redcap
Member
Member
Berichten: 77
Lid geworden op: 14 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor redcap » 09 Okt 2014, 15:52

Ja,die gebruiken IPv6 boven IPv4 indien beschikbaar.
En er komt een moment (in Azië nu al) dat bepaalde websites enkel via IPv6 benaderbaar zijn.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor laroyj » 09 Okt 2014, 16:31

werk over vpn bij mijn belgacom en daar staat ipv6 uitgeschakeld...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Joy Division
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 19 Dec 2007

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Joy Division » 02 Apr 2015, 11:51

Mijn OpenWRT router heeft recent (deze week) een IPv6 adres gekregen via mijn Motorola / SBV6X2X modem-only. Met een /60 voor de LAN-zijde. Ik had het pas door toen ik niet meer kon connecteren naar een test-systeem dat nog met een oud SiXXS IPv6 adres in DNS zat, omdat 'm plots over IPv6 ging proberen ipv het IPv4 adres te gebruiken.

billeman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 253
Lid geworden op: 24 Okt 2007
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor billeman » 08 Apr 2015, 07:28

Misschien nog eens proberen na de snelheidsaanpassing, vanaf gisteren, na de snelheidsaanpassing (business), is het hier mogelijk om met IPv6 op modem-only te werken.

Dit zal misschien niet lukken als je nog een (heel) oud model van modem hebt.

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 08 Apr 2015, 15:28

Kan iemand bovenstaand bevestigen? Want dan hol ik naar de winkel om opnieuw een model-only te krijgen! :-)

Een paar jaar geleden zagen ze mijn bericht op userbase over het feit dat ik IPv6 wou en belden ze me op om te zeggen dat ik een nieuwe modem moest krijgen. Hoewel ik expliciet vroeg om een modem-only en de garantie kreeg hadden ze - zoals verwacht - een HGW mee.

froggy1
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 30 Jan 2010
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor froggy1 » 08 Apr 2015, 15:33

@exop

Ik kan dat bevestigen. Zit in Leuven met een modem-only Business Fiber 240 en sinds de verhoging van de down/up heb ik ook IPv6 gekregen.

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 08 Apr 2015, 15:35

Krijg je een /56 toegewezen? Of allesinds een groter subnet dan een /64?

froggy1
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 30 Jan 2010
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor froggy1 » 08 Apr 2015, 15:36

Ik heb een /64 gekregen

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 08 Apr 2015, 15:53

Eentje die je vrij kan gebruiken in je intern netwerk? Met dan een bijhorend extern adres (ten opzichte van mijn eigen router).
Anders loop ik tegen het probleem aan dat ik mijn externe kant van de router een ipv6 kan geven, maar mijn interne kant niet.

Heb je misschien een screenshot van de mijntelenet.be details?

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 08 Apr 2015, 16:07

Howly cow! Ik zie ND actief bij de HGW, ik zie advertisements!

EDIT: Maar precies nog niet bruikbaar. Hij flappert ook.

Tazmanian79
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 21 Aug 2008
Twitter: yvessoers
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Tazmanian79 » 08 Apr 2015, 17:44

Vermoed dat IPv6 voorlopig enkel voor de business abo's is en nog niet voor de particuliere abo's (met modem only uiteraard) ?

iamborg
Pro Member
Pro Member
Berichten: 258
Lid geworden op: 23 Dec 2005
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor iamborg » 08 Apr 2015, 18:43

Ik bevestig!

Vorige week nog niets.

Net m'n tunnel uitgeschakeld op m'n Vigor, en DHCPv6 aangezet.

Krijg nu ook een /64

P.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7977
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ITnetadmin » 08 Apr 2015, 19:43

Telenet zou een /56 moeten uitdelen (enfin, reserveren per user; uiteraard krijg je per subnet slechts een /64), en ondersteunt geen tweede router achter hun eigen router want "het protocol dat hierarchische ipv6 prefix delegatie uitvoert is nog niet gestandardiseerd".

Ik citeer daarbij uit hun technische pagina: https://klantenservice.telenet.be/conte ... che-uitleg

[Afbeelding Post made via mobile device ]

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ubremoved_539 » 08 Apr 2015, 22:41

ITnetadmin schreef:Telenet zou een /56 moeten uitdelen (enfin, reserveren per user; uiteraard krijg je per subnet slechts een /64), en ondersteunt geen tweede router achter hun eigen router want "het protocol dat hierarchische ipv6 prefix delegatie uitvoert is nog niet gestandardiseerd".


TN moet ook geen "tweede" router ondersteunen bij een modem-only... daar is jou router namelijk de ENIGE router !

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2243
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Tomsworld » 08 Apr 2015, 22:48

Ik krijg hier bij iemand op een microtik achter een telenet met modem only netjes een /56 als ik een /56 pool vraag. Geldig voor 7 dagen.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 08 Apr 2015, 23:38

Business of Residential lijntje?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2243
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Tomsworld » 08 Apr 2015, 23:44

Ik moet het even nakijken of die al gedowngrade is, zou business kunnen zijn weet het niet zeker.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7977
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Apr 2015, 01:30

r2504 schreef:
ITnetadmin schreef:Telenet zou een /56 moeten uitdelen (enfin, reserveren per user; uiteraard krijg je per subnet slechts een /64), en ondersteunt geen tweede router achter hun eigen router want "het protocol dat hierarchische ipv6 prefix delegatie uitvoert is nog niet gestandardiseerd".


TN moet ook geen "tweede" router ondersteunen bij een modem-only... daar is jou router namelijk de ENIGE router !


Het gaat hem niet (alleen) over hun modem only, maar ook over hun hgw opstelling, zoals duidelijk uit de tekst blijkt.

Enne, waarom zou dat niet mogen kunnen, indien gewenst? Het gaat er net om dat we (bij een modem only) een /56 krijgen om mee te doen wat we willen.
Hoewel dit argument hier onbelangrijk is, want de tekst heeft het over een eigen router achter hun hgw.



[Afbeelding Post made via mobile device ]

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ubremoved_539 » 09 Apr 2015, 09:42

ITnetadmin schreef:Enne, waarom zou dat niet mogen kunnen, indien gewenst?


Geen probleem... ik bedoelde louter dat aangezien het topic over "modem only" gaat... je link eigenlijk een beetje irrelevant is.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7977
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Apr 2015, 10:15

Oh, ja, klopt eigenlijk. Beetje over het hoofd gezien, toen het topic wat begon af te wijken naar ipv6 subnets.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Joy Division
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 19 Dec 2007

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Joy Division » 09 Apr 2015, 11:24

Ter info: ik heb geen whop of whoppa maar gewoon basic internet, met een modem-only Motorola / SBV6X2X.

We zijn nu 1 week later en na een reboot heb ik tot mijn grote blijdschap nog dezelfde /60. Hopelijk wordt de range enigszins statisch aan je modem gelinkt.

@exop: in Mijn Telenet vind ik niks ipv6-related, het kan IMO ook nog altijd zijn dat het nog niet in alle regio's actief is.

M'n pings zijn wel al beter geweest moet ik zeggen, maar wellicht is dat totaal unrelated.

Code: Selecteer alles

$ ping6 -n www.google.be
PING www.google.be(2a00:1450:400d:806::2003) 56 data bytes
64 bytes from 2a00:1450:400d:806::2003: icmp_seq=1 ttl=52 time=59.2 ms
64 bytes from 2a00:1450:400d:806::2003: icmp_seq=2 ttl=52 time=46.8 ms
64 bytes from 2a00:1450:400d:806::2003: icmp_seq=3 ttl=52 time=62.2 ms
64 bytes from 2a00:1450:400d:806::2003: icmp_seq=4 ttl=52 time=50.8 ms
64 bytes from 2a00:1450:400d:806::2003: icmp_seq=5 ttl=52 time=45.0 ms
^C
--- www.google.be ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 45.041/52.848/62.241/6.797 ms

Code: Selecteer alles

$ ping -n www.google.be
PING www.google.be (216.58.209.163) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 216.58.209.163: icmp_seq=1 ttl=51 time=42.8 ms
64 bytes from 216.58.209.163: icmp_seq=2 ttl=51 time=42.3 ms
64 bytes from 216.58.209.163: icmp_seq=3 ttl=51 time=45.0 ms
64 bytes from 216.58.209.163: icmp_seq=4 ttl=51 time=47.7 ms
64 bytes from 216.58.209.163: icmp_seq=5 ttl=51 time=45.2 ms
^C
--- www.google.be ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 42.357/44.639/47.731/1.917 ms

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7977
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Apr 2015, 15:17

Voor de hgw bestaat er volgens telenet een entry in de online settings; ik neem aan dat die bij modem only onbestaand/onnodig is.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 13 Apr 2015, 11:22

@Tomsworld
Al nieuws over het type lijn?

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2243
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 188 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Tomsworld » 13 Apr 2015, 18:52

@exop ik was het al vergeten.

Ja het is een business abonnement.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1469
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Robert Ford » 15 Apr 2015, 23:50

Kent er iemand de juiste instellingen voor een Asus RT-N66U?

Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15645
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2755 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor philippe_d » 16 Apr 2015, 10:28

FritzBox achter modem-only

FritBox krijgt keurig:
    - een eigen WAN IPv6 adres
    - een /56 pool voor LAN IP's
FritzBox IPv6 Telenet.PNG

Een IPv6 enabled device (Apple-TV) krijgt netjes een IPv6 adres uit de pool:
FritzBox IPv6 Apple-TV.PNG


sardonis schreef:Kent er iemand de juiste instellingen voor een Asus RT-N66U?

Ik zou zeggen:
    - connection type = native
    - alles ander op default laten staan
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
exop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 492
Lid geworden op: 26 Mei 2011
Locatie: ANT/VLBR
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor exop » 16 Apr 2015, 11:12

Alweer een business lijntje?

remus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 28 Dec 2009
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor remus » 16 Apr 2015, 15:07

net ook eens getest hier op een RT-N66U met die default settings maar geen IPV6 te zien.
recent wel geupgrade naar 200mbit maar IPV6 niet actief blijkbaar
zie dit in men log:

Code: Selecteer alles

Apr 16 15:01:45 dnsmasq-dhcp[4508]: no address range available for DHCPv6 request via br0
Apr 16 15:02:01 dnsmasq-dhcp[4508]: no address range available for DHCPv6 request via br0
Apr 16 15:02:33 dnsmasq-dhcp[4508]: no address range available for DHCPv6 request via br0
Apr 16 15:02:50 dnsmasq-dhcp[4508]: no address range available for DHCPv6 request via br0

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1567
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Contact:

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor qless » 16 Apr 2015, 16:30

Wordt er wel DHCPv6 gebruikt? Kan ook zijn dat via RA gewerkt wordt

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7977
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor ITnetadmin » 16 Apr 2015, 17:10

Begint een ipv6 dhcp niet altijd via RA?
En afhankelijk van de flags in de RA wordt de router dan doorverwezen naar dhcp voor verdere (of soms alle) settings.

Edit: effe wat gegoogled:

When a dual-protocol host joins a network it sends an ICMPv6 (type 133) Router Solicitation (RS) message to inquire about the local IPv6-capable router on the network.  The local router is tuned into the ff02::2 (all-router’s multicast group address) and will receive the RS message.  In response to the RS, the router immediately sends an ICMPv6 (type 134) Routing Advertisement (RA) message to the all nodes on the network (ff02::1, the all nodes multicast group address).  The router also sends the RA messages periodically (typically every 200 seconds) to keep the nodes informed of any changes to the addressing information for the LAN.  The RA message contains important information for nodes as well as which method they should use to obtain their IPv6 address.  The RA contains several flags that are set that the nodes watch for and use.

A-bit – Autonomous Address Autoconfiguration Flag tells the node it should perform stateless address assignment (SLAAC RFC 4862)
L-bit – On-Link Flag tells the node that the prefix listed in the RA is the local IPv6 address
M-bit – Managed Address Config Flag tells the host if it should use stateful DHCPv6 (RFC 3315) to acquire its address and other DHCPv6 options
O-bit – Other Config Flag tells the host that there is other information the router can provide (such as DNS information defined in Stateless DHCPv6 (RFC 3736))



[Afbeelding Post made via mobile device ]

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1469
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 101 keer
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Robert Ford » 16 Apr 2015, 19:56

Ik heb volgende modem:

Motorola / CV6181E (DOCSIS), ik ga er vanuit dat die IPV6 ondersteunt? (modem-only)

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 545
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor Pengu » 20 Apr 2015, 15:53

Hier ook al snelheidsverhoging (Oost-Vlaanderen) maar nog geen IPv6. Het zou handig zijn als we een topic hadden met informatie over IPv6 bij Telenet (correcte instellingen voor bepaalde routers; ik denk dan aan OpenWRT, DD-WRT, routerOS,....)

redcap
Member
Member
Berichten: 77
Lid geworden op: 14 Jan 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: IPv6 - Modem Only

Berichtdoor redcap » 20 Apr 2015, 15:59

Korbeek-Lo, bij Leuven.
Whoppa, snelheidsverhoging doorgevoerd, doch nog geen Ipv6

Modem: Motorola / CV6181E (docsis 3.0)
Router: Apple Airport Extreme 5th generation (Ipv6 routed mode enabled)


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten