telenet usenet problemen!?

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 20:59

Heeft er iemand nog problemen met trage snelheden als je van nieuwsgroupen download? Ik zit sinds gisterennacht met snelheden van 500kb/s op eweka , en heb op andere forums al gehoord dat er meerdere telenet klanten met dit probleem zitten ( ook die een andere usenetprovider gebruiken nl. lightningusenet ) ...

iemand meer info hierover?

greetz, mrsimtec

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5035
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor honda4life » 09 Mei 2011, 21:11

Gebruik je SSL?
Met SSL opgelost (test alle ondersteunde poorten) > TN knijpt de boel af
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 21:14

ik heb met ssl ook al geprobeerd , en gaf hetzelfde resultaat... ik denk eerder dat het iets met peering te maken heeft, zou mij sterk lijken als telenet gaat cappen ...

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5035
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor honda4life » 09 Mei 2011, 21:17

in het verleden hebben ze dat zeker gedaan hoor, waar ze capaciteitsproblemen hebben lijkt het me dus niet ongewoon hoor :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Patje » 09 Mei 2011, 21:20

Is al redelijk geweten hier op het forum dat de telenet peerings niet zo goed zijn, want veel mensen ondervinden ook problemen om you-tube filmpjes te bekijken, maar of ze effectief cappen op usenet etc heb ik wel mijn twijfels ... tot nu toe heb ik er weinig tot geen last van.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 21:21

patje : welke usenetprovider heb jij ?

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Patje » 09 Mei 2011, 21:23

Oeps usenet gebruik ik niet, maar ik bedoelde geen echte problemen op you-tube of P2P programma's
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 09 Mei 2011, 21:24

Ik heb dat probleem ook ! Ik haal max 600kb/s :oops: Ik heb eweka gesproken en ze hebben geen problemen dus voor een leek lijkt het inderdaad dat Telenet de boel afknijpt..Ik blijf op verschillende tijden checken.

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 21:28

mjah, ik ben opzoek naar andere mensen, die andere usenetproviders hebben, want als het een peering probleem is ( wat telenet al met eweka in het verleden heeft gehad ) , dan koop ik ergens anders een account. . ..
cappen lijkt mij echt onwaarschijnlijk

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 09 Mei 2011, 21:29

had dit weekend ook hetzelfde probleem => had kaartlezer geinstalleerd (en paar auto windows updates) 800kb max
na deinstallatie van die kaartlezer haalde ik terug zonder problemen de volle snelheid

vind het ook raar, dacht dat ik de enige was maar blijkbaar is er toch iets bij telenet aan de hand

edit, net getest en haal ook maar max 600kb meer

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 936
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Opus » 09 Mei 2011, 21:34

Ik gebruik easyusenet.nl voor mijn nieuwsgroepen en ik ondervind geen enkel probleem.

Ik download alle dagen wel iets en dit gaat altijd tegen de volle snelheid erdoor.

Zit met fibernet 100.

Net nog een film gedownload en die was binnen op 7 minuutjes.
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3382
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Patje » 09 Mei 2011, 21:35

Blijkbaar zijn er rare routerings problemen die naar amerika gaan, vandaar naar engeland en dan naar nederland ... van een omweg gesproken!


http://www.tik.be/forum/viewtopic.php?f ... 56#p170756

Edit : ook even een trace gedaan

Traceren van de route naar newsreader56.eweka.nl [81.171.88.253]
via maximaal 30 hops:
***************************
3 8 ms 9 ms 9 ms dD5E0C161.access.telenet.be [213.224.193.97]
4 7 ms 7 ms 7 ms dD5E0FD4D.access.telenet.be [213.224.253.77]
5 38 ms 11 ms 9 ms dD5E0FDD5.access.telenet.be [213.224.253.213]
6 10 ms 9 ms 9 ms TenGigabitEthernet3-3.ar1.NDL1.gblx.net [64.210.31.249]
7 19 ms 19 ms 23 ms HIGHWINDS-NETWORK-GROUP.TenGigabitEthernet6-3.ar4.AMS2.gblx.net [206.57.3.230]
8 12 ms 12 ms 12 ms 81.171.94.6
9 64 ms 12 ms 11 ms newsreader1.eweka.nl [81.171.88.253]

De trace is voltooid.

Lijkt redelijk
Laatst gewijzigd door Patje op 09 Mei 2011, 21:45, 4 keer totaal gewijzigd.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @Proximus FlexPack
Afbeelding Afbeelding
*B-Box3V+ Speedtest https://www.speedtest.net/result/9814493578

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 21:35

ik had crunchbang geïnstaleerd, en dacht ook dat het aan die distro lag... dus ff in ubuntu geboot, maar daar hetzelfde probleem... en het ligt duidelijk aan telenet, want eweka servers zijn allemaal up and running ...
marijn@****ko:~$ traceroute newsreader56.eweka.nl
traceroute to newsreader56.eweka.nl (81.171.88.253), 30 hops max, 60 byte packets
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 0.683 ms 1.586 ms 1.867 ms
2 d***********01.access.telenet.be (84.************) 7.779 ms 8.666 ms 11.431 ms
3 dD5E0C421.access.telenet.be (213.224.196.33) 13.859 ms 14.043 ms 14.141 ms
4 dD5E0FD39.access.telenet.be (213.224.253.57) 12.773 ms 23.051 ms 24.017 ms
5 dD5E0FD35.access.telenet.be (213.224.253.53) 15.697 ms 19.215 ms 21.820 ms
6 te3-2.ar1.NLD1.ANT1.gblx.net (64.215.184.29) 20.197 ms 11.211 ms 9.102 ms
7 HIGHWINDS-NETWORK-GROUP.TenGigabitEthernet7-4.ar4.AMS2.gblx.net (64.210.14.242) 15.131 ms 16.083 ms 16.288 ms
8 81.171.94.6 (81.171.94.6) 17.060 ms 17.268 ms 17.385 ms
9 * * *

traceroute lijkt thans normaal ...

ChelloExtremer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 542
Lid geworden op: 05 Nov 2005
Locatie: Leuven (016)
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ChelloExtremer » 09 Mei 2011, 21:40

net getest, geen probleem met giganews-amsterdam met SSL op normale usenet SSL poort. Ik haal zo'n 55mbps (Fiber60).
Internet Powered by Telenet Internet200 (&& Mobile Vikings backup)
Fix Voice Powered by Telenet, LocalPhone && BetaMax.
Mobile Powered by Samsung Galaxy S8+ on Orange Tempo Giga && Tmobile USA.
TV Powered by Telenet Digital && NetFlix && Amazon && Kodi

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 09 Mei 2011, 21:44

Misschien kan 'Charlotte' ons vertellen of Telenet er iets mee te maken heeft ?

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 09 Mei 2011, 21:46

hopelijk reageert charlotte hierop, er zijn nu toch al meerdere users die problemen ondervinden in meerdere regio's

net getest met newsreader1.eweka.nl te traceren

gaat eerst naar usa voordat hij naar NL toekomt

hopelijk wordt dit vlug opgelost ( :twisted: telenet is de snelste :roll: )

Patjen
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 13 Dec 2010
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Patjen » 09 Mei 2011, 21:51

Zaterdag bij mij alles nog ok, zondagavond slechts 250KB/s max.
Dit op 2 usenetproviders nl. easynews en usenetserver. Zowel met als zonder SSL.
Nu is alles opnieuw picobello, haal nu terug de volle 7.2 MB/s (fibernet 60).

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 936
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Opus » 09 Mei 2011, 21:51

Zal wel weer iets tussen eweka en telenet zijn want ik zit met easyusenet.nl helemaal toppie op de max snelheid van mijn fibernet100.

Ik ondervind dus helemaal niets van problemen.

Ik kan mij nog herrineren dat telenet en eweka een tijdje geleden een mini oorlog aan het doen waren tussen elkaar hehe.
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1556
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Uzzi » 09 Mei 2011, 21:53

Het probleem met lightning usenet stelt zich blijkbaar niet alleen bij Telenet. Ik zit zelf bij Belgacom en haal momenteel 900 KB/s waar de normale snelheid zo'n 3400 KB/s is.

Meecrob
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 18 Okt 2004

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Meecrob » 09 Mei 2011, 21:58

Hier hetzelfde probleem met Fibernet 60. Ik gebruik Newshosting.

Uzzi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1556
Lid geworden op: 24 Mar 2006
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Uzzi » 09 Mei 2011, 22:00

Net even een tracert laten lopen

Tracing route to news.lightningusenet.com [195.114.242.12]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms WL.home [192.168.2.1]
2 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
3 21 ms 20 ms 21 ms 1.151-177-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be [91.177.151.1]
4 34 ms 27 ms 24 ms 4.241-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be [91.183.241.4]
5 23 ms 23 ms 25 ms 32.247-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be [91.183.247.32]
6 32 ms 29 ms 29 ms xe-9-2.r01.londen03.uk.bb.gin.ntt.net [83.231.146.193]
7 34 ms 29 ms 29 ms xe-0.dt.londen03.uk.bb.gin.ntt.net [129.250.8.50]
8 40 ms 37 ms 37 ms ams-sb3-i.AMS.NL.NET.DTAG.DE [62.154.5.13]
9 40 ms 40 ms 39 ms 217.243.217.6
10 39 ms 39 ms 40 ms 195.114.242.12

Trace complete.

Ziet er vrij normaal uit, dus volgens mij gaat het om capaciteitsproblemen bij Lightningusenet.

UB_removed1963
Premium Member
Premium Member
Berichten: 504
Lid geworden op: 20 Apr 2005
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor UB_removed1963 » 09 Mei 2011, 22:03

Hier met Powernews, Giganews & Astraweb geen enkel probleem.

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 22:07

ik heb net een accountje bij usenetxl gekocht, sta nu rond de 4.1MB/s, is nog trager dan de 6mb/s die ik eergisteren nog haalde met eweka... maar is toch al beter dan de 500kb/s dat ik nu met eweka haal :)

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5035
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor honda4life » 09 Mei 2011, 23:09

Dus jij koopt even ergens anders een accountje om te testen?
Geld in overvloed zeker :p
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

mrsimtec
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Bedankt: 2 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor mrsimtec » 09 Mei 2011, 23:30

aangezien dit al 2 dagen problemen geeft, en waarschijnlijk naar telenet normen niet dadelijk opgelost(opgeheldert) gaat zijn, is een maand account bij een andere usenetprovider geen overbodige luxe... ik betaal toch ook al 75€ voor m'n internet, en wat ben ik met zo'n zwaar abbo als ik niet van usenet kan genieten ? :)

Gebruikersavatar
regeri
Pro Member
Pro Member
Berichten: 406
Lid geworden op: 30 Okt 2006
Locatie: Riemst
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor regeri » 09 Mei 2011, 23:59

Hier ook sinds vanochtend problemen om te downloaden via grabit en Eweka accountje. Max 500 KB/sec.Mn telemeter staat pas op de helft, speedtest geeft max in down en upload.Zeer vreemd , moet wel bij telenet liggen. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Live life to the Max

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 936
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Opus » 10 Mei 2011, 07:07

Het hoeft niet perse bij telenet te liggen dit probleem hoor.
Er zijn genoeg andere mensen onder andere ikzelf die geen enkel probleem hebben met de nieuwsgroepen en telenet.

Ik zou het eerder zoeken bij je nieuwsgroep provider.

De mijne is allesinds dik in orde aan volle snelheid (easyusenet.nl)
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

Thallyos
Member
Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 07 Aug 2006
Bedankt: 1 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Thallyos » 10 Mei 2011, 15:06

Ik had hetzelfde probleem met Eweka. Tot ik eens op Mijn Eweka ging zien. Daar had ik blijkbaar een andere standaard usenetserver toegewezen gekregen.

Even die andere opgezet en toen ging het van ene op andere moment wel aan volle snelheid. SSL werkte wel niet naar behoren en sinds gisterenmorgen niet meer getest.

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 10 Mei 2011, 16:33

ik heb eweka nagekeken en daar geen wijzigingen gevonden,, speed 750kb/s :evil:

Dettie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 539
Lid geworden op: 27 Aug 2006
Locatie: Poperinge
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Dettie » 10 Mei 2011, 16:57

net even met de chat support gesproken

er worden veel meldingen gemaakt van problemen met snelheden
via support mag je ze een tracert bezorgen van de verbinding

kun ze het probleem helpen oplossen :)

- deze morgen had ik geen problemen (max van de lijn 3500kb/s)
- deze middag om 16:52 max 600kb

edit
even tracert gedaan naar de newsserver
- deze middag 17:00 3500kb weer :)



-
echt leuk :bang:

PDSOUNDS
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 Feb 2005

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor PDSOUNDS » 10 Mei 2011, 19:58

Net een mail gekregen van Lightningusenet: het is dus effectief Telenet die de boel dichtknijpt.
Kunnen ze dit zomaar volgens het contract? Waarom neemt een mens dan fibernet???

----- Forwarded Message ----
From: service lightningusenet <service@lightningusenet.com>
Sent: Tue, May 10, 2011 11:31:19 AM
Subject: Re: [CONTACT]

Pascal,

Telenet is capping your usenet traffic. This comes through a different port than other internet traffic, so you can't compare it. Please do a Google search on Telenet + (lightning) usenet and you will find that Telenet is behind this. :bang:

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 10 Mei 2011, 20:05

zou best goed zijn als Charlotte zou reageren , das een heel ding als dat waar is,toch ?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor ubremoved_539 » 10 Mei 2011, 20:38

dasmewat schreef:zou best goed zijn als Charlotte zou reageren


Wees gerust, Telenet zal hier iedere discussie mooi uit de weg gaan en zo goed als mogelijk ontkennen.

dasmewat
Plus Member
Plus Member
Berichten: 191
Lid geworden op: 07 Jan 2010
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor dasmewat » 10 Mei 2011, 20:44

Zou ook hele slechte reklame zijn voor Telenet zijn als dat waar is.. .Bliksemsnel internet verkopen met 'fup' en daarna de klanten de stuipen op het lijf jagen als ze gebruik maken van hun dure abo ,,,,,,met als toetje de snelheid knijpen :oops:

Gebruikersavatar
bollewolle
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 16 Nov 2007
Twitter: bollewolle
Locatie: Gent
Bedankt: 68 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor bollewolle » 10 Mei 2011, 20:48

Hun twitter bestoken met vragen erover tot ze het niet meer kunnen ontkennen. Kan maar een idee zijn

tondenouden
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor tondenouden » 10 Mei 2011, 21:05

BIj mij hetzelfde probleem op Eweka (niet SSL / port 119), UsenetXL (SSL / port 443 of 563) en Easyusenet.nl (SSL / port 443 of 563). Mijn download komt niet boven 1,5MB/sec uit terwijl ik Fibernet 60 heb gesloten vorige maand. Hiervoor snelheid van 6MB/sec haalbaar.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5035
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 161 keer

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor honda4life » 10 Mei 2011, 21:14

Lijkt me sterk dat ze op poort 443 en SSL cappen.
Dan moeten ze al op basis van destination IP's cappen want anders hebben ze ook gewoon beveiligde webverbindingen toegeknepen :?

test daar eens even iemand een download over, geen idee waar je zo'n file kan vinden en de nodige bandbreedte
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

WillyK
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor WillyK » 10 Mei 2011, 21:35

Bij mij vorige maandag begonnen +-10u tot dinsdag 12u, daarna Ok tot vrijdag +-10u en dan snelheid Eweka laag.
Tracert:
213.224.197.65 dD5E0C541.access.telenet.be Belgium
213.224.253.93 dD5E0FD5D.access.telenet.be Belgium
213.224.253.41 dD5E0FD29.access.telenet.be Belgium
213.224.253.185 dD5E0FDB9.access.telenet.be Belgium
64.215.184.29 te3-2.ar1.NLD1.ANT1.gblx.net Phoenix, AZ, USA
64.210.14.242 HIGHWINDS-NETWORK-GROUP.TenGigabitEthernet7-4.ar4.AMS2.gblx.net Amsterdam, Netherlands
69.16.191.102 2-1.r3.am.hwng.net Phoenix, AZ, USA
209.197.0.62 1-3.r5.am.hwng.net Phoenix, AZ, USA
81.171.64.101 newsreader.eweka.nl Alkmaar, Noord-Holland, Netherlands

Vreemd toch dat deze naar US gaat, dan naar Amsterdam, terug naar US om dan terug te keren naar bestemming.
Bij Telenet weten ze (verlopig) van niets.

Een tracert naar bv. Libranews.nl gaat zogoed als rechtstreeks.

Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 936
Lid geworden op: 29 Sep 2008
Locatie: Hoboken
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Contact:

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor Opus » 10 Mei 2011, 21:40

Toch maar raar hoor aangezien ik hier nog altijd geen enkel probleem ondervind met easyusenet.nl en fibernet100.
Haal nog altijd de volle lading binnen zelfs op dit eigenste ogenblik.
Dus moest telenet cappen dan zou ik dat zeker moeten zien en voelen.

Ps: En hoera voor mij hehe dit is mijn 500ste berichtje hier (alle 500 even dom en idioot maar het telt wel :beerchug: )
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server

tondenouden
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 Mei 2011

Re: telenet usenet problemen!?

Berichtdoor tondenouden » 10 Mei 2011, 21:45

Opus kun je wat meer informatie over de gebruikte instellingen posten misschien (newsreader / port / locatie / traceroute)


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten