Tradfri groeperen.

JanJjSat
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Feb 2016

Tradfri groeperen.

Berichtdoor JanJjSat » 04 Jan 2020, 18:17

Goeden dag.

Ik zoek een oplossing voor het volgende. Ik heb hier een staanlamp met 2 tradfri lampen in. Nu zou ik die willen groeperen zodat ik ze via Google Home met 1 commando beiden dezelfde richting kan laten dimmen of oplichten. Met de afstandsbediening lukt dat vanzelf maar hoe doe ik dat met Google Home? Alvast bedankt voor reacties.

Verstuurd vanaf mijn SM-A405FN met Tapatalk

Nexus1980
Member
Member
Berichten: 94
Lid geworden op: 15 Nov 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Tradfri groeperen.

Berichtdoor Nexus1980 » 04 Jan 2020, 18:55

Dag Jan. Ik denk dat het in te stellen is met ifttt maar ik vind opslag niet direct.

Ik zag wel iets anders staan in deze treadhttps://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1768695/24 heb je de Hub? Hier zou je zones in kunnen stellen staat er te lezen.

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 405
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 31 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Tradfri groeperen.

Berichtdoor bitbite » 05 Jan 2020, 00:05

Voor integratie met assistenten heb je de hub nodig, integratie met Google assistent zit daarbij.

Je kan in de app(s) zeker per groep werken, maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen of je ook per groep je assistent kan gebruiken.

JanJjSat
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 Feb 2016

Re: Tradfri groeperen.

Berichtdoor JanJjSat » 05 Jan 2020, 08:53

De hub heb ik. Maar groeperen lukt niet.

Verstuurd vanaf mijn SM-A405FN met Tapatalk

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3405
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 268 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 204 keer

Re: Tradfri groeperen.

Berichtdoor mailracer » 05 Jan 2020, 11:18

is het niet zo dat je in google home het in een kamer moet definieren.

in home klik je op de lamp en kies bijgevolg om dit in een kamer toe te wijzen. in dit geval noemt je kamer staanlamp living


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast