Vectoring zone 3

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2015, 00:04

Zoals al gezegd in een andere topic, zijn er geruchten dat vectoring voor zone 3 een feit wordt tegen eind december.

Blijkbaar zal het vectoring profiel zone 3 beginnen bij 30 mbps
Heeft er al iemand een lijst gevonden (BIPT site?) van de nieuwe profielen (up en down) ?
En de definitie van "vectoring zone 3" ?

Ik begin speciaal deze nieuwe topic om dit niet te laten vermengen met de andere dissussies.
Dus laat het ons in deze topic alleen hebben over vectoring deployment voor de langere lijnen (zone 3, 4? )

En als iemand die in zone 3 zit plots merkt dat vectoring actief is, graag jullie modemresultaten posten :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor AndRo555 » 10 Nov 2015, 01:02

Misschien ergens in de volgende [redacted] stukken?
http://www.bipt.be/public/files/nl/21200/Besluit_vectoring_%20publ_NL.pdf

Die niet echt geredacteerd zijn als je ze gewoon kan kopieren...

kokop
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jan 2014

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor kokop » 10 Nov 2015, 09:29

Ik zit in zone 3 en heb reeds vectoring sinds begin oktober.
Bijlagen
fritz.jpg

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2015, 11:53

Neen, je hebt (nog) geen vectoring :-(
Je hebt wel het maximale DLM profiel voor zone 3, namelijk 30/4

Wat je ziet is dat de ROP, waarop je aangesloten bent, als vectored is ("G.Vector = full").
Jouw fritzBox werkt nu dus in "vectoring friendly" mode.

Van zodra vectoring toegepast wordt in zone 3 zal je hetvolgende zien:
    G.INP = on
    Impulse Noise Protection: zal naar 32 (of zoiets) gaan ipv 4
    Attainable data rate zal stijgen > 50 mbps
    SNR zal stijgen
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

kokop
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jan 2014

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor kokop » 10 Nov 2015, 13:48

bedankt voor de toelichting Philippe.

Ik dacht dat G.vector reeds vectoring was.
Nadat ikanos aangepast is naar broadcom stond dit nog op no en is aangepast naar full na een week pas.

Met DLM was 30/2 het hoogste wat ik gezien heb op mijn lijn. Ik dacht dat 30/4 max was was ik kon halen met vectoring.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Lord Utopia » 10 Nov 2015, 21:07

heb hetzelfde profiel, kokop.

Kan er nog eens uitgelegd worden hoe je via commandline kan bekomen of jouw lijn als dan niet Ikanos heeft?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 10 Nov 2015, 21:19

VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Patje » 10 Nov 2015, 22:39

Vraag me af of ze die deadline gaan halen voor zone 3 en voor zone 2 wordt er nergens iets gezegd ???
Hier ook nog steeds niks noppes nada geen vectoring in zone 2 , blijkbaar ikanos 2 maand geleden (vraag aan een px insider) en mijn modem is al rond de 60 dagen actief (zonder verbreking) ... dus nog geen nieuwe kaarten in de Rop ---> hoop doet leven :-D
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo 25. 300/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8627630473.png

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1547
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor redman » 11 Nov 2015, 01:03

Hier ook nog geen vectoriing terwijl ik goed weet dat de ROP afgeladen vol zit, zelfs dan blijkbaar geen prioriteit... :x
Afbeelding

Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1908
Lid geworden op: 06 Dec 2009
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Dizzy » 11 Nov 2015, 10:59

Hier ook nog geen vectoring, binnen de ring van Gent in residentiële wijk op 400m van kast. Andere buurten van Gent zijn blijkbaar wel al bediend. Hopen op een kerstcadeau?

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke
Bedankt: 70 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor JoskeVermeulen » 11 Nov 2015, 11:24

Philippe zijn vraag is waar wel vectoring actief is in zone 3, niet omgekeerd. :lol:
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

kokop
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jan 2014

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor kokop » 07 Dec 2015, 12:13

Ik zit in zone 3 en sinds gisteren/vandaag toont Proximus de volgende waarden voor mijn lijn:

Piekuren tussen 19 u en 23 u :

Max.: 54,2 Mbps download - 4,6 Mbps upload

Min.: 27,9 Mbps download - 1,8 Mbps upload.
Buiten piekuren tussen 23 u en 19 u :

Max.: 54,2 Mbps download - 4,6 Mbps upload

Min.: 27,9 Mbps download - 1,8 Mbps upload.

Dit was voorhaan max 27,9 Mbps download - 1,8 Mbps upload.
Ik ben momenteel niet thuis en myfritz werkt niet om na te kijken of er al effectief is veranderd aan mijn lijn.
Ik post de waarden door zodra ik de aanpassing zie.

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor beont » 07 Dec 2015, 12:27

Goed opgemerkt.
Vandaag staat er inderdaad hier ook op de website: 27.9Mbit - 54.2Mbit Terwijl dit vroeger maximum 27Mbit was.
Echter staat er op mijn lijn thuis nog altijd op 25/4 :-( (BBox3) ook na een power cycle
Laatst gewijzigd door beont op 07 Dec 2015, 19:34, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8706
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 07 Dec 2015, 13:00

Ik zit in zone3, zaterdag stond mijn modem zeker nog op 30/4.
Ook op de prox-site zie ik enkel 27,7/1,8.
Dus nee, in "mijn" zone3 is er niets veranderd.
Of de ROP al op vectoring staat, kan ik ff niet controleren.

C1nder
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 06 Apr 2004
Locatie: Tielt-Winge (3390)

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor C1nder » 07 Dec 2015, 14:05

Gaat dit eigenlijk een verschil maken wanneer je nu al op het maximum profiel (30/4) zit? Of gaan we dan eindelijk een 17a profiel krijgen of nieuwe profielen?

Hier is het alleszins nog steeds Ikanos, dus nog geen vectoring mogelijk:

Code: Selecteer alles

Downstream line rate: 37792 kbps
Upstream line rate: 4960 kbps
Bearer0 Downstream payload rate: 0 kbps
Bearer1 Downstream payload rate: 30064 kbps
Bearer0 Upstream payload rate: 0 kbps
Bearer1 Upstream payload rate: 4048 kbps
Downstream attainable payload rate: 37848 kbps
Downstream attainable line rate: 50352 kbps
Downstream Training Margin: 11.7 dB
Downstream Line Protection (Bearer1 Path): 3.0 DMT Symbols
Upstream Line Protection (Bearer1 Path): 1.0 DMT Symbols
Near-end ITU Vendor Id: 0xb500494b4e530200
Far-end ITU Vendor Id: 0xb500494b4e530200
Downstream delay: 9.7 ms
Upstream delay: 5.4 ms
Tx total power -12.6 dbm
FE Tx total power 10.8 dbm
VDSL Estimated Loop Length : 1665 ft
G.Hs Estimated Near End Loop Length : 2931 ft
G.Hs Estimated Far End Loop Length :1593 ft
Current framing mode: 0x10
Bandplan Type...........: 2
No. of Upstream Bands...: 2
No. of Downstream Bands.: 2
Line Type: 0x00200000

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 195
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor pyro85 » 07 Dec 2015, 17:49

Dit zal zeker een verschil maken, aangezien je nu naar 60/5 kan gaan met DLM.

Is zone 4 nu ook aangepast? Iemand in zone 4 die ook eens wil checken op http://www.proximus.be/internetsnelheid ?

seppe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 21 Okt 2005
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor seppe » 07 Dec 2015, 18:42

Hoe kom ik te weten in welke zone ik zit???

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4215
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 272 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor jackho » 07 Dec 2015, 19:30

Eigenlijk kan je al iets afleiden uit de link die in de vorige post geplaatst werd, anders als je een b-box3 van Sagemcom hebt door het Sagem vdsl tool te laten draaien.

daydreamke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 368
Lid geworden op: 05 Okt 2012
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor daydreamke » 07 Dec 2015, 19:58

Ik zit in zone 4 en bij een test haal ik nog steeds 16/4.


Sent from my iPhone using Tapatalk

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 08 Dec 2015, 17:21

Vectoring "zone 3" is blijkbaar gestart. Vectoring profiel 30 mbps (30/5), met DLM tot 60 mbps
http://forum.adsl-bc.org/viewtopic.php? ... 0#p1515597

Vandaar die nieuwe waarden op de Proximus lijntest:
    Max.: 54,2 Mbps download - 4,6 Mbps upload
    Min.: 27,9 Mbps download - 1,8 Mbps upload.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8706
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 08 Dec 2015, 18:36

Volgens VDSL2Tool en bevestigd door Belgacom techniekers bij een technische interventie, zit ik op 490m.
Mijn modem synct nog op 30/4, in de ROP zit nog IKNS en op de speedtest krijg ik nog 30/4.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 09 Dec 2015, 13:37

Wat wil je hiermee zeggen?
Zolang de ROP niet compatibel is, en zolang je een B-box2 gebruikt, zal je van vectoring natuurlijk niets merken :wink:

Maar klanten in zone 3, die op een vectoring ROP staan, krijgen vanaf nu vectoring.
Hun profiel (16/2 tot max 30/4) wordt dan minimum 30/5.

Klanten die hiervan nog niets gemerkt hebben, kunnen best naar 0800 22424 bellen: een nieuwe TBF zal je onmiddelijk op het vectoring profiel zetten (30/5), waarna DLM de rest van het werk gaat doen (40/5, 50/5 tot 60/5 max) ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8706
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 652 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor heist_175 » 09 Dec 2015, 14:07

Ik dacht dat in de Prox roadmap ooit stond dat in 2015 iedereen vectoring zou krijgen.
Ik alvast niet :)

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Doktor Avalanche » 09 Dec 2015, 15:30

Hier ook niet. als ik wat adressen uit ons dorp opvraag heeft niemand vectoring. En plus, zit ik op een directe bundel vanuit de centrale, dus dat is 2x geen vectoring :think:
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 593
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Bssoft » 09 Dec 2015, 15:42

@Doktor Avalanche, inderdaad geen Vectoring mogelijk op een directe bundel naar de centrale/LEX of zelfs een LDC.
Zo zijn er nog velen in dat geval ....

DLM is dan "misschien" de enige redder in nood.

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 119 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Doktor Avalanche » 09 Dec 2015, 15:45

Mmm, tja, ik heb DLM 16/4 op een 12/1 lijn...
Moeten we daar blij mee zijn, ik weet het niet...
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
hardyscript
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 20 Feb 2010
Locatie: Brugge
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor hardyscript » 09 Dec 2015, 15:51

Hoe weet je waarop je aangesloten bent ? Hier centrum Brugge nog geen vectoring denk ik. Aangesloten op grijs kastje in de straat.


Sent from my iPhone using Tapatalk

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor AndRo555 » 09 Dec 2015, 15:54

http://bgcmap.narod.ru/ (Voor zover nog accuraat) Hier kan je icm met je lijnsnelheden wel een educated guess maken of je op een LEX zit of neit.

Gebruikersavatar
hardyscript
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 20 Feb 2010
Locatie: Brugge
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor hardyscript » 09 Dec 2015, 16:07

Volgens dat kaartje zit ik op : Yellow = KVD (Street Cabinet) (~75% ROP)


Sent from my iPhone using Tapatalk

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1758
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 298 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor fredo66 » 09 Dec 2015, 18:25

Hier bij mij in Gent nog steeds Icanos aan de andere kant.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Nokia 2.1 - Roku 3 - PS4 Pro

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 09 Dec 2015, 18:33

Deze topic gaat eigenlijk over het activeren van vectoring voor zone 3 klanten ....
Mensen die nog op Ikanos kaarten zitten, hebben dus per definitie geen vectoring, waardoor hun antwoorden hier in deze discussie niet echt relevant zijn :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

sman
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 Apr 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor sman » 18 Dec 2015, 20:59

Zone 3 (714m volgens uw tool)
Nog altijd geen Vectoring, zit op geel balloneke.

Er is ook niks verandert op de belgacom speedtest (max snelheid nog steeds 27 MBPS, alhoewel ik volgens uw tool (en ook in het echt) op 30/4 zit).

Raar maar waar. Zou die nummer bellen iets veranderen?

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   30,057 kbps
Upstream current bit rate:     4,046 kbps

Downstream max bit rate:       38,120 kbps
Upstream max bit rate:         4,046 kbps

Downstream attenuation:        20.0 dB

Downstream noise margin:       11.3 dB
Upstream noise margin:         13.8 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 unknown
Vectoring:                     no
Proximus profile:              unknown
DLM:                           yes
Repair:                        no
Distance (estimated):          714 m


EDIT:
Na het bellen naar ons speciale nummer

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   30,057 kbps
Upstream current bit rate:     4,046 kbps

Downstream max bit rate:       37,788 kbps
Upstream max bit rate:         7,360 kbps

Downstream attenuation:        20.0 dB

Downstream noise margin:       11.3 dB
Upstream noise margin:         14.0 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 unknown
Vectoring:                     no
Proximus profile:              unknown
DLM:                           yes
Repair:                        no
Distance (estimated):          718 m


Niks verandert eigenlijk behalve het "potentieel", wat naar beneden voor download en naar boven voor upload, en miraculeus zit ik 4 meter verder dan een half uurtje geleden Pyro ;)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15448
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2713 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 741 keer
Contact:

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor philippe_d » 18 Dec 2015, 22:38

sman schreef:Er is ook niks verandert op de belgacom speedtest (max snelheid nog steeds 27 MBPS, alhoewel ik volgens uw tool (en ook in het echt) op 30/4 zit).

De Belgacom speedtest (max snelheid 27 MBPS) komt perfect overeen met jouw huidig profiel (30/4). Proximus houdt rekening met de overhead, waardoor je niet de volle 100% krijgt.

sman schreef:Zou die nummer bellen iets veranderen?

Ik was jusit van plan om te schrijven:
Gezien je nog altijd geen vectoring hebt, zal die TBF natuurlijk niets helpen: je zit nu al aan het max van jouw lijn (DLM zone 3).
Maar ik zag dat ik te laat kwam :-( .

philippe_d schreef:en miraculeus zit ik 4 meter verder dan een half uurtje geleden

Dat is binnen de foutmarge van de tool :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

pyro85
Plus Member
Plus Member
Berichten: 195
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Bedankt: 125 keer
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor pyro85 » 19 Dec 2015, 13:55

sman schreef:Zone 3 (714m volgens uw tool)
Niks verandert eigenlijk behalve het "potentieel", wat naar beneden voor download en naar boven voor upload, en miraculeus zit ik 4 meter verder dan een half uurtje geleden Pyro ;)
De nauwkeurigheid van de tool is inderdaad +- 4m :)
Foutmarge is rond de 15%, dus in jouw geval zou de afstand tussen en 607 en 821m moeten liggen. Enig idee wat de echte afstand ongeveer is? Op Google maps kan je dit makkelijk berekenen (rechts klik --> afstand meten).


Is er nog steeds geen sprake van vectoring in zone 4 en 5?
Vraag me af waarom dit zo lang duurt, Proximus heeft nu toch al ruim de tijd gehad om vectoring te testen op alle afstanden?

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3018
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor AndRo555 » 19 Dec 2015, 15:05

Vectoring op lange afstanden is niet meer zo heel nuttig. Rond de 1000m gaat het van +- 30Mbps als max zonder vectoring naar 40Mbps in de meest ideale omstandigheden met vectoring, maar eerder in de praktijk ronde de 35Mbps.
En verder wordt het verschil nog veel kleiner. Voor die anfstanden kan Proximdsu beter investeren in een extra ROP om de mensen op kortere afstanden te krijgen dan vectoring op grote afstanden te testen etc.
Die extra ROP is gaat in de toekomst toch nodig zijn voor g.fast of een andere technologie die erg leunt op korte lijenen. Om dan nog te investeren in een marginale verbetering die toch binnen een aantal jaar voor niets geweest zal zijn.

TL;DR het is niet zozeer een tijdskwestie, maar eerder een kosten-baten issue, imho.

sman
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 02 Apr 2015
Bedankt: 1 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor sman » 19 Dec 2015, 15:32

pyro85 schreef:
sman schreef:Zone 3 (714m volgens uw tool)
Niks verandert eigenlijk behalve het "potentieel", wat naar beneden voor download en naar boven voor upload, en miraculeus zit ik 4 meter verder dan een half uurtje geleden Pyro ;)
De nauwkeurigheid van de tool is inderdaad +- 4m :)
Foutmarge is rond de 15%, dus in jouw geval zou de afstand tussen en 607 en 821m moeten liggen. Enig idee wat de echte afstand ongeveer is? Op Google maps kan je dit makkelijk berekenen (rechts klik --> afstand meten).


1ste KVD 240 meter te voet (dus niet in "vlucht" maar well degelijk rond the straat).. 2de KVD 450 meter ver.

In vlucht mode is dit dan 180 meter en 286 meter ongeveer..

Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3364
Lid geworden op: 03 Sep 2003
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor Patje » 19 Dec 2015, 19:28

Mja maar meestal liggen die kabelbundels in een lus, dus heen een terug , hangt er vanaf hoelang die is en door hoeveel straten die lijn gaat ...... dus de afstand van huis naar ROP is geen juiste berekening.
Intel® i3-4150 Dual-Core @3,5 GHZ. Ram: 16 GB. HD 1 TB || Windows 10 Home X64 || GSM Huawei Y6 (2019) @ Telenet
Afbeelding Afbeelding
Telenet Wigo 25. 300/20 Mbps. https://www.speedtest.net/result/8627630473.png

robin1979
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 19 Dec 2015
Bedankt: 2 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor robin1979 » 19 Dec 2015, 20:53

Hier sinds vandaag van 30/4 naar 30/5. Profiel van 8d naar 8b.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

beont
Plus Member
Plus Member
Berichten: 124
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor beont » 04 Jan 2016, 18:54

Even een update voor zone 3;

Van 30/5 -> 40/5 -> 50/5
Wellicht zal 60/5 ook nog wel lukken, maar dat zal het zijn voor de komende jaren. Is een flinke verbetering met een maand geleden (25/4 niet vectoring)

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   29 998 kbps
Upstream current bit rate:     4 999 kbps

Downstream max bit rate:       60 207 kbps
Upstream max bit rate:         10 718 kbps

Downstream attenuation:        17,7 dB

Downstream noise margin:       25,8 dB
Upstream noise margin:         9,7 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 unknown
Vectoring:                     yes
Proximus profile:              unknown
DLM:                           unknown
Repair:                        unknown
Distance (estimated):          576 m

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   39 999 kbps
Upstream current bit rate:     4 999 kbps

Downstream max bit rate:       60 969 kbps
Upstream max bit rate:         10 824 kbps

Downstream attenuation:        17,7 dB

Downstream noise margin:       20,4 dB
Upstream noise margin:         9,5 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 8d
Vectoring:                     yes
Proximus profile:              unknown
DLM:                           yes
Repair:                        no
Distance (estimated):          576 m

Code: Selecteer alles

B-Box 3 Sagem Tool v0.11.0
--------------------------
Device:                        B-Box 3 Sagem

Downstream current bit rate:   49 998 kbps
Upstream current bit rate:     4 999 kbps

Downstream max bit rate:       60 306 kbps
Upstream max bit rate:         10 805 kbps

Downstream attenuation:        17,7 dB

Downstream noise margin:       15,5 dB
Upstream noise margin:         9,5 dB

DSL standard:                  VDSL2
VDSL2 profile:                 8d
Vectoring:                     yes
Proximus profile:              unknown
DLM:                           yes
Repair:                        no
Distance (estimated):          576 m

redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1547
Lid geworden op: 26 Okt 2005
Bedankt: 83 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Vectoring zone 3

Berichtdoor redman » 04 Jan 2016, 19:24

Amaai, dat is mooi voor zone 3.
Afbeelding


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten