Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

rudi_rvg
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 Sep 2016

Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor rudi_rvg » 26 Sep 2016, 14:42

mannen
Ik heb al jaren het kleine wit bakje van fonera maar steekt ook al jaren in maar krijg het niet in gebruik, daar bedoel ik mee het steekt in heb een account en zie ook via mijn internet instellingen myplace en een fon_rudi (die ik jaren geleden heb aangemaakt) dus zover ben ik geraakt maar geraak niet op de belgische proximius fon waar ik graag zou op kunnen en natuurlijk de buitenlandse zoals in nederland kpn en blijkbaar in het buitenland zijn er nog massa's andere.

heb al geprobeerd via scarlet en via proximus en die ondersteuning is hopeloos daarom probeer ik via deze weg

wie kan mij helpen ? opgelet ben geen computerspecialist dus probeer het duidelijk te houden aub

groeten en hopelijk snel reactie

Rudi

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor cadsite » 26 Sep 2016, 14:50

Een heel gedoe...
Ikzelf ben telenet klant en heb een 2dehands fonera 2.0n aangekocht om, net zoals jij, in het buitenland op de fonspots te geraken.

Je hebt een fon account nodig. Vroeger ging dat eenvoudig, nu moet je dat activeren via de fon support site. Als je dat gedaan hebt moet je op je smartphone/tablet de app van fon installeren en hierop inloggen met je fon account. Mij lukte het niet op mijn android gsm in te loggen via de proximus fon app, ik heb via een oude fon apk moeten gaan, zo lukt het soms.

rudi_rvg
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 Sep 2016

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor rudi_rvg » 26 Sep 2016, 16:50

bedankt voor uw reactie maar ff een vraag welke app is dat dan die ik moet installeren heb nu fonn utility app geinstalleerd
en daar moet ik een keuze maken tussen fonera en Gramofon na het openen van de app heb ik op Fonera gedrukt en krijg een melding "looks like you're not connected to your fon router" dus ben niet ingelogt op fon router!

wat heb ik verkeerd gedaan ?

Rudi

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor cadsite » 26 Sep 2016, 16:57

Ik vrees dat ik je niet helemaal ga kunnen helpen, maar een aantal zaken die je moet melden:
Heb je een windows phone, android op iPhone?
Om de app te configureren moet je er voor zorgen dat je GSM met het internet verbonden is over WiFi over je FON hotspot.
Je moet dus even de andere wifi connecties tegen houden of verwijderen uit je gsm zodat je gsm zeker verbonden is met je fonera.

dirkr07
Plus Member
Plus Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 21 Feb 2011
Twitter: DirkRonsmans
Locatie: Haasrode
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor dirkr07 » 26 Sep 2016, 17:44

Via Scarlet krijg je inderdaad geen rechtstreekse toegang tot het Fon netwerk (dus niet met je scarlet gegevens).
Aangezien je een "klein wit bakje" hebt heb je dus wel een Fonera router van Fon zelf en moet je dus helemaal geen rekening houden met welke provider je thuis hebt.

Je moet inderdaad een Fon account hebben (de account waarmee je inlogd op fon.com) met deze account kan je dan ook inloggen op andere open Fon netwerken. Fon_proximus, KPN_Fon, BT_Fon,... etc..

Je Fonera thuis instellen kan je doen door er op te verbinden (wifi of bekabeld) maar aangezien je al een Fon_Rudi hebt, heb je dit al gedaan volgens mij. Anders kan je instructies hiervoor makkelijk vinden op de Fon site (meeste info vind je hier https://support.fon.com/hc/en-us/sectio ... N2412A-2B-)

Je hebt normaal 2 verschillende apps voor Fon op de markets (zowel google play als itunes store).
De ene app (de fon Utility) is niet meer dan een verijdelde manier om je eigen Fonera in te stellen.

Er is wel een andere app (bij apple noemt die tegenwoordig Wifi Hotspots van Fon Wireless Ltd. dacht ik) en die installeert dan een profiel op je gsm waardoor je automatisch kan verbinden op open Fon netwerken zonder steeds manueel te moeten inloggen.
Weet wel dat die apps totaal niet nodig zijn, je kan altijd gewoon verbinden op een fon netwerk (manueel), dan een browser openen op je gsm/tablet/laptop en inloggen op de site waar je automatisch naar gestuurd zal worden. Deze al je normaal aanbieden om te betalen OF als je een fon account hebt (dewelke je normaal hebt) gewoon in te loggen!

Hopelijk ben je hier iets wijzer mee anders probeer ik het nog wel eens uit te leggen :)

rudi_rvg
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 Sep 2016

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor rudi_rvg » 26 Sep 2016, 18:19

ik heb nu geprobeerd te registreren via de browser door register.fon.com in te typen en dan vraagt men naar mijn mac adres dat heb ik onder op he routertje gevonden maar men vraagt ook naar een paswoord en dat vind ik niet volgens de site staat bovenaan op het routertje maar niet op die van mij heb geprobeerd via 00000 zoals in het voorbeeld staat en met admin en nog steeds geen resultaat

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor cadsite » 26 Sep 2016, 19:48

Dat paswoord moet je krijgen van support.
Althans, dat was het geval toen ik dat probeerde.

rudi_rvg
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 Sep 2016

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor rudi_rvg » 26 Sep 2016, 19:57

wat mijn toestellen betreft waar ik mee wil inloggen

ik bezit een laptop die onder windows 8.1 draaid en verschillende tablets samsung en smartphones die allen onder android werken

dirkr07
Plus Member
Plus Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 21 Feb 2011
Twitter: DirkRonsmans
Locatie: Haasrode
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor dirkr07 » 26 Sep 2016, 20:36

cadsite schreef:Dat paswoord moet je krijgen van support.
Althans, dat was het geval toen ik dat probeerde.


Paswoord van de fonera is gewoon "admin" standaard.
Als je het zelf gewijzigd hebt dan doe je best een factory reset van de fonera.

Om in te loggen op andere fon netwerken gaat het over je eigen fon login & paswoord van op de site.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor skynetbbs » 27 Sep 2016, 14:21

hoi,

gewoon naar Foncare (twitter...direct message) berichtje sturen met macadres van de fonera...eventueel een emailadres dat je reeds hebt geregistreerd bij fon.... de website/email van fon rechtsstreeks is wat verstopt...de hele "support" is geregionaliseerd met regionale partners
maar proximus gaat je niet willen helpen met een "fonera"... alleen met hun "bbox"

ze geven dan idd een "code" zodat je de fonera kunt registreren onder jouw naam... en jouw zelfgekozen paswoord

je kunt vanaf dan op alle fonspots in Belgie...duitsland (niet zoveel...deutsche telecom)...griekenland ...Frankrijk (niet zoveel...SFR telecom)
gratis inloggen via website of eventueel via de "proximus fon" applicatie op je android
in elk land is het de "operator" die de app op de google store published en niet FON... die publishen global wide alleen een "configuratie" tool voor hun "simpl" of "gramofon"


nu in praktijk zijn hotspots beetje lastig
elke domme smartphone probeert te connecteren met wifi hotspots zonder wpa paswoord... en blijft vastzitten op "inlogpagina"...
hierdoor ga jij als valide fonero soms de melding krijgen "getting IP...." maar zo'n dhcp servers heeft maar een pool van 250tal ip's
gelukkig zijn er in sommige landen zoals België 50% proximus fonspots tov 50% telenet wifree spots
dus je hoeft amper 2 huizen ver te wandelen...

voor de scarlet/telenet gebruikers zijn er nog goedkoop "fon"-bakjes te vinden op de 2de hands markt
als 54mbit op 2,4ghz niet erg is....
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

rudi_rvg
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 Sep 2016

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor rudi_rvg » 27 Sep 2016, 21:49

heb en vandaag een test gedaan en soms werkt het en soms niet heb geprobeerd via een app op mijn smartphone van proximus wifi hotspots met fon maar ben niet overtuigd.

maar is er een beter oplossing voor op het fon internet te geraken
groeten Rudi

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3945
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: Fonera gebruiken via mijn internet van scarlet

Berichtdoor silencer » 28 Sep 2016, 04:54

dirkr07 schreef:Er is wel een andere app (bij apple noemt die tegenwoordig Wifi Hotspots van Fon Wireless Ltd. dacht ik) en die installeert dan een profiel op je gsm waardoor je automatisch kan verbinden op open Fon netwerken zonder steeds manueel te moeten inloggen.
Weet wel dat die apps totaal niet nodig zijn, je kan altijd gewoon verbinden op een fon netwerk (manueel), dan een browser openen op je gsm/tablet/laptop en inloggen op de site waar je automatisch naar gestuurd zal worden. Deze al je normaal aanbieden om te betalen OF als je een fon account hebt (dewelke je normaal hebt) gewoon in te loggen!

Hopelijk ben je hier iets wijzer mee anders probeer ik het nog wel eens uit te leggen :)

Bestaat deze ook voor Android of bestond er vroeger een app om automatisch in te loggen (deze is mss via aptoide nog wel te vinden) ?
De fon app van Proximus werkt niet goed samen met mijn fon account (zelf geen Prox klant).
Bijlagen
Screenshot_20160930-010454.png


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast