Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 17 Feb 2013, 17:12

Even gaan testen : eigen homespot rond 15h uitgeschakeld.
Nu heb ik nog steeds verbinding op diverse homespots.
Ik wacht even tot morgenavond om nog eens te proberen, vermits ze toch melden dat het pas na 24h ge(de)activeerd wordt.

Gebruikersavatar
metal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 767
Lid geworden op: 03 Aug 2003
Locatie: mol
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor metal » 17 Feb 2013, 21:09

Van die 2 gig staat idd nog steeds op de site van telenet. Daarstraks hier opt forum ook nog gevonden dat je de linksys wrt54g kunt omtoveren naar een fonbox. En gelukkig had ik die nog liggen. Dus moesten ze er toch rekening mee houden, dan kan ik nog steeds via de bgc fonspots verder doen.

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor laroyj » 18 Feb 2013, 00:47

weet wel niet of dat nog gaat lukken met die linksys, de firmware is moeilijk te vinden blijkbaar of er zijn problemen mee...
laat maar weten als je het gelukt is, i,dien niet ik heb hier nog een kortingscode om een fon aan te kopen...
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 18 Feb 2013, 07:00

misschien een domme vraag, maar onbekend is onbemind zeker ??? :roll:
Hoe werkt zo'n FON spot of FONbox eigenlijk? Is dat vergelijkbaar met die van Telenet?

Gebruikersavatar
metal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 767
Lid geworden op: 03 Aug 2003
Locatie: mol
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor metal » 18 Feb 2013, 07:11

laroyj schreef:weet wel niet of dat nog gaat lukken met die linksys, de firmware is moeilijk te vinden blijkbaar of er zijn problemen mee...
laat maar weten als je het gelukt is, i,dien niet ik heb hier nog een kortingscode om een fon aan te kopen...


Het is gelukt zenne. heb hier opt forum een link naar een Frans forum gevonden met bèta firmware. die erop gezet en ik was direct online volgens de statuspagina van FON.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 Mar 2011
Locatie: TIELT
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor laroyj » 18 Feb 2013, 17:58

allez, heel goe :)
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2596
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 234 keer
Uitgedeelde bedankjes: 525 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor bambipower » 18 Feb 2013, 18:18

Sylvester schreef:misschien een domme vraag, maar onbekend is onbemind zeker ??? :roll:
Hoe werkt zo'n FON spot of FONbox eigenlijk? Is dat vergelijkbaar met die van Telenet?


Inderdaad, dat is vergelijkbaar als die bij telenet. Fon is wereldwijd... 7 miljoen fonspots in september 2012
http://maps.fon.com/

http://corp.fon.com/be
de koe zegt boe

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 18 Feb 2013, 19:15

ja ik weet wel dat het ongeveer hetzelfde is, maar ik bedoelde hardwarematig.
Je kan blijkbaar zelf iets in elkaar knoeien (zoals hier te lezen staat) waardoor je op het FON netwerk kan.
Dat lijkt me niet zo duidelijk.

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2596
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 234 keer
Uitgedeelde bedankjes: 525 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor bambipower » 18 Feb 2013, 19:26

je kan ook een fon router kopen : http://corp.fon.com/en/products dan kan je het als telenetter ook gebruiken.

Iedereen kan dus op fon... in dat opzicht is er dus wel verschil tov telenet.
de koe zegt boe

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 19 Feb 2013, 00:33

Om dus even terug te komen op mijn test :
ik kan sinds vandaag niet meer op eender welke homespot. Ik krijg steeds de melding dat ik geen toegang heb, als ik probeer in te loggen.
Blijkbaar heeft Telenet dit dus toch goed geregeld.
Voor wat, hoort wat. Het zou niet correct zijn om zomaar iedereen toegang te geven, zonder uw eigen homespot aan te zetten.

Ik heb mijn homespot dan maar terug aan gezet.

Je moet dus wel degelijk je eigen homespot aan hebben staan, om zelf toegang te krijgen tot andere homespots.

Gebruikersavatar
vuurvos
Erelid
Erelid
Berichten: 978
Lid geworden op: 11 Jul 2011
Locatie: Brussel
Bedankt: 209 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor vuurvos » 19 Feb 2013, 03:13

Ik vind het initiatief van TN bijzonder bewonderingswaardig. Zou het ooit kunnen dat TN en BGC hun beide platformen beschikbaar maken voor élke klant, onafhankelijk van welke ISP dan ook ? Ik weet het, deze "wishfull thinking" is op het naieve af.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor ubremoved_539 » 19 Feb 2013, 09:11

Sylvester schreef:Je moet dus wel degelijk je eigen homespot aan hebben staan, om zelf toegang te krijgen tot andere homespots.


Tenzij je dus een modem only hebt.

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Steven7 » 19 Feb 2013, 09:34

Stel dat ik voor 39 euro zo een FON-toestel koop en ik zit niet bij Belgacom, dan kan ik toch ook op al die FON-netwerken zonder extra maandelijkse kost als ik het goed begrijp.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor ubremoved_539 » 19 Feb 2013, 10:33

Inderdaad.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19157
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor krisken » 19 Feb 2013, 11:45

Klopt. Op BT, Belgacom, gebruikers die zelf een FON hebben draaien, op alles :) ongeacht de ISP, plaats, datum, ... :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 19 Feb 2013, 12:34

r2504 schreef:
Sylvester schreef:Je moet dus wel degelijk je eigen homespot aan hebben staan, om zelf toegang te krijgen tot andere homespots.


Tenzij je dus een modem only hebt.

ja, klopt. Maar het ging erom dat je ook op een homespot kan inloggen als je zelf je eigen homespot afzet. En dat is niet zo.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15732
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2774 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 754 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor philippe_d » 19 Feb 2013, 12:48

Dank zij de test van Sylvester, is (wat we eigenlijk al wisten) nu ook 100% bevestigd, namelijk dat:
  1. Klanten met een Homegateway, moeten de eigen Homespot aan hebben staan, om toegang te krijgen tot de Telenet Homespots.
  2. Klanten die - voor welke reden dan ook - een modem-only hebben, hebben altijd toegang tot de Telenet Homespots.
Hopelijk is dat nu duidelijk voor iedereen ...
Met dank aan Sylvester voor de test!!

Wat betreft FON
Dit is hier volledig off-topic. Gelieve dus alle vragen en discussies over FON verder te zetten in de bestaande FON topics.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 19 Feb 2013, 18:00

Het duurt wel even vooraleer de verbinding wegvalt.
Het was uren na de afschakeling van mijn eigen homespot nog mogelijk om te surfen op andere homespots.
Maar de dag erop was het gedaan.
Het klopt dus blijkbaar dat het tot 24 uur kan duren vooraleer de verandering doorgevoerd is. Zal wel een reden voor zijn.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7995
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 585 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor ITnetadmin » 01 Apr 2013, 22:47

Toch ns zelf getest, en ik geraak echt niet op telenet homespot. Zou zogezegd afstaan, maar ik vind enkel een setting voor de hotspot, en die staat al aan (en werkt btw ook, vandaag nog gebruikt).
Oh ja, ik heb zelf ook een modem-only. Enig idee waar die setting zou staan bij mijn telenet?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3954
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor silencer » 01 Apr 2013, 22:59

metal schreef:
laroyj schreef:weet wel niet of dat nog gaat lukken met die linksys, de firmware is moeilijk te vinden blijkbaar of er zijn problemen mee...
laat maar weten als je het gelukt is, i,dien niet ik heb hier nog een kortingscode om een fon aan te kopen...


Het is gelukt zenne. heb hier opt forum een link naar een Frans forum gevonden met bèta firmware. die erop gezet en ik was direct online volgens de statuspagina van FON.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Link?

tt9304
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 Apr 2013
Bedankt: 15 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor tt9304 » 13 Apr 2013, 18:43

De telenet wifi homespots zijn illigaal, het zonder toestemming van de klant gebruiken van de stroomvoorziening voor een dienstverlening die niets met de klant maar met oogpunt uit eigen gewin (telenet), De klant wordt hierop ook niet gewezen, blijkbaar kun je ze ook niet meer uitzetten, als je ze probeert uit te zetten blijkt dat ze na refresh van mijn telenet ze weer toch weer aan staat. Gisteren 12/4/13 getest in Leuven. Geen DDNS mogelijkheid, geen public passtrough. Instabiel.


Modbreak:
OFFTOPIC + SPAM
Ik adviseer de klant om die rommel te laten weghalen en een modem only te eisen. dan met een fritz box 7390 router.
dan heb je alles ineens bij elkaar. Ik test ook altijd RX en TX levels: TX >48 dBmV zijn buitensporig uit ervaring blijkt door de verhoogde VSWR een verhoogde kans op packetloss als resultaat geeft. Check evt op de tap. met een oude mot sb51xx modem kun je dat gemakkelijk testen. 192.168.100.1 en klein hulp proggie, je moet wel snel zijn, nog voor de config file van de TFTP server van telenet geladen is, anders reset power van de modem en probeer het opnieuw.

een Fritzbox 7390 heeft de volgende mooie opties:

router, 1GB Ethernet poorten. 1 wan + 3 lan of 4 lan poorten
wifi bg -n en a -n, 2.4 en 5GHZ tegelijk dus.
met VPN van client naar fritzbox alsook vaste VPN tussen 2 fritzboxen.
dect (6 devices), telefooncentrale met antwoord apparaat, VOIP, telefoonboek (in fritzbox webbased), webradio, 3 maal wekkerfunctie, 1 ISDN poort
ADSL VDSL modem ingebouwd \ uitschakelbaar. Dus mocht je besluiten van telenet over te stappen het kan gewoon met deze router.
media server voor streaming naar pc tablad TV oid. zo kun je je films bekijken op je TV zonder dat je de pc moet laten aan staan.
NAS, usb, FTP server standard FTP en FTPS, zonder dat een pc nodig is, (externe HDD, usb stick direct aan de fritzbox) alsook een PSC printer.
cloud synchronisatie oa WEBdev, zonder pc noodzakelijk is.
DDNS, via webhob ook FTPserver op te zetten via internet op poort 21
indien via VPN alle poorten bruikbaar ook onder 1024.
2 USB poorten waar max 4 devices per poort via swtch kunnen gekoppeld worden.
Geen special software nodig voor FTP,NAS, printing, alles direct deelbaar op Eigen lan of via VPN op ander lan alsook via WAN.
via VPN geen noodzakelijke portforwarding in te stellen.
vaste lijn telefoon ook via fritzbox mogelijk.
via fritzbox is ook ISDN telefoon op gewone lijn, gewone telefoons op ISDN lijn, alsook ISDN telefoons op ISDN lijn

Een gebruiksvriendelijkere modem heb ik nog niet gevonden.

Greetz ing Berry van der Looij

Adviser RF en AIS systems
Laatst gewijzigd door TiTanium op 14 Apr 2013, 20:24, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: OVertreding: Hierboven vermeld in de modbreak.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 13 Apr 2013, 19:22

denk je nu echt dat dit illegaal is?
Uiteraard is dit voor eigen gewin. Alleen Sinterklaas NV. is een bedrijf dat niets voor eigen gewin doet.
Elk gezond bedrijf probeert zoveel mogelijk geld uit de zakken van de klanten te kloppen.
Je kan ze uitzetten, zonder dat deze terug ingeschakeld wordt. Ook hier getest.
Maar als je de homespot uitzet, gaat uw modem evenveel stroom verbruiken.
Het is voor jou ook een voordeel hé.

tt9304
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 Apr 2013
Bedankt: 15 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor tt9304 » 14 Apr 2013, 20:56

Het gaat ook niet over meerverbruik, maar over gebruik maken van diensten van de klant zonder zijn toestemming, dat maakt het homespot illegaal, als Telenet ook power over coax zou aanbieden voor hun NIU en modem, dan was het volledig legaal, de stroom die de modem gebruikt, mag niet gebruikt worden voor telenet gewin zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant. De home spot bij de klant zelf heeft voor hem persoonlijk, genelei toegevoegde waarde.

Greetz

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 14 Apr 2013, 21:03

Het heeft wel toegevoegde waarde. Je kan op diverse plaatsen zelf op andere homespots.
En als je als enkeling er echt niet mee akkoord gaat, kan je ze nog altijd afschakelen.
De diensten die erop zitten, zijn niet jouw diensten maar wel die van Telenet zelf.
De stroom die gebruikt wordt, wordt sowieso gebruikt voor de diensten van Telenet waarvan jij gebruik maakt, want anders heb je geen internet.

Er is niks illegaal aan. Neem het maar van me aan dat ze dat allemaal bekeken hebben.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19157
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor krisken » 14 Apr 2013, 22:46

tt9304 schreef:Het gaat ook niet over meerverbruik, maar over gebruik maken van diensten van de klant zonder zijn toestemming, dat maakt het homespot illegaal, als Telenet ook power over coax zou aanbieden voor hun NIU en modem, dan was het volledig legaal, de stroom die de modem gebruikt, mag niet gebruikt worden voor telenet gewin zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant. De home spot bij de klant zelf heeft voor hem persoonlijk, genelei toegevoegde waarde.

Greetz

Bronvermelding? Zou leuk zijn om deze te hebben zodat mensen kunnen protesteren tegen Telenet.
Ik heb me al suf gezocht op internet, doch helaas niks gevonden hierrond. Daar jij blijkbaar zeker van je stuk bent vermoed ik dat jij me wel een linkje kan geven waar dit beschreven staat?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

tt9304
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 Apr 2013
Bedankt: 15 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor tt9304 » 14 Apr 2013, 22:52

Ik heb het doorgegeven aan het JEP, procedure tegen Telenet loopt nog.

http://www.jep.be/nl/

Greetz
Laatst gewijzigd door tt9304 op 14 Apr 2013, 22:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19157
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor krisken » 14 Apr 2013, 22:54

JEB? JEP zal je bedoelen vermoed ik?
Maar dat is nog altijd geen bronvermelding in mijn ogen. Heb je documenten vanuit het JEP waaruit blijkt dat de praktijk van Telenet dan niet reglementair is? Is de praktijk van Belgacom (FON) dan wel reglementair, want zij schenden dan de - volgens jou illegale - zaken toch ook?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

tt9304
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 Apr 2013
Bedankt: 15 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor tt9304 » 14 Apr 2013, 22:59

uiteraard Belgacom doet hetzelfde, Jep zal dat wel verder uitzoeken.

Ik heb het JEB dat gemeld en na een paar dagen kreeg ik bericht dat ze er een zaak van zouden maken, er waren voldoende zaken die juridisch aanvechtbaar waren volgens het JEB, alsook de uitspraak FIBERNET dat geen fiber is, namen ze mee in het process, hoe het verder gaat weet ik niet.
Laatst gewijzigd door tt9304 op 14 Apr 2013, 23:26, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19157
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor krisken » 14 Apr 2013, 23:14

Maar nu weten we nog steeds niet op welk document jij als basis gebruikt om te zeggen dat Telenet HomeSpot en Belgacom FON illegaal zijn. Kom daar nu eens toe ter zake?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15732
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2774 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 754 keer
Contact:

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor philippe_d » 14 Apr 2013, 23:25

tt9304 schreef:Ik heb het doorgegeven aan het JEP, procedure tegen Telenet loopt nog.

Daar houdt de JEP zich absoluut niet mee bezig, of Telenet's Homespots nu illegaal zijn of niet.
De JEP kijkt alleen of reclameboodschappen al of niet in overeenstemming zijn met de regels inzake reclame-ethiek (vb: misleidende reclame).

Wat bedoel je met "procedure loopt nog" ?
Voor zover ik het begrijp start JEP geen "procedures", maar doet een jury een uitspraak, die de adverteerder al of niet aanvaardt?

Ik begrijp niet wat dit met de Homespot te maken heeft.
Krisken vroeg naar een bronvermelding, waaruit zou blijken dat Telenet Homespots (of Belgacom FONspots) illegaal zouden zijn.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Sylvester
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1673
Lid geworden op: 07 Jun 2006
Locatie: Limburg
Bedankt: 180 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Telenet opent wifi-homespots voor alle internetklanten

Berichtdoor Sylvester » 16 Apr 2013, 06:43

tt9304 schreef:uiteraard Belgacom doet hetzelfde, Jep zal dat wel verder uitzoeken.

Ik heb het JEB dat gemeld en na een paar dagen kreeg ik bericht dat ze er een zaak van zouden maken, er waren voldoende zaken die juridisch aanvechtbaar waren volgens het JEB, alsook de uitspraak FIBERNET dat geen fiber is, namen ze mee in het process, hoe het verder gaat weet ik niet.

en wat wil je daarmee bereiken?


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast