telenet usenet problemen!?

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 09 Jun 2011, 09:30

momenteel is alles weer normaal hier, toch wel eigenaardig,

wanneer youtube gefixed is, is USENET gefixed

haal weer de volle 30mbit of 3500kb/s

Kainiac
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 08 Jul 2010
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Kainiac » 15 Jun 2011, 19:06

Ik kwam deze link tegen.
http://broadband.mpi-sws.org/transparen ... t-mlab.php

Waar ge kunt testen of u provider aan traffic shapping doet.
Ik weet niet of het werkt of correct test want het heeft geen zin het hier momenteel uit te voeren (ik zit op 512 kbit)

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 170 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Petervanakelyen » 15 Jun 2011, 22:51

Test van Kainiac uitgevoerd en volgens de test wordt BitTorrent traffic niet geshaped. Op usenet wordt volgens de test echter wel traffic shaping toegepast. Grappig dat FlashVideo ook positief test... (YouTube anyone? :) )

Kainiac
Plus Member
Plus Member
Berichten: 152
Lid geworden op: 08 Jul 2010
Bedankt: 25 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Kainiac » 16 Jun 2011, 01:06

Volgens deze info (die wel al een aantal jaar oud is) http://wiki.vuze.com/w/Bad_ISPs#Belgium

Zou Telenet niet aan traffic shaping van torrents doen maar hun Tier 1 partners wel (bij Belgacom niet)
En dan natuurlijk "limits bandwidth for accounts with a high traffic volume + limits bandwidth during certain times of the day" zoals we allemaal weten. (en ook weer niet bij Belgacom)

En de problemen met usenet liggen waarschijnlijk aan slechte peering.
Dat is wel de fout van Telenet maar wil niet zeggen dat ze het doelbewust doen.

dotslasher
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 14 Jun 2007
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dotslasher » 25 Jun 2011, 23:49

Heb hier weer problemen voor de moment.

Ik zit op Astraweb.

tussen de 1-750KB/s en nu en dan weer pieken tot 2.8MB/s voor een paar seconden.

heeft er nog iemand last?
Afbeelding

Silence
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 17 Apr 2005
Bedankt: 3 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Silence » 26 Jun 2011, 00:23

Haal nu ongeveer 3MB/s op astraweb - enige wat mij wel opvalt is dat bepaalde connecties idd van hoog naar laag schieten maar over het algemeen is het nog altijd heel snel hier.

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 26 Jun 2011, 09:17

zaterdagavond in de spitsuren 19h tot 24h constant 30mbit volgetrokken (3400kb/s) newsreader1.eweka.nl
moet wel 7 connecties gebruiken
geen problemen

hopelijk voor jou wordt het snel opgelost ...

PDSOUNDS
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 Feb 2005

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor PDSOUNDS » 09 Jul 2011, 08:02

Vandaag 9 juli 2011, weer hetzelfde probleem.
Enkele weken ging het goed, nu weer gecapt aan ongveer 2MB/s.
:bang:

fireplace
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 Jul 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor fireplace » 14 Jul 2011, 08:56

Ik zit ook bij Astraweb + Telenet fiber60
En ik merk ook dat m'n snelheden wanneer ik 's avonds iets download op en neer schieten (meer neer dan op) en idd, de snelheid van die verbinding belachelijk traag wordt (nochtans de speedtest van telenet me toch volle snelheid aantoont).
WTF ?


UPDATE:
'k heb m'n astraweb server url in sabnzb veranderd van de eu naar de us versie, en ik merk duidelijk het verschil.
Bij eu zie je de download snelheden fluctueren van niks naar alles, en met de us versie is er duidelijk een constante snelheid.

'k heb dan het aantal connecties verhoogd van 4 naar 16 en 'k ben terug 'a happy camper' ! :)
Laatst gewijzigd door fireplace op 30 Jul 2011, 09:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Thallyos
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 07 Aug 2006
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Thallyos » 15 Jul 2011, 15:31

Sinds een week of twee heb ik hier (in Gent) met Fibernet XL niets van problemen meer. Haal op elk moment, of het nu piek- of daluren zijn, de volle snelheid.

Dat was enkele weken terug wel anders, dus er is bij Telenet ergens wel iets aangepast.

Gebruikersavatar
KaiZas
Pro Member
Pro Member
Berichten: 305
Lid geworden op: 23 Mar 2004
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor KaiZas » 29 Jul 2011, 20:16

Vandaag wordt de boel hier ook dichgeknepen.

Zowel op mijn astraweb als op mijn giganews niet meer dan 480KB/s.

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2722
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Heronic » 29 Jul 2011, 21:03

Tranen springen mij in de ogen als ik da allemaal lees...
Altijd een stabiele 1.4MB/s op comfortnet :banana:
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

Gebruikersavatar
UniCorn
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor UniCorn » 01 Aug 2011, 00:37

KaiZas schreef:Vandaag wordt de boel hier ook dichgeknepen.

Zowel op mijn astraweb als op mijn giganews niet meer dan 480KB/s.


Ik kan ook bevestigen dat de snelheid van Giganews Usenet op dit moment gelimiteerd is op 3 MB/s.
Afbeelding
Eerder op de dag was deze limiet niet aanwezig en kon het maximum behaald worden.
Speedtests van dit moment zien er prima uit.

Dit zou een probleem kunnen zijn bij Giganews, maar als je zegt dat het bij Astraweb ook zo is, dan is er misschien iets meer aan de hand.

Ik bevind me in regio limburg 011.

Gebruikersavatar
KaiZas
Pro Member
Pro Member
Berichten: 305
Lid geworden op: 23 Mar 2004
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor KaiZas » 01 Aug 2011, 13:28

Goed nieuws en slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat mijn snelheid op zowel giganews als astraweb volledig hersteld is. Het slechte nieuw is vooral slecht voor mijn imago. Ik had namelijk nog een VPN verbiding open staan richting iemand met een VDSL verbiding. Was die vergeten af te zetten na de werkzaamheden. :oops:

Geen verdere problemen te melden dus...

coolsmoe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 28 Dec 2010
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor coolsmoe » 02 Aug 2011, 16:52

Gisteren wat geprobeerd tijdens de spitsuren, maar geen probleem... 11+ MBs met Supernews (wat een reseller is van Giganews).

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor UB_removed1963 » 02 Aug 2011, 18:30

UniCorn schreef:Ik kan ook bevestigen dat de snelheid van Giganews Usenet op dit moment gelimiteerd is op 3 MB/s.
Afbeelding
Eerder op de dag was deze limiet niet aanwezig en kon het maximum behaald worden.
Speedtests van dit moment zien er prima uit.

Dit zou een probleem kunnen zijn bij Giganews, maar als je zegt dat het bij Astraweb ook zo is, dan is er misschien iets meer aan de hand.

Ik bevind me in regio limburg 011.


Ik zit ook in Limburg en heb geen problemen met Giganews op mijn fibernet XL verbinding: haal constant 11.3MB/s...gedurende eender welk moment door de dag.

Gebruikersavatar
UniCorn
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 47
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor UniCorn » 02 Aug 2011, 19:08

sail0rbe schreef:Ik zit ook in Limburg en heb geen problemen met Giganews op mijn fibernet XL verbinding: haal constant 11.3MB/s...gedurende eender welk moment door de dag.


Ik heb de oorzaak gevonden en kan het opnieuw laten voorkomen.

Het bestand was 942 dagen oud, opnieuw getest met een bestand van 812 dagen oud. Bij beiden haalde ik rond de 3 MB/s.
Bij nieuwere bestanden is de snelheid prima zoals altijd.

Giganews zal hun oudere bestanden op andere servers hebben staan, met een lagere bandbreedte prioriteit.

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor UB_removed1963 » 03 Aug 2011, 00:30

Klopt niet helemaal: ik heb gisteren nog met Giganews een bestand van 1050 dagen oud binnen gehaald en die kreeg ik ook tegen 100Mbps binnen hoor.

Bv202
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 Jan 2011
Bedankt: 6 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Bv202 » 08 Aug 2011, 13:16

News-service wordt capped op 3mb/s hier...

coolsmoe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 28 Dec 2010
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor coolsmoe » 09 Aug 2011, 09:38

Wat meer info zou welkom zijn, denk je niet?

Bv202
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 Jan 2011
Bedankt: 6 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Bv202 » 09 Aug 2011, 15:36

Welke info wil je dan nog...?

coolsmoe
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 28 Dec 2010
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor coolsmoe » 10 Aug 2011, 09:19

Over welke news-service het zou gaan misschien?

Bv202
Member
Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 Jan 2011
Bedankt: 6 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Bv202 » 12 Aug 2011, 22:50


adizal32
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 36
Lid geworden op: 19 Jul 2011
Bedankt: 86 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor adizal32 » 13 Aug 2011, 09:26

dasmewat schreef:Ik heb voor de zekerheid (weer) een collega gevraagd om alles na te kijken .Hij is it'er en volgens hem is er geen enkel probleem hier.De lage snelheid van mijn Fibernet ligt volgens hem uitsluitend aan Telenet.
3 vrienden en ik hebben apart van elkaar TN de vraag gesteld of ze kappen en zo ja waarom. 2 ervan hebben dezelfde standaard antwoord gekregen dat men hun lijn hebben gemeten en dat alles in orde is.Ook de klantendienst ontwijkt dus duidelijke vragen van meerdere klanten.Jij bent dus niet de enige die zich verstopt Charlotte :oops: ..Ik hoop dat iedereen die last heeft belt met Mechelen !
Testaankoop volgt de ontwikkelingen met belangstelling ,,,,,,,,,,,,,,,,,,maar doet niets dus die laten we beter gras machines en water kokers testen.


Wc rollen vol mag je hier volschrijven en klagen in het forum.
Zolang de gedupeerden niet officieeel een klacht indienen met zen allen in een petitie, zal er niks veranderen.

Mvg

roo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 22 Jul 2005
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor roo » 13 Aug 2011, 09:54

Degene die problemen hebben kunnen eens proberen op poort 80, bij astraweb kan dit zeker.

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2290
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor q-tec » 21 Aug 2011, 21:56

op 119 kom ik niet hoger dan 900kbs zet ik die op 2323 krijg ik terug mijn max.
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ubremoved_15739 » 22 Aug 2011, 00:32

@ q-tec

[TNT helpdesk mode]
"Beste klant, onze testen wijzen uit dat uw modem feilloos werkt.
Heeft u uw binnenbekabeling al eens nagekeken??
Is uw virusscanner up-to-date??
Mocht u problemen blijven ondervinden dan kan u steeds bellen naar 070/69.69.69.
[/TNT helpdesk mode]

:bdaysmile: :bdaysmile: Ik kon het niet laten... :banana: :banana:

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2290
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor q-tec » 22 Aug 2011, 02:25

Afbeelding
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten