Verhuis analoge TV

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14631
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2512 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Verhuis analoge TV

Berichtdoor philippe_d » 25 Apr 2019, 14:18

Mijn gebuur (75) verhuist binnenkort naar een appartement.
Nu kijkt hij alleen analoog naar Telenet (op 2 toestellen: woonkamer, slaapkamer).
Hij heeft geen NIU, modem of digicorder. Hij betaalt dus jaarlijks alleen voor "kabeltelevisie"

Hij wil in zijn nieuwe woning terug Telenet.
Hij wil ook geen modem, noch digicorder. Voor het beetje dat hij TV kijkt is hij al tevreden met analoge TV.
Het enige wat de Telenet technieker dus moet doen is in het appartement een NIU installeren (waar de TN kabel binnenkomt), van daaruit loopt 1 coax naar de TV, en een naar de slaapkamer.

Welke problemen mag ik verwachten?
    - ik vrees ervoor dat Telenet hem een digitaal TV abbo zal willen aansmeren (met andere woorden: 50 EUR activatiekosten + maandelijks betalen).
    - ik vrees ervoor dat de technieker perse een modem zal willen (moeten) plaatsen voor interactieve TV en een digicorder.
Hoe kunnen we het best te werk gaan om te krijgen wat we willen: namelijk een "analoog" abonnement, zonder modem, zonder digicorder?

PS
1) Ik weet dat er technisch géén verschil is tussen een analoog en digitaal abonnement. Het gaat hier over het soort "abonnement" en het vermijden van extra kosten.
2) Ik weet dat er veel alternatieven zijn voor TV kijken, maar dat is hier de vraag niet :wink: .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2001
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 172 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Verhuis analoge TV

Berichtdoor Tomsworld » 25 Apr 2019, 14:23

Misschien tv met een kaartje overwegen ?

Geen modem nodig, CI+ module dus 1 bakje op van de tv.

Gewoon ideetje, veel betere kwaliteit.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2151
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 192 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Verhuis analoge TV

Berichtdoor CCatalyst » 25 Apr 2019, 14:48

philippe_d schreef:Hoe kunnen we het best te werk gaan om te krijgen wat we willen: namelijk een "analoog" abonnement, zonder modem, zonder digicorder?


1) Assertiviteitstraining.

2) Als 1) hopeloos is, zelf erbij zijn als de technicus komt

3) Als 2) niet kan, zelf een 2de-hands NIU plaatsen, coax leggen in appt en de eventuele filter van de drop halen (tooltje is makkelijk te vinden - WEL verifieren dat hij een betaald abo heeft natuurlijk). Kijk wel eerst eens na wat er zoal al in het appt aanwezig is, mogelijks is er al een NIU. Als je geen Telenet NIU vindt op de 2de-hands markt kan je ook een nieuwe non-Telenet splitter+amplifier voor weinig geld, maak wel dat je een model met amplifier koopt want dat zal normaliter wel nodig zijn. Bijvoorbeeld de PCT-BEMA2-4P.

9livesuni
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Verhuis analoge TV

Berichtdoor 9livesuni » 25 Apr 2019, 15:33

EEN TELENET-KABELABONNEMENT ZONDER TELENET TV?
Je bent niet verplicht om Telenet TV te nemen. Je kan ook alleen kabeltelevisie kijken.



dixit de telenet website. Vrees ongegrond dus.

Die vijftig euro zal je wellicht moeten ophoesten maar met een beetje geluk is er een actieve kabel en stelt dat probleem zich wellicht ook niet. ( of zelf rijgnet)

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4382
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1426 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Verhuis analoge TV

Berichtdoor raf1 » 25 Apr 2019, 16:22

philippe_d schreef:Hoe kunnen we het best te werk gaan om te krijgen wat we willen: namelijk een "analoog" abonnement, zonder modem, zonder digicorder?

Gewoon de verhuisprocedure volgen, het bestaande product "kabeltv" wordt dan verhuisd naar het nieuwe adres: https://www2.telenet.be/nl/verhuizen/
Dat kan wél een aardige stuiver kosten: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/wat-is-de-kostprijs-bij-verhuis/

Als je een aardige stuiver wil besparen en de gebuur beschikt over een tv-toestel met CI+ sleuf, dan is een CI+ module van Antenne TV van TV Vlaanderen een zeer goedkope oplossing om VRT, VTM en Vier te ontvangen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14631
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2512 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 690 keer
Contact:

Re: Verhuis analoge TV

Berichtdoor philippe_d » 25 Apr 2019, 16:38

9livesuni schreef:
EEN TELENET-KABELABONNEMENT ZONDER TELENET TV?
Je bent niet verplicht om Telenet TV te nemen. Je kan ook alleen kabeltelevisie kijken.

dixit de telenet website. Vrees ongegrond dus.

Die vijftig euro zal je wellicht moeten ophoesten maar met een beetje geluk is er een actieve kabel en stelt dat probleem zich wellicht ook niet. ( of zelf rijgnet)

Bedankt voor deze info, heb intussen de link gevonden:
https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... elenet-tv/

Het is dus inderdaad (nog altijd) mogelijk om gewoon Kabeltelevisie te nemen

raf1 schreef:Gewoon de verhuisprocedure volgen, het bestaande product "kabeltv" wordt dan verhuisd naar het nieuwe adres: https://www2.telenet.be/nl/verhuizen/
Dat kan wél een aardige stuiver kosten: https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... j-verhuis/

Eigenlijk mag het dus niets kosten:
    50 EUR "kabelaansluiting" vervalt als de aftakkabel reeds aangesloten is.
    50 EUR "activatie" vervalt gezien er geen digitale dienst wordt genomen (geen "Telenet TV", maar alleen "kabeltelevisie" ...).
https://www2.telenet.be/nl/tarieven/tv/

Bedankt, ik weet wat ik moest weten :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.


Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast