Fon HotSpot info actief @ e-services

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2080
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 181 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Tomsworld » 23 Okt 2011, 23:20

Zonet keek ik op e-services en zag ik:

Code: Selecteer alles

Home  >  Internet  >  Fon
Mijn Belgacom Fon
De instellingen van mijn Belgacom Fon beheren

Mijn Belgacom Fon overzicht
Het draadloos netwerk van de Belgacom Fon gemeenschap is een netwerk dat gevormd wordt door personen die, in alle veiligheid, een deeltje van hun verbinding delen met anderen in ruil voor de toegang tot de méér dan meer dan 4.000.000 gedeelde toegangen in het buitenland.

Selecteer een internetverbinding:
Internet Favorite without fixed line - xxYYYYYY
Uw internet delen is mogelijk indien u over een Belgacom B-box 2 modem beschikt.

Momenteel kunt u uw internetverbinding niet delen met anderen.



Ik heb een B-box2 modem en geupdate (manueel en de laatste versie).

Maar misschien is het een gevolg van dit:

Code: Selecteer alles


U heeft 1 belangrijk(e) bericht(en).
 
Beste klant,

Om u in de toekomst nog beter te kunnen dienen, worden een aantal technische interventies uitgevoerd op zaterdag 22 en zondag 23 oktober.

Onze Belgacom e-Services kunnen hierdoor tijdelijk onbeschikbaar zijn, gelieve ons te verontschuldigen.

Bedankt voor uw begrip.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2080
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 181 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Tomsworld » 23 Okt 2011, 23:24

En bij de verbindingstijden heb je nu de volgende keuzes : enkel ADSL / FON NAT / FON INT / HotSport
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 02:33

t'is wel godgeklaagd dat alle paswoorden 8 karakters moeten zijn...en geen "7 of 9" :-/
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

-KoeKe-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 19 Aug 2010
Twitter: SandersBert
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor -KoeKe- » 24 Okt 2011, 09:00

Dit is correct.
Belgacom Fon E-Services
Afbeelding

Belgacom Fon Verbindingstijd
Afbeelding

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 09:10

dezemorgen even de voipinterface weer enabled zodat hij zijn "updates" kan binnentrekken... ben benieuwd...

weldra een reklame campagne van Belgacom om de klanten te overtuigen hun "fon" aan te zetten?
Wanneer zouden ze de TV-overal aanbieden aan de niet-digitale tv klanten?
ik sta nl niet direct te springen om daar 18 euro voor af te dokken per maand ... kwestie van dat eens "overal" te kunnen testen ipv alleen thuis.

Yello wil dan weer niet werken over m'n belgacom aansluiting (terwijl ik wel een digitale tv kijker ben via dat platform grunch :-)
can't have the best of both worlds if you mix'm

alvast artikel op http://blog.fon.com/nl gepost...
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15956
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 577 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 497 keer
Contact:

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor meon » 24 Okt 2011, 10:22

Code: Selecteer alles

De compatibiliteit van mijn modem
Mijn modem:    2P ADSL
Status van mijn modem:    Niet compatibel
:(

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 10:27

wat voor beestje is een 2P modem?
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15956
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 577 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 497 keer
Contact:

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor meon » 24 Okt 2011, 10:31

Klassieke Philips ADSL2+-modem met blauwe kap.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 10:40

kun je die niet inwisselen voor een bbox2 in je plaatselijke belgacom winkel?
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2353
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 201 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor axs » 24 Okt 2011, 10:44

Eerst maar afwachten of de FON hotspots ook activeerbaar zijn op ADSL.
Naar wat ik hoorde van een BGC medewerker zouden er 2 vereisten zijn: BBOX2 en VDSL2.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 10:49

ik vermoed dat ze dit willen doen opdat het "fon" signaal een eigen dedicated kanaal naar het internet krijgen...
zodat de klanten niet kunnen klagen dat hun internet/digitale tv trager wordt als er iemand op hun "fon" signaal zit met tv-overal
zoals velen kloegen over traag internet als er digitaal werd gekeken op adsl
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

TomG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2166
Lid geworden op: 06 Jun 2005
Locatie: Zwevegem
Bedankt: 106 keer
Uitgedeelde bedankjes: 471 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor TomG » 24 Okt 2011, 10:54

Welke aanpassingen worden er precies aan de Sagem/Bbox2 uitgevoerd om compatibel te zijn?

Ik wil bvb geen DHCP via die modem op mijn netwerk en zit ook in ander subnet. Levert dit problemen op met die FON hotspot config? Ik neem aan dat die wel op een andere VLAN zit met eigen DHCP range?
Eerst kat uit de boom kijken, geen zin om eigen config om zeep te helpen...

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 11:00

op het "wifi" gedeelte zou er dacht ik idd een soort 2de vlan komen en een 2de ssid en die zou dan zijn eigen "public ip" krijgen?

ben benieuwd of ik dezenavond die 2de ssid ga zien
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15209
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2654 keer
Recent bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 726 keer
Contact:

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor philippe_d » 24 Okt 2011, 11:39

Als je in e-services een "Belgacom Fon" login aanmaakt, kan je onmiddelijk je Fon login en paswoord gebruiken om toegang te krijgen tot het internet als u in de buurt bent van een Belgacom-Fon internettoegang.
Er wordt dus blijkbaar niet gecontroleerd of de Fon optie in je BBox aanstaat ?
Dus ook de klanten, die geen "compatibele modem", hebben kunnen de fonspots gebruiken ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-75737 BETA, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 12:02

goh als er mensen zijn die een account hebben aangemaakt maar een 2P modem hebben;
wil ik het wel eens uittesten op een fonera hotspot vanavond?
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Petervanakelyen » 24 Okt 2011, 12:07

philippe_d schreef:Als je in e-services een "Belgacom Fon" login aanmaakt, kan je onmiddelijk je Fon login en paswoord gebruiken om toegang te krijgen tot het internet als u in de buurt bent van een Belgacom-Fon internettoegang.
Er wordt dus blijkbaar niet gecontroleerd of de Fon optie in je BBox aanstaat ?
Dus ook de klanten, die geen "compatibele modem", hebben kunnen de fonspots gebruiken ?


Als dat klopt zou het niet bepaald een aanwinst maar eerder een achteruitgang zijn voor Fon. Lijkt me logisch dat als jij je internetsignaal niet deelt, je ook geen toegang hebt tot de Fonspot van anderen.

Staat het overigens standaard aan? Dat zou leuk zijn, ik denk dat veel mensen huiverig zijn of niet eens weten dat ze iets als een modem hebben :P
De wijziging die is aangevraagd is wellicht gewoon de firmware-update naar 60A05G.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 12:17

ik vermoed dat het standaard niet aan staat...
totdat jij op eservices het eerste van de 3 panelen bevestigd

paneel 1 : doe je mee
paneel 2 : maak je eigen "belgacomfon" account aan
paneel 3 : status van je router : ben je compatible? en zoja heb je de geschikte firmware geinstalleerd staan?

en er is dus blijkbaar ook enige vorm van logging...

er is ook een "nog niet werkende" link naar http://www.belgacomfon.com waar je waarschijnlijk iets kunt zien zoals een BTfonero of een gewone fonero naar het gebruik van je fonspot? lokatie?

momenteel bevat belgacomfon.com alleen het persbericht...
evt inspiratie : http://www.btfon.com ?

ik vermoed dat je belgacomfon.be account wel snel op "disabled" zal gezet worden als er geen "fon" heartbeat komt van je (niet compatible) router...
je kunt het nl ook nog eens "uitschakelen" op je router dacht ik in de laatste firmware dus er zal wel 2wegscommunicatie zijn...

maar het zou inderdaad getest moeten worden :-)

zijn er mensen die het eventueel willen aanvullen op wiki.fon.com ?
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1274
Lid geworden op: 13 Okt 2005
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Avenger 2.0 » 24 Okt 2011, 14:10

Toch raar dat ze dit standaard niet gaan activeren bij alle klanten. Misschien hebben ze schrik dat ze daarmee te veel klachten krijgen. Maar op deze manier gaan ze hoogstens een duizendtal gebruikers krijgen die het manueel gaan activeren.

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Lord Utopia » 24 Okt 2011, 14:12

Ik kijk es in mijn glazen bol: Fon overal wordt aangeboden icm Muziek Overal (kijk woensdag naar userbase.be frontpage), en die muziek is wel populairder.
Iets als in: luister naar je muziek overal in België dankzij onze hotspots en 3G.

Ik kan ook fout zijn.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 14:15

voor "muziek" heb ik al voldoende aan "edge"...zoveel bandbreedte neemt dat nu ook weer niet...
en er bestaat nog zoiets als (analoge) "(auto)radio" :-)

voor "film" daarentegen heb je wel aardig wat bandbreedte nodig... sommigen kwamen toch af dat 300mbit amper voldoende was voor hun "hdtv" :-)

kheb ondertussen al wat info op wiki.fon.com geplaatst betreffende Belgacom
als er nog foutjes staan ... u make een account en corrigere ze? ;-)
eenmaal "volledig" kan ik aan de NL versie beginnen :-)
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Lord Utopia » 24 Okt 2011, 14:19

Niet iedereen heeft een abonnement met veel mobiel datavolume, skynetbbs. En met radio over the air kan je geen muziek-op-aanvraag doen. Waarom zijn diensten als Spotify en Netflix (met concurrenten als piraatbaai) zo populair?

Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 Jan 2006
Bedankt: 141 keer
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor xenne » 24 Okt 2011, 14:22

't is me ook nog niet duidelijk... je moet in de eerste plaats een account creëren om het te kunnen gebruiken, maar een andere vereiste is dat uw Fon aanstaat via de firmware bbox 2 veronderstel ik, dus hoe dat ze dat laatste controleren is me nog niet duidelijk
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 14:24

Avenger 2.0 schreef:Toch raar dat ze dit standaard niet gaan activeren bij alle klanten. Misschien hebben ze schrik dat ze daarmee te veel klachten krijgen. Maar op deze manier gaan ze hoogstens een duizendtal gebruikers krijgen die het manueel gaan activeren.


tja er was hier toch al eentje die Belgacom voor de rechtbank ging jagen als ze het standaard gingen activeren eh? :-)
maar idd deze techniek hebben ze in Frankrijk ook gedaan en dat leidde tot hooguit 100.000 van de 3miljoen klanten die het activeerden
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

sbghannibal
Pro Member
Pro Member
Berichten: 269
Lid geworden op: 27 Jun 2009
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor sbghannibal » 24 Okt 2011, 16:42

mss is het meer en test fase eerst zien wat het zo al doet kan zijn dat geen problemen gaat geven en dan men het later over al online zet. als men echt zekker is dat het geen verborgen gebreken heeft. buts thats my 2 cents. weet iemand op welke firmware er eigenlijk voor nodig is want ik heb de laaste dacht ik staan en hij zegt dat ik moet update

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 16:55

xenne schreef:'t is me ook nog niet duidelijk... je moet in de eerste plaats een account creëren om het te kunnen gebruiken, maar een andere vereiste is dat uw Fon aanstaat via de firmware bbox 2 veronderstel ik, dus hoe dat ze dat laatste controleren is me nog niet duidelijk

heartbeat service op je bbox2 die je uitzet als je de fonservice daar weer uitschakelt
in theorie zou het dan ook je hotspot moeten grijskleuren als jij iemand bent die zijn xdsl modem uitzet als hij niet thuis is :-)
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Petervanakelyen » 24 Okt 2011, 16:57

Ik geloof dat ik hiervoor al ergens heb vermeld, maar je moet de 60A05G firmware hebben. Hij staat hier :)

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 548
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor tomw » 24 Okt 2011, 19:46

Zijn er nog mensen met problemen om op de e-services webpagina's te komen?

Gebruikersavatar
jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 611
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor jphermans » 24 Okt 2011, 19:56

Zijn er nog mensen met problemen om op de e-services webpagina's te komen?

Ja, bij mij lukt het ook niet. Waarschijnlijk heel druk nu.

Weet iemand of het zal werken met een Fritzbox ?
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Petervanakelyen » 24 Okt 2011, 19:58

De Fritz!Box is niet officieel ondersteund door Belgacom en ondersteund eveneens geen Fon. Je kan er uiteraard wel een Fonera Simpl erachter hangen, moet je zelfs geen Belgacom internetverbinding hebben :)

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12892
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 785 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1284 keer
Contact:

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Goztow » 24 Okt 2011, 20:00

Ik heb de mijne geactiveerd.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
jphermans
Premium Member
Premium Member
Berichten: 611
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 78 keer
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor jphermans » 24 Okt 2011, 20:02

Petervanakelyen schreef:De Fritz!Box is niet officieel ondersteund door Belgacom en ondersteund eveneens geen Fon. Je kan er uiteraard wel een Fonera Simpl erachter hangen, moet je zelfs geen Belgacom internetverbinding hebben :)

Moet ik dan ook een paswoord maken op de e-services ?
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Petervanakelyen » 24 Okt 2011, 20:07

In het geval van de Simpl? Dan maak je gewoon een account op fon.com.

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 21:09

als er mensen een 50% reductie van de "simpl" nodig hebben moeten ze maar een PM achterlaten
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 548
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor tomw » 24 Okt 2011, 21:13

Nu geraak ik wel weer op e-services maar kan niet meer activeren.
"Momenteel kunt u uw internetverbinding niet delen met anderen."

Ik heb nogtands een BBOX2 en VDSL, de nieuwe firmware staat er zelfs al op.

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5548
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor TiTanium » 24 Okt 2011, 21:16

Bij mij werkt het ook niet maar ik weet niet of ik hiermee succes ga hebben. Hetgeen dat hier dichtbij is is het ziekenhuis en daar raakt men bbox niet vrees ik :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 548
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor tomw » 24 Okt 2011, 21:17

Je hebt dan wel het voordeel dat je elders wel gratis op wifi kan..

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1609
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 168 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor Petervanakelyen » 24 Okt 2011, 21:36

TiTanium schreef:Bij mij werkt het ook niet maar ik weet niet of ik hiermee succes ga hebben. Hetgeen dat hier dichtbij is is het ziekenhuis en daar raakt men bbox niet vrees ik :)


Vraag even aan de techniekers hier wat de mogelijkheden voor waterdichte behuizingen en waterdichte VDSL2 splitters zijn, dan kan je je box op het dak leggen en kunnen mensen aan de juiste kant van het ziekenhuis prima verbinden :P

Maar het is ook handig voor buren wiens internetverbinding er even uit ligt en natuurlijk voor jou ook wanneer die van jou eruit ligt :)

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5548
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor TiTanium » 24 Okt 2011, 22:27

Het ziekenhuis is toch 150m over men deur. Men ramen hebben een speciaal folie waarvan ik eigenlijk niet getest heb hoeveel ze tegen houden. Maar als de bbox2 aan de raam zou gestaan hebben zou het misschien nog voldoende geweest hebben. Als jij die waterdichte zaken komt leggen ben ik direct akkoord :p Vanaf de functie bruikbaar is zal ik het actief zetten. Denk echter niet dat het hier bruikbaar ga zijn :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1663
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor skynetbbs » 24 Okt 2011, 22:30

plaats gewoon een richtantenne en monteer het op je bbox ?
beetje inspiratie : http://wiki.fon.com/wiki/La_Fontenna#Mo ... a_Fontenna
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5548
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 459 keer
Uitgedeelde bedankjes: 693 keer

Re: Fon HotSpot info actief @ e-services

Berichtdoor TiTanium » 24 Okt 2011, 22:35

Is het niet de bedoeling dat die zaken op een uitgang van een antenne wordt geplaatst? Dan nog ga ik het niet aankopen ;)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
GSM: Samsung Galaxy Note9 Ultimate 1TB
Px: Tuttimus @ 100/35 ~ v6 decoder ~ Mobilus M
TV: Sony 4K 55" TV ~ Netflix
Camera: Nikon D7500 ~ Sigma 17-50 f2.8 EX DC OS HSM ~ Tamron 70-300 F/4-5.6 SP DI VC USD


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast