relais aan/uit met twee drukknoppen

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 17 Jan 2020, 11:22

Ik heb nood aan wat brainstorming voor volgend "probleem":

- We moeten een lichtbak op vaste momenten aan en uitschakelen. ( 2 keer per week 's avonds aan, 's morgens weer uit.. nikske speciaals hier)
- Echter moet ook de mogelijkheid bestaan om diezelfde lichtbak manueel te bedienen, met dien verstande dat we er moeten van uitgaan dat iemand het licht wel zal aandoen, maar dat het uitdoen zal vergeten worden.

Een parallelle aan/uit schakelaar op een timergestuurd circuit is dus uitgesloten...

Het idee was dan maar om op zoek te gaan naar een relais dat met 2 momentkontakten kan aangestuurd worden: eentje zet de zaak aan, en ander schakelt weer af. Dan kunnen we het "aan" gedeelte aansturen met een timer (met korte puls) of met een drukknop, het "UIT" gedeelte dan met een tweede timer. (we sturen dan iedere dag wel een "uit" puls)
Slimme mensen zullen wel direct afkomen met een electronisch circuitje, want dergelijk probleem is volgens mij vrij basic op te lossen met halfgeleiders, maar wij zoeken een laat ik het maar "heavy-duty oplossing" noemen.. (dus alles in 240volt)

Ik zoek me een ongeluk op google om te zien of zo'n relais uberhaupt bestaat, of eventueel een alternatief idee..

Suggesties welkom.

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4163
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 471 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 457 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Joe de Mannen » 17 Jan 2020, 11:28

Je zoekt misschien beter een timer die je kan overrulen met drukknoppen, niet een relais.

Ik bedenk me juist dat ik zoiets op mijn boiler heb staan.

Ik heb een timer in mijn electriciteitskast die een contactor aanstuurt. Die contactor heeft een schakelaar met 3 standen UIT/AUTO/AAN en als ik me niet vergis valt die terug op auto bij het volgende schakelmoment als je'm op AAN zet.


J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1639
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 148 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor MaT » 17 Jan 2020, 12:32

Als je lichtbak niet meer dan 3500W is lijkt me dit een perfecte taak voor een shelly 1.

  • werkt op 230V.
  • Meerdere timers in te stellen.
  • Kan met een fysieke schakelaar (ook op 230V dan) manueel aan en uit gezet worden.
  • Nog meer mogelijkheden indien verbonden met netwerk, maar dat was geen voorwaarde hier.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 18 Jan 2020, 12:00

MaT, dit bekijk alvast eens. Kan je die met een drukknop ook aansturen? Op het schema lijkt een aan/uit te staan...

Edit: niet goed gelezen. Momentary contact is idd één van de opties.

Even op zoek naar een BE of NL verdeler nu..

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 439
Lid geworden op: 18 Dec 2012
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor bitbite » 18 Jan 2020, 13:29

Met tasmota kan het zeker. Er zijn veel tasmota compatibele devices.

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 18 Jan 2020, 18:12

te ver van de essentie af: als ik moet beginnen met remote en netwerk.... Moet een puur 'lokale' oplossing zijn.

De shelly is op zich al gigantisch overkill, maar die kan, eens geprogrammeerd, stand alone wel verder..

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4721
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 261 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor honda4life » 18 Jan 2020, 19:34

Je kan eventueel een "Siemens Logo" voor zo'n toepassing gebruiken.
Ik denk dat de prijs op de tweedehandsmarkt best wel meevalt, en die dingen zijn oersterk.

Je zou ook eens kunnen kijken bij "Eltako", die hebben wel leuke toepassingen, onder andere modules met een alles aan / alles uit ingang.

Hou er rekening mee dat sommige geconnecteerde oplossingen ook een verbinding nodig hebben om de tijd te synchroniseren.
Laat je die standalone lopen dan is de vraag "hoe stel je de tijd in", en "hoe snel wijkt deze terug onbruikbaar af".

Wat mag het kosten?

Van waar ben je trouwens?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 91 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor flupke19 » 20 Jan 2020, 21:54

kan een onnozele thermostaat hier ook geen dienst doen? Je zet de dagtemperatuur belachelijk hoog, zodat die tijdens de "dag' zeker opstaat, en de nachttemperatuur dan belachelijk laag, zodat die dan tijdens de "nacht" zeker uitstaat. En thermostaten hebben meestal een knop om manueel de geprogrammeerde waarden te overrulen. Misschien is het schakelvermogen wat te laag, maar dat is snel verholpen door er een powerrelais achter te hangen.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3465
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 274 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 206 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor mailracer » 20 Jan 2020, 23:58

tdemeyer schreef:Suggesties welkom.



Ik lees dit nu pas, maar je kan dat eenvoudigweg bekomen met tradfri van Ikea. Je hebt hiervoor wel de hub nodig, een geschakeld stopcontact en een drukknop.

Kostprijs ongeveer 65 euro.


Ik gebruik dergelijke zaken om plantjes te overwinteren. Licht gaat aan en uit op vaste tijdstippen en het is dan ook eens handmatig te bedienen.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1612
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 98 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor MarkDM » 21 Jan 2020, 19:22

Ik heb dit vroeger gemaakt voor de aquarium-verlichting. Alle dagen automatisch aan door een mechanische klok.
Dit kon ook vroeger dan voorzien met een drukknop.
Uit doen was manueel met dezelfde drukknop (dat was dus een aan/uit knop).
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 22 Jan 2020, 18:42

Shelly is besteld... kunnen we binnen een paar dagen weer lekker experimenteren..

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 22 Jan 2020, 19:09

Naar de action gaan achter een "slim stopcontact" en dan met tuya (smartphone app) spelen?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 22 Jan 2020, 20:22

't Is voor op 't werk, en daar kan ik moeilijk een smartphone leggen om 't licht te bedienen (of iedereen daar vragen om zijn eigen smartphone in te zetten :)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 22 Jan 2020, 20:24

Eens ingesteld werkt het automagisch. Voor de uitzonderlijke keer dat je het handmatig wil aan en uit zetten kan je dat doen door middel van een oude smartphone met die software op. Iedereen heeft wel ergens een oude smartphone liggen. En een nieuwe smartphone is nu ook weer zo geen grote aankoop voor een bedrijf?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

tdemeyer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 412
Lid geworden op: 19 Jan 2013
Locatie: Ronse
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor tdemeyer » 22 Jan 2020, 20:28

Als ik dat aan de heren en dames doktoors moet uitleggen hier... (en ja: ze zijn te gierig om een smartphone te voorzien)

Neen, de shelly gaan we via de laptop éénmalig programmeren, er kan een drukknop aan gehangen worden als manueel-on, en voor $10 ben ik van het gezaag verlost :):)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 22 Jan 2020, 20:39

Als ze het niet willen aankopen omwille van te gierig is het antwoord simpel : "no can do".
Overigens : als het echt niet anders kan : op de slimme stekker van Action zit ook een drukknop waarmee je hem manueel kan aan en uitschakelen.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5560
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Jack Daniels » 22 Jan 2020, 20:46

Timer gestuurd in- en uitschakelen, manueel in- en uitschakelen, schakelen onderweg vanop de smartphone... Het kan allemaal voor wie een fritzbox heeft in combinatie met een Fritz dect 200 of een Fritz dect 210 voor vermogens tot 3450 watt.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 22 Jan 2020, 20:47

Alleen ben je dan wel 50 euro kwijt aan die Fritz dect. En dan moet er al een Fritzbox aanwezig zijn ...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5560
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Jack Daniels » 22 Jan 2020, 21:11

krisken schreef:Alleen ben je dan wel 50 euro kwijt aan die Fritz dect. En dan moet er al een Fritzbox aanwezig zijn ...

De ene houdt het makkelijk en betaalt 50 euro met de glimlach. De ander maakt het zichzelf graag moeilijk en betaalt maar 10 euro. Kwestie van keuzes maken zeker?
En zelf schrijf je:
krisken schreef: Als ze het niet willen aankopen omwille van te gierig is het antwoord simpel : "no can do".
Laatst gewijzigd door Jack Daniels op 22 Jan 2020, 21:14, 1 keer totaal gewijzigd.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 22 Jan 2020, 21:13

En waar ligt de moeilijkheidsgraad in de door mij opgegeven oplossing? Bedenk wel dat jouw oplossing een stuk duurder is dan 50 euro, je vergeet de kost van de Fritzbox zelf. Je weet net zo goed als ik dat er wel "iets" van router zal staan, maar de kans dat het een Fritz is vrij klein is.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4721
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 261 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor honda4life » 23 Jan 2020, 07:14

tdemeyer schreef:Als ik dat aan de heren en dames doktoors moet uitleggen hier... (en ja: ze zijn te gierig om een smartphone te voorzien)

Neen, de shelly gaan we via de laptop éénmalig programmeren, er kan een drukknop aan gehangen worden als manueel-on, en voor $10 ben ik van het gezaag verlost :):)


Nogmaals... Maar ook dat wou je niet horen:
Opgelet met alles met een klok die je gebruikt.
Vele van die IC's hebben niet die nauwkeurige timing en hebben een internetconnectie nodig op op regelmatige intervallen te synchroniseren.
Je zou er van verschieten hoe snel de afwijking storend wordt.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 810
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor devastator » 23 Jan 2020, 08:18

De Shelly is inderdaad de beste oplossing lijkt me.

Een oude telefoon daar laten liggen is toch ook niet echt een oplossing eh. Niets zo vervelend om je telefoon te moeten pakken om dingen aan te zetten. Of da ding is plat, of het ligt op een andere plek ...

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4163
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 471 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 457 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Joe de Mannen » 23 Jan 2020, 10:14

Als het in de pries steekt zal het juist lopen, 50Hz is op lange termijn heel stabiel...

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5560
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Jack Daniels » 23 Jan 2020, 10:22

krisken schreef:Naar de action gaan achter een "slim stopcontact" en dan met tuya (smartphone app) spelen?

Ik heb er ooit zo eentje gekocht. Omslachtig om de timer in te stellen, verbindt via een (chinese?) server. Meermaals ondervonden dat de timer ingeschakeld was terwijl hij uitgeschakeld moest zijn of omgekeerd. Action timer aan de kant geschoven ten voordele van een Fritz dect. Timer instellen op de FB, gaat niet via een server aan de andere kant van de planeet maar wordt aangestuurd door de fritzbox. Quasi onberkte schakel mogelijkheden.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

devastator
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 810
Lid geworden op: 01 Nov 2005
Locatie: /dev/tty1
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor devastator » 23 Jan 2020, 10:40

Joe de Mannen schreef:Als het in de pries steekt zal het juist lopen, 50Hz is op lange termijn heel stabiel...

J.


Meestal wel inderdaad, maar niet altijd :-)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4163
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 471 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 457 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Joe de Mannen » 23 Jan 2020, 10:42

Maar ook dat is rechtgetrokken, dus op lange termijn is het toch nog stabiel.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2020, 12:17

Jack Daniels schreef:
krisken schreef:Naar de action gaan achter een "slim stopcontact" en dan met tuya (smartphone app) spelen?

Ik heb er ooit zo eentje gekocht. Omslachtig om de timer in te stellen, verbindt via een (chinese?) server. Meermaals ondervonden dat de timer ingeschakeld was terwijl hij uitgeschakeld moest zijn of omgekeerd. Action timer aan de kant geschoven ten voordele van een Fritz dect. Timer instellen op de FB, gaat niet via een server aan de andere kant van de planeet maar wordt aangestuurd door de fritzbox. Quasi onberkte schakel mogelijkheden.

Geen idee hoelang het geleden is dat jij die hebt gekocht (en of we wel over dezelfde spreken), maar het LSC merk van Action werkt gewoon met de Amazon Cloud Services hoor (AWS). Dus niks aan de andere kant van de wereld. Heb hier 4 dergelijke stopcontacten werkende gehad voor de kerstverlichting (van 7 december 2019 tot een goeie week terug) en dit werkte gewoon prima. Instellen is een fluitje van een cent via de TUYA app, dus begrijp niet waar het is fout gelopen in jouw geval?

Ik spreek overigens over dit toestel : https://www.action.com/nl-be/p/lsc-smar ... -stekker-/

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5560
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 618 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 259 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor Jack Daniels » 23 Jan 2020, 12:52

Was een jaar of drie geleden een unieke actie of zoiets. De app heet homewizard lite. Er werd hier ooit een topic over geopend.
Gevonden
viewtopic.php?f=85&t=50910
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19002
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 950 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1810 keer
Contact:

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2020, 13:07

Ah ok we spreken dus beiden over een ander toestel. Dat verklaart wel één en ander :-)

LSC Smart Connect toestellen gebruiken gewoon een aangepaste versie van de Tuya app, maar je kan die ook gebruiken met de native Tuya app. En dan is het pas leuk spelen :-).
Zie viewtopic.php?f=1&t=57044&p=809919#p809919

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = United Telecom + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Orange + Netflix
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4721
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 261 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 149 keer

Re: relais aan/uit met twee drukknoppen

Berichtdoor honda4life » 23 Jan 2020, 22:29

Joe de Mannen schreef:Als het in de pries steekt zal het juist lopen, 50Hz is op lange termijn heel stabiel...

J.


En jij gelooft dat de netfrequentie gebruikt wordt, ik gok op een afwijking van minuten per maand.
Zeker en vast wordt er gebruik gemaakt van een kristaloscillator en niet van de netfrequentie (laat staan dat het al optimaal geprogrammeerd is als je toch bijvoorbeeld 1x/dag kan synchroniseren via het internet).
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten