Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7469
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 546 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 122 keer

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor ITnetadmin » 02 Dec 2016, 02:16

Spijtig. Ik zoek al een paar jaar naar een oplossing die me toelaat elke thermostatische kraan individueel (of in groepjes) te bedienen (automatisch en manuele override), en de centrale "thermostaat" (eigenlijk enkel een bakje dat de ketel aanstuurt) ook.
Alleen moet het liefst een open protocol zijn, en absoluut geen internet servers, enkel lokale software.
Ook geen apps ofzo, liever een api'tje dat je kan aanspreken met een zelfgemaakte webpage ofzo.
Ik neem aan dat bovenstaanden nog altijd niet aan mijn vereisten beantwoorden?

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor ubremoved_539 » 02 Dec 2016, 11:58

Nope... ik heb er ook naar gezocht met het idee zoiets zelf aan te sturen via een RPI of zo... maar helaas.

Bedrijven kiezen nog volop voor proprietary oplossingen en cloud toestanden.

Ik heb trouwens hetzelfde probleem met m'n electrisiche rolluiken al heb ik recent gelezen dat iemand het protocol gekraakt heeft (ik moet eens een 433 MHz TX-RX module bestellen om ermee te spelen)... misschien dat dit ooit ook zal gebeuren voor dergelijke CV systemen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor krisken » 02 Dec 2016, 14:51

433MHz? Midden in de 70cm band? :s

Vandaag trouwens iemand van Electrabel hier langs geweest om te kijken of we BOXX konden installeren (vriendin vond BOXX leuk). Blijkbaar kan dit niet daar wij een draadloze thermostaat hebben. Deze moet bekabeld zijn blijkbaar.

Zal dus toch Google Nest worden.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor ubremoved_539 » 02 Dec 2016, 20:02

krisken schreef:433MHz? Midden in de 70cm band? :s


Inderdaad... da's nu éénmaal een frequentie die voor veel remotes gebruikt wordt (geen idee wat EH gebruikt, het ging hier over Somfy).

krisken schreef:Zal dus toch Google Nest worden.


Tja, duur en weinig zinvol wat mij betreft... single room thermostaat :nono:

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor krisken » 02 Dec 2016, 20:22

Tja wat is dan een goedkoper alternatief? Het is ook de bedoeling om slechts een kamer te verwarmen.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor ubremoved_539 » 02 Dec 2016, 21:27

Blijkbaar is de Nest ook al stevig gezakt in prijs... 3e generatie (geen idee of je een modulerende ketel had, anders kan je ook een 2e generatie nemen die nog goedkoper is) kan je nu vinden voor 209 euro.

Hier kan je alvast wat inspiratie opdoen... http://www.thermostaatstore.be/category ... taten.html

De Lyric T6 is bijvoorbeeld nog steeds zo'n 25% goedkoper.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7469
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 546 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 122 keer

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor ITnetadmin » 02 Dec 2016, 22:48

krisken schreef:433MHz? Midden in de 70cm band? :s

Zie ik daar de ON3 ervaring opduiken? ;-)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor krisken » 02 Dec 2016, 23:33

Sssst :-)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18951
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 938 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1806 keer
Contact:

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor krisken » 06 Dec 2016, 14:35

Het is de Nest geworden ==> viewtopic.php?f=1&t=34624&p=680228#p680228

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3023
Lid geworden op: 05 Dec 2010
Twitter: fusabe
Locatie: ::1
Bedankt: 414 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Contact:

Re: Kan ik werken met een Google Nest of andere zaken?

Berichtdoor Tim.Bracquez » 07 Dec 2016, 01:42

ITnetadmin schreef:Ook geen apps ofzo, liever een api'tje dat je kan aanspreken met een zelfgemaakte webpage ofzo.

Tado heeft een API (undocumented), werk super, spreek ik aan in mijn interface / systeem :
Afbeelding
Dit alles komt uit tado en je kan ook alles regelen.

Handig als ik op de knop "bye-bye" klik gaat alarm aan, verwarming uit, poort toe etc in men systeem.
Tim Bracquez, tim@fusa.be, https://www.fusa.be
Dedicated Servers & Promoties - https://fusa.be/nl/hosting/offer
MikroTik Routerboards - https://fusa.be/shop


Terug naar “Home automation en domotica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast