Belgacom FON op DD-WRT

Devil103
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 Apr 2013

Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor Devil103 » 17 Mei 2013, 07:38

Nu ook deel uitmaak van de Belgacom fon community :angel: had ik graag het wireless gedeelte op mijn BBOX2 helemaal uitgeschakeld (stroomverbruik en whatnot...) maar toch nog gebruik maken van de FON hotspots.

Ik heb nu een router (Linksys/Cisco E2000) die geflasht is met DD-WRT en ondersteuning biedt om een FON hotspot op te zetten gebaseerd op een aantal unieke sleutels, eigen aan iedere 'originele' FON. Nu zou ik natuurlijk mijn Belgacom FON account hiervoor gebruiken.

Heeft er iemand al geëxperimenteerd met dit soort zaken? Ik denk dat aangezien we shell access hebben in de openRG van de BBOX2 moet het wel mogelijk zijn om zaken zoals de radius servers e.d. uit de config te halen.

Greetz

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2478
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 223 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 520 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor bambipower » 17 Mei 2013, 07:42

lukt het niet met een niet-belgacom fon account? Dus eentje dat aangemaakt is op : http://corp.fon.com/
de koe zegt boe

Devil103
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 Apr 2013

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor Devil103 » 17 Mei 2013, 08:13

En heb je dan ook nog toegang op de Belgacom FONs? (Die ik dan toch het meeste zou gebruiken)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4428
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1433 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 228 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor raf1 » 17 Mei 2013, 08:46

Nog geen specifieke ervaring met FON-gegevens uit de Sagem3464/Bbox2 te halen, maar ik heb net even snel via telnet gekeken en het is blijkbaar poepsimpel:

Code: Selecteer alles

raf1@computer:~$ telnet 192.168.1.1
Trying 192.168.1.1...
Connected to 192.168.1.1.
Escape character is '^]'.
login: admin
Password: ***************************
[admin @ home]$ shell


BusyBox v1.01 (2012.08.07-10:27+0200) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

# /sbin/chilli_radconfig -c /dev/null --radiusserver1=radius01.fon.com --radiussecret=garrafon --adminuser=chillispot --adminpasswd=chillispot --radiusnasid=00-14-bf-xx-xx-xx --dhcpif 00-14-bf-xx-xx-xx
radiusserver1 radius01.fon.com
radiusserver2 radius02.fon.com
radiussecret garrafon
uamsecret garrafon
dhcpif eth1
uamanydns
uamallowed www.martinvarsavsky.net,www.google.com,www.flickr.com,static.flickr.com,video.google.com,216.239.51.0/24,66.249.81.0/24
uamallowed www.fon.com,www.paypal.com,www.paypalobjects.com,www.skype.com,66.249.93.0/24,72.14.207.0/24,72.14.209.0/24
uamallowed fon-en.custhelp.com,maps.fon.com,c20.statcounter.com,crl.comodoca.com
newdomain ssl.google-analytics.com,c26.statcounter.com,www.fonshop.jp,gringa.fon.com,mpsnare.iesnare.com,*.verisign.com
newdomain labs.fon.com,213.134.44.0/23,static.fon.com,www.fonshop.com.tw,a4.g.akamai.net
uamserver https://www.fon.com/login/gateway/sec/xxxxsecretkeyblablablablaxxx
#


Ik heb verder nog niets getest maar ik betwijfel of het nog steeds mogelijk is om Fon op je eigen DD-WRT-router te draaien.

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2478
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 223 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 520 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor bambipower » 17 Mei 2013, 09:20

Devil103 schreef:En heb je dan ook nog toegang op de Belgacom FONs? (Die ik dan toch het meeste zou gebruiken)


Ja, ik heb een fonera (want ben een niet belgacomklant) en kan ook op de belgacom fon's
de koe zegt boe

Devil103
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 Apr 2013

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor Devil103 » 17 Mei 2013, 18:13

raf1 schreef:Nog geen specifieke ervaring met FON-gegevens uit de Sagem3464/Bbox2 te halen, maar ik heb net even snel via telnet gekeken en het is blijkbaar poepsimpel:

Code: Selecteer alles

raf1@computer:~$ telnet 192.168.1.1
Trying 192.168.1.1...
Connected to 192.168.1.1.
Escape character is '^]'.
login: admin
Password: ***************************
[admin @ home]$ shell


BusyBox v1.01 (2012.08.07-10:27+0200) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

# /sbin/chilli_radconfig -c /dev/null --radiusserver1=radius01.fon.com --radiussecret=garrafon --adminuser=chillispot --adminpasswd=chillispot --radiusnasid=00-14-bf-xx-xx-xx --dhcpif 00-14-bf-xx-xx-xx
radiusserver1 radius01.fon.com
radiusserver2 radius02.fon.com
radiussecret garrafon
uamsecret garrafon
dhcpif eth1
uamanydns
uamallowed www.martinvarsavsky.net,www.google.com,www.flickr.com,static.flickr.com,video.google.com,216.239.51.0/24,66.249.81.0/24
uamallowed www.fon.com,www.paypal.com,www.paypalobjects.com,www.skype.com,66.249.93.0/24,72.14.207.0/24,72.14.209.0/24
uamallowed fon-en.custhelp.com,maps.fon.com,c20.statcounter.com,crl.comodoca.com
newdomain ssl.google-analytics.com,c26.statcounter.com,www.fonshop.jp,gringa.fon.com,mpsnare.iesnare.com,*.verisign.com
newdomain labs.fon.com,213.134.44.0/23,static.fon.com,www.fonshop.com.tw,a4.g.akamai.net
uamserver https://www.fon.com/login/gateway/sec/xxxxsecretkeyblablablablaxxx
#


Ik heb verder nog niets getest maar ik betwijfel of het nog steeds mogelijk is om Fon op je eigen DD-WRT-router te draaien.


En hoe kom je aan die config settings? Als ik de output naar /dev/null stuur probeert het commando blijkbaar toch nog te runnen ipv output te geven;
En een FON draaien op een DD-WRT mbv Chillispot is dacht ik nog steeds mogelijk dus lijkt het me de moeite waard om te proberen. En just for fun :P

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4428
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1433 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 228 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor raf1 » 21 Mei 2013, 11:03

Wifi stond volledig uitgeschakeld toen ik het commando uitvoerde (laatste Belgacom-firmware 60R10A-60A06W).
En natuurlijk de manual op http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/FO ... Generation nauwgezet volgen. (MAC-adres van je DD-WRT Wifi in commando zetten)

Devil103
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 18 Apr 2013

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor Devil103 » 21 Mei 2013, 11:29

Ik ben er eergisteren volop mee bezig geweest. Fun stuff, maar voorlopig nog geen succes.

Chillispot draait op mijn e2000 (volgens Top zelfs redelijk stabiel en niet teveel processor usage).
ik ben dit weekend wel overgeschakeld naar TomatoUSB by Shibby. De IPv6 support is stukken beter!

Jammer genoeg zit er nog iets verkeerd in mijn config waardoor internet traffic op het virual WLAN nog direct naar internet kan en niet wordt omgeleid naar de fon pagina.

Het gekke is: vrijdag stond in mijn config op de BBOX2 ook

Code: Selecteer alles

https://www.fon.com/login/gateway/sec/xxxxsecretkeyblablablablaxxx


maar nu staat er iets gelijkaardigs maar zonder secretkey!

Code: Selecteer alles

# cat /etc/chilli.conf
radiusserver1 a.sagbel01.ra.fon.com
radiusserver2 b.sagbel01.ra.fon.com
radiussecret ********
uamsecret ********
swapoctets
dhcpif eth1
uamanydns
uamallowed 213.134.44.0/23
uamserver https://belgacom.portal.fon.com/SAGBEL01/belgacom/


Ik heb op de BBOX2 ook al het keepalive script gevonden en kan dit normaal wel plaatsen op mijn eigen router.
Liefst zou ik natuurlijk de key vd BBOX2 gebruiken. Dan kan ik de wifi op de bbox volledig uitschakelen (eco vriendelijk als we zijn :lol: )

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4621
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor honda4life » 29 Mar 2019, 06:46

Sorry voor nog eens een héél oud topic te kicken, maar exact wat ik tracht te bereiken.

Het enige waar ik hulp voor nodig heb:
Wat zijn de actuele radius-servers: De oude lijken alvast niet te pingen?
Iemand een idee? FON dood?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

M_016
Pro Member
Pro Member
Berichten: 360
Lid geworden op: 23 Aug 2017
Bedankt: 38 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor M_016 » 29 Mar 2019, 12:10

Ter info:
viewtopic.php?f=43&t=53782&hilit=fon

Toegegeven de website van Fon is (nog) niet aangepast
https://network.fon.com/wifi-pass/

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4621
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 252 keer
Uitgedeelde bedankjes: 146 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor honda4life » 29 Mar 2019, 13:13

Bedankt, dan maar dd-wrt er op gooien, dan heb ik er nog wat aan.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1653
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Belgacom FON op DD-WRT

Berichtdoor skynetbbs » 01 Apr 2019, 14:18

m'n fon account werkte nog in Parijs/Rijssel frankrijk en in Brazilie (oi-fon)
maar idd spijtig geen fonspots meer in België
in Roeselare is er een api issue als je met facebook login op de telenet Free hotspots wilt inloggen bijv
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten