Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1165
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor koenraaddeconinck » 27 Okt 2020, 20:20

Pengu schreef:Alles staat in de fik, het water staat klaar maar we gaan het maar vanaf vrijdag inzetten. :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

Echt niet meer normaal dit. Ziekenhuizen gaan dus crashen, zijt maar allemaal extra voorzichtig als ge de baan op moet, een klusje doet of iets dat gevaarlijk kan zijn. De kans dat ge niet of moet wachten op hulp wordt met de dag groter. Maar we blijven allemaal lekker verder doen en neuten over scholen en de economie. Dat er mensen doodgaan of dat er misschien vreselijke keuzes gaan moeten gemaakt worden gaat er bij sommigen echt niet in.

Misschien heel erg onethisch maar het zou geen slecht idee zijn om een lijst op te stellen van alle non believers, de mensen die zich geen bal aantrekken en complotdenkers zodat zij alvast op de laatste plaats komen als ze verzorging nodig hebben!


Inderdaad, niet te snappen dat ze pas vanaf vrijdag maatregelen laten ingaan.

Non-believers zijn er legio, helaas.

Een lijst om deze groep op de laatste plaats te zetten voor zorg, roept vragen op inderdaaad.

Ik ben wel voorstander van het feit om overtreders van maatregelen
1. wel, naast een boete, de ziekenhuisfactuur integraal te laten betalen
2. en 2 als er echt keuzes moeten gemaakt worden bij capaciteitsoverschrijding, de niet nalevers zeker te excluderen van zorg. Het zou walgelijk zijn dat er mensen zijn die alle spelregels gevolgd hebben weerom, voor de hoeveelste keer ?, de dupe zijn van diegenen die aan alles hun voeten vegen. Als we op een punt komen dat er keuze moeten gemaakt worden zou ik inderdaad niet aarzelen om deze laatste groep de gevolgen van hun eigen daden te laten ondergaan.

Ze ook eens laten meedraaien op een covid-afdeling, is geen slecht idee.

Ik heb hier al herhaaldelijk oproepen gedaan aan non-believers om met mij eens mee te komen naar het ziekenhuis maar de respons blijft angstwekkend laag ... Nochtans zijn er velen die hier wel prediken hoe het moet aangepakt worden en hoe ridicuul de huidige maatregelen wel zijn voor een gewoon griepje.
Dus geinteresseerden om eens een ervaringsweek mee te maken, geef gerust een sein. Eens kijken hoe groot de scepsis nadien nog zal zijn ofte hoe scherp de pen nog zal zijn ...

En voor diegenen die spreken van een totalitaire staat: daar word je opgepakt voor zaken waar je niets kunt aan doen zoals ethnische afkomst, seksuele geaardheid, geloof, etc. zonder dat je een gevaar voor de samenleving volgt.

Covid regels overtreden is gevaar induceren voor de gezondheid van anderen en de samenleving. Maar blijkbaar wordt dit allemaal al als vrij normaal beschouwd. Zolang ik maar mijn zin kan doen, kan de rest de p*t op. Da's pas een humane houding niet waar :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:
Laatst gewijzigd door koenraaddeconinck op 27 Okt 2020, 20:23, 1 keer totaal gewijzigd.

woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 884
Lid geworden op: 09 Mei 2007
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor woutervh » 27 Okt 2020, 20:23

Ik kreeg spontaan walgneigingen van die Flamingante toespraak. Nog maar eens de vraag om aub contacten te beperken, aangeraden van thuis te werken. En voor de rest zo weinig mogelijk impact hebben. Oja, het is de schuld van de cultuur, en de Walen. Maar wij Vlamingen gaan hier sterker uitkomen...

Geen zier gaat het uithalen.

stefke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 397
Lid geworden op: 19 Dec 2002
Locatie: Tremelo
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor stefke » 27 Okt 2020, 20:29

Waarom niet nationaal gaan? Nu elke regering buiten de Duitse andere regels.. Wat een klucht. Waar is de brandweer welke zwaardere maatregelen? Buiten cultuur en zwemdokken is er niets veranderd.

België een zakdoek groot en met in elk dorpje of straatje andere regels. Maak nu toch eens een eenheid in Europa. dit virus stopt niet aan de grens.

Deze persmededeling was een lachertje. Wij NVA zullen het oplossen.... bla bla bla.

Op een uurtje was het geflikt. Dus echt erover nadenken was niet nodig.

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 590
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Pengu » 27 Okt 2020, 20:33

Mijn reactie is er misschien over wat betreft het straffen van mensen die zich niets aantrekken, non believers enz.... Maar eerlijk gezegd wil ik de egoïstische soort er zo snel mogelijk uit. Door hun daden sterven andere mensen, van mijn part mag je hun leven dan ook maar ontnemen. IK BEGIN HET SPUUGZAT TE WORDEN.

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1165
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor koenraaddeconinck » 27 Okt 2020, 20:42

Pengu schreef:Mijn reactie is er misschien over wat betreft het straffen van mensen die zich niets aantrekken, non believers enz.... Maar eerlijk gezegd wil ik de egoïstische soort er zo snel mogelijk uit. Door hun daden sterven andere mensen, van mijn part mag je hun leven dan ook maar ontnemen. IK BEGIN HET SPUUGZAT TE WORDEN.


Wees gerust, ge zijdt niet alleen ...

Nogmaals, maatregelen zijn bullshit, de pandemie is niet erger dan een gewoon griepje, ouderen: die hebben toch maar enkele jaren meer te leven dus daar moeten we niet naar kijken en dan op de koop toe nog durven beweren dat festivals deze zomer hadden moeten doorgaan als wetenschappelijk experiment. Dit debiteert men sans gêne als de uitspraken van de democraat bij uitstek. Met plaatsvervangende schaamte groet ik allen die dergelijke stellingen durven poneren.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4346
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 27 Okt 2020, 20:46

Wat we al weten op basis van de persbijeenkomst:

Het sport- en onspanningsleven wordt volledig lamgelegd:
* Alle evenementen moeten worden stopgezet, maar dat was sowieso al het geval. Markten mogen wel nog doorgaan.
* De laatste resterende sport- en ontspanningsgelegenheden moeten dicht: fitness dicht, zwembad dicht, bowling dicht, kinemazaal dicht, cultuurhuis dicht.
* Het professionele voetbal wordt vrijgesteld van de maatregelen, weliswaar nog steeds zonder publiek

Voor het overige zijn er weing veranderingen voor volwassenen:
* Telewerk blijft de norm en wordt niet verplicht.
* De avondklok wordt niet strenger.
* De KU Leuven moet als laatste van het hoger onderwijs ook volledig naar afstandsonderwijs. Practica blijven gewoon op de campus doorgaan.
* De erediensten binnen de moskeeën en de kerken mogen verder gaan.
* Bezoeken aan WZC's blijven toegestaan

Wat de kinderen betreft worden de uitzonderingen voor +12 jarigen grotendeels zoniet volledig afgeschaft, ook naar de jeugdbeweging mogen ze niet meer. -12 jarigen blijven van alles vrijgesteld.

Deze maatregelen gaan pas in over 3 dagen.

Eenmaal het Decreet gepubliceerd is zal ik dit nog aanvullen.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 27 Okt 2020, 21:04, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3814
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 223 keer
Recent bedankt: 40 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer
Contact:

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Sasuke » 27 Okt 2020, 21:00

Vandaag was ik bij een klant net over de grens in Nederland. Groot was mijn verbazing dat de perceptie in NL is dat België het veel beter en duidelijker regelt en communiceert dan NL.

Do not trust the Media !!!

Daarnaast, Jambon als VMP is een schande voor Vlaanderen. Die blaaskaak is de spreekbuis van de lobbyisten, zoveel is duidelijk. Ik ben totaal geen socialist, maar blijkbaar is er ondertussen geen enkele partij meer die de ballen heeft om de belangen van het volk te verdedigen.

Het weze gezegd worden ... ik en mijn gezin blijven niet in België in de toekomst !

quovadis
Premium Member
Premium Member
Berichten: 510
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 27 Okt 2020, 21:06

@ccatalyst: mooi en handig overzicht :-). Wel aanvullen dat professionele sporten sowieso wel nog mogen. Niet enkel voetbal

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5694
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 27 Okt 2020, 21:07

koenraaddeconinck schreef:Nogmaals, maatregelen zijn bullshit, de pandemie is niet erger dan een gewoon griepje, ouderen: die hebben toch maar enkele jaren meer te leven dus daar moeten we niet naar kijken en dan op de koop toe nog durven beweren dat festivals deze zomer hadden moeten doorgaan als wetenschappelijk experiment. Dit debiteert men sans gêne als de uitspraken van de democraat bij uitstek. Met plaatsvervangende schaamte groet ik allen die dergelijke stellingen durven poneren.


Je moet me dat toch eens ff uitleggen hoor Koenraad, hoe deze maatregelen iets gaan bijdragen aan die 2/3 overlijdens in de wzc...
Die mensen gaan niet sporten of zwemmen, gaan niet op cafe of restaurant, lopen niet om 22h buiten of stappen niet op het eerste het beste vliegtuig naar Spanje.
En nee, ik kom u niet meehelpen, je moet dat niet telkens herhalen. "Ben je ziek, blijf dan thuis" telt blijkbaar niet op de zorg, milde symptomen is blijkbaar gewoon blijven doorwerken, ook op den buro heb ik vandaag vastgesteld :bang: :bang: :bang:

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13153
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Goztow » 27 Okt 2020, 21:12

Jammer genoeg kan het in de zorg momenteel niet anders want er zijn te wenig handen om alle patiënten te verzorgen.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3184
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor boonpwnz » 27 Okt 2020, 21:16

Even een vraagje maar sinds ik het mondmasker aan heb lang genoeg merk ik dat mijn neus vervelend doet. Krijg sneller neiging om te niezen en mijn neus loopt vaker.

Het gekke is eenmaal dat masker af na een half uur heb ik er geen last meer van.
Is daar een verklaring voor te vinden? :|

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2075
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor 1207 » 27 Okt 2020, 21:17

Goztow schreef:Jammer genoeg kan het in de zorg momenteel niet anders want er zijn te wenig handen om alle patiënten te verzorgen.

in Brussel is de 1e gestorven wegens gebrek aan toestellen

er volgt nu een catastrofe en vanaf eind november valt iedereen over mekaar om de andere de schuld te geven.
daarna versoepelen, in februari primeert opnieuw de economie en maart-april golf 3

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4346
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 27 Okt 2020, 21:21

boonpwnz schreef:Het gekke is eenmaal dat masker af na een half uur heb ik er geen last meer van.
Is daar een verklaring voor te vinden? :|


Ververs/reinig je het mondmasker voldoende?

Probeer eens over te schakelen op een andere stof.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5089
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor wied » 27 Okt 2020, 21:21

Goztow schreef:Jammer genoeg kan het in de zorg momenteel niet anders want er zijn te wenig handen om alle patiënten te verzorgen.


De directeur van het ziekenhuis in Mol (of Herentals) zei niettemin: wij "vermoeden" dat bezoekers de besmetting binnen brengen"!? Geen enkele partij gaat vrijuit, lijkt mij...
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3184
Lid geworden op: 05 Jul 2017
Bedankt: 75 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor boonpwnz » 27 Okt 2020, 21:25

CCatalyst schreef:
boonpwnz schreef:Het gekke is eenmaal dat masker af na een half uur heb ik er geen last meer van.
Is daar een verklaring voor te vinden? :|


Ververs/reinig je het mondmasker voldoende?

Probeer eens over te schakelen op een andere stof.


Ik gebruik wegwerp maar ik denk dat ik wss niet goed tegen die gewone chirurgische kan. Misschien moet ik eens kijken voor een alternatief idd.
Ik moet zeggen ik ben niet allergisch maar wel erg gevoelig aan bepaalde dingen dus kan ook gewoon daarmee te maken hebben.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5694
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 27 Okt 2020, 21:25

Goztow schreef:Jammer genoeg kan het in de zorg momenteel niet anders want er zijn te wenig handen om alle patiënten te verzorgen.

Nee, nee, nee en nog eens NEE. Ik maart kon je dat zeggen, nu is dat gewoon crimineel.
Er is hopen geld verbrast aan onnuttige maatregelen, daar waar het verschil kan gemaakt worden wordt er gewoon weggekeken.

ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 222 keer
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ubremoved_22196 » 27 Okt 2020, 21:36

Dus volgens Koenraad is iedereen die Covid krijgt eigenlijk al een overtreder want ergens heb je iets overtreden dat je het kreeg.... Allez sorry ze, maar dat gaat wel de extreme richting uit zo'n gedachtengang...

Niet elke overtreder krijgt Corona en niet elke brave burger blijft gezond. Als ik vannacht bvb om 00u05 op straat mijn hond uit laat en ze beboeten mij met 250 euro heb ik geen recht meer op verzorging als een collega me 2 dagen later aan steekt? Sterk.

Als we zo even doordenken, iedereen die een snelheidsovertreding begaat ook ineens uitsluiten van zorg, want die kon potentieel iemand omver gereden hebben?

Pengu
Premium Member
Premium Member
Berichten: 590
Lid geworden op: 28 Sep 2003
Bedankt: 27 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Pengu » 27 Okt 2020, 22:03

Het gaat hier om mensen die al meerdere keren de maatregelen hebben geschonden. Vanaf 3 overtredingen kan een rechter je op zo'n lijst zetten. Gewoon al het feit dat je op een lijst kan komen als je de maatregelen overtreedt zou genoeg moeten zijn om die voetvegers af te schrikken.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13153
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor Goztow » 27 Okt 2020, 22:09

iceke schreef:
Goztow schreef:Jammer genoeg kan het in de zorg momenteel niet anders want er zijn te wenig handen om alle patiënten te verzorgen.

Nee, nee, nee en nog eens NEE. Ik maart kon je dat zeggen, nu is dat gewoon crimineel.
Er is hopen geld verbrast aan onnuttige maatregelen, daar waar het verschil kan gemaakt worden wordt er gewoon weggekeken.

Hebben we die discussie am niet eens gehad? Een verpleegkundige leid je niet op in 6 maanden. Uit het buitenland komt er jammer genoeg geen versterking, die hebben zelf hy' mensen nodig. Er is 402 mio euro in het zorgpersoneelfonds vrijgemaakt om extra verzorgend personeel aan te werven alleen weten we momenteel niet waar ze te vinden.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 222 keer
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ubremoved_22196 » 27 Okt 2020, 22:11

Dus wederom, 3x een verkeersovertreding met de auto is het recht op zorg ontnemen en/of levenslang rijverbod? Het blijft hetzelfde he. Een verbod met de voeten treden wil in dit geval niet zeggen dat ze het virus ook daadwerkelijk verspreiden of dat die mensen ziek zijn.

Ik ben wel lekker gejost, ik doe een individuele indoor sport en pats boem, niks mag nog indoor. Ook over nagedacht en dan zijn er volgens mij terecht wel mensen die een foert mentaliteit krijgen, maar dat begrijpen de die hards dan weer niet.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4346
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 27 Okt 2020, 22:28

Slafes schreef:Ik ben wel lekker gejost, ik doe een individuele indoor sport en pats boem, niks mag nog indoor. Ook over nagedacht en dan zijn er volgens mij terecht wel mensen die een foert mentaliteit krijgen, maar dat begrijpen de die hards dan weer niet.


Het huidige opzet lijkt te zijn dat alles verboden wordt behalve werken en naar school gaan. Dat zal de gezondheidszorg sparen op termijn, maar het virus zal er zeker niet mee verdwijnen. Wat er gaat gebeuren is dat men dan weer de fout gaat maken om te vroeg te versoepelen. Gevolg: twee weken later zijn we weer vertrokken, weer politici die niet willen aanvaarden dat ze fout waren, golf 3, alles weer dicht. En dat zal zo zijn tot het weer zomeruur wordt, ~150 dagen.

Dat is absoluut onhaalbaar. Je kan de mensen 2 weken opsluiten in hun kot, maar geen 5 maanden. Ook niet met de "gunst" dat ze tenminste mogen gaan werken en op televisie naar voetbal mogen kijken (weliswaar na betaald te hebben voor die optie)! Mensen gaan dit hoe langer hoe meer zwaar met de voeten gaan beginnen treden, en ook dan zijn we weer vertrokken. Dit is niet het juiste antwoord, dit is ook geen "normaal" antwoord - zelfs gezien de omstandigheden. Wat de politici nu geven is een compleet gek antwoord dat geen kansen van slagen heeft.
Laatst gewijzigd door CCatalyst op 27 Okt 2020, 22:39, 1 keer totaal gewijzigd.

ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 222 keer
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ubremoved_22196 » 27 Okt 2020, 22:38

Klopt, ik heb al 3 maanden mijn hobby/sport niet mogen doen en nu zijn we weer vertrokken voor enkele maanden vrees ik. Dat valt niet vol te houden. Ik sport individueel, kom alleen binnen of met de partner, ik ontsmet mijn handen, draag mondmasker en achteraf drink ik iets en ga ik naar huis. Ik kom niet fysiek in contact met anderen en toch, sorry, gesloten. Uitzichtloos. Wel lidgeld betaald en 2 weken terug werd de kantine ook al gesloten.

Elke twee weken een ander vaatje om uit te tappen terwijl men blind aan het schieten is met grove hagel in de hoop om toch iets te raken?

Ik begrijp dat het nodig is maar als je dan leest dat pro sporters wel mogen trainen en dat de oh zo belangrijke voetbal met dikbetaalde idioten wel mag doorgaan. Sorry, dan krijg ik het wel op mijn heupen.

Ik had liever gehad dat men zei, 3 weken iedereen binnen en je komt ook niet naar buiten om met uw kindjes in het speeltuintje te spelen! Juist uw hond (max een kilometer van je woonst) en naar de voedingswinkel.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4346
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 27 Okt 2020, 23:19

Om de dag mee samen te vatten en af te sluiten, de krantenkop van De Standaard morgen:

Het huis staat in brand, maar het blussen start pas vrijdagavond (link)

on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3830
Lid geworden op: 05 Mei 2006
Bedankt: 288 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor on4bam » 28 Okt 2020, 00:06

CCatalyst schreef:Om de dag mee samen te vatten en af te sluiten, de krantenkop van De Standaard morgen:

Het huis staat in brand, maar het blussen start pas vrijdagavond (link)


Niemand zegt dat je die maatregelen niet vanaf NU al mag volgen, hé.

Voor de rest hebben ze moeite gedaan om niet toe te geven dat de Waalse/Brusselse maatregelen beter zijn. Dus avondklok vanaf 12u want anders krijgen ze commentaar "zie je wel dat de Walen/Brusselaars het al eerder wisten".

Nu goed, voor ons veranderd er alweer niets en dat is zo sinds maart.
Bye, Maurice
https://on4bam.com

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1665
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 263 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ddd » 28 Okt 2020, 06:32

Gelukkig zijn er verenigingen met meer gezond verstand dan de ministers.
Gisteren al bericht gehad van de zwemles, fanfare en volleybal dat alles PER DIRECT wordt stopgezet. Vanaf vandaag dus.

Nog geen bericht van de chiro, maar dat is alleen op zondag, en nu zondag (1 nov) is het al geen chiro. Dus nog tijd genoeg.
En ook nog niks van de vrouw haar yoga. Is dat binnensport? :-)
Maar dat zal toch ook niet meer doorgaan lijkt me.

Trouwens, ging die barometer dat niet oplossen? Maatregelen die direct ingaan bij overschrijden van bepaald niveau van bv ziekenhuisopnames?
Nu is het donkerrrod natuurlijk. Maar koppel ook het versoepelen eraan, op een "slim" niveau - niet te snel, ipv dat "nattevingerwerk" van de regeringen.

duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1098
Lid geworden op: 23 Apr 2008
Bedankt: 164 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor duizend » 28 Okt 2020, 07:00

CCatalyst schreef:Om de dag mee samen te vatten en af te sluiten, de krantenkop van De Standaard morgen:

Het huis staat in brand, maar het blussen start pas vrijdagavond (link)


Een betere titel had geweest

Het huis staat in brand, we roepen op om de maatregelen direct toe te passen

De media is nog slechter bezig dan de politici.

Als het maar verkoopt...

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4671
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 376 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ub4b » 28 Okt 2020, 07:17

De ministeriële besluiten met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig (Luc Lamine, Doctor in de Rechtsgeleerdheid (PhD)):

De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed).


en daar wringt het schoentje, de MB's zijn geen rechtsmiddel om de huidige corona maatregelen vast te leggen, het had een KB moeten zijn ipv een MB:

https://www.tscheldt.be/breaking-minist ... -onwettig/

De “brave” mensen zullen deze onwettige ministeriële besluiten naleven. Uit burgerzin zal men de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen. Afstand houden, mondmasker, handen wassen, enzovoort. Maar wettelijk kan er niets afgedwongen worden. De “onaangepasten” zullen of kunnen de onwettigheid van deze ministeriële besluiten zeker inroepen. De horeca kan immers niet verplicht worden zelfmoord te plegen.


De brave userbaser zal uiteraard de regeltjes volgen ook al zijn ze onwettig. Zelf doe ik dat ook nog op dit moment. Zo bestaat mijn bubble uit maar 1 extra persoon en zie ik voor de rest niemand nog. Als organisator heb ik alle events gecancelled.

Ben blij dat er momenteel geen lockdown gekomen is. Gaan ze echter te ver, en krijg ik een boete, dan zal ik uiteraard met alle mogelijke middelen dit dan aanvechten. Momenteel nog niet aan de orde echter. Een stok om mee terug te slaan is altijd handig.

duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1098
Lid geworden op: 23 Apr 2008
Bedankt: 164 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 143 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor duizend » 28 Okt 2020, 07:25

Uiteraard aanvechten die handel.
Want gelijk krijgen is veeeel belangrijker dan levens redden.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4671
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 376 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ub4b » 28 Okt 2020, 07:31

duizend schreef:Uiteraard aanvechten die handel.
Want gelijk krijgen is veeeel belangrijker dan levens redden.


Als jij alle regels braaf volgt, dan kan je toch onmogelijk last hebben van anderen? Want als mondmaskers en de regeltjes werken, kan je niet besmet worden.

ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1665
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 117 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 263 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor ddd » 28 Okt 2020, 07:49

ub4b schreef:[ Want als mondmaskers en de regeltjes werken, kan je niet besmet worden.


Fout; " , heb je minder kans besmet te worden." zou beter zijn.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4346
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 324 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor CCatalyst » 28 Okt 2020, 07:59

ddd schreef:Trouwens, ging die barometer dat niet oplossen?


De barometer komt er voorlopig niet. De politici menen dat het beter gaat als ze zelf mogen beslissen naar goeddunken ipv een barometer criteria te laten opleggen. Met de barometer zou het huis al geblust worden voor het in brand staat.

Hetzelfde met de corona-commissaris. Met veel tamtam geïntroduceerd, sindsdien afwezig.

duizend schreef:Een betere titel had geweest

Het huis staat in brand, we roepen op om de maatregelen direct toe te passen

De media is nog slechter bezig dan de politici.


Ik denk niet dat dat nog enige indruk zou maken, itt vroeger. De politici luisteren vooral naar zichzelf.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2075
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 08:19

CCatalyst schreef:
ddd schreef:Trouwens, ging die barometer dat niet oplossen?

De barometer komt er voorlopig niet. .


weyts heeft de onzin vd barometer al bewezen
50 tinten oranje en nog meer tinten geel,

quovadis
Premium Member
Premium Member
Berichten: 510
Lid geworden op: 15 Feb 2016
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor quovadis » 28 Okt 2020, 08:33

ub4b schreef:De ministeriële besluiten met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig (Luc Lamine, Doctor in de Rechtsgeleerdheid (PhD)):

De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed).


en daar wringt het schoentje, de MB's zijn geen rechtsmiddel om de huidige corona maatregelen vast te leggen, het had een KB moeten zijn ipv een MB:

https://www.tscheldt.be/breaking-minist ... -onwettig/

De “brave” mensen zullen deze onwettige ministeriële besluiten naleven. Uit burgerzin zal men de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen. Afstand houden, mondmasker, handen wassen, enzovoort. Maar wettelijk kan er niets afgedwongen worden. De “onaangepasten” zullen of kunnen de onwettigheid van deze ministeriële besluiten zeker inroepen. De horeca kan immers niet verplicht worden zelfmoord te plegen.


De brave userbaser zal uiteraard de regeltjes volgen ook al zijn ze onwettig. Zelf doe ik dat ook nog op dit moment. Zo bestaat mijn bubble uit maar 1 extra persoon en zie ik voor de rest niemand nog. Als organisator heb ik alle events gecancelled.

Ben blij dat er momenteel geen lockdown gekomen is. Gaan ze echter te ver, en krijg ik een boete, dan zal ik uiteraard met alle mogelijke middelen dit dan aanvechten. Momenteel nog niet aan de orde echter. Een stok om mee terug te slaan is altijd handig.
is hier reeds aan bod gekomen

Data technicus schreef:Denk dat je eens verder moet kijken dit is het koninklijk besluit van 6 april: https://crisiscentrum.be/sites/default/ ... l_2020.pdf en daar vallen alle ministiële besluiten onder met betrekking van boetes. Dus dit is zever. Boetes zijn wel geldig. En als je iets wilt zeggen lees dan hier eerst eens. https://crisiscentrum.be/nl/news/crisis ... -je-vragen

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5694
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor iceke » 28 Okt 2020, 08:48

duizend schreef:Uiteraard aanvechten die handel.
Want gelijk krijgen is veeeel belangrijker dan levens redden.

Die grondwet is geen vodje papier hé, dat is de basis van onze samenleving. (En zo opgesteld dat wanneer het fout loopt niet aan onze grondrechten geprutst kan worden)
Guess what, een griepje in het land en die grondwet is blijkbaar niks meer waard.
Dat pinguin en koenraad daar niet van wakker liggen tot daar aan toe, dat onze regering daar niet van wakker ligt is een andere zaak.

R2D2
Premium Member
Premium Member
Berichten: 744
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor R2D2 » 28 Okt 2020, 09:14

wied schreef:De directeur van het ziekenhuis in Mol (of Herentals) zei niettemin: wij "vermoeden" dat bezoekers de besmetting binnen brengen"!?


Onvoorstelbaar zo'n uitspraken, en dat die ongeduid nog uitgezonden worden ook...

Feit is dat overdracht op allerlei manieren kan en dat men nog altijd niet weet welke de belangrijkste zijn (want wist men dat wel, dan konden de maatregelen veel gerichter en zonder discussies) . Het kan dus even goed via eigen personeel of leveranciers komen.
Die directeur staat daar gewoon zijn eigen beleid wat goed te praten en dat kan dus even goed als fake news gecatalogeerd worden.

phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 792
Lid geworden op: 30 Mei 2012
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor phil48 » 28 Okt 2020, 09:15

Een wetje van 53 jaar geleden :lol:

We kunnen het volgens deze prof ook zo formuleren. " Het huis staat in brand, maar de brandweer komt niet want er is een clausule in je verzekeringscontract die fout is geformuleerd".

Misschien moeten zij die de regels aanvechten maar onderaan de lijst komen als ze zich later aanbieden in het ziekenhuis op de corona afdeling.

Lijkt me fair.

Gebruikersavatar
timmermc
Premium Member
Premium Member
Berichten: 594
Lid geworden op: 07 Nov 2012
Bedankt: 33 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor timmermc » 28 Okt 2020, 09:22

iceke schreef:Die grondwet is geen vodje papier hé, dat is de basis van onze samenleving. (En zo opgesteld dat wanneer het fout loopt niet aan onze grondrechten geprutst kan worden)
Guess what, een griepje in het land en die grondwet is blijkbaar niks meer waard.
Dat pinguin en koenraad daar niet van wakker liggen tot daar aan toe, dat onze regering daar niet van wakker ligt is een andere zaak.

Wat zijn Vlamingen toch een nukkig volkje, komt er gisterenavond een minister-president nieuwe maatregelen voorstellen die toch serieuze beperkingen inhouden is het toch weer onvoldoend voor de meesten.
Als hij heel bewogen iedere Vlaming vraagt om deze op te volgen in alle vrijheid zijn de meesten al bezig met denken hoe ze te omzeilen en worden dan nog gesteund door de media hierin.
Wanneer gaan Vlamingen eens beseffen dat je deze vijand, dit virus niet met kogels en buskruit kan overwinnen, maar je zelf het beste wapen ervoor bezit door gewoon zelf zo weinig mogelijk dicht contact te hebben met je medemens. Een beetje nuchter denkend mens kan dit toch wel zelf bedenken.
Jezelf tijdelijk wat beperkingen opleggen is dus erg moeilijk voor een Vlaming, liever eerst met de rug tegen de muur gezet worden door een avondklok, strenge boetes en politici gevaarlijke precedenten laten scheppen voor onze verworven vrijheid.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 10137
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 724 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor heist_175 » 28 Okt 2020, 09:31

Er zijn 2 luiken aan:
- maatregelen zijn nodig, veel mensen gaan zelfs verder dan dat
- bij het afdwingen van de maatregelen en dus ook de boetes, is er best een solide juridische basis

Elke zijstap van de rechtstaat die we nu maken én toelaten, zal later keihard misbruikt worden.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200827_96272827
Ik mag helaas niet het ganse artikel citeren.

Voorlopig, want precedenten zijn geschapen: men heeft gemerkt dat men er ongestraft mee wegkwam. Ook elders daverde de grondwet op haar grondvesten. Daarbij werd het principe van function creep glansrijk ­geïllustreerd: technologie zal altijd ­gebruikt worden waarvoor ze initieel niet bedoeld was. Drones met warmtecamera’s (tegen mensensmokkel) werden gebruikt om tweedeverblijvers uit hun caravan te halen en slimme camera’s om een bevolking een lockdown op te leggen. Minister Jambon verklaarde destijds nochtans dat ze louter bedoeld waren ‘tegen criminelen en terroristen’. Maar misschien is hij ook dat ‘vergeten’.

De goede intenties van de hedendaagse wetgevers zijn daarbij waardeloos voor de toekomst. De hamvraag is niet of we onze overheid vandaag blindelings vertrouwen, maar of we alle overheden van de komende vijftig jaar blindelings vertrouwen. Laat ik het even omdraaien. Als ik u vijf jaar geleden had verteld dat de president van de VS ermee zou dreigen de verkiezingsuitslag niet te zullen erkennen, dat Polen ‘lgbtq-vrije’ steden zou uitroepen, dat de EU haar binnengrenzen zou sluiten en het vrije verkeer zou opheffen, dat een hele provincie nachtelijk huisarrest zou krijgen, dat drones gebruikt zouden worden tegen caravanbewoners, u had me vierkant uitgelachen en gesust ‘dat het allemaal wel zo’n vaart niet zal ­lopen’. Behalve misschien dat van die drones. So what, u woont toch niet in een caravan.

We moeten dus niet waakzaam zijn opdat een slechtbedoelende overheid dictatoriale maatregelen zou treffen, we moeten waakzaam zijn opdat een goedbedoelende overheid het niet al te makkelijk maakt voor die van de toekomst. De volledige redenering is: ‘Als je niets te verbergen hebt én het systeem perfect is en de mensen erachter feilloos en niet te corrumperen zijn, nu én in de toekomst, dán heb je niks te vrezen.’ Dat zijn een hoop alsjes achter elkaar. En ze werden deze week weeral pijnlijk gefalsifieerd door de zaak van de Slovaakse Jozef Chovanec, de man die stierf in een politiecel in Charleroi. Ironisch genoeg door het uitlekken van oude beelden van een camera die gericht stond op een overheid die zelf iets te verbergen (of ‘te vergeten’) had, maar (nog) niet de totale controle had om te verhinderen dat ze aan het licht kwamen.

Deze crisis heeft duidelijk gemaakt dat machthebbers niet blindelings te vertrouwen zijn met macht. Geef ze een bestuurlijke vinger en ze grijpen een arm. Dit gedrag mogen we niet tolereren. Ze zullen weer streng gecontroleerd moeten worden door de burgers. In beide betekenissen van het woord. De terreurmaatregelen leren ons dat niets zo permanent is als een tijdelijke maatregel. Geen enkele overheid wil ooit minder controle. Elke millimeter privacy die we opgeven, krijgen we nooit meer ­terug. Elke vrijheid die we opgeven, zijn onze kinderen onherroepelijk kwijt.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2075
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor 1207 » 28 Okt 2020, 09:51

timmermc schreef:Wat zijn Vlamingen toch een nukkig volkje, komt er gisterenavond een minister-president nieuwe maatregelen voorstellen die toch serieuze beperkingen inhouden is het toch weer onvoldoend voor de meesten.

alle cijfers verdubbelen nu wekelijks, als je dan zegt dat je pas binnen een dag of 4 aan de nieuwe maatregelen meot houden ben je ook hier te laat ja.
Het enige dat u helpt is dezelfde hamer als in Maart en dan maar hopen dat we uiteindelijk niet te veel schade oplopen in november/december

Als hij heel bewogen iedere Vlaming vraagt om deze op te volgen in alle vrijheid zijn de meesten al bezig met denken hoe ze te omzeilen

jij volgt ook het politieke dogma en de doctrine vd afgelopen weken. de maatregelen zijn perfect en alles is de schuld vd burger
mensen gaan met kerstmis niet massaal begrafenissen organiseren voor hun kalkoen om dan met 40 man samen te kunnen komen. Als je dat op FB ziet passeren dan is da om te lachen :)
maar die zever ga je nog krijgen. Ik zal kerstmis met een man of 4 vieren terwijl de katholieke buur dit als een religieuze dienst beschouwd en wel vrolijk samenhokt met veel meer volk.
Gaat hij in de fout? niet volgens de nieuwe maatregelen die vrijdag ingaan.

je zelf het beste wapen ervoor bezit door gewoon zelf zo weinig mogelijk dicht contact te hebben met je medemens..

zelfs de regeringsleden slagen er niet om hier zelf het goede voorbeeld te geven.
de ministerraad had perfect via Skype/zoom/beveiligde lijn/... van thuis uit kunnen verlopen.
toch verkozen ze allemaal naar Brussel af te zakken en nadien interviews te geven.

Zie jij een journalist tegen de vtm zeggen dat 'm neit naar Brussel afzakt voor interviews om afstand te kunnen bewaren?
die heeft morgen zijn c4 want telewerk is NIET verplicht,
Zelfs de virologen zijn na al die maanden niet in staat om van thuis uit te skypen tijdens terzake en kiezen ervoor om naar de studio's af te zakken om daar op te vallen

R2D2
Premium Member
Premium Member
Berichten: 744
Lid geworden op: 20 Aug 2015
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 60 keer

Re: Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Berichtdoor R2D2 » 28 Okt 2020, 09:52

Ervaringen met Passagier Lokalisatie Formulier:
Ik keerde vorige week terug naar België vanuit Duitsland. Braaf het Passagier Lokalisatie Formulier ingevuld en doorgemaild (PDF). Ik heb nadien niets meer gehoord of ontvangen. Een collega die samen met mij reisde vulde het formulier in op zijn telefoon en hij kreeg prompt een bericht met QR-code. Zo goed werkt het daar niet precies.


Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast