Telenet en L2TP/IPSec

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 18 Okt 2010, 18:26

Hallo,

heb thuis een L2TP/IPSec VPN service opgezet om van extern aan mijn thuisnetwerk te geraken.
De VPN werkt zeker en vast omdat ik al kunnen testen heb door te connecteren op de wireless van mijn telenet router en van daar dan te connecteren naar mijn eigen DD-WRT die de connectie dan forwardt naar mijn VPN server.

Ik probeer nu echter vanop een Telenet hotspot te connecten en dit lukt blijkbaar niet. Blokkeert Telenet misschien deze traffiek ?

OpenVPN en PPTP heb ik wel al werkend gekregen, maar probleem is dat geen van beide werken met mijn Android telefoon (OpenVPN kan alleen als je hem root, en in PPTP zit een bug waardoor hij disconnect na een paar minuten).
Afbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15892
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 554 keer
Uitgedeelde bedankjes: 483 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor meon » 18 Okt 2010, 20:23

Telenet blokt alle poorten onder de 1024 en helaas zit daar IPSec bij:

PPTP: 1723/TCP, IP Protocol 47 (GRE)
L2TP: 1701/UDP
IPSec: 500/UDP, Pass IP protocol 50 & 51
OpenVPN: 1194/UDP

VOiD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2300
Lid geworden op: 10 Jan 2006
Locatie: Herent
Bedankt: 207 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor VOiD » 18 Okt 2010, 23:07

Die stelling gaat enkel op voor de consumenten aansluitingen uiteraard. Op m'n business fibernet werkt ipsec perfect. (Trouwens die poorten van PPTP, L2TP en OpenVPN liggen volgens mij niet onder de 1024 :wink: Dit is dus enkel om de klanten te kl*t*n)
Internet & TV: Belgacom Comfort Pack - Netflix
Telefonie: Weepee - OVH - Rebvoice
GSM: Proximus

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor selder » 18 Okt 2010, 23:27

Volgens mij wordt het GRE protocol niet toegelaten van op een hotspot (zij het telenet, zij het belgacom en nog eene overlaatst, mobistar als ik me niet vergis)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1625
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 255 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor fryelectro » 18 Okt 2010, 23:32

meon schreef:Telenet blokt alle poorten onder de 1024 en helaas zit daar IPSec bij:

PPTP: 1723/TCP, IP Protocol 47 (GRE)
L2TP: 1701/UDP
IPSec: 500/UDP, Pass IP protocol 50 & 51
OpenVPN: 1194/UDP


Je kan IPSEC met NAT-Traversal tunnelen over 4500/udp. Dat biedt een oplossing bij connecties die oa over Telenet gaan waarbij alles geblocked wordt < poort 1024. Dit heb ik meerdere malen succesvol opgezet. Anders dien je een office abonnement te nemen. Hier staat poort 500/udp open.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 19 Okt 2010, 11:10

Ok, meer slecht nieuws dus. Zoals ik zei probeer ik met mijn Android phone op mijn thuis netwerk te geraken...
* OpenVPN: kan alleen als je je telefoon root, maar dat wil ik (voorlopig nog) niet doen.
* PPTP: werkt nauwelijks, want na paar minuten gaat er geen trafiek meer door de tunnel. Gekend probleem blijkbaar (al meer dan een jaar :roll: ).
* L2TP: werkt perfect, maar dus niet over Telenet.

Denk niet dat er nog andere VPN oplossingen zijn voor Android... out of luck, i guess.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3174
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 239 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Trojan » 19 Okt 2010, 11:31

Kunt ge de poort waarop openvpn werkt niet veranderen?
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 19 Okt 2010, 13:37

Trojan schreef:Kunt ge de poort waarop openvpn werkt niet veranderen?


OpenVPN is helemaal geen probleem qua poorten. Heb het vroeger altijd probleemloos gebruikt. Het probleem is dat ik nu ook mijn smartphone op mijn netwerk wil krijgen en voor OpenVPN moet je je telefoon rooten, terwijl PPTP en L2TP gewoon out-of-the-box gesupporteerd zijn.
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor selder » 19 Okt 2010, 14:09

Android, was dat niet het "open" platform waar ze graag reclame mee maken en het tegenover de geslotenheid van iOS gezet wordt? ha :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3174
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich
Bedankt: 239 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Trojan » 19 Okt 2010, 14:12

Ge kunt er toch mee doen wat ge wilt?

Tis niet dat ze uw telefoon gaan blokkeren als ge die root he.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3243
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 146 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Sasuke » 19 Okt 2010, 14:23

@TS, welk gekend probleem met PPTP ? Ik gebruik dat namelijk al een hele tijd zonder problemen op mijn HTC Desire (Android 2.2).
Probleem is dat als je wat non-standard dingen wil (zoals OpenVPN) of SSH tunnels je zal moeten rooten. Dat de PPTP niet werkt lijkt me niet echt een Android issue te zijn, of kan jouw telefoon nog niet geupgrade worden naar 2.2 ?

Grtz,
Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 19 Okt 2010, 14:30

Fijn te lezen dat toch iemand PPTP werkend heeft, want ik lees tegenstrijdige verhalen. Btw, ik neem aan met Encryption enabled anders heeft een VPN niet veel zin.

Anyway, hier is de bug report : http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=4706 .

Welke VPN server gebruik je ?
Ik heb trouwens zelf ook een HTC Desire met 2.2. Gebruikte server is een Windows XP Pro met de built-in VPN support ('incoming connections'). Zal eens testen met DD-WRT's ingebouwde PPTP implementatie.

@selder: blijkbaar gebruikt PPTP ook GRE, en PPTP werkt toch echt wel vanop mijn netbook op een Telenet hotspot...
Laatst gewijzigd door Tomby op 19 Okt 2010, 14:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3243
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 146 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Sasuke » 19 Okt 2010, 14:39

Ik gebruik de RAS services van Windows 2008 R2 zonder problemen. En ook naar een Draytek 29xx reeks werkt het perfect. En uiteraard met MPPE encryptie + AD Logon.

Grtz,
Sasuke

PS: Zelfs met de originele Android 2.1 heb ik dit nooit gehad.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 19 Okt 2010, 15:14

Tnx, zal dan zeker nog eens verder uitzoeken..

Nog een vraagje: is dat over wifi of over 3G ? Of werken beide zonder probleem ? Hier enkel getest met wifi (nog geen data-abo).
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3243
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 146 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Sasuke » 19 Okt 2010, 15:17

Werkt zowel over Edge/HSDPA als Wifi zonder issues.

Grtz,
Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 20 Okt 2010, 10:54

Nog eens van scratch geprobeerd en nog altijd hetzelfde probleem. Test vanop de Telenet router ging wil beter. Wou een grote file copiëren naar mijn telefoon en duurde 20 minuten eer hij bleef hangen. Vanop een Telenet hotspot duurt het hooguit 3 minuten eer mijn connectie dood is.
Hoe meer ik google, hoe meer reports ik vind over dit probleem. Nu en dan kom ik nog een witte raaf tegen bij wie het wel werkt.
@Sasuke: is je Desire toevallig geroot ? Bij de meesten (maar niet allemaal) bij wie het werkt, ging het om een geroote Android.
Afbeelding

My_download
Plus Member
Plus Member
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 Apr 2004
Locatie: Heusden-Zolder
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor My_download » 20 Okt 2010, 16:51

ik gebruik al jaren de Zywall routers van Zyxell waarmee ik site-to-site IPSEC tunnels heb lopen van mijn thuisnetwerk naar 3 andere locaties,
2 daarvan zijn Telenet (waaronder mijn netwerk), eentje is UPC dus eigenlijk ook Telenet en de laatste is Evonet.

Werkt prima, en de tunnels kunnen zowel vanuit mijn router gestart worden, als vanuit gelijk welke van de andere. Het werkt dus wel, zowel outgoing als incoming.

Zelfs mijn software Cisco VPN client (ook al IPSEC en poort 500) werkt prima naar het bedrijfsnetwerk, terwijl die Zyxel tunnels ondertussen gewoon in de lucht blijven.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 691
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 79 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor xayana » 20 Okt 2010, 17:33

Tomby schreef:* PPTP: werkt nauwelijks, want na paar minuten gaat er geen trafiek meer door de tunnel. Gekend probleem blijkbaar (al meer dan een jaar :roll: ).

Welke modem heb je?

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3243
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 146 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Sasuke » 20 Okt 2010, 17:35

Tomby schreef:@Sasuke: is je Desire toevallig geroot ? Bij de meesten (maar niet allemaal) bij wie het werkt, ging het om een geroote Android.


Mijn Desire is inderdaad geroot en ik draai de Leedroid 2.2 Custom ROM. Maar toen ik mijn Desire net had met Android 2.1 zonder root werkte dat ook hoor.

Grtz,
Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 24 Okt 2010, 20:12

Nog wat verder getest deze week.

1. Het PPTP probleem lijkt inderdaad niets te maken te hebben met een bug in Android, maar moet veeleer gezocht worden in MTU perikelen (er was hierover 1 post in die bugreport die ik hierboven postte). Ik heb de MTU van mijn VPN verbinding op de server verlaagd van 1400 naar 1280. Dan kan ik wél al een stabiele VPN verbinding opzetten vanop mijn Telenet router naar mijn eigen server (achter mijn eigen DD-WRT). Voorheen liep het hier al mis. Echter, vanop een externe locatie loopt het nog altijd heel snel mis. Ik ben echter geen MTU specialist, maar vermoedelijk moet de MTU eigenlijk aan client/Android kant aangepast worden (wat niet kan zonder rooten).

2. Ik heb vandaag gemerkt dat L2TP/IPSec gewoon werkte op mijn Netbook, gewoon van bij familie die ook bij Telenet zit. Wil dit zeggen dat de <1024 port filtering van Telenet gebeurt tussen hen en de buitenwereld en er tussen Telenet klanten onderling niets gefilterd wordt ??

3. Desondanks bleek eenzelfde L2TP/IPSec verbinding vanop mijn Android van daar dan weer niet te werken. Maar heb nog niet verder gezocht waar dat dan weer aan kan liggen. Sowieso is dit eigenlijk geen optie omdat L2TP toch niet werkt van op mijn werk (hotspot).
Afbeelding

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 24 Okt 2010, 20:32

Ben je er zeker van dat de MTU nergens op autotuning staat?
De ingegeven MTU is mischien de maximum mtu :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 24 Okt 2010, 20:36

honda4life schreef:Ben je er zeker van dat de MTU nergens op autotuning staat?
De ingegeven MTU is mischien de maximum mtu :wink:


Bedoel je aan client kant ? Bij mijn weten kun je die in Android nergens opgeven. Heb het in elk geval nog niet gevonden.
Afbeelding

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 24 Okt 2010, 21:16

Serverzijde hé :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 24 Okt 2010, 21:21

Heb gewoon dit artikel gevolgd : http://support.microsoft.com/kb/826159
Afbeelding

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 24 Okt 2010, 21:47

Uit:

Code: Selecteer alles

netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled


Aan:

Code: Selecteer alles

netsh interface tcp set global autotuninglevel=normal
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 24 Okt 2010, 22:07

Denk dat je suggestie enkel werkt vanaf Vista. Mijn server draait XP Pro en ik krijg errors als ik dat probeer...
Afbeelding

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 24 Okt 2010, 22:20

juist ja... helaas weet ik niet meer hoe je te helpen
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3978
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 515 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor Tomby » 26 Okt 2010, 14:49

Bon, der is toch al eindelijk een ding dat wel lijkt te werken...
PPTP zonder encryptie vanop een Telenet hotspot werkt goed. Ben al meer dan een uur online op mijn VPN en al enkele CDs gedownload van mijn media-server. De problemen moeten dus toch ergens aan de encryptie liggen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4190
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor NuKeM » 25 Sep 2013, 19:16

Even stoutmoedig deze oertopic terug oppikken.

Ikzelf probeer nu dus ook mijn L2TP/IPSec VPN server te draaien achter mijn Telenet Fibernet. Maar, het forwarden van UDP 500 wil mijntelenet natuurlijk niet toestaan...
Is hier dan een omweg voor?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 25 Sep 2013, 19:19

Jij durft nogal :lol:
Moet het per sé L2TP/IPSec zijn? Waarom deze keuze?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4190
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor NuKeM » 25 Sep 2013, 19:27

Wel, het is een gemaksoplossing. Ik draai de VPN-server op mijn Synology NAS en die ondersteunt PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN.
Mijn voorkeur gaat uit naar OpenVPN, maar dit is op enkele locaties waar ik het wens te gebruiken niet mogelijk. Nu draai ik PPTP, maar gezien de 'beperkte' veiligheid zou ik dan toch naar de 'tussenoplossing' L2TP/IPSec willen gaan.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1994 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor ubremoved_539 » 25 Sep 2013, 19:55

NuKeM schreef:Is hier dan een omweg voor?


Ja, VPN protocollen gebruiken welke puur over HTTPS gaan... ben je meteen van al die ellende verlost.

Aangezien je nu toch een Routerbord hebt... kijk eens naar SSTP... werkt prima en de client zit standaard in Windows 7 en hoger in (zelfs op m'n Windows RT).

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4190
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor NuKeM » 25 Sep 2013, 20:03

Alleen is SSTP niet mogelijk op Android :-(

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4585
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 144 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor honda4life » 25 Sep 2013, 22:04

NuKeM schreef:maar dit is op enkele locaties waar ik het wens te gebruiken niet mogelijk


Qua firewall, of de client op de lokale computer te draaien?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 4190
Lid geworden op: 10 Nov 2002
Locatie: Vlaams Brabant
Bedankt: 62 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor NuKeM » 26 Sep 2013, 08:14

Qua firewall. Ik maak graag op het werk tijdens de pauzes een VPN verbinding naar huis om op mijn servers enkele dingen te kunnen doen en ook om zonder pottenkijkers te kunnen internetten (niet dat ik denk dat ze dat doen op mijn werk, maar mijn werkgever moet niet weten dat ik tijdens mijn pauzes eens iets opzoek over dit of dat).

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3932
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 154 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor silencer » 21 Apr 2019, 06:47

Wordt ipsec nog steeds geblokeerd voor particuliere aansluitingen achter een wifi router ? => suggesties voor ipsec/andere oplossingen tussen een Fritzbox en Pfsense ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14631
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2512 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor philippe_d » 21 Apr 2019, 08:20

Waar haal je de info dat ipsec door Telenet wordt geblokkeerd?

Van een post van 10 jaar geleden (toen blokkeerde Telenet inderdaad alles inkomend <1024)?
Dat is al vele jaren afgeschaft :wink:

En wat wil je precies met Fritzbox/Pfsense?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor selder » 21 Apr 2019, 10:08

Ik draai hier al eeuwen L2TP achter een Tenelet modem-only, Airport Extreme en Synology DS1517+
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3932
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 154 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor silencer » 21 Apr 2019, 22:00

selder schreef:Ik draai hier al eeuwen L2TP achter een Tenelet modem-only, Airport Extreme en Synology DS1517+

Kan het ook achter de wifi-router van Telenet?

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Telenet en L2TP/IPSec

Berichtdoor selder » 21 Apr 2019, 22:10

Ik weet het niet want ik heb nooit een AIO gehad...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten