Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Archeon
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 Mei 2006
Bedankt: 3 keer

Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Archeon » 17 Apr 2020, 17:34

Beste allen,

Ik heb momenteel een AD2200 digicorder. Ik vind dat ding nogal lomp. Gisteren heb ik eindelijk een nieuwe TV gekocht en die ook voor het eerst aan de muur bevestigd. Nu zit ik wat geambeteerd met die grote digicorder, die ik quasi toch nooit gebruik (sinds Netflix). Het ideaal zou voor mij zijn dat Telenet een streaming-only abonnement beschikbaar zou maken voor een bedrag per maand en als ik dan eens TV zou kijken ik gewoon TV zou kunnen streamen. Maar dat gaat (of beter : bestaat) dus (nog?) niet. Er is wel Yugo, maar ik ben niet geïnteresseerd in GSM abbo's van Telenet omdat ik dat via mijn werk heb.

Mijn vader heeft ondertussen zo'n TV-Box en dat vond ik op zich wel een oplossing : een stuk kleiner, dus makkelijker weg te werken achter de TV die aan muur hangt. Blijkbaar toch een probleem: ik heb geen "witte modem". Ik heb een gewone Docsis 3.0 modem zonder ingebouwde WiFi - model: CV7160E. (dat is dus zo eentje dat je niet via "mijn telenet" kan beheren - dat hoeft voor mij ook niet: ik beheer zelf mijn eigen netwerk wel en dat is nog nooit een probleem geweest).

Men beweert nu dat, omdat ik geen zo'n witte modem hebt, dat ik geen TV-Box kan gebruiken. Is dat effectief zo? Ik heb eens op de website gekeken bij Telenet, en blijkbaar zijn er ondertussen ook alweer nieuwe modems ter beschikking. De CV8560E lijkt mij wel een interessant model omdat dat een Docsis 3.1 model is en ik wellicht in de nabije toekomst zo'n gigabit speedboost zou vragen.

Mijn vragen zijn dus:

1. klopt dat, dat ik met mijn huidige modem geen TV-Box kan gebruiken?
2.als ik dan toch een nieuwe modem nodig heb, is de CV8560E al ter beschikking?
3. werkt de TV box dan wel met de CV8560E?


Bedankt!

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5102
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor wied » 17 Apr 2020, 17:52

...die ik quasi toch nooit gebruik (sinds Netflix)...

Je nieuwe smartTV heeft vast een ingebouwde app voor Netflix. Waarom deze niet rechtstreeks verbinden via ethernetkabel met je router, zodat je digicorder overbodig is!?
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Archeon
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 Mei 2006
Bedankt: 3 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Archeon » 17 Apr 2020, 18:00

Tuurlijk wel. En ik heb die TV-Box ook niet nodig voor Netflix, maar voor die paar keer dat ik effectief toch nog eens naar de TV kijk...

Ik heb al eens gedacht om gewoon die digicorder binnen te brengen omdat ik ze toch niet gebruik, en dan voort te doen met een Stievie abonnementje of een TV kaartje ofzo, maar het resultaat was ipv. 8 euro/maand minder betalen (= huur digicorder), 15 méér betalen! (omdat als de digicorder uit het pakket wordt gehaald, het geen pakket meer is en alles apart wordt aangerekend). Toen heb ik maar weer een digicorder in huis gehaald. :bang:

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4826
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1509 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor raf1 » 17 Apr 2020, 19:22

Archeon schreef:Toen heb ik maar weer een digicorder in huis gehaald.

Steek die Digicorder in de doos en zet die op zolder. Je betaalt dan geen 15 euro méér en je probleem is opgelost.
Scan met je tv eens op 290 MHz met netwerk-id 32 en je hebt de VRT in HD-kwaliteit en de rest van de Vlaamse zenders in SD-kwaliteit. (zenderoverzicht)

Wil je méér zenders in betere kwaliteit dan contacteer je Telenet om je een CI+-module (TV met een kaartje) op te sturen.

Streaming-only is mogelijk met TV Vlaanderen Live TV op een smart-tv: ze sturen je wel een pakket op met een schotelantenne voor op je zolder te zetten, maar voor 15,90 euro/maand en een éénmalige activeringkost van 49,95 euro krijg je toegang tot een smart-tv app of Android TV-app met de Vlaamse zenders live en uitgesteld. Meer info in dit topic: https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=103&p=821051

Archeon
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 Mei 2006
Bedankt: 3 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Archeon » 18 Apr 2020, 10:12

Dat is goeie, bruikbare info! Bedankt Raf!
Wel jammer dat die bedrijven dat zo regelen, waardoor ze in feite kosten moeten maken voor niets. Het is leuk dat dat kan met die schotel, maar als je dat nu echt niet nodig hebt en 't daarom gewoon op zolder legt is dat toch ook gewoon zonde van het geld. Nuja, 't is mssn iets wettelijks waardoor ze omwille van hun statuten altijd moeten doen alsof ze een satteliet abbo aanbieden, en dat de streaming app mag maar enkel in tweede instantie. 't is wel absurd, maar bon...

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5102
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 241 keer
Uitgedeelde bedankjes: 329 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor wied » 18 Apr 2020, 12:52

We leven dan ook in een absurd landje :-D
PX Internet Start, FVD/OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, Astra 1&2 FTA

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4826
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1509 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor raf1 » 18 Apr 2020, 15:18

Die "gratis" hardware dient om de klant 24 maanden te binden, wettelijk gezien kan je na 6 maanden kosteloos naar een andere telecomoperator overstappen. Maar als de operator "gratis" hardware in het abonnement steekt, kan die hardware over een langere abonnementsperiode, bijvoorbeeld 24 maanden, afgeschreven worden, wie toch binnen de 24 maanden het abonnement opzegt, dient dan nog die resterende waarde van die hardware aan de operator te betalen.

Als je dat risico voor 24 maanden niet wil nemen, betaal je best éénmalig 79 euro voor een CI-module.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1388
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer
Contact:

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor svermassen » 18 Apr 2020, 19:33

Ga een Telenet shop binnen met de oude digicorder.
Deze zal vervangen worden en het systeem ziet dat je geen witte modem hebt.
En die witte modem krijg je ook direct mee.
Zelf wisselen is poepsimpel.
De andere kan je dan bij gelegenheid eens terug binnen doen.
Maar bij mij moesten ze hem niet meer terug te hebben.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4826
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1509 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor raf1 » 18 Apr 2020, 19:57

svermassen schreef:Ga een Telenet shop binnen met de oude digicorder.

Zal niet gaan: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/kan-ik-mijn-digibox-of-digicorder-omruilen/

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1388
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer
Contact:

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor svermassen » 18 Apr 2020, 20:16

Ahzo, das natuurlijk weer iets anders

apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1275
Lid geworden op: 10 Jun 2013
Locatie: Oostende
Bedankt: 65 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor apestaart » 19 Apr 2020, 14:22

raf1 schreef:
svermassen schreef:Ga een Telenet shop binnen met de oude digicorder.

Zal niet gaan: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/kan-ik-mijn-digibox-of-digicorder-omruilen/


Bovendien zijn de Telenet winkels momenteel gesloten vanwege die corona crisis.

Kenniey
Premium Member
Premium Member
Berichten: 450
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Kenniey » 19 Apr 2020, 19:18

Nieuwe TVbox zal inderdaad niet geactiveerd geraken, enkel met volgende modems:
- CV8560E Doc3.1 => HGW zonder WiFi, bijkomend kan je 1 macadres een publiek ipadres geven, TVbox moet echter achter de CV8560E staan zonder router.
- CH7465LG Doc 3 => “witte” HGW modem met WiFi.
Deze 2 modems kunnen ook allebei de gigaspeedboost aan, geen Doc 3.1 is niet noodzakelijk.
De zwarte HGW modem kan ook de TVbox aan, maar dan mag je geen internet hebben > 200mbps.

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 527
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Steven7 » 19 Apr 2020, 23:32

TV met een kaartje van 69 euro en je bent gesteld.
Als je wil opnemen, hang dan een harde schijf aan je TV en dat lukt ook wel.
VRT, Canvas, VTM,..., de meeste Vlaamse zenders kan je via een app en een chromecast bekijken. Misschien is het dan een optie om je TV-abonnement stop te zetten.
Je internet kan je nog altijd bij EDPnet, Scarlet, Orange (in combinatie met je gsm dan wel) nemen en je spaart heel wat uit.
Vaak is het zelfs zo dat als je alles bij Telenet stopzet, je kabel nog zal blijven werken met al je zenders in SD en VRT en Canvas in HD.

Archeon
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 15 Mei 2006
Bedankt: 3 keer

Re: Overstappen naar Telenet TV-Box - problemen met modem?

Berichtdoor Archeon » 21 Apr 2020, 10:59

Kenniey schreef:Nieuwe TVbox zal inderdaad niet geactiveerd geraken, enkel met volgende modems:
- CV8560E Doc3.1 => HGW zonder WiFi, bijkomend kan je 1 macadres een publiek ipadres geven, TVbox moet echter achter de CV8560E staan zonder router.
- CH7465LG Doc 3 => “witte” HGW modem met WiFi.
Deze 2 modems kunnen ook allebei de gigaspeedboost aan, geen Doc 3.1 is niet noodzakelijk.
De zwarte HGW modem kan ook de TVbox aan, maar dan mag je geen internet hebben > 200mbps.

Beste Kenniey, dit is heel nuttige info, bedankt! Ik had wat doorgezocht, en ondertussen ook al kunnen vaststellen dat de CV8560E de modem is die ik nodig heb. Vanaf dat de Telenet shops weer open zijn ga ik daar eens binnen stappen met de vraag om de mijne te vervangen. Ik zou dat het liefst zelf doen, moeilijk is dat zeker niet en dan ben ik het rapst gesteld. Bovendien spreekt die Gigaboost optie mij wel aan en dat kan ook met deze modem.

Een kaartje blijft idd ook een optie, waarbij ik dan de digicorder gewoon op de zolder zet, maar ik moet toegeven dat dat ding ook wel een paar voordelen heeft. Ik heb al een TV met een kaartje in een andere kamer en dat heeft dan weer andere nadelen. Daar erger ik me bv. dan weer aan dat ik de zenders niet kan instellen naar mijn goesting. Blijkbaar is dat daarvoor niet voorzien. (maar dat kan trouwens ook aan mijn Samsung TV liggen, is een goedkoper model met mogelijks minderwaardige Smart TV software...)

Conclusie : even geduld tot na deze Corona affaires en dan naar de Telenet shop... :)


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten