Waze soms in het Frans

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Apr 2017, 13:40

Sinds een bepaalde tijd krijg je bij Waze te horen "u rijdt binnen een traject controle". Nu is het zo dat Waze dat in mijn geval steevast in het Frans laat horen "vous entrez dans un zone de contrôle". Alle andere gesproken meldingen zijn in het Nederlands. Iemand die weet of je dat van die trajectcontrole aan kan passen naar het Nederlands of is het een bug in Waze?
Edit: net even bij het forum van Waze gebruikers gekeken. Blijkt dat er geen oplossing is voor deze bug.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4079
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 271 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Tomby » 12 Apr 2017, 14:11

Lijkt me een bug, want ik ben het zelf in elk geval nog nooit tegengekomen. Maar misschien gaat het over andere trajectcontroles. Over welke gaat het bij jou?
Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Apr 2017, 14:15

Tomby schreef:Lijkt me een bug, want ik ben het zelf in elk geval nog nooit tegengekomen. Maar misschien gaat het over andere trajectcontroles. Over welke gaat het bij jou?

Meerdere. Onder andere de grote baan van Zottegem naar Wetteren. En onlangs ook op een of andere autosnelweg, E40 dacht ik, komende van richting kust.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4079
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 271 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Tomby » 12 Apr 2017, 14:19

Jack Daniels schreef:Meerdere. Onder andere de grote baan van Zottegem naar Wetteren. En onlangs ook op een of andere autosnelweg, E40 dacht ik, komende van richting kust.


Ah ok, dus doet er niet toe welke ? Wel rare bug. Al eens geprobeerd opnieuw te installeren ? Is dat overigens Android of IOS ? Hoedanook die van de E40 doe ik regelmatig en mijn Android Waze komt het altijd in het NL melden.
Afbeelding

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7663
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 553 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 341 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor heist_175 » 12 Apr 2017, 14:24

Ik heb iets soortgelijks.
Waze is bij mij in het Engels, maar de "unaderteentrajectcontrole" (lees: u nadert een trajectcontrole, maar uitgesproken alsof het 1 woord is) is in het Nederlands.

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2258
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 132 keer
Uitgedeelde bedankjes: 587 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor johcla » 12 Apr 2017, 15:00

Vorig jaar had ik dat in het Italiaans, na in Italië op vakantie geweest te zijn.
Gisteren terug van een trip in Amerika en jawel: het is in het Engels.
Vorig jaar heeft het geholpen om Waze eens opnieuw te installeren, dus dat ik gisteren ook weer gedaan. Ik heb nog niet kunnen testen of het nu weer ok is.

Gebruikersavatar
tommekentom
Premium Member
Premium Member
Berichten: 557
Lid geworden op: 31 Mar 2012
Twitter: MisterTommie
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer
Contact:

Waze soms in het Frans

Berichtdoor tommekentom » 12 Apr 2017, 15:15

Jack Daniels schreef:
Tomby schreef:Lijkt me een bug, want ik ben het zelf in elk geval nog nooit tegengekomen. Maar misschien gaat het over andere trajectcontroles. Over welke gaat het bij jou?

Meerdere. Onder andere de grote baan van Zottegem naar Wetteren. En onlangs ook op een of andere autosnelweg, E40 dacht ik, komende van richting kust.

Grote baan van Zottegem naar Wetteren geen idee, maar de E40 bedoel je dan over Gent, richting Brussel? Daar heb ik inderdaad hetzelfde probleem voor.

Wat ik ook heel vaak voorheb en vervelend vind, als ik bijvoorbeeld naar Frankrijk ga, de taal automatisch op Frans wordt gezet. Dan kan je het bij de instellingen zelf aanpassen naar Nederlands, maar het gevolg daarvan is dat hij het taalpakket op roamingdata opnieuw gaat downloaden.
[Home] Free Freebox Delta
[Pro] iPhone X - Orange Shape Traveller
[Private] iPhone XS Max - Sosh 50GB + option EU

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Apr 2017, 15:42

E40 van Gent richting Brussel. Volgens mij is het begonnen nadat ik binnen traject controle reed in Franstalige landsgedeelte. Sindsdien steevast in het Frans. Maar heel in het begin kreeg ik het wel in het NL. Wat ik ook raar vind: op de display krijg ik in Vlaanderen "uitrit" te zien. Zit ik in Wallonië dan staat er plots "sortie".
Waze heb ik nog niet opnieuw geïnstalleerd. Volgens gebruikers forum van Waze zou herinstalleren geen soelaas bieden.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
tommekentom
Premium Member
Premium Member
Berichten: 557
Lid geworden op: 31 Mar 2012
Twitter: MisterTommie
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer
Contact:

Waze soms in het Frans

Berichtdoor tommekentom » 12 Apr 2017, 16:48

Ik kan je inderdaad bevestigen dat herinstalleren geen soelaas biedt. En over de trajectcontrole waar jij over spreekt had ik altijd al in het Frans. Maar er zijn dan weer andere trajectcontroles die ook in het Nederlands doorkomen. Allemaal heel bizar dus.
[Home] Free Freebox Delta
[Pro] iPhone X - Orange Shape Traveller
[Private] iPhone XS Max - Sosh 50GB + option EU

blaatpraat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 956
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 73 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor blaatpraat » 12 Apr 2017, 16:51

Helpen kan ik je niet alvast, maar om je steun te bieden: je bent niet alleen.
Ik heb dit probleem ook al enkele maanden...

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Apr 2017, 17:09

Dan is het wachten op een update die dit probleem oplost.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1308
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 66 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor bruma » 12 Apr 2017, 22:16

Voor diegene met de bug, welke is de standaard OS taal?

Verstuurd vanaf mijn Innos_D6000 met Tapatalk

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 12778
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 767 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1261 keer
Contact:

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Goztow » 12 Apr 2017, 23:58

Hier idem, Waze in het Engels maar traject controle waarschuwing in het Nederlands. Op Android 7 Nederlands os.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 13 Apr 2017, 05:22

Standaard taal is NL, zowel Android als waze.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

skynetbbs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1655
Lid geworden op: 07 Mei 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor skynetbbs » 13 Apr 2017, 09:52

idd elke keer we even naar rijssel gaan (franse grens) en terug...switcht hij naar het frans en mag ik deze terug aanpassen;
en sinds laatste software aanpassing lijk ik niet meer in settings te kunnen tijdens een route maar moet ik dit dus instellen voor ik een actieve route heb
Afbeelding
Wireless = FON
Internet & Televisie = Scarlet Trio
Mobile = Mobile Viking
Telephony = OVH

AfAX
Pro Member
Pro Member
Berichten: 362
Lid geworden op: 01 Dec 2011
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor AfAX » 13 Apr 2017, 12:43

Ooit in FR geweest, en taal moeten terugzetten naar NL.

Ik kan in elk geval verzekeren dat beide richtingen op de E40 (Erpe Mere - Wetteren) bij mij vorig weekend nog steeds in het NL werden gemeld.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 13 Apr 2017, 12:44

Ik lees dat er hier een paar zijn die de taal toch naar NL gekregen hebben. Kan iemand beschrijven hoe hij dat dan precies gedaan heeft?
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

::steven::
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 31 Jan 2006
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor ::steven:: » 13 Apr 2017, 13:20

Anders eens volgende code ingeven als bestemming:
cc@tts
Daarna de taal even opnieuw instellen in de app...

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5285
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 608 keer
Uitgedeelde bedankjes: 247 keer

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor Jack Daniels » 13 Apr 2017, 16:57

::steven:: schreef:Anders eens volgende code ingeven als bestemming:
cc@tts
Daarna de taal even opnieuw instellen in de app...

Nee helaas
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

MinoKB
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 Sep 2019

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor MinoKB » 13 Sep 2019, 11:04

Heeft er al iemand dit kunnen oplossen ? Ik heb nog steeds het probleem dat de trajectcontrole in het Frans wordt aangekondigd.

Gebruikersavatar
tommekentom
Premium Member
Premium Member
Berichten: 557
Lid geworden op: 31 Mar 2012
Twitter: MisterTommie
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer
Contact:

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor tommekentom » 13 Sep 2019, 14:55

MinoKB schreef:Heeft er al iemand dit kunnen oplossen ?
onze tweede landstaal aanleren? :lol:
[Home] Free Freebox Delta
[Pro] iPhone X - Orange Shape Traveller
[Private] iPhone XS Max - Sosh 50GB + option EU

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18835
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 928 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1802 keer
Contact:

Re: Waze soms in het Frans

Berichtdoor krisken » 15 Sep 2019, 14:51

Is hier ook nog steeds een issue hoor, en nog steeds op dezelfde plaatsen als hierboven omschreven.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox


Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MaT en 1 gast