BBOX 3 en SIP

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 19 Jan 2019, 10:26

Ik kreeg van een proximus medewerker de raad om ipv de huidige bbox2 een bbox3 te installeren. Welke versie ik dan zou ontvangen is mij niet duidelijk want zoals ik kan zien zijn er 2 versies ? De 3 en de 3V+ ?
info :
Ik heb een internetlijn maar geen vaste telefoonlijn.
Op de modem is een kleine alarminstallatie gekoppeld die bij alarm via de modem naar mijn gsm belt.
Nu, via de bbox2 kan ik via allerlei instellingen in de modem (sip.intenetcalls.com) bij alarm dus worden gebeld.

Mijn vraag : kan ik dezelfde instellingen ook invoeren in de bbox3 ?

Alvast bedankt voor de info !
Bijlagen
belgacom-phone1.PNG
belgacom-phone2a.png

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 19 Jan 2019, 18:31

Ik stel vast dat Proximus tegenwoordig de B-box3V+ levert.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14631
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2512 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor philippe_d » 19 Jan 2019, 18:58

De vraag is dan natuurlijk: kan je op de B-box3V+ de VoIP instellingen zelf wijzigen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 19 Jan 2019, 20:22

In hun B-Box 3V+ installatiegids vind ik er toch niks van terug.
Wel omtrent Dect telefoons aansluiten, waarvoor ook een VOIP aansluiting noodzakelijk is denk ik toch?

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 360
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor dejean » 19 Jan 2019, 22:07

Een linksys pap2 adapter is misschien de oplossing. Vind je massaal op ebay.
Proximus internet start 60/4
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1600
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor Sinna » 19 Jan 2019, 22:58

Maar opletten voor namaak en beveiliging. De PAP2 krijgt al jaren geen firmware-updates meer. Ik zou die dan ook nooit rechtstreeks aan het internet hangen.
Ik heb zelf op bedrijf een PAP2 in dienst maar da's louter om een el cheapo analoog telefoontje aan de VoIP-centrale te kunnen koppelen.
Hier thuis heb ik de grotere broer staan: de SPA3102, maar ook die krijgt al jaren geen firmware-updates meer terwijl de SPA8000 nog wel. Er zijn dus wel nog wat issues...
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4144
Lid geworden op: 04 Apr 2005
Locatie: België
Bedankt: 81 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor Ken » 19 Jan 2019, 23:06

Ik raad aan van de Linksys PAP2 zeker niet meer te kopen.

Kijk eens naar Yeastar https://www.yeastar.com/analog-telephone-adapter/

Die updaten vaker hun 'oudere' producten, Cisco laat die gewoon 'vallen'.

Internet = Telenet Business Fibernet 200 200/25Mbps + Orange Surf Extra Card LTE backup
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Orange Arend Pro + Huawei Honor9
TV = Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3, referral code click here

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 20 Jan 2019, 11:06

Bedankt voor alle reacties hierop - had gedacht dat er iemand dit al zou getest hebben ;)
Ik kan in ieder geval de technische dienst van Proximus nog even bellen.
Ook kan ik de modem gewoon laten leveren, testen en indien niet goed, hem gewoon terugbrengen, niet? En de BBOX2 nog even bij mij thuis laten als dat mag natuurlijk bij een omruiling ? Geen idee hoe dat zit bij een omruiling.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 20 Jan 2019, 11:45

Normaal gezien bij een omruiling moet je de oude inleveren.
Nu omtrent de B-box2 heb ik al vernomen dat ze niet moeilijk doen indien je die behoudt, gezien de B-box2 toch afgeschreven wordt, al loopt dit soms toch verkeerd en krijg je een factuur voor de oude b-box omdat die niet werd ingeleverd werd, al kan dit achteraf terug recht gezet worden door met hen contact op te nemen en dan gecrediteerd wordt.
Best als je contact opneemt met de helpdesk 080022800 direct de vraag te stellen of je de b-box2 kan behouden.
Het omruilen gebeurt tegenwoordig via pakjesdienst UPS of de POST (gratis) en niet meer via een Proximus winkel.

ErikKoster
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 20 Jan 2019
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor ErikKoster » 20 Jan 2019, 13:27

Waarom zou je voordeel hebben volgens de proximus medewerker als je naar de bbox3 overgaat?
Welk abonnement heb je?
Welke snelheden haal je?

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 21 Jan 2019, 08:19

ErikKoster schreef:Waarom zou je voordeel hebben volgens de proximus medewerker als je naar de bbox3 overgaat?
Welk abonnement heb je?
Welke snelheden haal je?

Heb momenteel een basis vast internet start maar haal maar een 14Mb/sec DL en 3 UL. Aangezien de afstand tot de centrale wat groter is haal ik in mijn geval maar deze snelheden.
Ik had de medewerker gevraagd of er in de toekomst iets ging veranderen aan de kabels maar kon hier niet op antwoorden.
Hij vroeg welke modem ik had en zei om deze alvast om te ruilen voor een betere en stabielere connectie.
De snelheid kon verbeteren. Geen idee of dit waar is.

In ieder geval kan ik het alleen maar proberen denk ik dan.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 21 Jan 2019, 08:28

Een voordeel is dat je ten volle van vectoring kan genieten en de b-box2 na verloop van tijd toch gaat verdwijnen.
B-Box3 Ondersteunt ook:
- Wifi-n en Wifi-ac
- 5 GHz wifi band naast de 2.4 GHz
- gigabit ethernet poorten

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 21 Jan 2019, 14:21

https://www.edpnet.be/nl/support/instal ... reren.html
Als ik dit zowat lees dan kan VoIP enkel op de 3v+ ?
En blijkbaar zou ik dan in de telefoonlijn ipv domein voip.edpnet.be dan sip.internetcalls.com kunnen plaatsen en de rest van mijn gegevens invullen. Correct ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14631
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2512 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor philippe_d » 21 Jan 2019, 16:42

raystef66 schreef:Hij vroeg welke modem ik had en zei om deze alvast om te ruilen voor een betere en stabielere connectie.
De snelheid kon verbeteren. Geen idee of dit waar is.

Dat is natuurlijk waar. Of je nu heel dicht zit bij de ROP (zone 1), of redelijk ver (vb zone 4), met een b-box3 en vectoring, zal je snelheid in ieder geval verhogen.

Ik zou zeker voor de b-box3 gaan, en als je voip niet werkend krijgt, kan je je nog altijd behelpen met een ata.

raystef66 schreef:Als ik dit zowat lees dan kan VoIP enkel op de 3v+ ?
En blijkbaar zou ik dan in de telefoonlijn ipv domein voip.edpnet.be dan sip.internetcalls.com kunnen plaatsen en de rest van mijn gegevens invullen. Correct ?

Als je telefonie kan instellen zoals de link hierboven suggereert, dan kan je inderdaad internetcalls als SIP domein instellen (zelfs beide poorten met dezelfde intercalls login, gezien dellmont meerdere registraties toelaat).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 22 Jan 2019, 21:09

philippe_d schreef:
raystef66 schreef:Hij vroeg welke modem ik had en zei om deze alvast om te ruilen voor een betere en stabielere connectie.
De snelheid kon verbeteren. Geen idee of dit waar is.

Dat is natuurlijk waar. Of je nu heel dicht zit bij de ROP (zone 1), of redelijk ver (vb zone 4), met een b-box3 en vectoring, zal je snelheid in ieder geval verhogen.

Ik zou zeker voor de b-box3 gaan, en als je voip niet werkend krijgt, kan je je nog altijd behelpen met een ata.

raystef66 schreef:Als ik dit zowat lees dan kan VoIP enkel op de 3v+ ?
En blijkbaar zou ik dan in de telefoonlijn ipv domein voip.edpnet.be dan sip.internetcalls.com kunnen plaatsen en de rest van mijn gegevens invullen. Correct ?

Als je telefonie kan instellen zoals de link hierboven suggereert, dan kan je inderdaad internetcalls als SIP domein instellen (zelfs beide poorten met dezelfde intercalls login, gezien dellmont meerdere registraties toelaat).

Bedankt voor de reactie.
Heb via proximus forum nu een 3v+ aangevraagd. Morgen zal ik hem kunnen testen.
Ik hou jullie op de hoogte hoe het loopt qua snelheid maar voornamelijk dat ik via instellingen de VoIP kan wijzigen en opslaan.
Ook een proximus medewerker bevestigde op het forum dat de 3v+ de VoIP instellingen heeft en instelbaar is.
Indien het werkt zal ik hier met een paar screenshots de instelbaarheid tonen.

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 09 Feb 2019, 15:39

Eindelijk mijn 3v+ ontvangen...na 3 pogingen tot levering ;)

De Voip werkt perfect.
Hierbij een kleine handleiding :

In mijn situatie wou ik mijn alarmcentrale laten bellen via de modem naar mijn gsm.
Hiervoor ga je naar je browser en typ : 192.168.1.1. (=modem)
Daar geef je het paswoord in van de modem (niet van je wifi uiteraard)
Eens daar klik je op settings van de telefoon.
Daar moet je de gegevens invullen. In mijn geval:
mijn gsm nummer
mijn username bij internetcalls.com
mijn paswoord bij hen
laat UDP staan
vul bij uitgaande proxy opnieuw de domeinnaam
5060 laat je ook
vergeet uiteraard niet beide ''telefoon'' en '''voip'' te activeren

sla je gegevens op en als alle gegevens juist zijn dan zal je telefoonlijn 1 en 2 automatisch geactiveerd worden.

Je hoeft hiervoor de modem NIET speciaal te herstarten.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan ;)
Bijlagen
bb0.PNG
bb0.PNG (11.43 KiB) 797 keer bekeken
bb1.PNG
bb2.PNG
bb3.PNG

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 405
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 90 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor flupke19 » 14 Feb 2019, 22:09

de afbeeldingen en screenshots op de gelinkte pagina van EDP zijn uiteraard overduidelijk van de Technicolor 3V (en dus niet van de Sagemcom 3V+)
Maar het klopt idd dat de SIP gegevens met een user-account kunnen aangepast worden. Expert en Admin hebben nog een extra tab waarin o.a. de codec(volgorde) kan geselecteerd worden (default g711a en g729), een fixed destination call kan opgezet worden en de DTMF mode kan geselecteerd worden.

raystef66
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Jan 2019
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor raystef66 » 05 Mar 2019, 14:18

philippe_d schreef:
raystef66 schreef:Hij vroeg welke modem ik had en zei om deze alvast om te ruilen voor een betere en stabielere connectie.
De snelheid kon verbeteren. Geen idee of dit waar is.

Dat is natuurlijk waar. Of je nu heel dicht zit bij de ROP (zone 1), of redelijk ver (vb zone 4), met een b-box3 en vectoring, zal je snelheid in ieder geval verhogen.


Heb de bbox 3v+ nu sinds een aantal weken en de snelheid bleef steeds rond dezelfde koers hangen nl 14Mbs. Zoals bij de BBOX2.
Sinds een aantal dagen echter heb ik meer dan een verdubbeling !

14 -> 35 Mbs DL
3 -> 5 UL

Niet direct de strafste cijfers, maar een duidelijke verbetering.
Ik had trouwens gelezen dat de 3v+ een tijdje moest werken alvorens de beste DL en UL ingesteld te krijgen. Klopt dit ?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 05 Mar 2019, 19:40

Klopt omdat de DLM wat tijd nodig heeft om zijn test algoritme uit te voeren.

M_016
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor M_016 » 05 Mar 2019, 19:44

Ja, cfr. DLM
Ref.:
viewtopic.php?t=46577
https://www.edpnet.be/nl/support/bestel ... management).html
viewtopic.php?t=43902
Misschien zit er eventueel nog iets meer in cfr Sagemtool info (in functie van signal/noise ratio & noise margin)

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4106
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 265 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor jackho » 05 Mar 2019, 20:54

deze link zal misschien beter werken :wink:
woordje uitleg omtrent DLM (dynamic-line-management

M_016
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 35 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: BBOX 3 en SIP

Berichtdoor M_016 » 05 Mar 2019, 22:50

@ jackho thanks :thumbs:


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast