Telenet praat niet meer met VTM

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1336
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 65 keer
Uitgedeelde bedankjes: 117 keer

Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor Abusimbal » 27 Jul 2012, 08:18

Televisiezenders willen meer geld, telenet weigert pertinent

http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 6_00236300
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2548
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 523 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor bambipower » 27 Jul 2012, 08:20

ah, simpel dan.... dan moet vtm niet meer op het telenetnetwerk komen. Enkel nog bij belgacom en sat.... en wedden dat telenet dan wel bijdraait
de koe zegt boe

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ddd » 27 Jul 2012, 08:20

Als uitgesteld kijken niet meer gaat, zal er hier rap een schotel hangen...

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 589
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor StarWing » 27 Jul 2012, 08:23

bambipower schreef:ah, simpel dan.... dan moet vtm niet meer op het telenetnetwerk komen. Enkel nog bij belgacom en sat.... en wedden dat telenet dan wel bijdraait


Denk eerder dat het omgekeerd zal zijn. Volgens mij heeft TN nog steeds het grootste aantal klanten in huis tov bgc/TVV.

bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2548
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 523 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor bambipower » 27 Jul 2012, 08:25

dat zou dan wel eens snel kunnen veranderen
de koe zegt boe

timofp
Member
Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 15 Dec 2008
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor timofp » 27 Jul 2012, 08:33

Samen met dit nieuws, http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120727_015, De Persgroep Aast op BASE. Net zoals Telenet dus, omdat de Persgroep een telecomspeler wil worden. Toevallig?
Afbeelding

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6257
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 317 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 131 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor proximusboyke » 27 Jul 2012, 08:41

ging ook net verwijzen naar het feit dat ze base willen kopen
iphone 8+ : orange arend
iphone xs : max 512gb orange arend
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb orange extra surf

Stroper
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1099
Lid geworden op: 24 Aug 2011
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor Stroper » 27 Jul 2012, 08:49

Een paar dagen geleden was Telenet not amused doordat sommige Canvas uitzendingen rechtstreeks te herbekijken zijn via het internet( http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 7_00226216 ). Dus het enige wat VMM moet doen is rechtstreeks via het internet, bij hen weliswaar tegen betaling, herbekijken mogelijk maken.
Dan kunnen ze een deel van hun inkomsten terugwinnen, Telenet en hak zetten en zijn ze beter voorbereid naar de toekomst toe.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1640
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 258 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor fryelectro » 27 Jul 2012, 09:19

@Stroper: en ik ruik daar een opportuniteit om het weepeetv platform toe te passen zoals wat Life!tv nu gaat doen...
Proximus Office&Go Maxi - 100/30 Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15955
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 576 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 496 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor meon » 27 Jul 2012, 09:44

Stroper schreef:Een paar dagen geleden was Telenet not amused doordat sommige Canvas uitzendingen rechtstreeks te herbekijken zijn via het internet( http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 7_00226216 ). Dus het enige wat VMM moet doen is rechtstreeks via het internet, bij hen weliswaar tegen betaling, herbekijken mogelijk maken.
Dan kunnen ze een deel van hun inkomsten terugwinnen, Telenet en hak zetten en zijn ze beter voorbereid naar de toekomst toe.

En dan gaat Telenet VTM-"uitzendingen" via Internet naar beneden QoS'en omwille van 'netwerkbeheer' en het ontbreken van netneutraliteitwetgeving en zijn we nog verder van huis weg :)

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ubremoved_539 » 27 Jul 2012, 10:14

Wel grappige uitspraak van Duco...

Omdat je bij Mediamarkt ook zulke recorders van Samsung kunt gaan kopen. Het is niet omdat je Telenet en Belgacom aan de ketting legt, dat de wereld niet meer draait.’

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1640
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 258 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor fryelectro » 27 Jul 2012, 10:16

+1 r2504. was me ook opgevallen :p
Proximus Office&Go Maxi - 100/30 Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4962
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor iceke » 27 Jul 2012, 10:23

meon schreef:En dan gaat Telenet VTM-"uitzendingen" via Internet naar beneden QoS'en omwille van 'netwerkbeheer' en het ontbreken van netneutraliteitwetgeving en zijn we nog verder van huis weg :)


Ik denk dat ze bij de persgroep evenveel kontlikkers in huis hebben als bij TN... laat ze het maar eens hard spelen misschien gaat de politiek zich dan eindelijk eens tegoei bemoeien met hun koude oorlog.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ubremoved_539 » 27 Jul 2012, 10:44

iceke schreef:misschien gaat de politiek zich dan eindelijk eens tegoei bemoeien met hun koude oorlog.


Laat de politiek er maar buiten... die hebben niet echt een goede reputatie om problemen correct op te lossen.

Voor je het weet heb je weer een draak van een constructie met extra belastingen die uniek is in de wereld. Als de politiek dan toch iets positiefs wil doen kan men beter de toelating voor open hardware verplichten... zo is meteen gans het probleem opgelost (dan hoeft een BGC en TN zich niet meer te verantwoorden voor de opnames).

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2399
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 159 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor cptKangaroo » 27 Jul 2012, 10:53

"Traditioneel" tv kijken: de klant kon ieder reclameblok maximaal 1 keer zien, en die ene kans voor de reclamemakers ging dan nog vaak verloren aan zappen of away-from-screen activiteit.

"Uitgesteld" tv kijken: de klant kan ieder reclameblok potentieel meerdere keren zien, en fast-forward door de blokken zodat de reclame toch nog een beetje blijft hangen. De laatste reclame in ieder blok is daarbij van extra waarde al is dat meestal een trailer van de zender zelf.

De mediabedrijven schieten op de verkeerde: er wordt gewoon minder tv gekeken door internet, dvds, etc. en ze zouden zelfs blij moeten zijn dat enkele programmas nog een opname waard geacht worden.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor krisken » 27 Jul 2012, 10:57

Aan de andere kant : we nemen al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaren op met videobanden, dvdrecorders, mediaspelers en digitale receivers.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4962
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor iceke » 27 Jul 2012, 11:01

Er is al jaren een terugval aan reclame inkomsten en al jaren een opmars bij de aanbieders... meer moet je daar niet achter zoeken. (Maar ze voeren die oorlog nu wel openlijk onder het mom van digitaal opnemen)

boran_blok
Premium Member
Premium Member
Berichten: 668
Lid geworden op: 09 Mar 2011
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor boran_blok » 27 Jul 2012, 23:45

dat is toch logisch, de mensen geraken gewend aan reclame en tunen die mentaal weg.

zelfs zonder adblockers of doorspoelen, de mensen zien reclame als een hindernis in hun informatievergaring/ontspanning en filteren deze content gradueel meer en meer weg.

Daarom moet reclame ook agressiever en agressiever uit de hoek komen continu om toch nog een beetje in the picture te blijven.

enkele bronnen, maar ik dacht ook al ergens iets grondiger gelezen te hebben (een paper dus) maar die link vindt ik niet direct meer.

http://www.thestar.com/business/article ... ne-out-ads
http://arnoldit.com/wordpress/2012/06/2 ... ts-a-snag/

een search op consumers tune out of commercials levert al een startpunt op.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5409
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 312 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor MClaeys » 28 Jul 2012, 00:02

Vier ging dat oplossen met grappige reclame. Ben curieus hoe goed dat zal lopen want niks blijft grappig nadat ze er 3 of 4 keer uw programma voor onderbreken. Reclame is gewoon ergerlijk. Doe het voor de film en tussen 2 films, misschien een pauze tijdens de film zelf, maar niet om de 20 minuten, 1 keer maximum.
Xbox Live: MClaeys

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3545
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 272 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor on4bam » 28 Jul 2012, 09:01

boran_blok schreef:Daarom moet reclame ook agressiever en agressiever uit de hoek komen continu om toch nog een beetje in the picture te blijven.


En dan gaan nog meer mensen deze ontwijken. Vicieuze cirkel.

VT4 en 2BE worden hier nog bij grote uitzondering bekeken (en niet alleen wegens de herhalingen :roll: )

Ook VRT wordt hier meer en meer opgenomen, ik hoef niet zo nodig 5 keer op een avond geïnformeerd te worden dat overmorgen xxxxx uitgezonden zal worden, zelfs niet als het om een programma gaat waar we normaal gezien naar kijken.

Ik maak me geen illusies, het zal blijven bergaf gaan.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12890
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 785 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1284 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor Goztow » 28 Jul 2012, 09:14

Stop de reclme gewoon in het progrmma. Iederen weet toch nog dat Jan 10 jaar geleden met een Dyson stofzuigde in 'familie' en dt er daar altijd nutella op tafel stond? Easy peasy. Ok, daar moet je eerst wat naambekendheid voor opbouwen maar zo kan je reclamenblokken toch afbouwen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 Apr 2003
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor jan28 » 28 Jul 2012, 10:09

Goztow schreef:Stop de reclme gewoon in het progrmma. Iederen weet toch nog dat Jan 10 jaar geleden met een Dyson stofzuigde in 'familie' en dt er daar altijd nutella op tafel stond? Easy peasy. Ok, daar moet je eerst wat naambekendheid voor opbouwen maar zo kan je reclamenblokken toch afbouwen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]


maar dan niet zo knullig als in Baantjer hopelijk
Afbeelding

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4962
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor iceke » 28 Jul 2012, 10:35

Ik krijg het schijt aan kookprogramma's waarin een kok (tegen beter weten in) ineens met Alpro gaat koken.... dus die product placement is niet altijd even leuk.
Bond rijdt gvd met een BMW ...

Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2443
Lid geworden op: 23 Jan 2010
Bedankt: 256 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor Dima_2005 » 28 Jul 2012, 10:48

Wel grappig, zo'n kinderachtig gedoe, maar langs de andere kant: terecht.

Persoonlijk: ze mogen alle vlaamse zenders afschaffen! En zet beter wat amerikaanse zenders op de kabel. Dan valt er tenminste iets te kijken. :roll:

StarWing
Premium Member
Premium Member
Berichten: 589
Lid geworden op: 28 Jan 2006
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor StarWing » 28 Jul 2012, 11:43

Goh ja.. Ik heb gisteren per uitzondering eens naar The Green Mile op tv gekeken. Maar veel leuks is daar toch niet aan. Elke 30/45min 10 min onderbreking vind ik teveel van het goeie.
Sjans dat het een goeie film is.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2399
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 159 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor cptKangaroo » 28 Jul 2012, 19:53

Bovenstaande ideeën van reclame en product-placement samengevoegd: dat ze een deel van de reclames verwerken in een aparte reclamesoap/sketch die je tussen de programmas door kan volgen. Vroeger had je Loeki de leeuw en die cartoonventjes op duitse zenders om de tampaxsfeer wat te breken.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor krisken » 28 Jul 2012, 20:13

Bij wat hoorde Loeki misschien? En ventjes?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2399
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 159 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor cptKangaroo » 28 Jul 2012, 21:29

ummm, ken je Loeki niet, krisken? :think: (amai ik ben ouder dan ik dacht)

Loeki de leeuw was een stop-motion-animation figuurtje dat grappige dingen deed tussen de reclames, op de nederlandse staatszenders. En op ARD en ZDF had je getekende dwergjes(?)(ventjes met een muts) die grappen uithaalden.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor krisken » 28 Jul 2012, 21:40

Ik ken hem, maar dat is ook alles hoor :)
Ik dacht dat die gewoon voor/na de reclame kwam en dat dat daarbij bleef :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2399
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 159 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor cptKangaroo » 28 Jul 2012, 21:49

Het was iedere 2 of 3 reclames, geloof ik. 't was ook niet altijd even grappig en ze stopten ermee omdat het niet meer rendabel was, maar tegenwoordig zou 3D animatie de kostprijs toch wat kunnen dempen. Natuurlijk zijn dat weer x seconden die ze aan reclame zouden kunnen besteden maar misschien helpt dat toch een beetje -- als ze er een zender-logo figuurtje van maken, kweken ze zo ook nog wat binding met de zender, bijvoorbeeld.

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15955
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 576 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 496 keer
Contact:

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor meon » 29 Jul 2012, 20:17

cptKangaroo schreef:ummm, ken je Loeki niet, krisken? :think: (amai ik ben ouder dan ik dacht)

Asjemenou?!

stefke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 372
Lid geworden op: 19 Dec 2002
Locatie: Tremelo
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor stefke » 30 Jul 2012, 10:24

Ze geven nog steeds op de openbare Nederlandse zenders de gouden Loeki uit als prijs voor de beste reclame van het jaar. Dus Loeki is nog niet vergeten in Nederland. Vond dit ook vroeger steeds leuk om naar te kijken. Mis Loeki wel een beetje. Toen was reclame nog mooi om naar te kijken. Geen gedupte versies in Nederland, nu mag dit blijkbaar wel.

Wat ik wel niet begrijp waarom moeten wij steeds betalen om naar een herhaling zoals net gemist te kijken, in Nederland kan je dit simpel en gratis voor bijna elke zender via het internet. Wel niet reclame vrij maar het is wel gratis. Zelfs SBS6 wat hier dus VT4 zou moeten zijn.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Jul 2012, 10:33

stefke schreef:Wat ik wel niet begrijp waarom moeten wij steeds betalen om naar een herhaling zoals net gemist te kijken, in Nederland kan je dit simpel en gratis voor bijna elke zender via het internet.


Omdat TN hiervoor een systeem heeft... en men dus zou concurreren met de provider. Uiteindelijk is dit een artificieel model waarbij x-aantal partijen elkaar trachten in stand te houden (typisch aan de media industrie blijkbaar) onder het mom van het leveren van toegevoegde waarde, kijker experience, ... en andere van die langzaam achterhaalde begrippen. Op termijn gaan we gewoon naar direct "broadcast" via IP van content leverancier naar kijker.

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1189
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ddd » 30 Jul 2012, 10:44

cptKangaroo schreef:Bovenstaande ideeën van reclame en product-placement samengevoegd: dat ze een deel van de reclames verwerken in een aparte reclamesoap/sketch die je tussen de programmas door kan volgen. Vroeger had je Loeki de leeuw en die cartoonventjes op duitse zenders om de tampaxsfeer wat te breken.



Voor de "jeugd" onder ons:
Cartoons op Duitse zenders (Mainzelmännchen) : http://www.youtube.com/watch?v=iotEroE6OE0
Loeki De Leeuw : http://www.youtube.com/watch?v=YKse9cJCmec

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 855
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor koenraaddeconinck » 30 Jul 2012, 13:05

Ik versta wel dat reclame een belangrijke inkomstenbron is van VTM maar zoals reeds geschreven: wat is het verschil tussen het doorspoelen van de reclames bij uitgesteld kijken of iemand die, zoals mijn vader dan eventjes wegzapt om het aanbod op andere zenders te bekijken op dat moment en misschien daar dan nog blijft hangen, diegene die tijdens de reclame vlug eens een plasje gaat maken, de chips klaar zet of what so ever. En inderdaad, wat met de dvd recorders of hd recorders die je gewoon in de handel kunt kopen.

Die reclame is nu éénmaal irritant. Vroeger werd een programma één maal onderbroken maar nu tot 3 of 4X toe. Ik heb eens een Aspe-uitzending op VTM getimed en daar ... tja ongeveer om de 10 à 15 minuten + hoeveel reclame zit er niet verborgen in series of uitzendingen allerhande?

M.i. zal er nog wel software- of hardwarematig ingegrepen worden zodat je gewoon opnames niet meer kunt doorspoelen. Of zenders - en dus ook de reclameboys - daardoor natuurlijk kijkers gaan winnen, is weer een paar andere mouwen.

Misschien komen providers nog wel met verschillende tarieven en zelfs een verhoging voor diegenen die toch reclame skippen .... want finaal "it's all about the money"

Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 Mei 2007
Bedankt: 390 keer
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor Lord Utopia » 30 Jul 2012, 13:30

Voor VTM zal dat niet zoveel uitmaken, maar voor de adverteerders misschien wel. Zolang de adverteerders betalen, heeft VTM geen probleem. Echter, als vtm de kijkcijfers moet voorleggen, dan hebben ze misschien wel een probleem. Adverteerders zijn ook niet meer zo happig omdat ze in hun achterhoofd houden dat mensen toch doorspoelen, nu meer dan vroeger.

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor ubremoved_539 » 30 Jul 2012, 13:44

Lord Utopia schreef:Adverteerders zijn ook niet meer zo happig omdat ze in hun achterhoofd houden dat mensen toch doorspoelen, nu meer dan vroeger.


Misschien moeten de zenders er eens aan denken "premium" ruimte te verkopen (dan wel duurder)... ruimte waar slechts één a twee reclamespots inzitten zodat het niet echt irritant meer is (maar dan ook geen 25 op een uur tijd) en het zelfs bijna nutteloos is om ze door te spoelen.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4962
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 575 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor iceke » 30 Jul 2012, 13:56

Of desnoods met een layover zodat het programma niet onderbroken wordt. Ik stoor me niet zozeer aan de reclame blokken, wel aan het feit dat die blokken telkens de "drive " uit het programma halen.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3465
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor mailracer » 30 Jul 2012, 14:13

Bij VTM draait het om de reclame. Een rede waarom ik deze zender steeds minder bekijk. Het viel me ook op in een recent bezoek aan de canvas website dat de voormalige BRT nog steeds een groot marktaandeel heeft. Kan opgesmukt zijn, maar toch vallen de reclame zenders minder in de smaak of je nu kan doorspoelen of niet. Als ze zouden zorgen dat ze betere programma's maken, dan kan ik nog enigszins de reclame tolereren. Maar zelfs daar slaagt de VTM niet in.

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Telenet praat niet meer met VTM

Berichtdoor LPS » 30 Jul 2012, 14:35

iceke schreef:Of desnoods met een layover zodat het programma niet onderbroken wordt. Ik stoor me niet zozeer aan de reclame blokken, wel aan het feit dat die blokken telkens de "drive " uit het programma halen.
hoe zie jij een lay-over die géén drive uit een programma zou halen?
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus


Terug naar “Ander nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast